Bisnes
Feb 3, 2023, 4:14pm

Cara Daftar Sdn Bhd Online Serendah RM1498 Dengan Company Secretary


Anda usahawan yang ingin mengetahui cara daftar sdn bhd online dengan company secretary yang lebih bagus? Terbaik! Sebab anda boleh dapatkan informasi yang anda tercari-cari dalam artikel ini. Tak mahal pun nak daftar syarikat sdn bhd dengan menggunakan khidmat company secretary. Anda boleh jimat masa dan tak perlu pening-pening. Kalau salah daftar nanti, kena pula kos tambahan. Jadi pastikan anda baca sehingga habis!

Bagi mereka (termasuk anda) yang ingin memulakan perniagaan mereka sendiri dengan membentuk sebuah syarikat sendirian berhad (Sdn Bhd), mempunyai perkhidmatan Setiausaha Syarikat yang baik adalah sangat penting dan perlu dibuat selepas membuat pertimbangan yang menyeluruh. Hal ini kerana, Setiausaha Syarikat memegang peranan yang sangat besar dan kritikal dalam proses daftar sdn bhd dan juga akan terus memainkan peranannya selama syarikat sdn bhd tersebut masih wujud.

cara daftar sdn bhd online dengan company secretary yang lebih bagus

Mereka akan menjadi penasihat utama bagi syarikat dalam memastikan segala tindakan dan urusan syarikat selari dengan undang-undang dan peraturan yang ditetapkan oleh kerajaan. Oleh itu, penting untuk memastikan bahawa Setiausaha Syarikat yang dipilih adalah profesional, berkualiti dan memenuhi keperluan syarikat sdn bhd anda.

4 PERKARA YANG PERLU ANDA PERTIMBANGKAN SEBELUM MEMILIH SETIAUSAHA SYARIKAT DALAM PROSES DAFTAR SDN BHD ONLINE

Bagi memastikan proses daftar syarikat sdn bhd dan pengurusan bisnes anda tidak mengalami sebarang kesukaran atau masalah, terdapat beberapa perkara penting yang perlu anda pertimbangkan supaya anda dapat membuat pemilihan setiausaha syarikat yang sesuai dan profesional.

setiausaha syarikat yang mempunyai reputasi yang baik

 1. Reputasi Dan Kelayakan
  Pilihlah setiausaha syarikat yang mempunyai reputasi yang baik dan berkelayakan. Carilah maklumat tentang syarikat tersebut dan baca ulasan pelanggan sebelum membuat keputusan.
 1. Kemudahan Komunikasi Dan Perkhidmatan Pelanggan
  Pastikan setiausaha syarikat yang anda pilih mempunyai sistem khidmat komunikasi yang baik dan sentiasa menyediakan perkhidmatan pelanggan yang berkualiti tinggi.
 1. Kemampuan Dan Kompetensi
  Pilihlah setiausaha syarikat yang mempunyai kemampuan dan kompetensi untuk memenuhi keperluan syarikat anda. Pastikan mereka mempunyai pemahaman yang baik tentang peraturan dan perundangan yang berkaitan dengan syarikat anda.
 1. Fleksibiliti Dan Kreativiti
  Setiausaha syarikat yang boleh berfikir secara kreatif dan fleksibel dalam menyelesaikan masalah adalah lebih baik daripada setiausaha syarikat yang mempunyai pengalaman dan pengetahuan yang tipis serta tidak mempunyai kemampuan untuk berfikir di luar kotak untuk mencari penyelesaian yang efektif.

DAFTAR SYARIKAT SDN BHD ONLINE DENGAN PROSES YANG MUDAH, PROFESIONAL & HARGA TERENDAH

Dalam era ekonomi yang kompetitif seperti sekarang, memastikan perniagaan anda mempunyai pengurusan yang baik adalah penting. Jadi, sebab itu, FRAZ Corporate Services adalah pilihan yang tepat bagi anda yang ingin mendapatkan servis register sdn bhd.

daftar sdn bhd dengan fraz corporate services

FRAZ Corporate Services adalah sebuah syarikat yang menyediakan pelbagai perkhidmatan perniagaan, termasuk perkhidmatan pendaftaran dan penubuhan syarikat. Mereka berfungsi sebagai “one-stop solution” dengan menawarkan pelbagai perkhidmatan kepada usahawan dan perniagaan, termasuk register sdn bhd, perkhidmatan setiausaha, khidmat nasihat percukaian, dan banyak lagi.

company secretary yang bertauliah dan sah

Team profesional mereka merangkumi akauntan bertauliah, peguam dan agen cukai yang mempunyai pengalaman lebih 10 tahun dalam bidang pensyarikatan dan pelbagai industri. Jadi, anda tidak perlu lagi risau mengenai hal-hal ini dan mereka akan mengurus segalanya untuk anda. Mereka telah membantu ratusan usahawan untuk upgrade dari enterprise ke sdn bhd. Oleh itu, FRAZ Corporate services mampu memberikan khidmat nasihat yang tepat dan bersesuaian dengan keperluan bisnes anda semasa proses daftar sdn bhd. Dengan ini proses register sdn bhd anda akan berjalan lancar dan dapat disiapkan dalam tempoh yang singkat.

promosi daftar online sdn bhd

Di samping membantu anda menguruskan perniagaan anda tanpa kesukaran dalam hal pendaftaran syarikat dan urusan lain yang berkaitan, mereka turut menawarkan sesi konsultasi percuma supaya anda dapat memahami secara mendalam tentang pengurusan bisnes dan syarikat anda.

KELEBIHAN REGISTER SDN BHD SECARA ATAS TALIAN DENGAN FRAZ CORPORATE SERVICES

Salah satu manfaat paling menarik yang anda boleh dapat dengan perkhidmatan mereka adalah tawaran pakej daftar sdn bhd murah. Selalunya, proses pendaftaran ini akan mengambil kos sehingga RM2000 tetapi dengan FRAZ Corporate Services anda boleh mendapatkan proses pendaftaran dalam kos keseluruhan yang cuma RM1498, termasuk pembayaran kepada SSM. Proses cepat siap dalam tempoh 3-5 hari dalam harga yang mampu milik!

manfaat daftar online sdn bhd

Tawaran harga menarik ini hanya untuk pelanggan berminat dan matlamat mereka adalah untuk memberikan bantuan yang diperlukan oleh ramai usahawan yang ingin menubuhkan perniagaan yang berjaya. Berikut adalah maklumat lengkap tentang pakej yang ditawarkan.

tawaran promosi daftar sdn bhd terbaik

Bagi anda yang berminat, FRAZ Corporate Services boleh menjadi pilihan yang terbaik dan sesuai untuk anda kerana mereka juga menawarkan khidmat sokongan tambahan yang merangkumi;

 • Secretarial Fee yang cuma RM50 sebulan
 • Group support WhatsApp bagi director
 • Panduan digital asas sdn bhd

5 KELEBIHAN DAFTAR SDN BHD BERBANDING ENTERPRISE

 1. Syarikat Sdn Bhd adalah berliabiliti terhad – Risiko kerugian dan bankrap bagi syarikat sdn bhd adalah terhad terhadap jumlah yang disumbangkan ke dalam syarikat sdn bhd tersebut. Risiko bagi enterprise adalah lebih tinggi kerana jika perniagaan enterprise rugi, semua harta perniagaan dan harta peribadi akan digunakan untuk membayar hutang. Kedua-dua enterprise dan bisnes owner akan diisytihar bankrap.
 2. Syarikat Sdn Bhd berjangka hayat terjamin – sesebuah syarikat sdn bhd tidak akan terbubar jika salah seorang pengarah atau pemegang saham meninggal dunia. Berbeza dengan enterprise, jika berlaku kematian bisnes owner atau rakan kongsi, perniagaan enterprise itu akan terbubar secara automatik.
 3. Syarikat Sdn Bhd mudah mendapat modal – Secara amnya syarikat sdn bhd mudah mendapat modal kerana urus tadbir yang baik. Syarikat sdn bhd mempunyai pengurusan lembaga pengarah yang professional, laporan kewangan yang diaudit oleh pihak luar, laporan tahunan dan mesyuarat agung tahunan.
 4. Syarikat Sdn Bhd lebih fleksible – Syarikat Sdn Bhd mempunyai pegangan saham yang boleh bertukar milik. Dengan ini pemilik syarikat sdn bhd boleh memilih untuk menjual sebahagian saham bagi mendapatkan modal atau menjual kesemua saham syarikat sdn bhd untuk memindahkan pemilikan syarikat sdn bhd.
 5. Syarikat Sdn Bhd mempunyai kredibiliti yang tinggi – Dengan mendaftar syarikat sdn bhd, pihak luar seperti pelanggan, bank dan kerajaan akan lebih percaya terhadap sesebuah perniagaan. Tambahan pula segala maklumat berkenaan syarikat sdn bhd tersebut boleh didapati online termasuk laporan kewangan.

LIHAT TESTIMONI PELANGGAN POSITIF YANG TELAH REGISTER SDN BDH DENGAN FRAZ CORPORATE SERVICES

Testimoni terbaik seperti berikut adalah antara bukti penilaian yang menunjukkan bahawa FRAZ Corporate Services memfokuskan kepentingan pelanggan dan sentiasa berusaha untuk memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada pelanggan mereka. FRAZ Corporate Services akan menerangkan cara daftar sdn bhd online secara jelas supaya pelanggan mengetahui segalanya mengenai sdn bhd dari segi kos, undang-undang berkaitan, cara pengurusan dan tadbir urus terbaik.

daftar online sdn bhd terbaik

DAPATKAN SERVIS DAFTAR SYARIKAT SDN BHD DENGAN KHIDMAT COMPANY SECRETARY DALAM HARGA TERENDAH DI SINI!

upgrade bisnes terbaik

Jangan lepaskan peluang untuk memastikan kejayaan perniagaan anda dengan menggunakan servis company secretary terbaik di Malaysia dalam tawaran harga yang terendah. Hubungi mereka sekarang (klik di butang di bawah) atau ketahui tentang perkhidmatan yang ditawarkan dengan lebih lanjut di sini. Diharapkan anda beroleh manfaat dari artikel cara daftar sdn bhd online ini dan mampu mengembangkan bisnes anda ke tahap yang lebih maju.

Jom Daftar Sdn Bhd Online

dengan FRAZ Corporate Services

FRAZ Corporate Services

Jom Upgrade Bisnes Sdn Bhd Secara Online

Daftar Sekarang!
Social Media

11A, Jalan Tengku Ampuan Zabedah J/9J, Shah Alam, Selangor, 40100 Malaysia

Jom Daftar Sdn Bhd Online

dengan FRAZ Corporate Services

Call Whatsapp Layari Website

Jom Daftar Sdn Bhd Online

dengan FRAZ Corporate Services