Diet Plan
Feb 24, 2023, 2:48pm

Cara Senaman Kecilkan Paha Dengan Efektif


Pasti ramai yang ada masalah paha besar dan mengelebeh. Ini sangat memberikan kita masalah. Sudahlah susah untuk mencari saiz seluar yang bersesuain, bertambah pula rasa malu untuk berdepan dengan orang ramai. Hilang rasa keyakinan diri. Mana tidaknya, bila pakai seluar dah macam sarung nangka pula. Jadi, bagaimana hendak atasi masalah ini atau apa cara senaman kecilkan paha?

senaman terbaik untuk kecilkan paha

Sebenarnya, untuk mengecilkan paha dengan cepat, anda boleh mencuba senaman jenis kardio seperti lompat tali, berlari, berjogging, berbasikal atau berenang. Hal ini kerana, senaman jenis kardio ini melatih menguatkan otot kaki dan secara tidak langsung ini dapat membakar lemak yang tepu di bahagian paha anda. Jadi, jika anda kerap melakukan senaman jenis kardio ini, lama kelamaan anda akan dapat lihat perubahan pengecilan di bahagian paha anda.

senaman efektif untuk paha

Selain itu, anda juga boleh mencuba cara senaman kecilkan paha dengan latihan kekuatan otot. Hal ini bagi menjaga kaki menjadi lebih kuat dan dapat mengimbang dengan latihanan khusus otot kaki. Antara contohnya sumo squat, side lunges, side-lying adduction dan lain-lain.

Jom Kecilkan Paha Tanpa Perlu Senaman Yang Intensif – TerunGold

Anda selalu rasa sibuk sehingga tiada masa untuk melakukan senaman kecilkan paha? Jangan risau, anda boleh menggunakan produk Terungold. Produk Terungold bukan sahaja dapat membantu anda mengecilkan paha yang besar tetapi dapat juga membantu anda kurus berat badan seawal 3 hari.  Oleh yang demikian, jika anda ada masalah paha besar, perut buncit, lengan besar dan sebagainya, anda boleh mencuba produk Terungold ini. Pasti masalah anda akan menemui jalan penyelesaiannya.

kurang berat badan terungold

Terungold ialah produk minuman botani yang berasaskan 100% dari sumber sayur-sayuran. Sumber sayur-sayuran yang utama dalam Terungold adalah terung asam yang berasal dari Negeri Sarawak. Terung asam ini kaya dengan asid hidroksinamik yang terbukti mempunyai ciri-ciri anti obesiti dan ia juga terbukti membantu menghalang kenaikan berat badan.

Anda jangan risau, produk Terungold ini sangat selamat digunakan. Hal ini demikian kerana, produk Terungold ini adalah produk di bawah kajian pihak MARDI sendiri. Kajian ini dijalankan oleh 11 orang saintis yang diketuai oleh Dr.Zuraida. Pelbagai kajian telah dilakukan oleh mereka bagi memastikan ia berkesan dengan pantas dan sangat selamat digunakan tanpa memberi sebarang kesan sampingan kepada penggunanya. Produk Terungold juga telah memenangi Anugerah Emas Inovasi di Hari Inovasi MARDI. Secara tidak langsung, kita dapat melihat bahawa ramuan yang digunakan adalah ramuan yang sangat terbaik dalam diet harian.

Selamat Digunakan Dan Diiktiraf Sebagai Produk Yang Halal

Bagi yang tertanya-tanya produk Terungold ini betul-betul selamat digunakan ka? Apa jaminan produk Terungold ini selamat digunakan? Jangan risau, jom lihat di bawah apakah benar produk Terungold ini betul selamat digunakan.

produk lulus kkm dan halal

Produk Terungold ini mempunyai sijil kelulusan dari pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Ini membuktikan bahawa ramuan yang digunakan dalam Terungold selamat digunakan dan tiada bahan terlarang dalam produk Terungold. Selain itu, sebagai umat Islam, anda juga tidak perlu was-was dalam menggunakan produk Terungold ini. Hal ini demikian kerana, produk Terungold ini diiktiraf sebagai produk yang halal oleh pihak JAKIM.

cara penggunaan produk terungold

Cara penggunaan Terungold ini sangat mudah. Anda hanya perlu mengambil 10 ml di waktu pagi dan 10 ml di waktu malam sahaja. Mudah kan? Jadi, lepas ini tiada alasan lagi ya, tiada masa untuk kurus dengan cepat dan sihat.

Kelebihan Produk TerunGold – Terbaik Untuk Kecilkan Paha Tanpa Senaman

kelebihan terungold kecilkan paha

Banyak kelebihan yang anda akan dapat jika menggunakan produk Terungold dalam diet anda. Antara ialah:

  • Dapat meningkatkan kadar metabolisme badan
  • Dapat menurunkan berat badan seawal 3 hari
  • 17x kali bakar lemak dengan cepat dan pantas
  • Menukarkan lemak menjadi tenaga
  • Tidak merosakkan buah pinggang
  • Tidak merosakkan organ badan yang lain
  • Tidak perlu senaman yang intensif
  • Tidak perlu diet ketat
  • Tidak perlu operation buang lemak

Jadi, apa yang tunggu lagi, hanya dengan Terungold anda boleh dapat berat badan yang ideal dan tubuh badan yang menarik tanpa perlu diet yang ketat dan menyeksa diri. Selepas ini, pasti anda tiada lagi masalah kurang keyakinan diri anda untuk berhadapan dengan orang ramai.

Testimoni Yang Berjaya Menukarkan Saiz Baju Dari XXL Ke M/S

testimoni pelanggan komen positif pelanggan terungold

Ramai kan yang sudah berjaya membuktikan bahawa Terungold memang berkesan untuk menurunkan berat badan dengan cepat seawal 3 hari. Jadi, sudah nak raya ini, anda tidak mahu mencuba? Jom lah cuba, mana tahu lepas ini anda pula yang menukar saiz pakaian!.

Jom Kurus Tanpa Perlu Risau Kesan Sampingan

dengan TerunGold

TerunGold

Jom Kurus Bersama TerunGold

Beli Sekarang
Social Media

B-21, Atmosphere Utama, 1, Jalan Atmosphere 4, Pusat Bandar Putra Permai, 43300 Seri Kembangan, Selangor.

Jom Kurus Tanpa Perlu Risau Kesan Sampingan

dengan TerunGold

Beli Sekarang

Jom Kurus Tanpa Perlu Risau Kesan Sampingan

dengan TerunGold