Review
Dec 21, 2022, 8:45pm

5 Buah Sembelit Terbaik Untuk Melancarkan Buang Air Besar


selesai masalah buasir berkesan

Anda tengah mengalami sembelit? Ah parah bagi seseorang yang tiba tiba mengalami sembelit. Ia sangat menimbulkan rasa sakit dan sangat tidak selesa bagi menjalankan aktiviti harian. Yang akan merunsingkan lagi apabila seorang individu perlu berjalan jauh dan terpaksa duduk di dalam kenderaan yang memakan masa berjam jam lamanya, pasti akan menimbulkan azab untuk bertahan rasa sembelit ini. Apa yang perlu kita lakukan jika berlaku sembelit keatas diri kita? Takkan nak biar ja kan? Sakit sembelit ini tidak tertanggung oleh rasa tidak selesa.

ANTARA BUAH SEMBELIT YANG DAPAT MEMBANTU ANDA MELANCARKAN BUANG AIR BESAR

betik terbaik untuk masalah buasir

  1. BUAH BETIK

 Betul ke betik dapat membantu masalah sembelit? Sebab anda akan dihujani dengan jawapan makan buah betik jika berlaku sembelit. Jadi buah betik sangat sinonim dengan masalah sembelit. Jadi apa bukti keberkesanan? Sebuah kajian menerusi Neuro Endrocrinol menyatakan individu yang memakan betik selama 40 hari akan kurang mengalami risiko masalah perut kembung dan sembelit. Hal ini demikian kerana, buah betik terdapat enzim papain, yang membuat sisa pencernaan menjadi lebih lembut dan lebih mudah dikeluarkan oleh usus.

pisang reda sakit buasir

  1. BUAH PISANG

Sembelit? Sudah tau pasti pisang menjadi pilihan. Sudah jadi ilmu turun temurun, jika masalah sembelit yang dihadapi pasti pisang adalah pilihan yang pertama yang dicari untuk menyelesaikan masalah sembelit itu. Tetapi kenapa pisang yang menjadi pilihan? Hal ini kerana pisang mengandung serat tak larut air yang berfungsi untuk melancarkan buang air besar. Serat dalam pisang bertindak dengan menyerap air lebih banyak ke dalam usus.

buah tembikai untuk sakit buasir

  1. BUAH TEMBIKAI

Sebut sahaja tembikai, pasti anda sudah terbang keenakannya. Buah yang sangat digemari oleh rakyat Malaysia. Rasanya sejuk sejuk yang dapat melegakan tekak sendiri. Tetapi seperti anda tahu, tembikai juga adalah satu buah yang penuh dengan khasiatnya sendiri. Tembikai juga salah satu buah yang bertindak sebagai penyembuh masalah sembelit.

buah belimbing untuk sakit sembelit

  1. BUAH BELIMBING

Buah bintang? Buah belimbing juga dikenali buah bintang apabila kita memotongnya, buah belimbing akan berbentuk seperti bintang. Apa khasiat yang terkandung di dalam buah belimbing ini? Buah belimbing ini mengandungi serat vitamin C, mineral, fosfor, magnesium dan pelbagai lagi. Serat tidak larut dalam buah belimbing juga sangat membantu dalam proses pembuangan air besar. Pelbagai kajian juga membuktikan bahawa pengambilan buah belimbing yang tinggi serat mampu melembutkan najis dan mengelakkan anda ditimpa masalah sembelit.

  1. BUAH MANGGA

Buah mangga sangat terkenal dalam kalangan rakyat Malaysia. Kenapa? Hal ini demikian kerana buah magga mempunyai keunikkannya sendiri iaitu rasanya masam masam manis. Bak kata orang sekali rasa pasti jatuh cinta. Tetapi juga tidak dinafikan walaupun rasanya sedap, buah mangga juga mempunyai kelebihannya yang tersendiri. Buah mangga yang tinggi serat dapat membantu yang menyelesaikan masalah seperti anti sembelit. Buah mangga yang mengandungi sorbitol dan gula alkohol dapat melancarkan fungsi pembuangan air besar. Serat Polifenol yang terdapat dalam buah mangga juga membantu kepada pengurangan rasa sakit perut dan radang usus.

JUS CEDA RAWAT MASALAH SEMBELIT DENGAN CEPAT DAN PANTAS

ramuan khasiat herba jus ceda

Anda mengalami sembelit? Sangat menimbulkan rasa tidak selesa dan susah untuk bergerak ke sana sini apabila sembelit sentiasa menyelubungi diri anda. Ingin mencari buah-buahan lambat pula kesannya. Jadi apa solusi yang dapat bantu anda secepat yang mungkin? Pembedahan? Kosnya pula memakan ribuan ringgit. Jadi, Jus Ceda adalah pilihan yang tepat! Murah dan cepat berkesan.

Jus Ceda yang mempunyai ramuan ramuan tradisional. Tetapi diingatkan sekali lagi, walaupun ramuan ramuannya tradisional, ramuan ramuan Jus Ceda mempunyai serat yang tinggi. Antara ramuan yang digunakan dalam Jus Ceda ini adalah kacip fatimah, manjakani, kayu sepang, nenas batu dan bunga ratu pari.

KHASIAT JUS CEDA – KENAPA ANDA PERLU PERCAYA JUS CEDA?

jus ceda terbaik untuk masalah buasir luar

Seperti yang diceritakan di atas, Jus Ceda menggunakan bahan bahan yang semulajadi. Jus Ceda yang anti sembelit ini juga dapat merawat buasir, melawaskan pembuangan air besar, merawat berak berdarah, mengecutkan buasir, membersihkan usus dan pelbagai lagi. Anda perlu segera mencuba Jus Ceda ini dan rasakan keajaibannya sendiri dalam merawat sembelit anda. Apa yang paling menggembirakan apabila anda mengamalkan Jus Ceda ini, sembelit anda dah tidak berani kembali kepada anda.

CARA MENGAMALKAN JUS CEDA

cara penggunaan jus ceda rawat buasir

Jus Ceda adalah buatan Malaysia 100%, cara mengamalkan jus ceda adalah amat senang dan jimat masa anda iaitu dengan mengambil 1 sachet setiap hari sudah pasti dapat membantu anda dalam membasmi sembelit!

TESTIMONI POSITIF JUS CEDA

rawatan buasir luaran berkesan

rawatan buasir luaran mudah

cara terbaik untuk legakan buasir berdarah

cara berkesan untuk sembuh buasir berdarah

permintaan tinggi jus ceda

Tengok ramai bukan yang memberi feedback yang sangat positif? Ramai juga yang membeli Jus Ceda ini. Jus Ceda juga mendapat permintaan yang tinggi setiap hari. Jadi jom kita sama sama dapatkan Jus Ceda sekarang.

 

Atasi Masalah Buasir Tanpa Bedah/Pil

Dengan Jus Ceda

Jus Ceda

Dapatkan Penawar Buasir Herba Premium

Beli Sekarang
Social Media

-

Atasi Masalah Buasir Tanpa Bedah/Pil

Dengan Jus Ceda

Beli Sekarang

Atasi Masalah Buasir Tanpa Bedah/Pil

Dengan Jus Ceda