Review
Dec 31, 2022, 10:09am

Rawatan Sembelit Paling Berkesan, Cepat Tanpa Derita


Apakah rawatan yang paling sesuai dan berkesan untuk masalah sembelit? Pasti sukar untuk anda mengatasi masalah sembelit ini. Dengan rasa sakitnya yang tidak tertanggung, rasa tidak selesanya pula mendatang. Pasti akan membuatkan anda merasa rimas sepanjang masa. Jadi apa yang kita perlu lakukan jika masalah sembelit terus-menerus datang kepada kita. Adakah kita perlu biarkan sahaja.

cara rawat sembelit betul

Jangan biarkan sembelit mengganggu anda sepanjang masa. Masalah sembelit mempunyai rawatan yang khusus untuk cepat sembuh dan tanpa derita. Sebelum melihat rawatan sembelit, jom kita lihat terlebih dahulu faktor-faktor berlakunya sembelit.

ANTARA FAKTOR-FAKTOR BERLAKUNYA SEMBELIT

  • Pengambilan makanan yang berkolesterol
  • Pengambilan gula secara berlebihan dan garam yang tinggi
  • Kurang pengambilan kuantiti air
  • Pengambilan makanan segera secara berlebihan
  • Kurang mengambil fibre
  • Kurang bersenam/ melakukan aktiviti fizikal
  • Pengambilan produk tenusu berlebihan

Jadi, antara penyebab sembelit telah disenaraikan di atas. Apakah anda salah satu yang mengamalkan faktor-faktor tersebut. Jika ia, maka anda perlulah segera menghentikan tabiat buruk itu untuk mengelakkan masalah buasir anda menjadi lebih teruk dan merebak.

RAWATAN SEMBELIT PALING CEPAT DAN MUJARAB

Berbalik pada soalan, apakah rawatan paling mujarab untuk sembelit ini. Antara rawatan yang boleh dilakukan ialah mengambil ubat pelawas, pil serat yang tinggi, mengubah diet permakanan anda dan banyak melakukan aktiviti fizikal.

Jika masalah sembelit anda menjadi lebih teruk dan tidak selesa, anda boleh menggunakan ubat pelawas misalnya polyethylene glycol 3350 (Miralax).  Penggunaan ubat pelawas adalah antara rawatan yang paling cepat berkesan kepada anda yang mempunyai masalah sembelit. Ubat pelawas mampu membantu proses pencernaan lebih cepat. Walaubagaimanapun, pastikan anda mendapatkan nasihat daripada doktor atau pakar sebelum mengambil ubat pelawas.

suplemen untuk masalah sembelit

Rawatan seterusnya yang boleh anda lakukan ialah dengan mengambil pil-pil ataupun suplemen-suplemen serat yang tinggi. Antara suplemen yang disyorkan ialah docusate sodium (Colace), psyllium (Metamucil) atau methylcellulose (Citrucel). Suplemen-suplemen yang disebut dapat diambil di farmasi atau klinik yang berdekatan dengan anda. Anda juga perlu mendapat nasihat doktor yang atau lebih pakar terlebih dahulu sebelum mengamalkannya.

makanan tinggi serat

Masalah sembelit boleh sembuh juga jika anda menukarkan pemilihan makanan seharian anda. Sebagai contohnya, anda lebih buah-buahan dan sayur-sayuran hijau dalam hidangan seharian anda. Makanan buah-buahan dan sayur-sayuran ini adalah antara makanan yang cepat hadam dan mempercepatkan proses pencernaan berbanding jika anda mengambil makanan yang tinggi kolesterol. Jadi, jom amalkan permakanan yang sihat untuk merawat masalah buasir cepat dan mujarab.

amal minum air suam

Rata-rata anda pergi, jawapannya mesti kuantiti yang secukupnya yang dijawab untuk mengelakkan masalah sembelit. Benar, air adalah kunci utama untuk masalah sembelit. Anda perlu minum air yang secukupnya sehari 8 gelas dan keatas.Jika air dalam badan anda cukup, maka usus anda akan lebih sihat dan boleh menjalankan aktiviti pencernaan dengan lebih normal. Jadi, ingat  sehari 8 gelas air sudah memadai untuk perawatan sembelit lebih cepat dan mujarab.

JUS CEDA-RAWATAN BUASIR PALING CEPAT DAN MUJARAB

ramuan khasiat herba jus ceda

Baru pertama kali dengar nama Jus Ceda? Jus Ceda adalah produk buatan Malaysia 100%. Jus Ceda ini sangat membantu anda dalam merawat masalah sembelit dengan lebih cepat dan mujarab. Anda tidak perlu bersusah-payah untuk mencari bahan-bahan lain atau suplemen-suplemen lain untuk merawat sembelit anda. Hanya dengan Jus Ceda sembelit atau buasir anda hilang. Jus Ceda yang menggunakan ramuan-ramuan yang asli dan antara ramuan utama dalam Jus Ceda ialah kacip fatimah, kayu sepang, manjakani, bunga batu pari dan nenas batu.

jus ceda terbaik untuk masalah buasir luar

Kebaikan Jus Ceda ini juga banyak antaranya ialah dapat merawat buasir, merawat berak berdarah, mengecutkan buasir, melawaskan pembuangan air besar, membersihkan usus dan melembutkan najis. Jadi Jus Ceda ini sangat bagus untuk individu yang mempunyai masalah buasir yang teruk. Anda juga tidak perlu risau kerana Jus Ceda selamat untuk diamalkan pelbagai peringkat umur. Jus Ceda tiada pewarna tiruan, bahan pengawet dan penambah perasa yang membolehkan memberi impak negatif kepada kita. Jadi Jus Ceda selamat untuk diamalkan.

cara penggunaan jus ceda rawat buasir

Bagi individu yang pertama kali untuk mengamalkan Jus Ceda ini adalah sangat mudah sahaja. Anda disyorkan mengambil satu sachet sahaja sehari selepas makan malam. Pasti perut anda tidak meragam dan kembung. Jus Ceda ini sangat membantu dalam proses penghadaman dan proses pencernaan menjadi lebih baik dan normal. Jadi jom segera mencuba Jus Ceda ini dan rasai sembelit anda hilang dan buasir anda cepat kecut.

TESTIMONI YANG BERJAYA DENGAN PENGGUNAAN JUS CEDA

rawatan buasir luaran berkesan

cara organik untuk masalah buasir luaran

cara terbaik untuk legakan buasir berdarah

cara berkesan untuk sembuh buasir berdarah

jus ceda berkesan rawat

Sudah terbukti, ramai yang sudah berjaya dengan merawat buasir dan sembelit mereka dengan mengamalkan Jus Ceda. Jus Ceda juga permintaannya sangat tinggi setiap hari. Jadi jom segera ambil peluang dapatkan Jus Ceda ini untuk merawat segera buasir dan sembelit anda. Jom dapatkan Jus Ceda sekarang!

 

Atasi Masalah Buasir Tanpa Bedah/Pil

Dengan Jus Ceda

Jus Ceda

Dapatkan Penawar Buasir Herba Premium

Beli Sekarang
Social Media

-

Atasi Masalah Buasir Tanpa Bedah/Pil

Dengan Jus Ceda

Beli Sekarang

Atasi Masalah Buasir Tanpa Bedah/Pil

Dengan Jus Ceda