Review
Jan 5, 2023, 10:33am

Ketahui Punca dan Cara Cegah Buasir Dengan Betul


Penat dengan masalah buasir sampai fobia nak ke tandas? Jadi apa saja caranya untuk cegah buasir ini dengan berkesan? Di sini anda boleh ketahui lebih lanjut apa punca yang menyebabkan anda alami masalah buasir dan apa anda boleh buat untuk cegah buasir dengan cara yang betul.

fobia ke tandas akibat buasir

Antara punca utama yang menjurus kepada masalah buasir ini adalah disebabkan tekanan, duduk atau berdiri dalam jangka masa yang terlalu lama, sembelit dan berat badan berlebihan. Masalah buasir ini tidak asing juga dalam kalangan wanita mengandung. Selain itu, walaupun tiada bukti yang kukuh, tetapi ada kemungkinan masalah buasir ini disebabkan oleh keturunan keluarga.

ANTARA CARA CEGAH BUASIR YANG BOLEH ANDA PRAKTIKKAN 

 1. Pemakanan Yang Sihat 

amal sayuran hijau untuk anak

Pemakanan yang sihat terutamanya yang mengandungi serat yang tinggi akan mengurangkan risiko berlakunya sembelit.

 1. Pengambilan Ubat Laxative 

pil buasir

Ubat laxative terutamanya bulk laxative bertindak sama seperti pengambilan serat yang tinggi. Ia akan memudahkan pembuangan air besar tanpa perlu melakukan teranan yang kuat.

 1. Senaman 

aktiviti fizikal elak sembelit dan buasir

Senaman yang kerap dan berjadual akan memberikan “tone” yang sihat kepada otot-otot yang berkaitan. Ini mengurangkan lagi risiko menghidap buasir.

HERBA PENAWAR BUASIR JUS CEDA DAPAT CEGAH BUASIR DENGAN BERKESAN

Khusus untuk bantu rawat dan melegakan kesakitan buasir dengan cara yang betul, Jus Ceda mempunyai formulasi yang mengandungi ramuan herba berkhasiat. Hal ini memberikan jalan penyelesaian kepada masalah buasir anda secara tradisional dan semulajadi. Bagi yang ingin mengelakkan kos tinggi untuk hadap pembedahan atau ambil ubat-ubatan kimia, Jus Ceda adalah menjadi pilihan yang bernas.  

jus ceda terbaik untuk masalah buasir luar

Rawatan alternatif yang anda boleh dapatkan dengan Jus Ceda ini sememangnya ada banyak manfaat. Antaranya termasuk:

 • Selesa Melakukan Aktiviti Seharian
 • Selesa Untuk Beribadah
 • Tidak Menyusahkan Ahli Keluarga
 • Tidak Lagi Fobia Untuk Buang Air Besar

Hanya cara mudah untuk cegah masalah buasir kompleks yang merumitkan kehidupan harian anda. Minum sehingga simptom buasir sudah berkurangan. Rawatlah segera dengan cara yang lebih mudah, selamat & menjimatkan di mana;

 • Tanpa Perlu Telan Pil Atau Kapsul
 • Tanpa Perlu Pembedahan Dan Kos Yang Tinggi
 • Tak Perlu Menahan Kesakitan Lagi

JUS CEDA FORMULASI HERBA-HERBA TERPILIH MEMPUNYAI MANFAAT YANG PELBAGAI

Jus Ceda dari herba kayu sepang dan nenas batu membantu untuk melawaskan pembuangan, menghentikan pendarahan, mengecutkan buasir dan mengelakkan buasir dari terjadi lagi. Selain daripada nenas batu dan kayu sepang, terdapat herba lain yang juga digunakan yang baik untuk tubuh badan kita. 

ramuan khasiat herba jus ceda

Antara herba lain yang disertakan bersama dalam formulasi Jus Ceda adalah Akar Tengkuk Biawak, Bunga Ratu Pari dan Manjakani. Setiap daripada herba ini mempunyai fungsi dan manfaat masing-masing dalam membantu rawat dan cegah buasir anda dengan cara betul dan berkesan. Seperti berikut adalah fungsi-fungsi herba dalam sebotol Jus Ceda ini:

 • Kayu Sepang – bertindak sebagai antioksidan, Bioflavonoid, dapat elak buasir terjadi berulang kali dengan menegangkan otot-otot dalaman agar kembali pulih dan cegah kerosakan sel luka dan gatal buasir 
 • Akar Tengkuk Biawak – bertindak sebagai anti-radang dengan menyurutkan bengkak buasir untuk kecutkan benjolan buasir luar dan dalam 
 • Nenas Batu – tinggi fiber dan magnesium, bantu melembutkan najis, melancarkan pembuangan angin dan menghentikan najis berdarah serta menggalakkan pertumbuhan sel vena baharu 
 • Bunga Ratu Pari – mengembalikan semula tenaga, mempunyai agen antioksidan yang tinggi, membantu membuang toksik dalam badan dan menghilangkan bisa-bisa dalam tubuh 
 • Manjakani – merupakan bahan diet sihat, membantu merawat masalah buasir dengan mempercepatkan proses penyembuhan luka dan elak sakit buasir bertambah teruk

CARA AMAL JUS CEDA UNTUK CEGAH BUASIR DENGAN BETUL

Kelebihan nenek moyang dimodenkan dalam set Jus Ceda ini dapat melegakan semua jenis masalah buasir seperti sakit buasir luaran dan elak dari tahap kritikal. Untuk keberkesanan yang tinggi, anda disarankan untuk amalkan Jus Ceda dengan cara pengamalan yang betul. 

Jadi, bagi yang hadapi masalah buasir ni, anda cuma minum Jus Ceda 1-2 sachet sehari. Tak perlu bancuh, koyak terus minum je. Lepas amal, proses penyembuhan tidak akan mengambil masa yang lama. Khasiat tumbuhan di dalam Jus Ceda akan mula melakukan perubahan misalnya buasir mula kecut dan sakit akan mula surut seawal 4-7 hari mengikut tahap buasir anda. 

LIHAT SENDIRI TESTIMONI PELANGGAN YANG BERJAYA DENGAN JUS CEDA

rawatan buasir luaran mudah

rawatan buasir luaran berkesan

testimoni pelanggan buasir luaran

jus ceda berkesan rawat

jus ceda berkesan untuk buasir ketika hamil

DAPATKAN JUS CEDA DAN CEGAH BUASIR HARI INI!

sembuh masalah buasir dengan jus ceda

Amalkan Jus Ceda setiap hari dan rasai perubahannya selepas 6 sachet pertama! Jangan dilengahkan lagi sampai masalah jadi lebih serius. Jom dapatkan Jus Ceda kini dalam harga promosi special di sini!

 

Atasi Masalah Buasir Tanpa Bedah/Pil

Dengan Jus Ceda

Jus Ceda

Dapatkan Penawar Buasir Herba Premium

Beli Sekarang
Social Media

-

Atasi Masalah Buasir Tanpa Bedah/Pil

Dengan Jus Ceda

Beli Sekarang

Atasi Masalah Buasir Tanpa Bedah/Pil

Dengan Jus Ceda