Diet Plan
Mar 1, 2023, 5:13pm

Intermittent Fasting Berkesan Atau Tidak


Jika anda berminat kurus badan melalui kaedah intermittent fasting, dalam artikel ini anda akan ketahui sama ada intermittent fasting berkesan atau tidak. Ikuti artikel sehingga akhir!

Intermittent fasting adalah sejenis kaedah diet yang menyusun pemakanan yang mengikut jadual yang digilirkan antara waktu makan dan waktu untuk anda berpuasa. Sebagai contohnya, 6 jam waktu makan anda dan 6 jam waktu berpuasa anda. Intermittent fasting ini juga dikenali sebagai diet IF.

Sebenarnya, jika anda mengikut plan IF yang sebetulnya dan anda melakukannya bersungguh-sungguh pasti berat badan anda akan menurun. Jika anda di fasa permulaan awal bagi diet IF, anda mungkin boleh mencuba dalam jangka masa yang pendek dahulu iaitu bermula puasa untuk 7 jam, lepas anda dah terbiasa dengan diet IF, anda boleh meningkatkan lagi waktu dari 7 jam ke 9 jam dan seterusnya. Oleh yang demikian, jika kita membuat sesuatu perkara dengan bersungguh-sungguh pasti akan membawa kepada kejayaan. Goodluck!.

Kurus Tanpa Perlu Bersusah Payah Mengikat Perut

Jika anda rasa malas untuk diet, malas untuk melakukan IF, malas melakukan aktiviti senaman, tetapi anda idamkan bentuk badan yang cantik, berat badan yang ideal. Jangan risau, anda ada jalan penyelesaiannya di sini. Jawapan kepada masalah anda itu ialah anda boleh mencuba produk Terungold!. Apa itu Terungold?

Terungold ialah minuman botani yang berasaskan sayur terung asam. Sayur terung asam yang berasal dari Negeri Sarawak ini kaya dengan Asid Hidroksisinamik. Sayur terung asam ini terbukti mempunyai ciri-ciri anti obesiti dan dapat membantu mengurangkan berat badan. Jadi. jika anda yang ingin kurus tapi tidak mahu berdiet dan melakukan senaman, anda wajib mencuba produk Terungold. Pasti anda akan tersenyum saja melihat keberkesanannya.

Terjamin Selamat Menggunakan Produk Terungold

Bagi anda yang pernah tersalah langkah memilih produk lambakan kurus di luar sana mungkin anda akan merasa trauma. Ini tidak dinafikan, mungkin ia telah memberikan kesan yang sangat buruk kepada anda. Tetapi anda tidak perlu risau dengan produk Terungold ini. Hal demikian kerana, sebelum produk Terungold ini dikilangkan oleh Superfood Biotech Sdn Bhd telah menjalani pelbagai kajian untuk membuktikan ia betul-betul selamat digunakan.

Produk Terungold ini telah dikaji di bawah pihak MARDI sendiri. 11 orang saintis yang diketuai oleh Dr.Zuraida telah membuat pelbagai kajian ke atas produk Terungold bagi memastikan ia berkesan dengan pantas dan sangat selamat digunakan tanpa memberi sebarang kesan sampingan kepada penggunanya.

Kebaikan Menggunakan Produk Terungold Dalam Diet

Penggunaan produk Terungold pada 1 botol yang pertama sudah dapat memberikan kesan yang positif kepada anda. Antara kebaikan yang anda akan dapat dalam produk Terungold ini ialah:

sebab terungold pilihan terbaik untuk kurus

 • Tenaga anda makin membaik
 • Tidak cepat megah dalam sesuatu perkara yang dilakukan
 • Semakin mudah beribadah
 • Prestasi kerja semakin bagus
 • Kesihatan lebih memuaskan
 • Toksin dalam badan terkawal
 • Usus lebih bersih dan tidak tersumbat
 • Saiz pakaian makin longgar

Jika dilihat di atas, banyak kebaikan yang bakal kita perolehi jika mengamalkan produk Terungold dalam diet kita. Bukan sahaja dapat mengurangkan berat badan tetapi membuatkan tubuh badan kita menjadi lebih kuat dan sihat.

Kelebihan Produk Terungold

Jika di atas membicarakan tentang kebaikan, maka di sini akan membicarakan soal kelebihan produk Terungold ini. Antara kelebihan yang anda akan dapat jika menggunakan produk Terungold ini dalam diet anda adalah berat badan anda berkurang seawal 3 hari. Wow! Hanya 3 hari sahaja, produk Terungold dapat menurunkan berat badan anda. Jom cuba sekarang, jangan biarkan diri kita hilang keyakinan hanya disebabkan oleh masalah obesiti.

manfaat terungold untuk masalah perut buncit

Seterusnya, bukan sahaja dapat menurunkan berat badan seawal 3 hari, tetapi Terungold juga mempunyai kelebihan yang lain. Antara kelebihan produk Terungold dalam diet anda ialah:

 • Tidak merosakkan buah pinggang seperti produk yang lain
 • Menggalakan mekanisme pemecahan lemak badan
 • Meningkatkan kadar metabolisme badan
 • 17x bakar lemak lebih pantas dan berkesan
 • Menukarkan lemak menjadi tenaga
 • Sentiasa rasa kenyang
 • Tidak perlu bersenam secara intensif
 • Tidak perlu diet ketat
 • Tidak perlu diet buang lemak

Banyak kelebihan yang anda akan dapat juga bersama produk Terungold. Oleh yang demikian, apa kata anda mencuba dahulu 1 botol yang pertama, jika tidak berkesan, Syarikat Terungold akan pulangkan duit anda!

Testimoni Yang Berjaya – Kurus Dengan Cepat Dan Selamat

turun berat mudah pelanggan terungold testimoni pelanggan

Ramai yang berjaya menukarkan saiz baju dan seluar mereka hanya dengan menggunakan produk Terungold. Jadi, takkan anda nak biarkan saja diri anda dalam masalah obesiti padahal sudah ramai yang berjaya menurunkan berat badan mereka dengan cara yang mudah dan selamat. Jadi, jom lah sama-sama menukarkan saiz baju kita dari XL ke S. Pasti teman lama kita akan terkejut melihat perubahan diri kita.

Jom Kurus Tanpa Perlu Risau Kesan Sampingan

dengan TerunGold

TerunGold

Jom Kurus Bersama TerunGold

Beli Sekarang
Social Media

B-21, Atmosphere Utama, 1, Jalan Atmosphere 4, Pusat Bandar Putra Permai, 43300 Seri Kembangan, Selangor.

Jom Kurus Tanpa Perlu Risau Kesan Sampingan

dengan TerunGold

Beli Sekarang

Jom Kurus Tanpa Perlu Risau Kesan Sampingan

dengan TerunGold