Diet Plan
Feb 10, 2023, 6:01pm

Cara Diet Yang Betul Agar Cepat Kurus


Anda bakal pengantin? Jadi anda ingin cepat kurus sebelum menjelang majlis anda. Apa cara diet yang betul agar cepat kurus? Adakah ada jalan singkat untuk kurus dengan cepat? Adakah anda bakal memilih produk-produk kurus yang dipasarkan di pasaran luar sana? Jika anda ingin memilih produk kurus di luar sana anda harus lebih berhati-hati. Hal ini demikian, di luar sana banyak lambakan produk kurus yang tiada kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

kesan sampingan pil dan ubatan

RISIKO PIL DAN UBATAN UNTUK CEPAT KURUS

Jangankan anda mahu cepat kurus, anda memilih jalan yang sangat singkat untuk cepat kurus. Hal ini sangat bahaya kepada kesihatan anda. Anda mungkin akan cepat kurus dengan mengamalkan produk tersebut, tetapi ini memberikan kesan yang sangat negatif pada masa yang akan datang. Cara diet yang betul sangat penting untuk kurus dengan berkesan. Sekiranya tidak, anda mungkin akan terdedah dengan risiko penyakit seperti:

 • Kerosakan buah pinggang
 • Kerosakan organ hati
 • Darah tinggi
 • Usus yang gagal berfungsi
 • Kencing manis

Di atas telah disenaraikan pelbagai jenis penyakit yang mungkin akan hinggap kepada anda jika anda menggunakan ubat-ubatan yang terlarang untuk cepat kurus. Selain itu, bukan setakat senarai penyakit yang di atas sahaja yang akan berlaku, mungkin akan terjadi pelbagai penyakit lagi yang tidak dapat kita sangkakan.

masalah ubatan untuk kurus

AMALAN CARA DIET YANG BETUL AGAR CEPAT KURUS

Jadi, sayangi diri anda terlebih dahulu. Jangan korbankan diri anda hanya untuk cantik yang sementara sehingga sanggup pejam mata mengambil ubat-ubatan mahupun produk yang tiada kelulusan dari pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Anda disarankan untuk menjauhi produk seperti:

 • Jus/ubat timbang kilo
 • Tidak diiktiraf doktor
 • Tiada kelulusan farmasi
 • Produk tinggi gula
 • Produk tiada kelulusan KKM

Jadi, sebelum anda memilih produk, anda disarankan untuk memilih dengan lebih berhati-hati dan jangan sesekali terjebak dengan jenis produk yang disenaraikan di atas. Bak kata pepatah, lebih baik mencegah daripada mengubati. Jadi, lebih baik jangan mencuba produk terlarang kerana pasti susah untuk mengubatinya.

PRODUK TERUNGOLD –DIET YANG BETUL AGAR CEPAT KURUS

Anda ingin kurus dengan cepat dan selamat. Berita baik untuk anda! Anda boleh mencuba Produk Terungold. Dijamin lebih selamat daripada anda menggunakan produk yang tiada kelulusan KKM. Terungold ini ialah minuman botani yang berasaskan sayur terung asam daripada negeri Sarawak. Terung asam ini sangat kaya dengan asid hidroksinamik yang terbukti mempunyai ciri-ciri anti obesiti.

produk buatan malaysia untuk kurus

Selain itu, memang dijamin selamat menggunakan produk Terungold ini. Hal ini kerana sebelum produk Terungold ini dipasarkan dan dikilangkan, produk Terungold ini telah dikaji sendiri oleh pihak MARDI. Produk Terungold ini satu-satunya kajian yang dijalankan oleh pihak MARDI bagi mengatasi masalah kegemukan dan obesiti. Jadi, sangat selamat digunakan tanpa perlu rasa ragu-ragu lagi. Tambahan lagi, 11 orang saintis yang diketuai oleh Dr. Zuraida telah menjalankan pelbagai kajian sendiri bagi memastikan produk Terungold ini berkesan dengan cepat dan pantas serta selamat digunakan tanpa memberi sebarang kesan sampingan kepada pengguna.

PRODUK TERUNGOLD MEMPUNYAI KELULUSAN KKM SERTA HALAL

Anda juga tidak perlu risau, Produk Terungold ini juga mempunyai kelulusan dari pihak Kementerian Kesihatan Malaysia. Jadi, anda tidak risau lagi untuk menggunakan produk Terungold ini. Jika mendapat kelulusan pihak Kementerian Kesihatan Malaysia, jadi bermakna produk ini sangat selamat digunakan dalam kehidupan kita.

produk lulus kkm dan halal

Oleh itu, jika anda ingin kurus dengan cepat dan sihat, anda boleh mengamalkan produk Terungold. Dijamin selamat!. Tambahan pula, produk Terungold ini juga diiktiraf sebagai produk halal dari pihak JAKIM sendiri. Jadi, sebagai umat Islam, anda tidak perlu lagi ragu-ragu untuk menggunakan produk Terungold ini.

keistimewaan produk TerunGold

Produk Terungold ini juga pernah memenangi Anugerah Emas bagi kategori inovasi sempena Hari Inovasi MARDI. Jadi, ini menjadi salah satu bukti terbaik bahawa produk Terungold ini selamat digunakan tanpa membawa sebarang kesan yang negatif. Selain itu, sangat banyak kebaikan yang dibawa di dalam produk Terungold ini. Antara kebaikannya adalah:

 • Menukarkan lemak menjadi tenaga
 • Sentiasa rasa kenyang
 • Tidak perlu senaman
 • Tidak perlu diet yang ketat
 • Tidak perlu operation buang lemak
 • Tidak merosakkan buah pinggang dan organ yang lain

Jadi, sangat selamat untuk anda mengamalkan produk Terungold ini dalam diet anda.

terungold cara untuk kurus

Selain itu, cara pengamalannya juga sangat mudah. Ia tidak akan merumitkan anda. Jadi, anda tiada alasan lagi untuk kekal kurus dan sihat. Cara pengamalanya sangat mudah iaitu hanya 10 ml pagi dan 10 ml malam. Sangat mudah. Produk Terungold juga sesuai untuk golongan yang:

 • Ibu mengandung (3 bulan +)
 • Ibu menyusu (1 bulan +)
 • Kanak-kanak (10 tahun +)
 • Pesakit gastrik/gerd)
 • Pesakit kencing manis
 • Pesakit darah tinggi
 • Pesakit jantung
 • Pesakit buah pinggang

Jadi anda tidak perlu risau lagi. Produk Terungold ini sangat sesuai untuk golongan yang di atas.

TESTIMONI BERSAMA  PRODUK TERUNGOLD

testimoni pelanggan terungold turun berat mudah pelanggan terungold testimoni pelanggan terungold puas hati

Sudah ramai yang berjaya kurus dengan cepat dan sihat bersama produk Terungold. Anda tunggu apa lagi? Jom dapatkan sekarang, rebut peluang masih anda. Anda juga mampu kekal kurus dan sihat.

Jom Kurus Tanpa Perlu Risau Kesan Sampingan

dengan TerunGold

TerunGold

Jom Kurus Bersama TerunGold

Beli Sekarang
Social Media

B-21, Atmosphere Utama, 1, Jalan Atmosphere 4, Pusat Bandar Putra Permai, 43300 Seri Kembangan, Selangor.

Jom Kurus Tanpa Perlu Risau Kesan Sampingan

dengan TerunGold

Beli Sekarang

Jom Kurus Tanpa Perlu Risau Kesan Sampingan

dengan TerunGold