Review
Jun 27, 2023, 10:03am

Kereta Sewa Penang


Pertama kali jejak kaki di Negeri Pulau Pinang dan tidak tahu apa yang menarik di Pulau Pinang, jom kita lihat apa yang menarik di Negeri Pulau Pinang ini. Negeri Pulau Pinang ini juga dikenali sebagai Penang. Negeri Pulau Pinang juga terbahagi kepada dua bahagian iaitu di Dalam Pulau dan Balik Pulau. Pusat Bandar di Pulau Pinang ialah Georgetown. Jadi, apakah yang tempat yang wajib anda lawati di Negeri Pulau Pinang ini. Jom kita lihat di bawah.

Tempat Menarik Di Pulau Pinang

1. Bukit Bendera

bukit bendera penang

Penang Hill atau dikenali sebagai Bukit Bendera adalah tempat yang wajib anda kunjungi apabila menjejakkan kaki anda di Negeri Pulau Pinang ini. Di atas sana mempunyai pelbagai jenis aktiviti dan pelbagai tarikan untuk anda kunjungi. Bagi menaiki Bukit Bendera anda boleh naik melalui dua cara iaitu dengan menggunakan perkhidmatan kereta api yang disediakan. Anda boleh membeli tiket terlebih dahulu di kaunter dan boleh terus beratur untuk menunggu giliran anda untuk menaiki kereta api. Seterusnya jika anda seorang yang sukakan aktiviti lasak, anda boleh mendaki sendiri Bukit Bendera tersebut. Bukit Bendera dibuka seawal 6.30 pagi sehingga 10 malam. Jadi, rancanglah perjalanan anda sebaiknya.

2.  The Top Komtar

top komtar

Jika anda seorang peminat angin malam, anda wajib ke The Top Komtar ini. Di The Top Komtar anda akan menyaksikan panorama malam yang cantik dan terbaik di kota Georgetown. Jika anda nak tahu, bangunan komtar ini adalah bangunan ikonik di Penang. Berada di tingkat 68, Rainbow Skywalk adalah jambatan kaca separuh bulat yang membuatkan anda dapat melihat terus pemandangan  di bawah anda. Oleh itu, jika anda seorang yang gayat, anda boleh berjalan perlahan-lahan terlebih dahulu sebelum terbiasa.

3. Kampung Agong

kampung agong 

Seterusnya, jika anda seorang penggemar akan suasana tenang, suasana kampung atau suasana zaman dulu-dulu, anda wajib ke sini. Kampung Agong sangat terinspirasi ala-ala zaman kampung atuk nenek. Jika anda seorang content creator, atau suka berkongsi gambar di laman sosial seperti Facebook atau Instagram, di Kampung Agong adalah tempat yang sesuai untuk anda. Di Kampung Agong sangat cantik dan tenang di setiap sudutnya. Anda boleh mengambil gambar atau video sebanyak yang mungkin untuk dijadikan bahan content creator atau untuk di posting di laman sosial. Bagi anda yang sukakan aktiviti OOTD, anda boleh berOOTD sepuasnya di Kampung Agong ini. Harga untuk masuk ke Kampung Agong juga murah dan berbaloi iaitu RM 10 untuk dewasa dan RM 5 untuk kanak-kanak. Bagi warga pelancong asing pula RM 18 untuk dewasa dan RM 12 untuk kanak-kanak.

Bagaimana Hendak Teroka Pulau Pinang

 Pasti anda terfikir-fikir juga bukan, bagaimana nak explore negeri Pulau Pinang ini. Nak ke satu tempat ke satu tempat juga akan payah jika bergantung harap hanya dengan pengangkutan awam. Kebaikkan menaiki pengangkutan awam ini sebenarnya lebih murah tetapi ia akan melambatkan waktu kita untuk tiba ke suatu destinasi tersebut. Jadi apakah solusi terbaik untuk memudahkan urusan kita di Negeri Pulau Pinang.

kereta sewa penang 2023

Jadi bagi memudahkan urusan anda, anda boleh menyewa kenderaan untuk mempercepatkan pergerakan anda ke satu tempat. Jadi, anda boleh santai tanpa perlu menunggu lama untuk mengikut jadual pengangkutan awam. Anda juga boleh memandu sambil menikmati pemandangan di Negeri Pulau Pinang. Selain itu kelebihan menyewa kenderaan sendiri ialah anda akan lebih selesa dan boleh bergurau senda dengan keluarga anda sepanjang jalan tanpa perlu risau akan suasana tersebut.

Bagaimana Nak Dapatkan Servis Kereta Sewa Terbaik Di Penang

Sebelum mencari kereta sewa, anda perlulah bijak untuk membuat kajian terlebih dahulu. Hal ini bagi mengelakkan anda ditipu oleh pemberi sewa. Jadi, anda boleh membuat kajian terlebih dahulu tentang keadaan kereta tersebut.

Perkara yang pertama yang perlu anda kaji tentang servis kereta sewa ini adalah roadtax dan insurannya masih dalam keadaan aktif. Hal ini demikian kerana bagi mengelakkan anda berhadapan masalah jika berlaku kemalangan atau ditahan oleh pihak berkuasa.

servis kereta sewa penang

Selain itu, anda juga perlu mengkaji bahawa anda menyewa kenderaan itu di syarikat yang diiktiraf sah atau tidak. Sebaiknya, jika anda ingin menyewa kenderaan, anda perlulah menyewa di Syarikat Sewa Kereta yang sah dan berdaftar. Hal ini bagi mengelakkan berlaku apa-apa masalah yang tidak diingini di kemudian hari. Oleh itu, perkara yang penting sebelum menyewa, perlulah anda mengkaji terlebih dahulu.

Tips Dapatkan Kereta Sewa Murah Di Penang

Nak dapatkan kereta sewa murah di Negeri Pulau Pinang? Anda boleh mencuba sewa di Syarikat SCR Group. Syarikat SCR Group adalah syarikat sewa kereta yang menawarkan perkhidmatan sewa kereta terbaik di Negeri Pulau Penang.

Jadi untuk tips berkesan untuk dapatkan kereta murah di Negeri Pulau Pinang ialah dengan menyewa dengan Syarikat SCR Group. Mereka menawarkan harga yang lebih rendah dan berpatutan.

scr group kereta sewa penang

Selain itu, untuk tips lain adalah seperti berikut:

1. Menempah Terlebih Dahulu

tempah awal kereta sewa penang

Sebagai contohnya, jika anda ingin ke Negeri Pulau Pinang pada minggu hadapan, anda boleh membuat tempahan terlebih dahulu di atas talian. Jadi, anda boleh mendapatkan kereta mengikut kesesuaian anda dan anda boleh memilih jenis kereta yang anda inginkan. Jadi, apabila tiba di sana, anda tidak menjadi kelam kabut untuk mencari kereta sewa lagi. Ianya sudah tersedia.

2. Boleh Tetapkan Harga

harga kereta sewa penang

Jika anda membuat tempahan awal, anda boleh berbincang mengenai harga dan boleh tetapkan harga bersama perunding. Jadi, jika anda rasa harga yang ditetapkan sesuai dengan bajet anda, anda boleh terus membuat tempahan. Ia akan memudahkan urusan anda tanpa perlu memikirkan untuk mencari kereta sewa setibanya anda di sana.

3. Baca Maklumat Dan Dokumen Yang Penting

dokumen untuk sewa kereta pulau pinang

Sebelum terima dan membuat pengesahan, anda dinasihatkan untuk membaca maklumat dengan jelas dan terang. Ini bagi mengelakkan anda ditipu semasa menyewa kereta. Anda juga perlu jelas tentang dokumen yang diminta untuk membuat pengesahan ketika menyewa kereta.

Pengenalan Kereta Sewa SCR Car Rental

SCR Group sudah lama bertapak dalam industri sewa kereta. Jadi SCR Group telah banyak pengalaman dalam bidang sewa kereta ini. Selain itu, Syarikat SCR Group juga telah berdaftar sah dan mempunyai lesen sebagai operator kereta sewa. Jadi, anda tidak perlu risau untuk berurusan dengan SCR Group ini.

SRC Group juga memberikan perkhidmatan yang berkualiti untuk perjalanan anda semasa menyewa. Hal ini demikian kerana, kereta sewa di SCR Group telah diselenggara dengan baik, bersih dan kelihatan seperti baharu. SCR Group juga menawarkan sokongan 24 jam dalam tempoh sewaan. Jadi, jika anda ada apa-apa masalah, hubungi sahaja SCR Group. Mereka pasti membantu anda dengan cepat dan pantas.

Perkhidmatan Sewa Kereta Seluruh Daerah Penang

 Antara kebaikan di SCR Group yang anda akan nikmati ialah sebut sahaja di mana tempat yang anda mahu sewakan di mukim Penang, pasti SCR Group akan membantu anda untuk dapatkan kereta sewa tersebut.

Tidak kira di dalam pulau atau di balik pulau, SCR Group pasti akan mendapatkan anda kereta sewa yang anda inginkan. Walaupun anda di Seberang Perai, Butterworth, Kepala Batas atau di Queensbay mahupun Tanjung Tokong. Cakap sahaja di mana tempat anda berada dan SCR Group sentiasa menawarkan perkhidmatan kepada anda. Mudah sahaja untuk dapatkan perkhidmatan SCR ini, anda boleh terus menghubungi di aplikasi Whatsapp atau di website mereka.

Kereta Sewa Di Negeri Pulau Pinang Ada Banyak Pilihan

 Anda datang beramai-ramai nak sewa kereta yang 5 seater tak muat. Jadi bagaimana ya? Jangan risau, jika anda menyewa di SCR Group mempunyai pelbagai jenis kenderaan. Jadi, anda boleh memilih mengikut kesesuaian keluarga anda. Antara jenis kenderaan yang tersedia di SCR Group ialah:

1. Perodua Viva

perodua viva

Untuk anda yang bercuti berdua atau bertiga sahaja dan inginkan pemanduan yang santai, anda boleh memilih sejenis kereta Perodua Viva. Ia jauh lebih murah dan senang di bawa. Perodua Viva sejenis compact dan boleh memuatkan sebanyak 5 orang penumpang sekali gus. Harga sewaan bagi Perodua Viva bermula RM 100 per hari.

2.Perodua Axia

perodua axia

Anda juga dapat menyewa Perodua Axia di SCR Group. Perodua Axia sejenis compact dan automatik. Perodua axia memiliki 5 seats. Jadi, anda boleh santai sahaja ketika memandu. Harga sewaan untuk Perodua Axia bermula RM 120 per hari.

3. Perodua Myvi 1.5

perodua myvi 1.5

Bagi anda ahli keluarga yang kecil, SCR Group juga menyediakan sejenis kereta compact iaitu Perodua Myvi 1.5. Perodua Myvi memiliki 5 seats. Harga sewaan untuk Perodua Myvi ialah RM 140 per hari.

4. Proton Saga 1.3

proton saga

Jangan risau, di SCR Group juga memiliki Proton Saga 1.3. Proton Saga 1.3 sejenis Sedan dan automatik. Proton Saga memiliki 5 seats dan harga sewaan bermula RM 150 per hari.

5. Honda Civic

honda civic

Sesetengah orang yang sukakan kereta berjenama Honda, jangan risau SCR Group juga menawarkan sewaan Honda Civic. Honda Civic sejenis sedan yang mempunyai 5 seats. Jadi, anda boleh memandu sambil bergaya di atas jalan raya. Harga sewaan bagi Honda Civic ialah RM 500 per hari.

6. Perodua Alza (New)

perodua alza new

Bagi anda yang bercuti bersama keluarga melebihi 5 ahli keluarga, anda boleh memilih sejenis kereta MPV Perodua Alza (Baru). Perodua Azla ini mempunyai 7 seats. Ruangan untuk menyimpan barang juga luas. Jadi, anda boleh memilih Perodua Alza jika bilangan ahli anda melebihi 5 orang. Harga sewaan untuk Perodua Alza (New) bermula RM 300 per hari.

7. Perodua Aruz

Perodua Aruz

Bagi anda yang mahukan lebih besar untuk penumpang, anda boleh memilih Perodua Aruz. Perodua Aruz juga sejenis MPV dan memiliki 8 seats. Harga sewaan untuk Perodua Aruz bermula RM 280 per hari.

8. Toyota Innova

toyota Innova

Bagi anda yang minat sejenis MPV, anda masih boleh menempah Toyota Innova V1 bersama SCR Group. MPV Toyota Innova V1 ialah automatik dan mempunyai 8 seats. Harga sewaan bagi Toyota Innova V1 bermula RM 300 per hari.

9. Mazda Cx8

mazda cx8

Seterusnya, untuk anda yang mahukan kereta yang agak mewah dan berjenama mahai, anda boleh memilih Mazda CX8. Kereta Mazda CX8 ini juga merupakan jenis MPV dan memiliki 8 seats. Jadi, anda akan lebih merasa selesa jika menyewa Mazda CX8 ini. Harga sewaan untuk Mazda CX8 ini bermula RM 600 per hari.

10. Toyota Alphard (New)

toyota alphard

Seperti yang kita tahu, jenis kereta Toyota Alphard (New) ini melambangkan kemewahan seseorang. Jadi, jika anda inginkan keselesaan sepanjang jalan dan mementingkan kemewahan, anda berpeluang untuk menyewa Toyota Alphard di SCR Group. Toyota Alphard juga sejenis MPV yang mempunyai 8 seats. Harga sewaan untuk Toyota Alphard bermula RM 1000 per hari.

11. Toyota Vellfire Full Spec

vellfire full spec

Bagi anda yang tidak suka akan Alphard, anda boleh mencuba menyewa Toyota Vellfire Full Spec. Toyota Vellfire ini juga sejenis MPV yang mempunyai 8 seats. Jadi, anda boleh membuat perbandingan antara Toyota Alphard atau Toyota Vellfire. Harga sewaan bagi Toyota Vellfire bermula RM 750 per hari.

12. Toyota Vellfire (New)

toyota vellfire new

Di SCR Group juga memiliki sejenis Toyota Vellfire New. Sama juga Toyota Vellfire ini juga sejenis MPV  dan memiliki 8 seats. Harga sewaan bagi Toyota Vellfire ialah RM 1000 per hari.

13. Nissan Navara 2.5a

nissan navara 2.5A

Seterusnya, jika anda ingin membawa muatan besar atau barangan, anda boleh menyewa Nissan Navara 2.5A. Nissan Navara sejenis 4×4 yang mempunyai 5 seats. Harga sewaan bagi Nissan Navara 2.5A bermula RM 400 per hari.

14. Mitsubishi Triton

mitsubishi triton vgt

Selain itu, di SCR Group juga memiliki 4×4 automatik iaitu Mitsubishi Triton. Ia dapat memuatkan 5 orang sekaligus dalam satu masa. Mitsubishi Triton ini juga memiliki ruangan yang luas di belakang dan mampu menampung banyak barang. Jadi, jika anda mempunyai banyak barang untuk di bawa. Mitsubishi Triton lebih sesuai untuk anda. Harga sewaan bagi Mitsubishi Triton bermula RM 400 per hari.

15. Toyota Hiace

toyota hiace

Bagi anda yang mempunyai keluarga besar, anda boleh menyewa Toyota Hiace. Toyota Hiace sejenis van dan manual. Toyota Hiace mempunyai 11 seats. Jadi, jika anda bercuti beramai-ramai, van Toyota Hiace mungkin menjadi pilihan yang tepat. Harga sewaan van Toyota Hiace bermula RM 400 per hari.

16. Nissan Urvan

nissan urvan

Jika anda memerlukan van yang lebih besar, anda boleh menyewa Nissan Urvan dengan SCR Group. Nissan Urvan sejenis van dan manual. Nissan Urvan Memiliki 14 seats. Ia sangat besar untuk anda yang memiliki keluarga yang besar. Harga sewaan untuk Nissan Urvan bermula RM 450 per hari.

17. Placer X

placer X

Bagi anda yang masih memerlukan van yang masih besar, SCR Group menyediakan Placer X untuk anda. Placer X sejenis van dan manual. Placer X memiliki 18 seats. Jadi, ia sesuai untuk anda yang suka berjalan dan bergerak sekali dalam kumpulan. Harga sewaan bagi Placer X bermula RM 600 per hari.

Sebenarnya, masih banyak jenis kereta sewa di SCR Group ini. SCR Group memiliki hampir 30 jenis kereta sewa. Dari kereta sewa yang berbaloi sehingga kereta sewa yang mahal dan mewah. Jadi, di SCR Group anda tidak perlu risau lagi, Pasti anda dapat kereta sewa yang anda inginkan mengikut kesesuaian anda.

pilihan kereta sewa penang murah

 

Jadi, jika anda mahukan kereta sewa murah dan berbaloi , anda boleh menyewa di SCR Group. Di sana masih mempunyai pelbagai jenis kereta dan van yang boleh anda menyewa. Jangan risau, sebut sahaja jenis kereta yang anda inginkan.

Testimoni SCR Kereta Sewa

Ramai yang memberikan feedback positif untuk SCR Group ini. Jadi, anda tidak perlu ragu-ragu lagi dengan perkhidmatan yang oleh SCR Group ini.

Hubungi SCR Group Kereta Sewa Penang

Oleh itu, jika anda berminat untuk dapatkan kereta sewa di SCR Group, anda boleh terus hubungi mereka atau boleh dapatkan tempahan di website mereka. Jangan lupa, jika ingin dapatkan kereta sewa di Pulau Pinang, pastikan anda dapatkan di SCR Group. Pasti urusan anda dipermudahkan oleh SCR Group semasa menyewa. Maklumat lanjut boleh dapatkan di bawah:

Jom Dapatkan Servis Kereta Sewa Murah Di Penang

Sewa Kereta Penang Murah?

Jom booking di sini, serendah RM100/hari

SCR Group

Kereta Sewa Penang @ Pulau Pinang

Tempah Sekarang
Social Media
Sewa Kereta Penang Murah?

Jom booking di sini, serendah RM100/hari

Call Whatsapp Layari Website

Sewa Kereta Penang Murah?

Jom booking di sini, serendah RM100/hari