Bisnes
Mar 7, 2023, 5:04pm

Tips untuk Memperkukuh Bisnes SME dengan Tenaga Kerja Berkualiti


Untuk membangunkan sesuatu perniagaan secara berkesan, penting untuk ketahui tips memperkukuh bisnes SME. Terdapat banyak hal yang perlu dititikberatkan. Antaranya pembekal, marketing, gerak kerja dalam syarikat, hubungan baik antara syarikat dan yang paling memainkan peranan yang penting dalam sebuah syarikat adalah tenaga kerjanya.

Bagi mendapatkan tenaga kerja yang terbaik bukanlah perkara yang mudah untuk dikendalikan. Bukan semua tenaga kerja mahu memberikan kerjasama yang baik untuk menjayakan misi syarikat anda.Jadi, sebagai pihak majikan, anda perlu bijak memilih tenaga kerja agar tidak memberi masalah kepada anda kemudian hari.

Bagaimana Hendak Memperkukuhkan Perniagaan Dengan Tenaga Kerja Yang Berkualiti

Jadi, jika anda ingin mencari pekerja yang berkualiti, anda perlu melihat beberapa faktor sebelum memilih pekerja tersebut. Antara faktor-faktor tersebut ialah:

  1. Bagus Dalam Bidang Komunikasi

Sudah jelas, jika ingin perniagaan anda maju, anda perlu bijak berkomunikasi dengan orang lain. Hal ini juga perantaraan komunikasi dengan yang lain juga lebih jelas dan teratur. Ini akan membuatkan orang lebih faham akan perkara yang disampaikan. Ini adalah unsur yang penting, jadi anda sebagai majikan perlu memastikan betul-betul agar bakal pekerja anda boleh berkomunikasi dengan baik.

  1. Produktif Dan Cekap Dalam Menguruskan Kerja

Bagi memperkukuhkan perniagaan anda, anda memerlukan tenaga kerja yang cekap mengendalikan keadaan sekeliling dan produktif. Ini amat membantu gerak kerja dalam syarikat anda menjadi lebih lancar dan tidak terganggu.

  1. Tepati Waktu

Ini sangat penting dalam syarikat. Sebagai majikan, anda perlu mendapatkan tenaga kerja yang menepati waktu. Anda perlu mendapatkan tenaga kerja yang disiplin terhadap waktu ini kerana kerja-kerja dalam syarikat dapat disiapkan dalam tempoh yang ditetapkan dan kerja dalam syarikat tidak akan bertanggung. Ini akan membuatkan gerak kerja dalam syarikat menjadi lancar dan teratur.

Sebagai majikan, bagaimana hendak dapatkan tenaga kerja seperti ciri-ciri yang dinyatakan di atas? Pasti susah bukan? Tenaga kerja sekarang bukan senang untuk didapatkan dan tenaga kerja yang mahu komited dalam kerja amatlah susah untuk dicari. Jadi bagaimana?

Tips Terbaik Memperkukuh Bisnes SME – Syazna World

Jika syarikat anda selalu mempunyai masalah seperti sering kekurangan tenaga kerja di pelbagai jabatan, pekerja tidak mudah lekat selalu berhenti, pekerja yang tidak berkualiti, pekerja yang tidak disiplin dan sebagainya. Jangan risau, masalah anda akan selesai jika anda menggunakan perkhidmatan agensi recruitment dari Syazna World.

Syazna World adalah Empire Kerjaya yang membantu syarikat anda mendapatkan tenaga kerja yang berkualiti dan tenaga kerja yang bersesuaian dengan ciri-ciri syarikat yang anda mahukan. Empire Kerjaya Syazna World akan membantu mengiklankan jawatan kosong syarikat anda, screening calon pekerja dan setkan temujanji temuduga untuk bakal tenaga kerja anda. Hal ini bagi membantu syarikat anda mendapatkan calon pekerja yang berkualiti dengan cepat dan mudah.

Dengan adanya, Empire Kerjaya Syazna World, urusan syarikat anda akan lebih mudah. Anda tidak perlu bersusah-payah lagi untuk mendapatkan tenaga kerja. Sebagai majikan, anda boleh terus fokus akan perkembangan perniagaan anda sahaja tanpa perlu memikirkan masalah dalam syarikat yang kekurangan tenaga kerja.

Jimatkan Kos Tanpa Perlu Hire Human Resource

Dalam syarikat, perkara yang paling penting mestilah ingin menjimatkan kos agar dapat menggunakan kepada perkembangan syarikat. Jadi, dengan memilih perkhidmatan di Syazna World akan menjimat kos untuk melantik seorang HR dalam syarikat anda. Hal ini disebabkan, Syazna World akan menggantikan tugas HR hampir seratus peratus.

Selain dari pengiklanan, review resume, temuduga, Syazna World juga akan menyediakan offer letter terhadap pekerja yang diterima. Jadi, anda boleh lihat, Syazna World akan monopoli kerja sebagai HR dalam syarikat anda. Selain itu, tugas Syazna World ialah:

  • Berurusan dengan pekerja bagi pihak syarikat anda
  • Menguruskan pengambilan pekerja A-Z
  • Free consultation untuk sebarang pengurusan dan pentadbiran syarikat

Oleh yang demikian, dengan adanya perkhidmatan Syazna World anda boleh menjimatkan kos pengambilan pekerja HR yang perlu anda bayar setiap bulan.

Kenapa Perlu Memilih Syazna World? – Berkesan Memperkukuh Bisnes SME

  1. Berpengalaman Luas

Jika anda nak tahu, Syazna World ini berpengalaman lebih 8 tahun dalam bidang mencari tenaga kerja yang berkualiti dan bersesuaian. Jadi, Syazna World sangat cekap dan tahu ciri-ciri pekerja yang boleh bekerja dengan baik dan komited.

  1. Kepakaran Dan Pendekatan Peribadi

Syazna World sangat pakar dalam memilih tenaga kerja dengan menggunakan pendekatan peribadi. Pendekatan ini berjaya untuk mendapatkan dan tahu ciri-ciri pekerja tersebut.

  1. Teknologi Canggih

Syazna World menggunakan teknologi yang canggih juga bagi mencari bakat yang terbaik dengan cepat untuk syarikat anda. Jadi, anda tidak perlu risau lagi akan kekurangan tenaga kerja.

Dapatkan Rebat RM 500 Di Syazna World

Perkara yang penting ialah Syazna World memberi tawaran rebat RM 500 kepada yang terawal. Jadi, jom dapatkan segera perkhidmatan di Syazna World.

Jom Kembangkan Empayar Bisnes Anda

dengan Empire Kerjaya

Syazna World

Jom Bina Bisnes Berjaya

Hubungi Sekarang
Social Media

28-3, 2nd Floor Jalan PJU5/4, Dataran Sunway, Kota Damansara, 47810 Petaling Jaya, Selangor

Jom Kembangkan Empayar Bisnes Anda

dengan Empire Kerjaya

Call Whatsapp Layari Website

Jom Kembangkan Empayar Bisnes Anda

dengan Empire Kerjaya