Review
Oct 29, 2021, 3:31pm

Pilihan Beli Kereta Tanpa Slip Gaji Dengan MyVehicle


Seperti kebanyakan orang, anda juga hendak beli dan memiliki kereta tetapi anda mendapati sukar untuk memohon pinjaman di bank. Kadang kala, ramai yang tidak sedar akan beberapa syarat terpenting yang diperlukan untuk anda memohon pinjaman kereta di bank. Setiap bank mempunyai syarat-syarat yang tersendiri, walau bagaimanapun terdapat beberapa ciri penting yang umum harus anda ketahui jika anda tidak mahu permohonan pinjaman anda ditolak.

cara beli kereta tanpa slip gaji

Berikut adalah beberapa perkara yang harus anda perhatikan sekiranya anda tidak mahu permohonan anda ditolak.

1. Tentukan Apa Yang Anda Mampu Berdasarkan Pendapatan Bulanan Anda

beli kereta berdasarkan pendapatan bulanan

Ini adalah aspek terpenting dalam proses pembelian kereta. Anda perlu mengetahui jenis kereta yang anda perlukan dan berapa banyak wang yang anda mampu belanjakan. Tipsnya adalah hanya membelanjakan 15 peratus daripada pendapatan tahunan anda untuk perbelanjaan pengangkutan.

2. Periksa Skor Kredit Anda

periksa skor kredit

Bagi mereka yang mempunyai sejarah kredit bersih (tiada pinjaman dan rekod pembayaran kad kredit), kemungkinan pinjaman kereta anda untuk diluluskan oleh bank sangat rendah. Oleh itu, anda perlu membina sejarah kredit sekurang-kurangnya enam bulan dengan mendapatkan kad kredit sebagai permulaan. Bagi mereka yang mempunyai sejarah kredit yang lemah, anda perlu memperbaiki tabiat pembayaran balik anda dengan membayar pinjaman atau kad kredit anda tepat pada waktunya, atau sepenuhnya kerana bagi yang mempunyai skor kredit yang rendah, ini akan mengurangkan peluang anda mendapatkan kelulusan pinjaman kereta anda.

3. Bandingkan Kadar Faedah Pinjaman Kereta

bandingkan kadar faedah pinjaman kereta

Oleh kerana bank mempunyai kadar dan syarat pinjaman kereta yang berbeza, adalah penting untuk anda meneliti kadar faedah yang ditawarkan di setiap bank. Anda juga boleh memohon di beberapa bank berlainan dan memilih tawaran terbaik dan sesuai untuk anda.

4. Dapatkan Penjamin (Guarantor)

guarantor pinjaman kereta

Sekiranya skor kredit anda rendah atau tidak ada, anda boleh mendapatkan penjamin untuk memperkuat permohonan anda. Penjamin, yang biasanya merupakan saudara terdekat, akan menanggung risiko yang sama dengan peminjam.

Anda telah membuat perkara-perkara seperti yang dinyatakan di atas tapi masih gagal untuk mendapatkan pinjaman kereta di bank? Maka, pilihan terakhir ini mungkin dapat membantu anda. Ketahui lebih lanjut di bawah.

Myvehicle Business Provider – Tidak Perlu Slip Gaji Untuk Beli Kereta

Dengan MyVehicle, kini anda boleh memiliki kereta dengan mudah dan segera tanpa melalui sebarang proses kerja yang merumitkan. Tapi, sebelum itu, jika anda tertanya-tanya siapa MyVehicle ini, mari kami terangkan kepada anda.

tentang myvehicle provider

MyVehicle Provider Business adalah sebuah syarikat penyedia perkhidmatan penyewaan kereta yang berpusat di Serdang. Perniagaan mereka telah ditubuhkan sejak tahun 2016. Perkhidmatan yang ditawarkan oleh MyVehicle lebih memfokuskan kepada PILIHAN TERAKHIR untuk mendapatkan kereta tanpa loan dengan berkonsepkan kereta sewa pasti dimiliki dimana anda sewa dulu dengan mereka dan setelah tamat tempoh sewaan kereta akan jadi milik anda. MyVehicle Provider Business bukan merupakan fasiliti loan dan hanya sediakan perkhidmatan sewaan kereta dan jadi milik.

Sepanjang operasi mereka selama hampir 5 tahun, MyVehicle telah menyewakan hampir 300 unit kereta. Kepakaran mereka adalah untuk membantu anda miliki kereta walaupun nama anda telah disenarai hitam. Sudah pasti mereka akan berikan yang terbaik untuk anda.

skim pinjaman kereta tanpa slip gaji

Dengan skim yang ditawarkan oleh MyVehicle ini, kereta anda pasti lulus dalam tempoh 30 minit sahaja. Buat apa nak sewa sahaja kalau boleh sewa pasti dimiliki!

Servis yang ditawarkan dan diuruskan oleh MyVehicle sangat bermanfaat untuk golongan yang mempunyai masalah CTOS dan CCRIS dan tidak boleh memohon pinjaman bank. Sekiranya anda juga tergolong dalam kategori tersebut, mereka mempunyai kepakaran dan berpengalaman untuk menguruskan dan membantu anda yang ingin memiliki kenderaan sendiri dengan mudah tanpa adanya sebarang loan. Dengan program “KERETA SEWA PASTI DIMILIKI” ini, anda boleh memiliki kenderaan dengan kaedah sewa pasti dimiliki daripada syarikat mereka.

Bagaimana Anda Boleh Beli Kereta Tanpa Slip Gaji Dengan MyVehicle?

Mudah sahaja. Anda hanya perlu ikut 3 langkah-langkah seperti berikut untuk miliki kereta dengan MyVehicle: 

 1. Bayar Deposit
 2. Sign Agreement
 3. Pandu Kereta Pulang

Kesemua proses ini akan berlaku dalam tempoh 30 minit sahaja (untuk kereta ready stok) dan anda boleh memandu pulang kereta anda pada hari yang sama!

kelebihan myvehicle provider

Hanya perlu berurusan di pejabat mereka, lihat kereta & pandu uji, baca dan fahami terma dan syarat-syarat mereka. Dokumen anda akan disemak terlebih dahulu sebelum proses penyewaan berlaku. Seperti berikut adalah antara dokumen atau syarat-syarat yang diperlukan untuk anda berurusan dengan mereka:

 • Salinan IC dan lesen memandu
 • Payslip dan bank statement 1 bulan terkini untuk pemohon yang bekerja swasta / kerajaan
 • Salinan SSM dan penyata bank dalam tempoh 3 bulan terkini untuk golongan berniaga sendiri
 • Bil api / air utk pengesahan alamat tempat tinggal
 • 1 orang penjamin dari ahli keluarga

Jika Anda Berminat, Inilah Antara Syarat-Syarat Yang Diperlukan

Seperti yang anda sedia maklum, jenis perkhidmatan yang ditawarkan oleh MyVehicle bukanlah untuk semua. Jadi, MyVehicle ini sesuai untuk anda di luar sana jika anda mempunyai antara salah satu kriteria yang dinyatakan seperti di bawah: 

 • Yang sukar untuk dapatkan pinjaman dari bank untuk kereta baru 
 • Yang blacklist CTOS, CCRIS, bankrupt
 • Nama yang memang sudah masuk kategori senarai hitam 
 • Mempunyai dokumen berniaga yang tidak lengkap 
 • Sudah lama sangat hendak memandu kereta baru tapi masih tidak berpeluang

Selain itu, konsep yang ditawarkan oleh MyVehicle ini tidak sesuai sekiranya anda berpendapatan RM 2000 ke bawah. Hal ini kerana, MyVehicle Provider Business adalah sebuah syarikat penyedia perkhidmatan penyewaan kereta baru dan terpakai sebagai kereta sewaan harian/mingguan/bulanan di mana mereka mempunyai kadar deposit dan sewaan yang tertentu. 

kemudahan beli kereta tanpa slip gaji

MyVehicle Provider Business bukan merupakan fasiliti loan dan hanya sediakan perkhidmatan sewaan kereta dan jadi milik. Oleh itu, sekiranya anda berminat untuk berurusan dengan MyVehicle pastikan anda;

 • Memiliki income yang stabil
 • Bertanggungjawab
 • Telah cuba semua pilihan yang ada untuk miliki kereta selain MyVehicle
 • Warganegara Malaysia

Pakej Kereta Pasti Dimiliki Yang Ditawarkan Oleh MyVehicle

Di MyVehicle, kebanyakan pilihan kereta terdiri daripada jenama Proton dan Perodua lowest spec sahaja dan beberapa model import lain namun tidak banyak. Fokus di sini adalah untuk membekalkan kereta bagi yang memerlukannya untuk keperluan harian dan bukan untuk kepentingan atau kemewahan. 

Seperti berikut adalah antara kereta ready stok yang boleh anda dapati di MyVehicle:

Ready Stok Terkini – Dengan Warranty

kereta loan kedai perodua aruz

 • Perodua Aruz Premium x 1.5  2019
 • Perodua Axia G 1.0 2017
 • Perodua Myvi SE 1.0 2017

perodua viva

 • Perodua Viva Mt 850 2014
 • Perodua Alza Std 1.5 2018

Kereta Terpakai

proton preve

 • Proton Preve Executive 1.6 turbo 2018
 • Proton Preve 1.6 2017
 • Proton Saga Std 1.3 2019

proton saga

 • Nissan Almera 1.5 2016

nissan almera

Tetapi, senarai ini mungkin berubah pada masa ke semasa mengikut ketersediaan stok. Jadi, pastikan anda dapatkan senarai terkini kereta ready stok yang ada di laman Facebook mereka (info di akhir artikel). 

Yang penting, anda mempunyai bajet deposit yang mencukupi (mengikut kemampuan sendiri) dan boleh commit bayar sewaan bulanan. Kadar deposit dikenakan mengikut model kereta yang ada dan bulanan adalah mengikut kadar sewaan. MyVehicle menawarkan kadar sewa untuk tempoh 8 atau 9 tahun, bukan loan bank. Anda boleh rujuk laman rasmi mereka (info di akhir artikel) untuk Info-info berkaitan harga dan kadar sewaan kereta. 

Lihat Testimoni – Ramai Yang Berjaya Miliki Kereta Sendiri Dengan MyVehicle

Yang penting, anda memahami terma dan syarat-syarat yang diketengahkan sudah pasti lain-lain proses kerjanya akan menjadi mudah dan anda juga boleh memiliki kereta tanpa loan seperti pelanggan-pelanggan ini.

testimoni loan myvehicle testimoni myvehicle testimoni peminjam myvehicle provider

Dapatkan Kereta Tanpa Slip Gaji Dengan MyVehicle Provider Business

Peluang ini khas untuk bermasalah dengan bank, tidak lulus loan tetapi hendak memiliki kenderaan sendiri. Tidak kira sama ada kereta baru atau kereta second hand, kini anda boleh dengan adanya MyVehicle yang dapat permudahkan cara bagi anda. Bagi anda yang berminat untuk mengenali bisnes MyVehicle dengan lebih lanjut, anda boleh sahaja melawati di laman Facebook mereka – MyVehicle Provider Business ataupun laman rasmi MyVehicle untuk mengetahui proses kerja mereka dengan lebih mendalam.

logo

Untuk mendapatkan respons pantas dan secara langsung, anda juga boleh menghubungi sales person MyVehicle melalui WhatsApp di nombor +60 11-1171 3280.

Nak Beli Kereta tapi Loan Reject? Ada Caranya

MyVehicle Providers adalah solusi untuk anda. Hubungi sekarang untuk pertanyaan lanjut

MyVehicle Provider

Beli Kereta Tanpa Slip Gaji

Whatsapp Sekarang
Social Media

No. 28G Jalan BS 1/2 Taman Bukit Serdang, Pusat Perdagangan Olive Hill, 43300 Seri Kembangan, Selangor

Nak Beli Kereta tapi Loan Reject? Ada Caranya

MyVehicle Providers adalah solusi untuk anda. Hubungi sekarang untuk pertanyaan lanjut

Call Whatsapp Layari Website

Nak Beli Kereta tapi Loan Reject? Ada Caranya

MyVehicle Providers adalah solusi untuk anda. Hubungi sekarang untuk pertanyaan lanjut