Diet Plan
Feb 10, 2023, 6:31pm

Dengan Hanya Minuman, Anda Boleh Berjaya Kurus


Musim sekarang, adalah musim makanan viral sana-sini. Apa lagi, anda pula jenis yang mudah teracun untuk mencuba pelbagai makanan yang viral. Mana tidaknya, trend sekarang banyak expo-expo yang dibuka untuk menjual makanan-makanan yang viral. Hampir setiap minggu, pasti akan ada expo yang dibuka.

Makanan yang viral sekarang seperti donut red velvet, donut susu, bomboloni, jagung cheese susu, kek batik indulgence dan lain-lain. Tanpa anda sadari, makanan-makanan viral sekarang adalah makanan yang sangat tidak sihat dan tinggi kalori. Tambahan pula, makanan yang viral pula adalah semua jenis dessert yang sangat manis.

makan manis tinggi kalori

APA DIET YANG BETUL UNTUK KURUS BADAN DAN KEMPIS PERUT?

Sudah terang lagi bersuluh, jika kita sering mengamalkan makanan manis secara kerap pasti akan membuatkan berat badan kita bertambah. Jika berat badan bertambah sahaja masih boleh kurus tetapi paling menakutkan akan mendatangkan penyakit yang memudaratkan kita seperti kencing manis. Jadi, sebelum penyakit kencing manis hinggap kepada diri anda, anda perlu hentikan segera tabiat makan makanan manis dengan kerap.

amalan pemakanan untuk kurus

Jadi, jika anda ubah tabiat pemakanan anda, pertama sekali adalah adalah perlu segera tinggalkan minuman manis anda seperti teh ais, nescafe, milo ais dan lain-lain. Anda perlu gantikan minuman anda dengan air putih. Perkara ini sangat penting jika anda ingin turunkan berat badan anda. Air putih yang kosong kalori dan air putih ini sangat membantu anda dalam proses pencernaan. Selain itu, air putih juga mampu menghilangkan craving manisan kepada anda. Jadi, anda disarankan mengambil air putih yang cukup dalam waktu seharian sekurang-kurangnya 8 gelas sehari.

pemakanan yang betul untuk kurus

Seterusnya, jika anda ingin kurus, anda digalakan makan mengikut waktu makan yang tepat. Waktu makan yang tepat adalah waktu pagi dalam jangka waktu 8 pagi hingga 9 pagi, waktu tengahari dalam jangka waktu 12 tengahari hingga 2 petang manakala waktu malam adalah jam 7 malam. Anda tidak boleh melangkau masa makan anda jika ingin kurus, ini akan membuatkan metabolisme badan anda menurun dan akan membuatkan anda makan lebih banyak pada waktu makan yang lain. Jadi, anda perlu merancang waktu makan anda sebaiknya jika anda ingin kurus dengan sihat.

TERUNGOLD – PRODUK MINUMAN BOTANI TERBAIK

Adakah anda tahu, Produk Terungold ini sudah masuk ke pasaran Malaysia yang mampu membantu individu untuk turunkan berat badan dengan cepat dan sihat. Produk Terungold ini dapat membantu anda menurunkan berat badan sebanyak 5kg tanpa perlu bersenam. Jadi, apakah Produk Terungold ini? Produk Terungold ialah produk minuman botani yang berasaskan terung asam yang berasal dari negeri Sarawak. Produk ini tiada gula tambahan dan tiada fat. Jadi, sangat selamat digunakan. Selain itu, Produk Terungold ini juga diperkaya dengan Asid Hidroksinamik yang terbukti mempunyai ciri-ciri anti obesiti.

terungold kurangkan berat badan mudah

Apa kebaikan produk Terungold ini? Sebenarnya produk Terungold ini sangat memberikan manfaat kepada anda yang ingin kurus dengan cepat dan selamat. Produk Terungold ini mampu mengurangkan berat badan seawal 3 hari sahaja. Selain itu, produk Terungold ini juga memberikan manfaat lain seperti:

  • Menggalakan mekanisme pemecah lemak badan
  • Anti obesiti bagi pengurusan berat badan
  • Diperkaya dengan asid hidroksisinamik
  • Meningkatkan kadar metabolisme badan
  • 100% daripada sayur-sayuran

Sangat banyak kebaikan yang anda dapat jika anda mengamalkan produk Terungold untuk diet dengan cepat dan selamat. Selain itu, cara pengamalan juga sangat mudah, jadi tiada alasan lagi untuk anda berdiet secara sihat dan cepat. Cara penggunaannya sangat mudah iaitu dengan hanya 10 ml pagi dan 10 ml malam. Sangat mudah bukan? Tidak perlu bersusah payah untuk anda jika ingin berdiet dengan sihat.

PRODUK TERUNGOLD SELAMAT DIGUNAKAN DAN LULUS KKM

Anda tidak perlu risau, produk Terungold ini sangat selamat digunakan. Produk Terungold bukan seperti produk timbang kilo, produk kurus yang ada kesan sampingan, produk yang tiada kelulusan KKM dan sebagainya. Hal ini kerana produk Terungold ini dikaji oleh pihak MARDI sendiri dan dikaji oleh 11 orang saintis bagi memastikan produk Terungold ini selamat digunakan dan tiada kesan sampingan.

produk lulus kkm dan halal

Anda juga tidak perlu risau, produk Terungold ini mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia(KKM) dan disahkan halal oleh pihak Jakim. Jadi, anda tidak perlu risau jika anda menggunakan produk Terungold ini dalam diet anda. Dijamin cepat kurus dan selamat tanpa sebarang kesan sampingan.

TESTIMONI YANG BERJAYA BERSAMA PRODUK TERUNGOLD

testimoni pelanggan terungold turun berat mudah pelanggan terungold testimoni pelanggan terungold puas hati komen positif pelanggan terungold testimoni pelanggan

Sudah ramai yang berjaya turunkan berat bersama produk Terungold ini. Anda boleh lihat sendiri di atas perubahan yang sangat drastik terhadap individu yang menggunakan produk Terungold ini. Perbezaan yang sangat ketara dari saix XL ke saiz S. Jadi anda bila lagi. Jom dapatkan segera produk Terungold!

Jom Kurus Tanpa Perlu Risau Kesan Sampingan

dengan TerunGold

TerunGold

Jom Kurus Bersama TerunGold

Beli Sekarang
Social Media

B-21, Atmosphere Utama, 1, Jalan Atmosphere 4, Pusat Bandar Putra Permai, 43300 Seri Kembangan, Selangor.

Jom Kurus Tanpa Perlu Risau Kesan Sampingan

dengan TerunGold

Beli Sekarang

Jom Kurus Tanpa Perlu Risau Kesan Sampingan

dengan TerunGold