Bisnes
Feb 21, 2023, 5:04pm

Cara Mendapatkan Pekerja HR Yang Berkualiti


Terdapat beberapa cara untuk mendapatkan pekerja di bidang sumber daya manusia (HR), sama ada melalui perekrutan secara langsung atau melalui media sosial dan platform online seperti LinkedIn atau Jobstreet. Untuk mencari pekerja HR, ada beberapa elemen utama yang perlu difokus, seperti kemahiran komunikasi, pengurusan masa, dan kepimpinan yang baik. Selain itu, penting untuk menentukan keperluan dan kriteria yang spesifik untuk jawatan HR yang ingin diisi supaya dapat mencari calon yang berkemahiran dan sesuai dengan keperluan syarikat.

Dalam pengurusan tenaga kerja bagi sesebuah syarikat amat memerlukan seseorang di bahagian sumber manusia atau Human Resource (HR). HR amat diperlukan untuk memainkan peranan sebagai menjaga kebajikan pekerja yang lain, mencari pekerja untuk mengisi kekosongan jabatan, menemu duga pekerja dan sebagainya. Jadi, apakah tips yang perlu anda tahu untuk mencari pekerja HR yang berkualiti?

Sebenarnya, untuk mencari pekerja amatlah mencabar masa kini. Ramai yang tidak mahu bekerja bersungguh-sungguh. Ada yang bekerja 3 hingga 4 bulan sudah berhenti, ada yang bekerja sebulan, seminggu sudah berhenti dan paling tidak dapat diterima hari ini bekerja esok sudah berhenti. Jadi, apakah solusi yang patut anda ambil untuk mencari pekerja yang mahu bersungguh-sungguh bekerja di dalam syarikat anda. Memang agak pening jika pekerja keluar masuk. Ini hanya akan membazir masa untuk training.

Servis Saringan Pekerja HR Berkualiti – Syazna World (The Career School) 

Jadi, jika anda ingin mencari pekerja yang berpengalaman dan berkualiti anda boleh mencuba servis di Syarikat Syazna World. Anda pernah dengan tentang Syarikat Syazna World? Syarikat Syazna World ialah syarikat yang menawarkan perkhidmatan mencari pekerja yang berkualiti untuk syarikat anda. Jadi, anda tidak perlu risau lagi dengan kekurangan staff syarikat anda dan risau dengan staff yang asyik lari dari syarikat anda. Hanya di Syazna World kekosongan di pelbagai jabatan syarikat anda akan disini segera. Oleh itu, operasi syarikat anda tidak akan terganggu lagi dengan masalah kekurangan staff.

Di Syarikat Syazna World ini, mereka akan membuat proses iklan jawatan kosong untuk syarikat anda, screening, profiling, first stage interview, offer letter dan sebagainya. Jadi, boleh dikatakan Syazna World akan menyediakan hampir 100% pengurusan staff untuk masuk ke syarikat anda. Jadi, anda akan dapat pekerja yang lebih berkualiti, cekap, bekerja bersungguh-sungguh dan mahu bekerja dalam tempoh yang panjang dalam syarikat anda.

Seperti yang kita sedia maklum, di sebuah institusi yang dibangunkan haruslah mempunyai pekerja yang bijak dalam menguruskan situasi, multitasking, cekap dalam pengurusan dan sebagainya. Bonus untuk anda yang ada pekerja yang multitasking dalam tasknya. Tetapi jika anda kekurangan pekerja, pekerja keluar masuk ini akan membahayakan syarikat anda. Jika ini berlaku, ini anda perlu segera tangani masalah ini agar syarikat anda tidak berada dalam masalah. Jadi bagaimana hendak atasinya? Haruslah anda mencuba servis di Syazna World ini. Di Syazna World, mereka akan membantu anda mencari pekerja yang sangat berkualiti dan mampu untuk kembangkan bisnes SME anda dengan efisien.

Cara Mendapatkan Pekerja HR Yang Berkualiti Dengan Bantuan Proses Efektif Syazna World

Jadi, Syazna World ini telah membuka Empire Kerjaya untuk membantu syarikat anda untuk mencari pekerja yang berkualiti. Empire Kerjaya ini memudahkan urusan syarikat anda. Empire Kerjaya akan mengiklankan sendiri jawatan kosong syarikat anda, screening calon pekerja dan tetapkan temujanji untuk staff anda. Jadi, anda boleh fokus kepada masalah lain di syarikat anda. Hal tenaga kerja di jabatan anda diuruskan oleh Syazna World. Antara perkara yang akan dibantu lagi oleh Syazna World ini ialah:

  • Uruskan pengambilan pekerja anda daripada A-Z
  • Saringan resume pekerja
  • Free Consultation untuk sebarang pengurusan dan pentadbiran syarikat
  • Berurusan dengan pekerja bagi pihak syarikat anda
  • Jimat kos dalam organisasi (Tidak perlu hire internal HR Department)

Jadi, kenapa hendak membazir untuk Hire HR, jika boleh menggunakan perkhidmatan di Syazna World. Lebih mudah, jimat dan cekap serta efisien dalam gerak kerja. Ini akan lebih jimat kewangan organisasi juga. Jadi, jangan pening-pening lagi, gunakan sahaja perkhidmatan di Syazna World.

Kenapa Penting Pilih Syazna World Sebagai Cara Terbaik Untuk Mendapatkan Pekerja HR?

Anda rasa kenapa penting pilih perkhidmatan di Syazna World ini, jika semuanya boleh diurus sendiri oleh syarikat anda? Sebenarnya, untuk menguruskan tenaga kerja ini bukanlah kerja yang sangat mudah. Anda juga pasti pernah alami pekerja tidak mudah lekat dalam sesuatu syarikat. Jadi, jika di Syazna World pasukan perekrut berpengalaman menggunakan gabungan teknologi termaju dan kepakaran manusia untuk memadankan bakat terbaik dengan syarikat terkemuka.

Jadi, Syazna World mempunyai gerak kerja yang sangat bagus dan efisien mengikut peredaran masa kini. Anda hanya perlu fokus bahagian yang lebih penting untuk pembangunan syarikat anda seperti membina team sales dan marketing anda, dan Syazna World akan menguruskan tenaga kerja anda.

Antara Ulasan Dan Testimoni Klien Syazna World

Jom Dapatkan Pekerja Berkualiti Dan Multitasking Dengan Syazna

Sudah ramai yang menggunakan perkhidmatan di Syazna World ini serta ramai yang sudah berjaya mendapatkan pekerja yang berkualiti dan multitasking. Jadi, apa yang anda tunggu lagi, jom dapatkan servis di Syazna World.

Jom Kembangkan Empayar Bisnes Anda

dengan Empire Kerjaya

Syazna World

Jom Bina Bisnes Berjaya

Hubungi Sekarang
Social Media

28-3, 2nd Floor Jalan PJU5/4, Dataran Sunway, Kota Damansara, 47810 Petaling Jaya, Selangor

Jom Kembangkan Empayar Bisnes Anda

dengan Empire Kerjaya

Call Whatsapp Layari Website

Jom Kembangkan Empayar Bisnes Anda

dengan Empire Kerjaya