Review
Jan 6, 2023, 6:49am

Buasir Berak Berdarah, Simptom Kanser Atau Benar-Benar Sembelit


Dengar nama buasir berak berdarah pun dah rasa takut. Ini kan pula bila diri sendiri alami masalah tersebut. Memang mengerikan. Sekiranya anda mengalami masalah tersebut, pastikan anda baca sehingga ke akhir artikel ini. 

punca buasir berak berdarah

Memang tidak dapat dinafikan apabila setiap kali berak bercampur darah, masing-masing membuat andaian buasir berak berdarah ini berpunca daripada pengambilan makanan pedas atau perut meragam.

Perubahan tekstur najis itu sendiri dilihat sebagai petanda jelas yang anda memerlukan dan menjalani pemeriksaan segera bagi mencari puncanya yang sering dikaitkan dengan kanser kolon atau ‘cancer colorectal’.

APA SEBENARNYA BUASIR BERAK BERDARAH? PUNCA DAN SIMPTOM

Berak berdarah adalah tanda pesakit mengalami masalah usus. Pendarahan mungkin disebabkan daripada usus besar atau dubur. Sebahagian besar gejala najis berdarah adalah disebabkan masalah yang tidak serius seperti buasir dan ‘anal fissure’ (luka pada dubur) di mana rawatannya adalah asas dan tidak kompleks.

elak masalah buasir berak berdarah

Individu berkenaan akan mengalami kesan sampingan antaranya sakit bahagian perut, kembung dan cirit-birit berterusan. Dengan simptom seperti kurang selera makan dan anemia, ada kemungkinan tinggi untuk kanser tahap tiga. Walaubagaimanapun, buasir berak berdarah tidak semestinya simptom kanser semata-mata, malah, mungkin juga boleh berpunca daripada masalah usus lain yang tidak berkaitan kanser.

ELAK BUASIR BERAK BERDARAH DENGAN RAWATAN CARA SEMULAJADI JUS CEDA

Sudah semestinya, masalah buasir berak berdarah ini tidak boleh dipandang ringan kerana ia boleh menjadi tanda penyakit usus yang merbahaya seperti kanser usus. Mendapatkan rawatan awal untuk kanser usus adalah penting untuk penyembuhan sepenuhnya. Kini, dengan Jus Ceda anda boleh mendapatkan perawatan yang bukan hanya semulajadi dan mudah malah berkesan untuk menyembuhkan masalah buasir berak berdarah.

punca masalah buasir

Untuk anda yang betul-betul mahu memulihkan masalah buasir, beri peluang kepada diri anda untuk ikhtiar dengan minuman botani ini. Jus Ceda ini menjadi pilihan ramai disebabkan kelebihan dan keunikannya berbanding produk lain di pasaran;

 • Diformulasikan Dari Herba-Herba Terpilih
 • Menghilangkan Akar Buasir Dan Buasir Tidak Kembali Lagi
 • Mengurangkan Rasa Sakit Mencucuk
 • Kesan Seawal Tujuh Hari

Minuman tambahan Jus Ceda sememangnya mengandungi ramuan herba berkhasiat untuk membantu golongan yang mempunyai masalah buasir termasuk buasir luaran dan dalam, buasir berak berdarah dan sembelit. 

GABUNGAN RAMUAN HERBA ASLI JUS CEDA – PENAWAR BERKESAN UNUK BUASIR BERAK BERDARAH

jus ceda terbaik untuk masalah buasir

Hasil campuran beberapa herba amalan nenek-nenek moyang kita dulu boleh membuatkan buasir surut, kecut, hilang dan tak kembali atau mungkin makan bertahun-tahun untuk kembali lagi. Tahukah anda herba dan tumbuhan  yang tersenarai di bawah itu antara bahan-bahan utama dalam penghasilan Jus Ceda – untuk melegakan masalah buasir anda? Antara bahan utama yang terkandung dalam Jus Ceda termasuk:

 • Kayu Sepang
 • Nenas Batu
 • Manjakani
 • Bunga Ratu Pari
 • Kacip Fatimah

MANFAAT HERBA ASLI JUS CEDA BANTU PULIHKAN BUASIR DENGAN BERKESAN MEMASTIKAN BUASIR TAK KEMBALI LAGI

Setiap herba yang digabungkan dalam ramuan khas Jus Ceda mempunyai fungsi dan manfaatnya yang tersendiri bagi membantu memulihkan masalah buasir berak berdarah dari akar. 

ramuan khasiat herba jus ceda

 • Kayu Sepang – bertindak sebagai antioksidan, Bioflavonoid, dapat elak buasir terjadi berulang kali dengan menegangkan otot-otot dalaman agar kembali pulih dan cegah kerosakan sel luka dan gatal buasir
 • Akar Tengkuk Biawak – bertindak sebagai anti-radang dengan menyurutkan bengkak buasir untuk kecutkan benjolan buasir luar dan dalam
 • Nenas Batu – tinggi fiber dan magnesium, bantu melembutkan najis, melancarkan pembuangan angin dan menghentikan najis berdarah serta menggalakkan pertumbuhan sel vena baharu
 • Bunga Ratu Pari – mengembalikan semula tenaga, mempunyai agen antioksidan yang tinggi, membantu membuang toksik dalam badan dan menghilangkan bisa-bisa dalam tubuh
 • Manjakani – merupakan bahan diet sihat, membantu merawat masalah buasir dengan mempercepatkan proses penyembuhan luka dan elak sakit buasir bertambah teruk

CARA BETUL PENGAMALAN JUS CEDA UNTUK BUASIR BERAK BERDARAH

Bahan herba asli dalam Jus Ceda bantu berikan anda peluang untuk menjimatkan wang. Selain itu, pada masa yang sama ia juga bagus sebagai produk mujarab murah tapi berkualiti antarabangsa. Kelebihan nenek moyang dimodenkan dalam set Jus Ceda ini dapat menghasilkan keberkesanan tinggi untuk memulihkan penyakit buasir berak berdarah untuk jangka masa yang lama.

Anda cuma minum Jus Ceda 1-2 sachet sehari. Tak perlu bancuh, koyak terus minum je. Lepas amal, proses penyembuhan tidak akan mengambil masa yang lama. Khasiat tumbuhan di dalam Jus Ceda akan mula melakukan perubahan. Misalnya buasir mula kecut dan sakit akan mula surut seawal 4-7 hari mengikut tahap buasir anda. 

APA KATA PENGGUNA JUS CEDA UNTUK RAWAT MASALAH BUASIR KRONIK

cara berkesan untuk sembuh buasir berdarah

cara terbaik untuk legakan buasir berdarah

jus ceda testimoni

testimoni pelanggan jus ceda

atasi masalah buasir luaran dengan mudah

JOM ATASI MASALAH BUASIR SECARA ORGANIK DENGAN MUDAH

sembuh masalah buasir dengan jus ceda
Jangan tunggu buasir dah teruk baru nak rawat. Stok sedia ada, penawar kepada masalah anda boleh didapatkan di sini. Selamat mencuba, insyallah berhasil!

 

Atasi Masalah Buasir Tanpa Bedah/Pil

Dengan Jus Ceda

Jus Ceda

Dapatkan Penawar Buasir Herba Premium

Beli Sekarang
Social Media

-

Atasi Masalah Buasir Tanpa Bedah/Pil

Dengan Jus Ceda

Beli Sekarang

Atasi Masalah Buasir Tanpa Bedah/Pil

Dengan Jus Ceda