Review
Oct 29, 2021, 11:41am

Kini Anda Boleh Beli Kereta Loan Kedai Tanpa LOAN Di Bank


Membeli kereta adalah komitmen besar kerana harganya yang mahal, tetapi kadang-kala itu adalah keperluan bagi sesetengah orang. Apabila anda akhirnya memutuskan untuk membeli kereta sama ada kereta baru atau terpakai – anda mempunyai dua pilihan utama untuk memiliki kereta anda yang sendiri; anda boleh membayar tunai secara langsung, atau membelinya dengan pinjaman kereta yang juga dikenali sebagai pinjaman sewa beli.

kemudahan pinjaman kereta loan kedai

Tetapi ketika mendapatkan pinjaman kereta, kebanyakan orang (terutamanya pembeli kali pertama!) tidak memahami sepenuhnya proses untuk mendapatkan kelulusan pinjaman untuk beli kereta. Oleh itu, untuk memudahkan semua orang memahami apa itu pinjaman kereta, berikut adalah panduan asas mengenai pinjaman kereta.

Apa Itu Pinjaman Kereta (Car Loan)?

Pinjaman kereta di Malaysia adalah jenis pinjaman yang diambil oleh individu atas satu-satunya alasan iaitu untuk pembiayaan/pembelian kereta. Dengan mengambil pinjaman ini, seseorang individu akan terikat dengan perjanjian bertulis rasmi di mana peminjam (pembeli kereta) berhutang untuk membayar jumlah pinjaman ditambah dengan kadar faedah kepada pemberi pinjaman (bank, ejen kewangan, dll) dalam jangka masa yang ditentukan. Sekiranya individu tersebut gagal melunaskan jumlah pinjaman dalam jangka masa tersebut, ia mungkin mengakibatkan kereta itu diambil semula oleh pemberi pinjaman.

fahami pinjaman kereta

Pinjaman kereta, seperti pinjaman lain dapat menolong anda dari segi kewangan apabila anda tidak mempunyai jumlah wang yang mencukupi. Kecuali anda mempunyai sejumlah besar wang tunai di tangan anda untuk membiayai kereta baru anda, pinjaman dapat membantu anda membeli kereta yang anda tidak mampu beli dengan hanya wang tunai.

Fahami Syarat Asas Pinjaman Kereta Ini Terlebih Dahulu

Walau bagaimanapun, berikut adalah beberapa syarat asas pinjaman kereta untuk diketahui sebelum anda menyelami topik ini dengan lebih mendalam.

syarat asas pinjaman untuk kereta

 • Kadar Faedah: Ini adalah kos keseluruhan pinjaman anda – ini adalah harga yang anda akan bayar untuk meminjam wang dari bank. Itu bergantung pada kadar asas yang ditawarkan oleh bank, yang boleh naik dan turun bergantung pada ekonomi negara.
 • Bayaran Pendahuluan: Bayaran pendahuluan untuk kereta yang merangkumi sebahagian dari jumlah kos pembelian. Biasanya, kadar bayaran pendahuluan untuk kereta baru adalah 10% dari jumlah kos dan 20% untuk kereta terpakai.
 • Margin of Finance: Merupakan bahagian kos kereta yang akan dipinjamkan oleh bank kepada anda. Pada asasnya, ini merujuk jumalah wang yang akan dibiayai atau dibelanjakan oleh bank untuk kos pembiayaan kereta anda.
 • Tempoh Pinjaman: Jumlah tempoh bulan atau tahun yang diambil untuk melunaskan pinjaman anda.
 • Ansuran: Amaun yang perlu anda bayar setiap bulan kepada bank untuk menjelaskan pinjaman anda.
 • Penjamin (Guarantor): Seseorang yang terikat secara sah untuk melunaskan pinjaman anda sekiranya anda tidak dapat melakukannya.
 • Pengambilan semula (Repossession): Pemberi pinjaman (bank) mengambil kereta dari peminjam apabila peminjam gagal membayar ansuran pinjaman kereta dalam tempoh dua bulan berturut-turut.

Tapi, bagaimana pula dengan segelintir yang tidak boleh mendapatkan kelulusan pinjaman dari bank? Jika anda merupakan antara salah satu individu yang menghadapi masalah yang sama, tiada masalah, kerana kini anda boleh beli kereta tanpa loan di bank.

Ketahui lebih lanjut di bawah!

Pilihan Miliki Kereta – Tidak Perlu Loan Dengan Myvehicle Provider Business

MyVehicle Provider Business (002580072-M) merupakan syarikat yang menyediakan perkhidmatan sewaan kereta dan jadi milik yang berlokasi di No. 28G Jalan BS 1/2 Taman Bukit Serdang, Pusat Perdagangan Olive Hill, 43300 Seri Kembangan, Selangor. Sebarang urusan untuk pandu uji kereta dan fahami terma serta syarat-syarat penyewaan MyVehicle boleh berbuat demikian di pejabat seperti di lokasi yang dinyatakan di atas.

tentang myvehicle provider

Bagi anda yang kurang faham dengan perkhidmatan yang ditawarkan oleh MyVehicle Provider Business, perkara terpenting harus anda ketahui adalah peranan mereka di sini lebih memfokuskan kepada PILIHAN TERAKHIR untuk mendapatkan kereta tanpa loan dengan berkonsepkan kereta sewa pasti dimiliki dimana anda sewa dulu dengan mereka dan setelah tamat tempoh sewaan kereta akan jadi milik anda.

kereta yang ditawarkan

Walaubagaimanapun, anda hanya boleh mendapatkan kereta baru dan kereta terpakai yang terpilih sahaja mengikut ketersediaan stok. Kereta tanpa loan pasti dimiliki hanya dalam tempoh 24 jam sahaja.

Siapa Yang Sesuai Berurusan Dengan Myvehicle Ini?

Seperti yang anda sedia maklum, jenis perkhidmatan yang ditawarkan oleh MyVehicle bukanlah untuk semua. Jadi, MyVehicle ini sesuai untuk anda di luar sana jika anda mempunyai antara salah satu kriteria yang dinyatakan seperti di bawah:

 • Yang sukar untuk dapatkan pinjaman dari bank untuk kereta baru
 • Yang blacklist CTOS, CCRIS, bankrupt
 • Nama yang memang sudah masuk kategori senarai hitam
 • Mempunyai dokumen berniaga yang tidak lengkap
 • Sudah lama sangat hendak memandu kereta baru tapi masih tidak berpeluang

peluang memiliki kereta dengan myvehicle provider

MyVehicle Provider Business bukan merupakan fasiliti loan dan hanya sediakan perkhidmatan sewaan kereta dan jadi milik. Oleh itu, sekiranya anda berminat untuk berurusan dengan MyVehicle pastikan anda;

 • Memiliki income yang stabil
 • Bertanggungjawab
 • Telah cuba semua pilihan yang ada untuk miliki kereta selain MyVehicle
 • Warganegara Malaysia

Di samping itu, konsep yang ditawarkan oleh MyVehicle ini tidak sesuai sekiranya anda berpendapatan RM 2000 ke bawah. Hal ini kerana, MyVehicle Provider Business (MyV) adalah sebuah syarikat penyedia perkhidmatan penyewaan kereta baru dan terpakai sebagai kereta sewaan harian/mingguan/bulanan. Selain itu, MyVehicle juga membuka peluang kepada sesiapa yang ingin membuat pelaburan dalam bidang automobil dengan memajak kereta baru kepada MyVehicle dan menjana pendapatan pasif sehingga 60 bulan secara tetap.

kelayakan pinjaman kereta

Adalah penting untuk anda memahami fokus perkhidmatan MyVehicle yang menawarkan kereta sewa pasti dimiliki kepada sesiapa yang tidak boleh dan tidak layak memohon loan di bank dengan cara yang mudah. Kelulusan pasti 100% dalam masa 24 jam.

Konsep MyVehicle kereta sewa pasti dimiliki sewaan adalah untuk memberikan anda pilihan untuk memiliki kereta segera tanpa sebarang loan.

Cara Urusan Dan Antara Dokumen Yang Diperlukan Adalah:

Urusan mudah hanya dalam tempoh 30 minit sahaja untuk kereta ready stok. Hanya perlu berurusan di pejabat mereka, lihat kereta & pandu uji, baca dan fahami terma dan syarat-syarat mereka Sekiranya berminat, baru buat bayaran deposit, sign agreement dan anda boleh pandu kereta pulang pada hari yang sama.

 • Salinan IC dan lesen memandu
 • Payslip dan bank statement 1 bulan terkini untuk pemohon yang bekerja swasta / kerajaan
 • Salinan SSM dan penyata bank dalam tempoh 3 bulan terkini untuk golongan berniaga sendiri
 • Bil api / air utk pengesahan alamat tempat tinggal
 • 1 orang penjamin dari ahli keluarga

Apa Pakej Kereta Yang Ditawarkan Di Myvehicle?

Mereka hanya sediakan kereta dari model-model terpilih sahaja. Untuk pengetahuan anda, MyVehicle memfokuskan servis mereka dengan membekalkan kereta bagi yang memerlukannya untuk keperluan seharian dan bukannya untuk kepentingan atau kemewahan.

pakej pinjaman kereta loan kedai

Di sini, para pelanggan dinasihatkan untuk memilih kereta mengikut kemampuan masing-masing. Berikut adalah antara kereta ready stok yang ditawarkan, anda boleh melawati laman Facebook mereka (info di akhir artikel) untuk senarai stok kereta yang terkini. Anda tidak perlu risau, urusannya hanya mengambil masa 30 minit sahaja.

Yang penting, anda mempunyai bajet deposit yang mencukupi (mengikut kemampuan sendiri) dan boleh commit bayar sewaan bulanan. Kadar deposit dikenakan mengikut model kereta yang ada dan bulanan adalah mengikut kadar sewaan. MyVehicle menawarkan kadar sewa untuk tempoh 8 atau 9 tahun, bukan loan bank. Anda boleh rujuk laman rasmi mereka (info di akhir artikel) untuk Info-info berkaitan harga dan kadar sewaan kereta.

kereta loan kedai perodua aruzkereta myvi dengan loan kedai lulus

 • Perodua Aruz Premium x 1.5  2019
 • Perodua Axia G 1.0 2017
 • Perodua Myvi SE 1.0 2017perodua viva
 • Perodua Viva Mt 850 2014
 • Perodua Alza Std 1.5 2018

proton preve

 • Proton Preve Executive 1.6 turbo 2018
 • Proton Preve 1.6 2017
 • Proton Saga Std 1.3 2019

proton saga

 • Nissan Almera 1.5 2016

nissan almera

Myvehicle Ini Bukan Asing Kepada Pelanggan Yang Telah Mencuba

Yang penting, anda memahami terma dan syarat-syarat yang diketengahkan sudah pasti lain-lain proses kerjanya akan menjadi mudah dan anda juga boleh memiliki kereta tanpa loan seperti pelanggan-pelanggan ini.

testimoni loan myvehicle testimoni myvehicle testimoni peminjam myvehicle provider

Beli Kereta Tanpa Loan Bank Dengan Myvehicle Provider Business

Peluang ini khas untuk bermasalah dengan bank, tidak lulus loan tetapi hendak memiliki kenderaan sendiri. Tidak kira sama ada kereta baru atau kereta second hand, kini anda boleh dengan adanya MyVehicle yang dapat permudahkan cara bagi anda. Bagi anda yang berminat untuk mengenali bisnes MyVehicle dengan lebih lanjut, anda boleh sahaja melawati di laman Facebook mereka – MyVehicle Provider Business ataupun laman rasmi MyVehicle untuk mengetahui proses kerja mereka dengan lebih mendalam.

logo

Untuk mendapatkan respons pantas dan secara langsung, anda juga boleh menghubungi sales person MyVehicle melalui WhatsApp di nombor +60 11-1171 3280.

Nak Beli Kereta tapi Loan Reject? Ada Caranya

MyVehicle Providers adalah solusi untuk anda. Hubungi sekarang untuk pertanyaan lanjut

MyVehicle Provider

Beli Kereta Loan Kedai Jer

WhatsApp Sekarang
Social Media

No. 28G Jalan BS 1/2 Taman Bukit Serdang, Pusat Perdagangan Olive Hill, 43300 Seri Kembangan, Selangor

Nak Beli Kereta tapi Loan Reject? Ada Caranya

MyVehicle Providers adalah solusi untuk anda. Hubungi sekarang untuk pertanyaan lanjut

Call Whatsapp Layari Website

Nak Beli Kereta tapi Loan Reject? Ada Caranya

MyVehicle Providers adalah solusi untuk anda. Hubungi sekarang untuk pertanyaan lanjut