Review
Feb 28, 2022, 4:51pm

Kedai Repair Motherboard iPhone Semenyih Bajet Dan Sempurna


Kebanyakan orang akan pergi ke Apple Service Centre terlebih dahulu jika ada masalah dengan motherboard iPhone mereka. Itu pun belum tentu jika masalah motherboard iPhone anda boleh dibaiki. Selalunya mereka hanya boleh menawarkan replacement kepada anda. Tetapi masalahnya, apabila motherboard itu diganti dengan baru itu bermakna anda akan kehilangan semua data sekiranya anda tidak mempunyai sebarang backup data. Selain itu, kos servis repair pasti akan melambung tinggi sehingga boleh membuatkan anda berfikir, ”Baik beli iPhone baru ke?”

solusi motherboard iphone rosak

Kebiasaannya, terdapat beberapa sebab mengapa pusat servis tidak dapat membaiki motherboard. Sebagai contoh, mereka mempunyai juruteknik terhad yang mampu membaiki motherboard. Tetapi jangan risau, dalam kes ini, anda hanya perlukan juruteknik yang berpengalaman dan boleh dipercayai untuk mengendalikan kerosakan motherboard. Dengan pengalaman yang tinggi dalam industri repair iPhone termasuk motherboard, iPRO Semenyih boleh membetulkan 99% masalah motherboard anda. Jadi, anda tidak perlu membelanjakan kos besar untuk servis repair atau menghabiskan 3 bulan gaji anda untuk membeli iPhone baru.

iPRO Semenyih Baiki iPhone Sempurna Sama Macam Phone Baru Dan Hanya Harga Bajet

Jika anda mencari kedai repair iPhone di Semenyih yang menawarkan servis repair motherboard iPhone dalam harga bajet tapi kualiti tiptop, memang iPRO adalah tempat yang terbaik dan sesuai di kawasan Semenyih. Untuk pengetahuan anda, iPRO Semenyih bukan hanya berpusat di Semenyih malah mereka turut mempunyai cawangan di Bangi, Kajang dan Cheras. Kepakaran servis repair mereka bukan hanya terhad kepada brand Apple, malah, mereka turut mahir menyediakan perkhidmatan baikpulih untuk pelbagai jenama phone misalnya, Samsung, Lenovo, Sony, Huawei dan sebagainya.

repair motherboard iphone semenyih

Dengan pengalaman mereka dalam industri baik pulih telefon pintar lebih 5 tahun, iPRO mempunyai jaminan kualiti kerja yang terbaik. Bila orang kata iPhone tak boleh repair, dan orang lain mengatakan ianya mustahil, di sinilah kepakaran iPRO Semenyih dapat dilihat.

Antara kelebihan servis dan kepakaran servis baikpulih iPRO termasuk: 

 • Alat Ganti Asli dan Berkualiti
  Semua alat ganti yang ditukar adalah tulen dan berkualiti datang dari jenama terbaik di pasaran.
 • Servis Repair Tidak Lebih Dari 2 Jam
  Kepantasan servis repair yang ditawarkan di iPRO Semenyih yang membuatkan perkhidmatan menjadi pilihan ramai. Bergantung kepada jenis kerosakan iPhone anda, ada juga sesetengah kerja baikpulih hanya mengambil masa antara 10 minit sehingga 15 minit sahaja dan anda boleh bawa pulang phone anda pada hari yang sama! 
 • Jaminan Waranti 18 Bulan
  Risaukan masalah anda berulang selepas pembaikian, jangan risau iPRO Semenyih memberikan jaminan sehingga 18 bulan.
 • Permbaikan Face-to-Face
  Berpeluang untuk melihat dan memantau proses-proses baik-pulih iPhone yang dilakukan oleh team juruteknik mereka yang berpengalaman. Tiada sebarang urusan terselindung, apatah lagi cubaan untuk mengenakan caj berlebihan. Semuanya telus dan tulus dengan iPRO Semenyih.
 • Juruteknik Terlatih dan Cekap
  Di iPRO Semenyih, semua juruteknik yang bertugas adalah terlatih untuk memberikan servis terbaik untuk anda.
 • Harga Mampu Milik dan Berpatutan
  Untuk setiap komponen berkualiti di iPRO Semenyih, harga yang ditetapkan adalah mampu milik dan tidak tinggi.

Team Juruteknik Profesional & Bermahiran Repair Motherboard Semua Jenis Model iPhone

iPRO Semenyih memang terkenal dengan kepakaran mereka dalam servis repair iPhone. Kepakaran servis mereka turut merangkumi perkhidmatan membaiki motherboard iPhone,  iPad, Tab & Android Phone! Tidak kira sama ada iPhone anda latest model ataupun model lama misalnya iPhone 6 atau model iPhone merumitkan seperti iPhone 12 series, semuanya boleh diuruskan oleh para juruteknik di iPRO Semenyih. Keunikan servis mereka terletak pada tiga kriteria yang selalunya diutamakan oleh kebanyakan pelanggan. Kepantasan, kualiti dan keaslian. Mereka pastikan yang servis yang ditawarkan memenuhi tiga keperluan utama tersebut.

pakar baiki motherboard iphone di kajang

Di samping menawarkan harga bajet yang sesuai untuk servis repair iPhone, mereka memastikan kualiti dan keaslian hasil repair dan alat ganti yang bermutu untuk iPhone anda. Bagi memenuhi kepuasan hati anda, mereka turut menawarkan jaminan 1 tahun untuk bateri iPhone asli. 

Antara servis repair atau baikpulih khusus untuk iPhone yang ditawarkan oleh iPRO Semenyih termasuk:

 • iPhone Tak Boleh On 
iPhone Tak Boleh On Semenyih

iPhone Tak Boleh On

 • iPhone Water Damage / iPhone Masuk Air
iPhone Masuk Air semenyih

iPhone Masuk Air

 • iPhone Stuck Apple Logo
 semenyih

iPhone Stuck Apple Logo

 • iPhone Network Problem
iPhone Network Problem semenyih

iPhone Network Problem

 • iPhone Auto Restart / Auto Shutdown
iPhone Auto Restart Auto Shutdown Semenyih

iPhone Auto Restart Auto Shutdown

Anda mempunyai masalah atau kerosakan iPhone selain yang tertera seperti di atas? Anda boleh berhubung dengan technician iPRO Semenyih melalui WhatsApp.

“Tempat Terbaik Untuk Repair iPhone!” – Testimoni Pelanggan Ipro Semenyih

Sudah lama iPRO bertapak di kawasan Semenyih dan banyak juga customer yang telah dapatkan servis repair yang ditawarkan oleh mereka. Kebanyakan customer mereka dari sekitar Kajang, Bangi, Cheras dan Putrajaya dan kesemuanya kunjungi iPRO Semenyih atas cadangan dari kawan-kawan yang mengatakan iPRO Semenyih adalah kedai baiki phone terbaik

Bukan mudah untuk dapatkan komen positif yang memuaskan daripada pelanggan. Sebab itu servis iPRO Semenyih lain daripada lain!

customer senyum iphone dah baik

“SERVICE TERBAIK . Barang pun padu . ThankYou Ipro Semenyih . ??”

customer bagi feedback puashati

“iPhone tiba-tiba charger tidak dapat masuk. Jengah masuk kedai repair iPRO kat Semenyih ni. Technician ternampak ada sesuatu di dalam dan bantu saya keluarkan benda tersangkut kat port charge tanpa bayaran!”

kawan rekemen repair di ipro semenyih

“Cawangan iPRO di Semenyih.. Layanan dan explanation yang bagus.. Siap ada diskaun lagi.. Very recommended untuk sesiapa yg nak repair dan services iPhone..”

Jom Pergi Ipro Semenyih Pasti Lebih Jimat Repair iPhone Daripada Ganti Baru

baiki telefon di semenyih

iPhone anda rosak? Bingung cari servis repair yang berkualiti dan bajet? Apa nak risau, iPRO Semenyih kan ada! Tunggu apa lagi, jom hubungi iPRO Semenyih secara langsung di sini! Untuk maklumat lanjut mengenai servis repair iPhone mereka, boleh juga anda lawati laman Facebook dan Instagram mereka. 

Pasti berbaloi, hubungi mereka sekarang!

iPhone Rosak?

Datang je ke iPRO Semenyih, pakar repair iPhone seantero Malaysia.

iPRO Kajang

Pakar Repair iPhone Anda

Nak Repair iPhone
Social Media
iPhone Rosak?

Datang je ke iPRO Semenyih, pakar repair iPhone seantero Malaysia.

Call Whatsapp Layari Website

iPhone Rosak?

Datang je ke iPRO Semenyih, pakar repair iPhone seantero Malaysia.