Review
Jul 18, 2018, 11:50am

Punca Dan Cara Merawat Kulit Muka Kering Dan Kembali Flawless


punca kulit muka kering

Kulit muka kering membuatkan kulit wajah anda tampak lebih kusam walaupun bersolek dan mengenakan blusher di pipi bagi menaikkan seri wajah. Kulit muka kering terjadi disebabkan oleh faktor pemakanan, penjagaan kulit wajah dan tindak balas produk kecantikan yang digunakan. Ramai wanita mahupun lelaki yang mengalami masalah kulit kering yang menyebabkan muka mereka menjadi semakin kasar, kulit tidak flawless malah berkerutu.

Punca Kulit Muka Kering

kenapa kulit muka kering

Bagi mengatasi masalah kulit kering, anda terlebih dahulu harus mengetahui punca-punca kulit muka menjadi kering. Terdapat banyak punca kulit muka kering yang wajib anda ketahui bagi merawatnya.

1. Kurang Pengambilan Sayur-sayuran Dan Buah-buahan

buah untuk kulit muka kering

Sayur-sayuran dan buah-buahan merupakan elemen penting dalam membekalkan vitamin kepada seluruh tubuh badan termasuklah kulit muka. Kulit wajah yang kekurangan zat vitamin dan mineral akan kelihatan kering dan tidak bermaya.

2. Kerap Mencuci Muka Dengan Sabun

cuci kulit muka kering

Mencuci muka menggunakan sabun dengan kerap adalah amalan yang salah. Anda perlu mencuci muka sekurang-kurangnya 2 atau 3 kali sehari dengan menggunakan sabun atau pencuci wajah. Kekerapan mencuci muka dengan sabun lebih dari 3 kali sehari menjadikan kulit anda dehidrasi dan lebih kering.

3. Kurang Minum Air Putih

atasi kulit muka kering

Air Putih berfungsi melancarkan darah diseluruh badan termasuklah bahagian kulit wajah anda. Kulit muka kering juga berpunca dari kurangnya pengambilan air putih.

4. Salah Pilih Produk Penjagaan Wajah

salah produk kulit muka kering

Produk penjagaan wajah seperti pencuci muka, krim untuk dipakai ketika waktu siang dan malam, toner dan lain-lain lagi mempengaruhi keadaan kulit muka anda. Pemakaian produk penjagaan wajah yang mengandungi merkuri memberi tindakbalas negatif seperti kulit muka semakin nipis, terasa pedih dan kemungkinan kulit muka akan kering sehingga rosak atau breakout!

Cara Merawat Kulit Muka Kering Dan Kembali Flawless

nak hilangkan kulit muka kering

Kulit muka kering serta jerawat dan jeragat menjadikan kulit anda kusam tanpa seri. Dengan kelembapan dan vitamin yang cukup, kulit akan kembali flawless dan cerah tanpa berkerutu atau kering lagi. Jom kita lihat cara mudah untuk merawat kulit kering dan kembali flawless.

#1 – Pemakanan Yang Seimbang

pemakanan kulit muka kering

Anda wajib mengambil sayur-sayuran, buah-buahan dan makanan yang kaya dengan sumber vitamin bagi kelembapan kulit yang berpanjangan.

#2 – Minum Air Putih Secukupnya

minum air rawat kulit kering

Air putih menjadi pembantu bagi tubuh menyerap vitamin dan khasiat terhadap kulit wajah anda. Makanan seimbang tidak berkesan diambil sekiranya anda tidak minum air secukupnya.

#3 – Memakai Toner Atau Pelembab Setiap Hari

toner untuk kulit muka kering

Toner dan pelembab berfungsi melembabkan kulit wajah anda sepanjang hari dan mencegah kulit kering. Kulit kering anda akan lebih bermaya dan semakin berseri-seri setelah memakai toner atau pelembab.

#4 – Memilih Produk Penjagaan Kulit Wajah Yang Selamat

set penjagaan kulit muka kering

Produk penjagaan kulit wajah yang bebas merkuri dan tanpa bahan kimia wajib menjadi keutamaan dalam pemilihan. Antara produk penjagaan kulit muka adalah seperti toner, pelembab, serum, krim siang dan malam serta pencuci muka.

Menggunakan Set Yanko Skincare Whitening

yanko skincare bebas merkuri

Yanko Skincare Whitening adalah produk penjagaan kulit muka Yanko Skincare Malaysia yang berasaskan bahan semulajadi tanpa merkuri khas untuk merawat kulit muka kering secara efektif dan berkesan selari dengan testimoni yang telah terbukti menjadikan wajah anda lembab, cerah dan flawless! Set penjagaan kulit muka kering Yanko Skincare Malaysia terdiri daripada krim siang, krim malam, pencuci muka, toner dan serum.

Jenis Rawatan Set Yanko Skincare Untuk Kulit Muka Kering

Facial Cleanser Yanko Skincare Whitening (Rawatan Pagi)

rawatan kulit muka kering

Anda boleh mencuci muka dengan facial cleanser Yanko sehari 2 atau 3 kali untuk menghilangkan kotoran dan menghilangkan sel-sel kulit yang mati. Yanko Skincare Malaysia menyediakan pencuci muka mesra alam dan sesuai untuk semua jenis kulit terutamanya kulit kering.

Toner Magic Liana (Rawatan Selepas Mandi)

toner magic cantikkan kulit muka

Toner Magic Liana dipakai bersama Yanko Skincare Malaysia bagi menyegar dan melembabkan wajah anda secara semulajadi. Kulit kering akan menerima serapan zat toner dan dirawat untuk lebih cerah, lembab dan flawless di samping menutup serta melicinkan pori-pori terbuka dan kulit wajah yang kasar.

Krim Siang Yanko Skincare Whitening (Rawatan Siang Hari)

krim pencerah dan rawat kulit muka kering

Krim siang dipakai sebelum keluar rumah pada waktu siang dan ia juga boleh dipakai sebagai foundation pada malam hari. Kulit muka kering akan lebih flawless dan tidak kusam lagi dengan penggunaan krim ini kerana ia merawat kulit anda dari dalam dan luar serta melindungi kulit dari cahaya matahari.

Krim Malam Yanko Skincare Whitening (Rawatan Malam Hari)

krim malam untuk kulit muka kering

Krim malam Yanko skincare Malaysia ini boleh disapukan pada wajah anda sebelum tidur sebagai rawatan bagi menukarkan kulit muka kering kepada kulit muka yang lebih lembab, sekata, cerah dan flawless. Pigmentasi kulit akan lebih anjal dan kelihatan muda sentiasa.

Kelebihan Menggunakan Set Yanko skincare Malaysia

kelebihan yanko skincare

Yanko Skincare Malaysia mendapat permintaan ramai dalam kalangan remaja dan dewasa yang mengalami masalah kulit muka kering. Terdapat banyak kelebihan Yanko Skincare Malaysia dalam merawat kulit muka kering dan kembali flawless.

review pengguna yanko skincare

  • Berasaskan bahan semulajadi tumbuhan-tumbuhan
  • Selamat, halal dan diyakini
  • Sesuai untuk semua jenis kulit wajah terutamanya kulit kering, berjerawat, berminyak dan berjeragat
  • Boleh digunakan oleh lelaki dan perempuan tidak kira usia
  • Merawat kulit muka kering sepanjang hari
  • Didatangkan secara set bagi memudahkan rawatan wajah anda
  • Lengkap dengan toner, krim siang dan malam, pencuci muka dan sebagainya
  • Harga yang murah, berpatutan dan mampu milik
  • Produk penjagaan kulit wajah yang berkualiti dan berkesan
  • Testimoni dan bukti kesan penggunaan Yanko Skincare Malaysia

Testimoni Yanko Skincare Whitening – Kulit Flawless Tidak Kering Lagi

yanko rawat kulit muka kering hasil menggunakan yanko kesan selepas guna yanko skincare

Dapatkan Set Yanko Skincare Untuk Rawat Kulit Kering Dengan Berkesan!

Yanko Skincare Whitening telah mendapat kepuasan ramai dalam menjadikan kulit mereka lebih lembab, cerah dan flawless. Hampir semua pengguna yang mengalami masalah kulit kering kini sudah gebu, cerah dan flawless. Tiada produk lain yang berkesan dalam merawat kulit muka kering selain dari Yanko Skincare Malaysia, testimoni terbukti berkesan. Jom dapatkan segera!

pencuci muka organik

YANKO SKINCARE MALAYSIA | SET KECANTIKAN BERKUALITI DAN SEMULAJADI
Hubungi: Tekan untuk telefon (012-5444035) | Tekan untuk WhatsApp

Nak Merawat Kulit Muka Kering Dan Kembali Flawless?

Sila telefon ke +60125444035 atau WhatsApp SEKARANG!

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Social Media
Nak Merawat Kulit Muka Kering Dan Kembali Flawless?

Sila telefon ke +60125444035 atau WhatsApp SEKARANG!

Call Whatsapp

Nak Merawat Kulit Muka Kering Dan Kembali Flawless?

Sila telefon ke +60125444035 atau WhatsApp SEKARANG!