Review
Jun 29, 2021, 9:34pm

Kerusi Roda Terbaik Untuk Urus Anak OKU Kembali Bergerak


Membeli kerusi roda elektrik (mahupun kerusi roda) atau skuter mobiliti boleh menjadi suatu perkara yang memerlukan ketelitian yang tinggi ketika membeli dan boleh menjadi sukar kerana ia biasanya merupakan pelaburan yang besar serta terdapat banyak pilihan yang tersedia di mana tidak banyak perbezaan yang boleh dilihat antara produk-produk di pasaran. Lagi pula ini kali pertama kita mencari pilihan kerusi roda terbaik untuk kegunaan golongan OKU.

mobot flexi murah

Jika anda tidak memahami keperluan penggunaannya, anda mungkin berpeluang untuk silap beli. Oleh kerana anda atau kenalan anda berkemungkinan sering menggunakan kerusi roda elektrik atau skuter mobiliti, bahkan mungkin setiap hari jika anda memerlukannya untuk bergerak, maka, penting untuk anda mendapatkan mod pengangkutan yang tepat untuk memenuhi keperluan penggunaannya.

Pada asasnya, kerusi roda elektrik dan skuter mobiliti berfungsi dengan fungsi asas yang sama iaitu untuk membantu mereka yang mempunyai masalah pergerakan untuk berkeliling dengan mudah, sama ada di dalam atau di luar rumah.

Mobotflexi : Kerusi Roda Terbaik Untuk Urus Anak OKU Kembali Bergerak

Seperti mana anda mungkin ketahui, Mobot Flexi adalah skuter mobiliti yang direka khas untuk kegunaan mereka yang mengalami masalah pergerakan fizikal. Mobotflexi boleh didapati daripada syarikat Aidaq Services Corp Sdn Bhd (632488-V) / MOBOT Malaysia di mana mereka merupakan pembekal Portable Mobility Electric Scooter (2-in-1) – Mobotflexi. Fungsi utama Mobotflexi adalah sebagai alat bantuan pergerakan yang memudahkan pergerakan dan kembalikan keyakinan diri pengguna untuk berdikari. 

Siapa Jer Yang Sesuai Guna Mobotflexi Ni?

siapa sesuai menggunakan mobot flexi

Hajjah Mariam ceria selepas mencuba Mobotflexi

Secara amnya, penggunaan Mobotflexi ini sesuai untuk kegunaan mereka yang mengalami masalah pergerakan fizikal khususnya di kalangan:

 • Orang kurang upaya fizikal / lemah akibat stroke / polio
 • Asthma / cepat letih / diabetis kronik / masalah jantung lemah
 • Masalah lutut / kaki / sendi / gout / saraf
 • Kecacatan akibat kemalangan / dalam pemulihan / OKU
 • Mudahkan ibu ayah ke masjid, mengerjakan umrah & beriadah
 • Ahli keluarga atau pesakit yang perlu menjalani rawatan susulan di hospital seperti fisioterapi dan sebagainya

Bagaimana Mobotflexi Dapat Bantu Pergerakan?

Mobotflexi sememangnya bukan ubat tapi ia dapat bantu permasalahan dari segi pergerakan fizikal dengan :

 1. Mengurangkan tekanan/beban pada anggota tubuh yang sakit. Misalnya, mereka yang mengalami sakit lutut, tidak perlu menanggung sakit lutut sepanjang pergerakan atau aktiviti di dalam dan di luar rumah. 
 2. Bila kesakitan berkurangan, penggunaan ubat seperti pain killer dapat dikurangkan. 

adik OKU dengan kerusi roda mobotflexi

Oleh itu, Mobotflexi dapat mengurangkan kesan sampingan akibat penggunaan ubat tahan sakit yang berterusan. 

Anda tidak perlu bimbang tentang keselamatan atau peraturan semasa (kerana ianya selamat untuk digunakan disebabkan Mobot Flexi 2-in-1 e-Scooter wheelchair ini adalah LTA-Compliant Scooters Electric.

Promosi Khas Mobotflexi Daripada Aidaq Services Corp

Harga asal pakej farmasi seunit Mobotflexi adalah sebanyak RM8,599.00. Tetapi, anda boleh mendapatkan Mobotflexi daripada Aidaq dengan tawaran 20% diskaun terhad — hanya RM6,880.00 sahaja!

rekabentuk kerusi roa inovatif

Di samping itu, buat yang ada masalah kesihatan atau kad OKU tu boleh usahakan untuk pembiayaan dari JKM, Baitulmal & Pejabat Zakat. Boleh juga buat pembayaran melalui akaun 2 KWSP.

kerusi roda sesuai untuk anak oku

Dengan Aidaq, anda mempunyai 8 pilihan cara bayaran untuk membantu anda. Pastinya, cara paling cepat adalah melalui belian tunai dan kad kredit tapi tak ramai yang dalam kategori boleh keluarkan sejumlah RM6,880.00 untuk memiliki gabungan e-scooter & wheelchair (2-in-1) Mobotflexi ini. Jadi, antara 8 cara pembeliannya termasuk:

 1. Kad kredit / debit
 2. Tunai / transfer online
 3. Pengeluaran SOCSO / KWSP (akaun ke 2)
 4. Pembiayaan AEON i-cash
 5. Pusat Zakat – Selangor
 6. Baitulmal – Wilayah Persekutuan
 7. Koperasi
 8. PG Mall / akaun GAP / dinar atau goldbar Public Gold

Anda boleh hubungi Mobot advisor di talian tertera di akhir artikel untuk maklumat lanjut. Selain itu, pembelian ini juga layak mendapat pelepasan cukai – atas belian alat sokongan perubatan untuk diri sendiri dan anggota keluarga terdekat.

Lihat Testimoni : Apa Kata Pengguna Mobotflexi?

Ramai pengguna sudah mula menggunakan E-scooter dan wheelchair Mobotflexi untuk kemudahan pergerakan mereka. Anda boleh lihat sendiri seperti berikut wajah-wajah gembira, kepuasan hati yang jelas tergambar di senyuman mereka.

En Izham shopping raya untuk keluarganya

kerusi mobotflexi yang memudahkan

puan shamsiah pengguna mobot flexi

Puan Shamsiah mendapatkan rawatan di hospital dengan mobot flexi.

isteri tuan hj arop

Dengan mobotflexi, kerja rumah pun jadi lebih cepat dan kurang penat – isteri Tn Haji Arop

Tempah Dan Dapatkan Mobotflexi Anda Sekarang Di Sini!

Sekiranya anda merasakan Mobotflexi dapat membantu anda dan memudahkan kesukaran anda atau ahli keluarga anda, jom tempah satu hari ini! Pilihlah e-scooter yang berkualiti dengan harga yang berbaloi di Aidaq hari ini. Hubungi mereka melalui Whatsapp untuk menempah dan juga untuk pertanyaan lanjut mengenai produk MobotFlexi ini.

diskaun kerusi roda mobotflexi

Boleh juga anda mengikuti mereka di Instagram dan Facebook sekiranya anda berminat untuk mengetahui bagaimana MobotFlexi telah membantu ramai. Selamat mencuba, pasti berbaloi!

Moboflexi Kenderaan Terbaik Untuk Ibu Bapa Tersayang

Dapatkan sekarang dengan picit butang di bawah

MobotFlexi

Memudahkan Kehidupan Anda

Beli Sekarang
Social Media
Moboflexi Kenderaan Terbaik Untuk Ibu Bapa Tersayang

Dapatkan sekarang dengan picit butang di bawah

Call Whatsapp

Moboflexi Kenderaan Terbaik Untuk Ibu Bapa Tersayang

Dapatkan sekarang dengan picit butang di bawah