Review
Apr 7, 2021, 6:53pm

Kilang OEM Supplement Halal #1 Di Malaysia Serendah 90sen/sachet


Permintaan untuk produk kesihatan terus meningkat dan hal ini didorong oleh penduduk moden masa kini yang lebih mementingkan dengan pilihan perubatan semula jadi, holistik dan juga disebabkan demografi yang lebih muda yang lebih menggunakan pendekatan perawatan diri dan pencegahan kesihatan secara umum. 

Oleh hal yang demikian terdapat banyak kilang OEM supplement di Malaysia hari ini bagaikan cendawan tumbuh selepas hujan bagi memenuhi permintaan yang tinggi di pasaran. Semestinya tidak dapat dinafikan yang ia boleh menyukarkan anda untuk membuat pilihan kilang OEM supplement halal yang terbaik bagi pembinaan produk serta jenama anda. Prosesnya tidak hanya membingungkan tetapi boleh menjadi sesuatu yang menyulitkan. Tambahan pula, untuk mendapatkan kilang OEM yang menghasilkan produk secara halal dan dalam kos yang berpatutan amat sukar pula untuk dilakukan. 

‘Outsourcing’ ataupun penyumberan luar pengeluaran nutraseutikal banyak membantu para pemilik jenama untuk memfokuskan semua tenaga keusahawanan mereka dari segi pemasaran dan mempromosikan barisan produk mereka. Model perniagaan ini adalah win-win bagi semua orang yang terlibat kerana ia membolehkan pemilik jenama untuk meminimumkan perbelanjaan modal dan membolehkan pakar untuk memberikan tumpuan lebih kepada apa yang mereka lakukan dengan baik iaitu dari aspek pengeluaran dan kualiti.

Di bawah penyumberan luar suplemen makanan, terdapat dua pilihan penyumberan luar pembuatan paling popular adalah:

 • Pembuatan Contract Supplement 
 • Pembuatan Private Label Supplement

Apa Yang Dimaksudkan Dengan Pembuatan Contract Supplement?

Pada masa kini, pengilang kontrak suplemen telah menjadi rakan strategik penghasilan untuk jenama-jenama suplemen. Dalam model ini, jenama (atau pembeli) menghubungi pengilang untuk mengurus keseluruhan proses pengeluaran dan reka bentuk produk mereka berdasarkan spesifikasi yang disediakan, dibincangkan dan yang dipersetujui oleh kedua-dua pihak.

Bekerjasama dengan pengeluar kontrak membantu pembeli mendapatkan nasihat profesional dari seorang pakar mengenai proses sumber, perumusan, dan pembuatan. Sebilangan besar pengeluar kontrak juga mempunyai rangkaian rakan sumber, pembekal, peguam, pakar peraturan, makmal dan lain-lain yang berkenaan.

Apa Yang Dimaksudkan Dengan Pembuatan Private Label Supplement?

Pembuatan private label supplement merujuk kepada syarikat pengeluaran yang membuat makanan jenis supplement yang dibeli oleh jenama dari pengeluar lain dan dijual semula dengan jenama mereka yang tersendiri. Dalam erti kata yang lain yang mudah difahami, private label supplements merujuk pada produk supplement yang dimiliki oleh sebuah perusahaan, namun tidak dibuat sendiri. Perusahaan mendapatkan produknya dari pengeluar atau pengilang yang lain dengan kontrak di bawah label mereka.

Sebarang jenama supplement boleh membeli produk supplement atau dietary dari pengeluar label peribadi secara pukal atau dalam bentuk produk botol atau sachet yang telah siap dibungkus dan dilabel. Umumnya, pembuatan private label supplement ini disukai oleh jenama atau founder yang ingin memasuki pasaran dengan cepat.

Pembuatan Contract Supplement Vs Pembuatan Private Label Supplement

Berikut adalah perbandingan yang jujur ??antara dua jenis pengeluar suplemen dari segi kelebihan dan kekurangan yang ketara:

 • Walaupun pengeluar pembuatan contract supplement menawarkan nasihat pakar dan terlibat secara langsung dalam proses perumusan sehingga ke pelabelan, tetapi pada dasarnya jenama produk sendiri tetap mempunyai dan mengawal sepenuhnya produk yang dihasilkan. Walaubagaimanapun, dalam kes pembuatan private label supplement, pengeluarlah yang mengendalikan produk, spesifikasi, formulasi, pembuatan, dan kualiti bagi anda sebagai founder jenama produk anda yang tersendiri.
 • Pengilang contract supplement dapat membantu pemilik jenama dengan kerja-kerja penyelidikan, sumber bahan, pengembangan produk, pembuatan, ujian makmal analitik, kawalan kualiti, pematuhan, dan juga pengiktirafan atau perakuan. Sebaliknya, memilih pembuatan private label bermaksud bahawa jenama tidak akan mempunyai kawalan sama sekali terhadap proses ini. Mereka hanya akan mendapat akses untuk penghasilan akhir produk.
 • Terdapat tahap ketelusan dan pertanggungjawaban yang lebih tinggi, dan peluang yang luas untuk inovasi dalam pembuatan contract supplement, berbanding dengan pembuatan private label supplement.
 • Pengilang contract supplement akan berkongsi maklumat penting mengenai perkara seperti bahan yang dipatenkan, proses kejuruteraaan atau pembuatan produk, trend pembungkusan runcit, atau perihal berkenaan rintangan peraturan dengan pemilik jenama supplement. Tetapi, tahap perkongsian pengetahuan ini tidak akan berlaku antara pengeluar private label dan founder jenama produk sendiri.
 • Ianya jauh lebih mudah untuk memastikan kualiti dan standard pembuatan ketika bekerja dengan pengeluar contract supplement kerana jenama atau pembeli mempunyai kawalan penuh terhadap produk. Kualiti produk bergantung pada parameter dan piawaian yang ditetapkan oleh jenama dan tidak seperti dalam pembuatan private label supplement.
 • Satu kelemahan yang ketara dalam pembuatan private label supplement ialah banyak syarikat mungkin menjual produk atau barisan produk yang sama dengan jenama produk anda yang tersendiri. Tidak akan ada kelainan dengan produk anda dengan produk lain-lain di pasaran.

Mengapa Pemilihan Pembuatan Contract Supplement Lebih Baik Untuk Jenama Produk Anda Yang Sendiri?

Berdasarkan perincian dan perbandingan yang disenaraikan di atas adalah wajar untuk menyimpulkan bahawa memilih untuk pembuatan contract supplement daripada pembuatan private label adalah keputusan yang bijak bagi jenama yang ingin mempunyai kawalan dan penguasaan dari segi penghasilan serta pembuatan yang lebih banyak dalam produk akhir jenama anda yang tersendiri.

Pengilang contract supplement yang kompeten dapat membantu anda merumuskan formula yang sesuai untuk produk anda, mendapatkan bahan mentah cara inovatif, dan membimbing anda melalui keseluruhan proses yang membolehkan anda memberi tumpuan kepada pemasaran produk supplement anda sendiri.

Bagaimana Kilang Supplement Halal Boleh Membantu Anda?

Sedang mencari kilang untuk menghasilkan produk jenama anda sendiri? Sama ada anda baru sahaja bermula di dalam perniagaan atau sudah lama, kilang halal OEM adalah amalan biasa bagi usahawan yang ingin menghasilkan produk jenama halal sendiri. Menghasilkan produk jenama sendiri pada peringkat awal adalah sangat mencabar. Kilang supplement halal merupakan sebuah kilang kosmetik dan supplement OEM yang mengeluarkan pelbagai formulasi kosmetik, penjagaan kulit dan supplement untuk sesiapa yang berminat untuk menceburi dalam industri kecantikan dan pemakanan supplement dengan membina jenama produk tersendiri. Mereka juga mengeluarkan produk supplement halal OEM berdasarkan reka bentuk dan spesifikasi pelanggan atau produk ciptaan terbaru mengikut idea pelanggan.

Kilang supplement halal komited untuk membantu khususnya anda yang ingin jadi founder produk jenama anda sendiri untuk mendapatkan produk kosmetik serta supplement jenama anda sendiri yang selamat dan berkesan mengikut formulasi yang anda inginkan. Produk halal OEM kilang supplement halal juga meliputi produk kosmetik dan kecantikan selain produk supplement. Dengan kumpulan R&D dan pengalaman yang tinggi, mereka mampu menjadikan impian anda untuk mengeluarkan produk halal jenama sendiri (OEM).

Oleh itu, tidak perlu pening kepala anda fikir banyak-banyak. Ia adalah sangat mudah untuk berniaga dengan mereka kerana langkah-langkahnya hanya meliputi:

 1. Tetapkan janji temu di mana sahaja yang anda mahukan yang sesuai untuk kedua-dua belah pihak.
 2. Berjumpa untuk membincangkan permintaan dan menjelaskan proses dan kos perbelanjaan yang sepenuhnya, MOQ dan lain-lain secara percuma.
 3. Uji sampel yang akan mereka berikan mengikut standard dan keperluan anda jenama kosmetik anda.
 4. Proses pengeluaran akan bermula berdasarkan MOQ yang dipersetujui dan mereka juga akan memberikan dokumentasi untuk pensijilan.

Sebagai salah satu pengeluar penjagaan kulit, kosmetik dan supplement terbaik di Malaysia, mereka menjanjikan perkhidmatan bernilai terbaik kepada mereka yang ingin menghasilkan produk kosmetik mahupun supplement mereka yang tersendiri.

Secara ringkasnya, berikut merupakan sebab-sebab utama untuk anda mendapatkan khidmat kilang supplement halal sekiranya anda ingin membina jenama produk anda yang tersendiri:

 • Halal
 • MOQ Rendah
 • Nutrition Fact Diuruskan Oleh Kilang
 • Menggunakan Bahan Yang Berkualiti
 • Ujian Makmal

Produk Supplement Vitamin C Keluaran Kilang Supplement Halal

Vitamin C mempunyai khasiat dan fungsi anti-oxidan dalam melawan kanser serta fungsi dalam penghasilan kolagen untuk membantu individu mendapatkan kulit yang sihat. Disebabkan peranan vitamin ini terhadap penghasilan kolagen, ia mampu mengurangkan kesan kedutan pada kulit dan secara tidak langsung, ia akan menampakkan kulit wajah yang lebih muda. Ia juga mampu membantu dalam mengurangkan kerosakan dan kematian sel disamping mempunyai fungsi menyembuhkan luka pada kulit. Disebabkan itu, kita dapat melihat pelbagai produk kecantikan dan kesihatan kulit yang mempunyai kandungan vitamin C

Founder-founder yang baru hendak mulakan perniagaan jenama produk sendiri, inilah peluang untuk berbuat demikian dengan adanya tawaran harga promosi serendah 90sen/sachet dan juga MOQ 7500 sachets. Bagi produk supplement untuk putih kurus atau tenaga boleh buat dalam bentuk sachet atau botol. Antara berikut adalah bentuk atau rekaan packaging dalam bentuk botol yang boleh anda didapati di kilang supplement halal. 

Selain itu, produk supplement Vitamin C yang dihasilkan oleh kilang supplement halal juga boleh digunakan dalam bentuk masker. Hal ini kerana, supplement vitamin C ini dapat membantu wajah nampak berseri, cerah dan tiada jerawat. Malah, yang tidak ada jerawat pun boleh gunakannya di muka sebab pengunaannya akan memberikan kesan kelembutan pada kulit serta kulit akan jadi lembut dan mulus selepas pakai masker vitamin C ini. Produk ini akan amat bermanfaat kepada pengguna kerana mengandungi banyak vitamin C. 

Testimoni Keberkesanan Produk Supplement Kilang Supplement Halal

Sebelum mencuba sesuatu perkhidmatan ataupun produk, adalah penting untuk kita mengetahui testimoni para pelanggan untuk membina keyakinan diri kita untuk mencuba. Penggunaan orang ramai produk supplement keluaran kilang supplement halal ini telah mendapat banyak respons positif. Anda boleh lihat sendiri testimoni-testimoni seperti berikut:

Pilih Untuk Jadi Founder Jenama Sendiri Dengan Modal Murah Dengan Kilang Supplement Halal

Sekiranya anda berminat untuk menghasilkan produk kosmetik berjenama sendiri, anda boleh dapatkan khidmat pembuatan produk dari kilang mereka iaitu Kilang Supplement Halal seperti produk kosmetik dan supplement dengan harga yang sangat murah dan berkualiti. Boleh juga kalau berkesempatan berkunjung ke kilang mereka di 

JC3252, Jalan MHH F2/6, Kilang Teres Melaka Halal Hub Fasa 2, 

Serkam, Melaka 77300, Malaysia 

ataupun layari laman Facebook mereka di Kilang Supplement Halal untuk maklumat lanjut. Untuk sebarang pertanyaan mengenai pembinaan jenama produk anda yang tersendiri atau lain-lain yang berkaitan, boleh hubungi mereka di pautan link Whatsapp seperi berikut :

http://www.wasap.my/601163066369+saya+nak+jadi+founder – Liyna

http://www.wasap.my/601116396969+saya+nak+jadi+founder – Tina

http://www.wasap.my/601163396969+saya+nak+jadi+founder – Shah

http://www.wasap.my/60127569699+saya+nak+jadi+founder – EJ

http://www.wasap.my/60102566369+saya+nak+jadi+founder – Tiqa

http://www.wasap.my/60169866369+saya+nak+jadi+founder – Wani

http://www.wasap.my/60146417112+saya+nak+jadi+founder – Bella

Selamat maju jaya kepada bakal founder-founder jenama produk sendiri!

 

Produk kosmetik dan supplement dengan harga yang sangat murah dan berkualiti

Selamat maju jaya kepada bakal founder-founder jenama produk sendiri!

Kilang Supplement Halal

Pilih Untuk Jadi Founder Jenama Sendiri Dengan Modal Murah Dengan Kilang Supplement Halal

Nak Jadi Founder
Social Media

JC3252, Jalan MHH F2/6, Kilang Teres Melaka Halal Hub Fasa 2, Serkam, Melaka 77300, Malaysia 

Produk kosmetik dan supplement dengan harga yang sangat murah dan berkualiti

Selamat maju jaya kepada bakal founder-founder jenama produk sendiri!

Call Whatsapp

Produk kosmetik dan supplement dengan harga yang sangat murah dan berkualiti

Selamat maju jaya kepada bakal founder-founder jenama produk sendiri!