Umum
Jan 10, 2023, 8:56pm

Klinik Ultrasound Scan Terbaik Di Subang Jaya


Anda bakal menjadi ibu-bapa? Tercari-cari klinik ultrasound scan terbaik di Subang Jaya?

Ultrasound adalah jenis pemeriksaan yang menggunakan gelombang bunyi untuk menghasilkan imej sebahagian organ dalam badan. Gelombang bunyi yang digunakan adalah yang berfrekuensi tinggi dan tidak boleh didengar oleh deria pendengaran manusia.

servis ultrasound terbaik untuk ibu mengandung

Mesin ultrasound ini terdiri dari tiga komponen utama iaitu transduser, pemprosesan data dan skrin paparan. Tiga komponen ini adalah akan bekerjasama satu sama lain untuk mengeluarkan hasil imej organ dalaman badan. Prinsip yang digunakan ultrasound ini sama seperti prinsip sonar yang digunakan dalam kapal selam.

lihat perkembangan bayi

KEPENTINGAN ULTRASOUND SCAN TERBAIK

Ibu-ibu yang hamil pasti teruja untuk melihat perkembangan janin anda. Jadi, untuk melihat perkembangan janin anda, anda boleh melihat jika anda melakukan scan ultrasound kepada kehamilan anda. Dalam melakukan scan ultrasound, anda digalakkan berjumpa dengan doktor yang lebih pakar untuk menentukan waktu yang sesuai untuk menjalankan proses scan janin anda.

Scan ultrasound ini dapat dilihat perkembangan janin dengan lebih baik dan tumbesaran baby yang sempurna. Ultrasound kini mempunyai teknologi sehingga 5D. Dengan ultrasound ini, anda dapat melihat bayi anda dengan lebih jelas dan nyata.

manfaat ultrasound untuk ibu dan anak

Ultrasound ini penting untuk anda lakukan sekurang kurangnya sebulan  sekali. Anda juga dapat melihat jantina bayi anda samada lelaki ataupun perempuan. Tetapi untuk menentukan jantina lelaki ataupun perempuan juga harus dinilai oleh kedudukan bayi tersebut dan juga waktu kandungan yang sesuai adalah 20 minggu kr atas. Ultrasound ini juga dapat melihat sama ada anda hamil kembar ataupun tidak.

Selain itu, biasanya semasa trimester kedua kehamilan, ujian ultrasound dilakukan dengan begitu terperinci untuk mengesan sebarang kecacatan pada bayi. Ini dikenali dengan Detail Scan. Antara yang mampu dikesan dengan detail scan ialah masalah seperti jantung berlubang, hydrocephalus, masalah lubang pada diafragma (diaphragmatic hernia), kecacatan tulang belakang (spina bifida), sumbing, kaki bengkok( club foot) dan sebagainya. Waktu paling sesuai untuk detail scan adalah antara 18 minggu ke 26 minggu sahaja.

Jadi, anda sebagai ibu yang hamil, anda disyorkan menjalani ultrasound bayi anda bagi memastikan  bayi anda dalam keadaan baik atau tidak. Jika ada sebarang masalah, anda akan dirujuk kepada doktor pakar bagi mengatasi masalah tersebut lebih awal.

ULTRASOUND BABY DI SUBANG JAYA TERBAIK – KLINIK NUR MEDICARE

Anda tahu, di Klinik Nur Medicare ini mempunyai pelbagai teknologi untuk scan dan ultrasound bayi anda. Harganya juga jauh lebih murah berbanding di klinik-klinik swasta yang lain. Perkara yang lebih penting ialah servisnya sangat cepat dan tidak membuang masa kita menunggu hampir berjam-jam untuk membuat satu rawatan ke rawatan yang lain. Jadi, jika anda hendak scan dan ultrasound bayi anda, anda boleh mencuba service di Klinik Nur Medicare ini. Saya yakin anda pasti akan teruja dengan servis yang ditawarkan oleh Klinik Nur Medicare ini. Staf-staf di Klinik Nur Medicare ini juga sangat baik dan ramah, pasti anda tidak akan merasa kekok sepanjang di Klinik Nur Medicare ini.

Pemeriksaan di hospital-hospital memerlukan masa yang lama untuk menunggu giliran adalah normal masa kini. Jadi, kita sebagai ibu-ibu yang mengandung pasti penat untuk menunggu dalam tempoh yang panjang. Pasti sakit pinggang pula yang mendatang. Jadi, jika anda ada masalah seperti ini, jom lakukan ultrasound scan bayi anda di Klinik Nur Medicare ini. Di Klinik Nur Medicare ini servis yang ditawarkan sangat cepat dan tidak perlu menunggu dengan lebih lama. Kami mempunyai sonographer in house. Jadi anda boleh buat scan mengikut masa yang lebih fleksibel.

SERVIS ULTRASOUND SCAN DI KLINIK NUR MEDICARE

tempah slot klinik nur medicare

Di Klinik Nur Medicare ini menyediakan perkhidmatan ultrasound 2D, 3D, 4D, 5D. Jadi, anda boleh mencuba ultrasound di Klinik Nur Medicare ini. Anda pasti sangat berpuas hati dengan servis yang di tawarkan oleh Klinik Nur Medicare ini. Anda boleh melihat sendiri perkembangan janin anda dengan lebih teliti dan sempurna. Jom cipta kenangan manis semasa hamil anda di Klinik Nur Medicare. Anda pasti sangat berpuas hati dengan Klinik Nur Medicare.

doktor wanita berpengalaman

Di Klinik Nur Medicare ini semuanya doktor yang berpengalaman luas. Doktor-doktor di sini sudah tahu selok-belok penyakit dan perubatannya. Selain itu, perkara yang penting ialah bagi ibu-ibu hamil, scan dan ultrasound ini dilakukan oleh sonografer dan doktor perempuan. Jadi, anda tidak perlu risau dan tidak perlu segan dalam sesi pemeriksaan mahupun dalam sesi scan dan ultrasound. Anda lebih bebas dalam menjalani pemeriksaan kandungan anda dan bagi wanita-wanita yang muslim, aurat anda dijamin dijaga rapi oleh Klinik Nur Medicare.

bilik rawatan yang bersih dan selesa

Di Klinik Nur Medicare juga menyediakan ruangan dan bilik rawatan yang sangat selesa dan bersih. Jadi, semasa anda menjalani sesi rawatan dan scan bayi anda, anda pasti akan merasa selesa dengan bilik rawatan yang disediakan oleh Klinik Nur Medicare ini. Di Klinik Nur Medicare ini juga menyediakan ruangan khas untuk anda yang datang bersama keluarga mahupun suami anda. Jadi mereka dapat duduk di ruangan khas sambil menemani anda semasa sesi rawatan berlangsung.

Oleh itu, tidak dapat dinafikan lagi bahawa Klinik Nur Medicare ini adalah Klinik Terbaik yang ada di Subang Jaya ini. Jadi, jom ambil peluang datang ke Klinik Nur Medicare dan cipta peluang manis bersama bayi anda.

Jom lihat perkembangan bayi anda

di Klinik Nur Medicare

Klinik Nur Medicare

Jom Lihat Perkembangan Bayi Anda!

Book Slot
Social Media

Klinik Nur Medicare 2A Jalan Pinggiran USJ 1/8, 47600 Subang Jaya, Selangor

Jom lihat perkembangan bayi anda

di Klinik Nur Medicare

Call Whatsapp

Jom lihat perkembangan bayi anda

di Klinik Nur Medicare