Insurans
Jan 5, 2023, 2:14pm

Pilihan Medical Card Terbaik Untuk Keluarga 2023


Bagaimana untuk tentukan pilihan medical card yang terbaik? Perlukah medical card ini?

Ramai Rakyat Malaysia yang belum terdedah dengan medical card dan yang tahu tu tak tahu pula cara pilih medical card yang terbaik. Medical card ialah ialah satu kad kesihatan yang boleh anda gunakan jika anda terkena musibah penyakit. Tidak kira penyakit kencing manis, darah tinggi, demam biasa, atau apa-apa masalah penyakit anda boleh menggunakan medical card anda. Meskipun mindset rakyat Malaysia sudah menganggap bahawa kita sudah  mempunyai hospital Kerajaan adalah salah pemikiran ini. Kita memang mempunyai Hospital Kerajaan tetapi untuk menunggu giliran kita adalah mengambil masa yang sangat panjang dan lama.

Hospital kerajaan juga bukanlah tidak dikenakan bayaran langsung, tetapi akan juga akan dikenakan bayaran  kepada anda dengan harga lebih murah. Tetapi jika ada sudah ada medical card, anda tidak perlu risau kerana anda akan diberikan rawatan lebih cepat, selasa dan lebih privacy. Sudah pastilah jika kita sedang mengalami sesuatu penyakit kita memilih tempat perawatan yang lebih tertutup dan servisnya lebih cepat dan selesa.

pilihan medical terbaik untuk seisi keluarga

KENAPA ANDA PERLU MEDICAL CARD? DAN BAGAIMANA PILIH MEDICAL CARD TERBAIK?

Kepentingan medical card adalah membolehkan seseorang yang dilindungi mendapat kos rawatan percuma di Hospital-hospital Panel Seluruh Malaysia. Perkhidmatan ini juga tertakluk kepada jenis Plan Insurans yang diambil oleh kita. Medical Card ini hanya boleh digunakan ketika kita sakit sahaja. Jadi kita tidak perlu risau jika mengalami penyakit kerana kita sudah bersedia lebih awal lagi.

Seterusnya, jika anda dapat panel dari syarikat anda bekerja, belum tentu lagi anda selamat jika tiada medical card ini. Anda perlu tahu bahawa coverage untuk syarikat lebih rendah daripada yang anda jangka. Syarikat mungkin menyediakan kos rawatan bawah 5 ribu ke 10 ribu sahaja, atau mungkin menanggung kos untuk rawatan sakit yang biasa sahaja. Selain itu, syarikat kita juga menanggung ketika di dalam waktu bekerja sahaja. Bayangkan ketika kita sudah berhenti atau ketika sudah pencen, bagaimana kita hendak menanggung kos perubatan kita. Jadi medical card ini sangat penting untuk kita. Kita tidak tahu bila penyakit akan datang kepada kita.

PILIHAN MEDICAL CARD YANG TEPAT

cara pilih medical card

  1. COVERAGE YANG BETUL

Bagi pemilihan medical card yang terbaik adalah anda perlu mengira kos pembelanjaan bulanan anda. Jangan pilih yang terlalu murah, nanti coveragenya tidak menyeluruh. Benar, kita mengambil yang sesuai dengan kemampuan kita, tetapi kita juga harus memandang ke depan atas manfaat yang diperolehi.

umur yang sesuai untuk medical card

  1. JANGKA HAYAT

Pemilihan medical card juga bergantung kepada umur seseorang individu itu. Jika seseorang individu masih muda, maka bulanan medical card nya mungkin lebih murah sedikit berbanding warga emas. Hal ini demikian kerana, faktor umur akan mempengaruhi kesihatan seseorang itu. Jadi, sebelum terlambat, mari daftar medical card dengan segera.

dapatkan medical card tidak kira jantina

  1. JANTINA SESEORANG (LELAKI/PEREMPUAN)

Medical card juga di pengaruhi oleh jantina seseorang. Coverage penyakit untuk jantina lelaki dan perempuan adalah berbeza. Hal ini demikian kerana, tahap kesihatan perempuan dan lelaki adalah tidak sama. Jadi, jom segera dapatkan medical card ini, jangan biarkan diri anda tidak terjamin di masa hadapan.

PEMILIHAN MEDICAL CARD UNTUK KELUARGA 2023 – GREAT EASTERN

great eastern tawar medical card terbaik

Pemilihan medical card di Great Eastern adalah pemilihan yang sangat tepat. Hal ini demikian kerana, Great Eastern menyediakan medical card untuk satu keluarga. Tidak kira untuk ibu-bapa, abang, kakak, adik, bayi dan nenek serta atuk. Jadi, di Great Eastern anda akan mendapat perlindungan keluarga yang selamat dalam medical card yang di tawarkan oleh Great Eastern. Jadi, jika keluarga ada dalam masalah, jangan risau Great Eastern dapat membantu jika anda mempunyai medical card yang sah didaftarkan.

Pemilihan medical card sangat membantu anda. Kita tidak tahu bila kita akan ditimpa musibah. Sebagai contohnya, salah seorang ahli keluarga kita disahkan menghidap sesuatu penyakit, dan dia perlu segera menjalankan pembedahan yang memakan kos ribuan ringgit. Di mana hendak kita menyediakan kos ribuan ringgit maupun kos puluhan ribu ringgit dalam masa yang singkat. Runsing bukan? Jadi bila kita mempunyai medical card yang lengkap, masalah akan selesai tanpa pening kepala.

dapatkan medical card terbaik dengan great eastern

Ramai yang dah sedar kepentingan medical card ini. Jadi jangan tunggu lagi, jangan biarkan diri anda tiada jaminan di masa akan datang. Jom segera daftar kepemilikan medical card di Great Eastern. Jika anda tidak jelas dan kurang faham tentang konsep medical card, anda boleh mencari maklumat atau menghubungi maklumat di bawah atau di sini.

 

Dapatkan Konsultasi Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Ejen Great Eastern Takaful

Jom Dapatkan Perkhidmatan Kewangan Takaful

Beli Sekarang
Social Media

No 7 Lorong Malwira 1, Taman Malwira, 14400 Kubang Semang.

Dapatkan Konsultasi Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Dapatkan Konsultasi Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: