Review
Mar 8, 2022, 12:45pm

Hasbul Brothers Kagum Dengan Penghasilan Video Marketing Muaz Yaid Sederhana Tapi Mesej Berimpak Besar


Berbicara tentang mengembangkan empayar bisnes terutamanya di era digital sekarang ini, ramai usahawan kini sedang bertukar ke cara lebih moden dan berimpak besar mengikut peredaran masa. Perkara ini sememangnya diketahui ramai di mana masyarakat zaman ini lebih menjurus kepada kategori visual. Tak mungkin ada yang tak kenal aplikasi Tik Tok mahupun Youtube, Instagram, Facebook dan lain-lain. Melainkan anda tinggal di dalam gua tanpa teknologi.

Kenapa kandungan visual berbentuk video boleh mendapat sambutan hangat sampai boleh jadi “viral”? Hal ini sebab corak penyampaian content yang sangat mudah dan engaging. Tak macam dulu, skop sambutan ataupun engagement audien tersangat besar dengan adanya teknologi digital. Jadi tak hairanlah pengiklanan TikTok mendapat sambutan hebat, dan dimanfaatkan sepenuhnya para pemilik bisnes sekarang. Tapi kehebatan teknologi digital seperti ini memerlukan strategi yang betul dan proven effective untuk dimanfaatkan sepenuhnya!

Sebab itu ramai usahawan bisnes sekarang (jika mereka sedar) akan lebih mengutamakan teknik bisnes pemasaran melalui penghasilan video marketing.

HASBUL

Siapakah Muaz Yaid? Apa Kaitan Muaz Yaid Dengan Video Marketing?

Jika hendak diceritakan mengenai Muaz Yaid, nama ini sememangnya sinonim dengan pembinaan jenama dan tingkatkan jualan bisnes hanya dengan penceritaan melalui video marketing. Seperti yang dikatakan sendiri oleh Tuan Hasbul Ariff selaku pengarah pemasaran bagi RSS Sales & Marketing Sdn Bhd dan merupakan antara salah seorang usahawan terkemuka di Malaysia, “..yang ada kelainan yang kami nak tu ada pada Muaz. Orang lain ada peralatan canggih, tapi Muaz masa tu pakai iPhone je. Kami first time ambil videographer pakai iPhone sebab apa? Kelainan! Saya percaya kelainan, idea kreatif tidak memerlukan peralatan canggih walaupun pakai iPhone sahaja…sebab itu kami pilih Muaz.”

HASBUL

Penghasilan video marketing Muaz Yaid bukan hanya melibatkan penerbitan content sahaja malah memastikan kandungan video yang dihasilkan mempunyai mesej yang relevan, yang dapat berkomunikasi dengan sasaran audien dan dapat menghasilkan mesej yang berimpak besar. Inilah “kelainan” penghasilan video marketing Muaz Yaid yang dapat berjaya mengekalkan servis video marketing-nya dengan klien-klien besar seperti Hasbul Brothers. Sehingga kini, team Muaz Yaid berperanan sebagai Business Growth Strategist di Hasbul Brothers lebih 1 setengah tahun dan telah menghasilkan lebih kurang 30 video marketing untuk Majalah Niaga dan Team Hasbul Brothers.

Apa Yang Membolehkan Muaz Yaid Hasilkan Video Marketing Yang Dapat Lihat Result?

Kesalahan utama yang kerap dilakukan oleh kebanyakan usahawan Malaysia di luar sana di mana mereka sekadar mementingkan penghasilan video yang mempunyai kualiti penerbitan yang profesional dan high-class ala-ala Hollywood dan tidak mengendahkan mesej yang hendak disampaikan kepada para penonton. Berbeza sekali dengan cara penghasilan video marketing oleh Muaz Yaid, setiap video yang dirancang dan hendak dirakam dilakukan dengan kefahaman strategi pemasaran yang betul terutamanya dari aspek marketing video.

HASBUL

Selain itu, apa yang membezakan penghasilan video marketing Muaz daripada videographer yang lain adalah dari segi seni dan sains yang diaplikasikan untuk menghasilkan video jualan berimpak tinggi. Yang paling penting, penghasilan video marketing Muaz Yaid memberikan kepentingan dari segi mesej penyampaian, sasaran audien sekaligus membantu mencapai sasaran ROI yang hendak dicapai. Penghasilan video marketing yang bukan sekadar mencapai “brand awareness” malah menjurus kepada “reach”, “engagement” dan yang paling berkesan “conversion rate” yang tinggi.

HASBUL

Pendirian Muaz Yaid yang mempunyai komitmen tinggi dan sikap ingin belajar inilah yang terus menjadikan Muaz Yaid terus berkembang besar bergelar “winner” dalam penghasilan video marketing.

HASBUL

Jika anda memerlukan cara kelainan yang bukan hanya berkesan malah dapat tingkatkan jualan dan bina jenama bisnes anda, jom belajar cara praktikal tentang pemasaran video yang berimpak besar dengan Muaz Yaid di sini !

Jika anda memerlukan cara kelainan yang bukan hanya berkesan malah dapat tingkatkan jualan dan

bina jenama bisnes anda, jom belajar cara praktikal tentang pemasaran video yang berimpak besar

Muaz Yaid

VIDEO MARKETING MUAZ YAID SEDERHANA TAPI MESEJ BERIMPAK BESAR

dengan Muaz Yaid di sini !
Jika anda memerlukan cara kelainan yang bukan hanya berkesan malah dapat tingkatkan jualan dan

bina jenama bisnes anda, jom belajar cara praktikal tentang pemasaran video yang berimpak besar

dengan Muaz Yaid di sini !

Jika anda memerlukan cara kelainan yang bukan hanya berkesan malah dapat tingkatkan jualan dan

bina jenama bisnes anda, jom belajar cara praktikal tentang pemasaran video yang berimpak besar