Bisnes
Mar 7, 2023, 7:20pm

Panduan Memilih Pekerja untuk Bisnes SME


Sebagai majikan, penting untuk ketahui panduan memilih pekerja untuk bisnes SME supaya dapat mengembangkan perniagaan yang stabil. Jadi, apakah panduan memilih pekerja untuk bisnes SME? Perkara yang paling meresahkan dalam sebuah syarikat adalah tenaga kerjanya. Selain itu, perkara yang paling penting juga adalah tenaga kerjanya. Jadi, apa yang patut dibuat? Apakah solusinya? Untuk mencari pekerja yang tepat dan berkualiti.

Sebagai majikan, pasti sudah merasai pelbagai keadaan seperti mana pekerja hanya datang sehari sahaja, pekerja yang bekerja dalam tempoh seminggu, sebulan dan pekerja yang tidak pernah bertahan lebih dari tempoh 3 bulan. Ini amat merugikan masa syarikat bukan? Merugikan dari soal training, masa pengajar, kerja tengedala dan sebagaimana. Jadi, di sini akan memberikan solusi kepada anda.

Tips Memilih Pekerja Untuk Bisnes SME

 1. Bijak Memanfaatkan Keadaan Sekeliling

Fakta untuk memajukan syarikat dengan cepat dan pantas adalah teknik marketing anda betul. Tidak dinafikan, jika anda tidak mempunyai skill marketing yang bagus, perniagaan anda mungkin tidak akan ke mana-mana dan tidak akan dikenali ramai. Jadi, bagi pemilihan tenaga kerja yang betul untuk SME Business anda perlu bijak memilih pekerja yang celik akan ilmu marketing.

 1. Dapat Bekerja Dalam Berpasukan

Nampak macam perkara mudah sahaja, tetapi ramai yang tidak boleh bekerja dalam berpasukan. Hal ini demikian kerana, ramai yang tidak boleh menerima pandangan orang lain dalam gerak kerjanya. Tanpa menyedari, bekerja dalam berpasukan adalah satu kerja yang membawa hasil yang terbaik. Jadi, sebagai majikan anda perlu kenal pasti dahulu, bakal pekerja anda boleh bekerja dalam pasukan atau tidak.

 1. Multitasking

Perkara yang paling mahal dalam diri pekerja ialah multitasking. Jadi, sebagai majikan pasti anda amat menyukai pekerja yang boleh menjalankan 2 ke 3 kerja dalam satu tempoh yang sama. Jadi, untuk memudahkan gerak kerja dalam syarikat anda, anda boleh memilih pekerja yang multitasking.

Syazna World Panduan Terbaik Memilih Pekerja Untuk Bisnes SME

Sebagai majikan pasti anda rasa agak kecewa apabila pekerja anda asyik keluar dan masuk dalam syarikat. Hal ini justeru, sangat mengganggu perjalanan gerak kerja dalam syarikat. Jadi, hari ini anda tidak perlu risau lagi dengan adanya perkhidmatan agensi recruitment Syazna World.

Syazna World adalah satu Empire Kerjaya yang membantu anda membekalkan tenaga kerja yang berkualiti, bersesuaian dengan tugas dalam syarikat anda dan sebagainya. Empire Kerjaya Syazna World ini juga membantu anda membuat pengiklanan jawatan kosong, screening calon pekerja dan setkan temujanji. Boleh dikatakan, 100% urusan pekerja akan diurus oleh Syazna World, jadi anda sebagai majikan tidak perlu risau lagi dan hanya perlu fokus terhadap perniagaan anda sahaja.

Jadi, bagi membantu anda memilih pekerja yang tepat, anda boleh menggunakan perkhidmatan di Syazna World. Syazna World pasukan perekrut berpengalaman yang menggunakan gabungan teknologi termaju dan kepakaran manusia untuk memadankan bakat terbaik dengan syarikat anda. Jadi, anda tidak perlu menghabiskan masa hanya untuk temuduga-temuduga yang tiada penghujungnya dan akan menyebabkan kedudukan syarikat anda terjejas. Lebih baik anda biarkan Syazna World yang menguruskan tentang tenaga kerja di syarikat anda.

Kebaikan Syazna World Dalam Menyediakan Tenaga Kerja

Jika anda menggunakan Syazna World dalam mencari pekerja untuk syarikat anda, anda akan mendapat pekerja yang berkualiti, pekerja yang mahu berkerja dalam tempoh yang lama, pekerja yang mahu menjayakan misi syarikat anda, pekerja yang produktif dan sebagainya.

proses penempatan pekerja yang mudah

Selain itu, di Syazna World juga berpengalaman lebih 8 tahun menguruskan tenaga kerja untuk syarikat-syarikat yang besar dan terkemuka. Ini membuatkan Syazna World lebih cekap dan berpengalaman luas dalam bidang pemilihan tenaga kerja. Selain itu, kebaikan Syazna World ialah:

 • Kepakaran dalam bidang pengambilan pekerja
 • Pendekatan peribadi
 • Penggunaan teknologi maju
 • Komited

Jadi, dengan adanya Syazna World, urusan anda di syarikat akan lebih kukuh, mudah dan teratur. Tidak perlu pusing-pusing lagi untuk mencari pekerja yang berkualiti.

Kelebihan Menggunakan Perkhidmatan Syazna World

Jika di atas membincang kebaikan Syazna World, jadi di sini akan membincangkan kelebihan Syazna World.

Syazna World akan menyiapkan semua tugas untuk bakal pekerja anda. Antara kelebihan menggunakan Syazna World ialah:

 • Uruskan pengambilan pekerja anda daripada A-Z
 • Saringan resume pekerja
 • Free consultation untuk sebarang pengurusan dan pentadbiran syarikat
 • Berurusan dengan pekerja bagi pihak syarikat anda

Oleh yang demikian, nak tahu power tak power perkhidmatan Syaza World ini, anda wajib mencubanya sendiri.

Dapatkan Rebat RM500 – Jom Dapatkan Pekerja Yang Berkualiti

Dapatkan di sini tawaran rebat RM 500 dan waranti 1 minggu, pekerja berhenti, Syazna World akan menggantikan pekerja yang baru tanpa bayaran tambahan. Jadi, apa anda tunggu lagi, jangan biarkan syarikat anda sentiasa ada masalah dengan kekurangan tenaga kerja.

Jom Kembangkan Empayar Bisnes Anda

dengan Empire Kerjaya

Syazna World

Jom Bina Bisnes Berjaya

Hubungi Sekarang
Social Media

28-3, 2nd Floor Jalan PJU5/4, Dataran Sunway, Kota Damansara, 47810 Petaling Jaya, Selangor

Jom Kembangkan Empayar Bisnes Anda

dengan Empire Kerjaya

Call Whatsapp Layari Website

Jom Kembangkan Empayar Bisnes Anda

dengan Empire Kerjaya