Review
Apr 12, 2022, 3:01pm

Harga Diffenz Eskayvie dan Testimoni Untuk Tingkatkan Imun Badan


Pada masa kini kita diuji dengan pandemik Covid – 19 yang telah pun melanda satu dunia dan menyebabkan jutaan kematian. Meskipun Malaysia telah diberikan status endemik, namun penyakit ini masih berleluasa dan menyerang sesiapa sahaja tanpa mengira usia walaupun kita telah diberikan vaksin. Covid – 19 merupakan salah satu penyakit yang boleh menyerang sekiranya anda mempunyai imunisasi badan yang rendah. Jadi, kita perlu masih menjaga kesihatan kita dan mengambil langkah berjaga – jaga.

Harga Diffenz Eskayvie dan Testimoni Untuk Tingkatkan Imun Badan

Sistem imun tubuh badan yang kuat adalah salah satu sebab kenapa masih ada di kalangan masyarakat kita yang belum dijangkiti penyakit berjangkit seperti covid – 19, influenza dan sebagainya. Ia membuktikan bahawa sistem imun badan adalah salah satu faktor penting yang membuatkan anda boleh merintangi apa sahaja penyakit yang bakal datang. Jadi, anda perlu mengamalkan Diffenz Eskayvie, produk yang boleh membantu untuk mendapatkan sistem imun badan yang kuat.Harga Diffenz Eskayvie dan Testimoni Untuk Tingkatkan Imun Badan

Diffenz Eskayvie Membantu Meningkatkan Sistem Imun Tubuh Badan Anda

Sekiranya anda sedang mencari produk yang boleh membantu untuk meningkatkan sistem imun badan anda, cubalah Diffenz Eskayvie. Produk ini diperbuat daripada 4 jenis superfood yang boleh membantu untuk memberikan khasiat kepada anda yang mahu meningkatkan sistem imun badan. Ia merupakan sejenis tablet vitamin C yang boleh dikunyah dan mempunyai rasa yang sedap kerana ia dicampurkan dengan perisa blackcurrant dan tigermilk mushroom.

Harga Diffenz Eskayvie dan Testimoni Untuk Tingkatkan Imun BadanRamuan superfood yang berada dalam Diffenz Eskayvie mempunyai kelebihan dan khasiat tersendiri yang membolehkan Diffenz Eskayvie berkesan untuk anda yang mahu tingkatkan imun badan. Berikut adalah ramuan superfood yang berada di dalam Diffenz Eskayvie;

 1. Tigermilk Mushroom

Cendawan susu harimau ini boleh membantu untuk;

 • Kesan anti – kanser
 • Kesihatan sistem jantung dan hati
 • Kesan anti -virus dan anti – bakteria
 • Melindungi paru – paru
 • Kesan anti – penuaan
 • Kesihatan sendi
 • Antioksidan tinggi
 • Tingkatkan sistem imun

 1. Buah Camu Camu

Kelebihan buah camu camu adalah;

 • Mengandungi antioksidan yang kuat
 • Kurangkan risiko Alzheimer
 • Tingkatkan fungsi jantung
 • Melebarkan salur darah
 • Stabilkan bacaan tekanan darah tinggi
 • Melawan kuman dan bakteria
 • Boleh melawan keradangan, punca dan penyakit kronik

 1. Vitamin D

Vitamin D boleh memberikan khasiat;

 • Kesihatan tulang dan otot
 • Bantu kawal berat badan
 • Kesihatan tulang
 • Tingkatkan penyerapan kalsium
 • Kesihatan tulang dan otot

 1. Vitamin C

Kelebihan Vitamin C adalah;

 • Mengurangkan risiko penyakit kronik
 • Menyihatkan otot jantung
 • Merendahkan paras asid urik, punca gout
 • Tingkatkan penyerapan zat besi
 • Cepatkan penyembuhan luka
 • Kesihatan dan kecantikan kulit

Harga Diffenz Eskayvie

Terdapat 3 Jenis Pakej Kombo Untuk Diffenz Eskayvie;

 1. Trial
 • 1 Botol (RM 66)
 • Penggunaan 15 hari
 • Jimat RM17

 1. Best Seller
 • 2 Botol (RM 100)
 • Penggunaan 30 Hari
 • Jimat Sehingga RM20

 1. Family
 • 4 Botol (RM200)
 • Penggunaan 60 Hari
 • Jimat Sehingga RM64

Kelebihan Diffenz Eskayvie Untuk Tingkatkan Imun Badan Anda

Banyak kelebihan yang boleh didapati sekiranya anda mengamalkan Diffenz Eskayvie sebagai cara untuk anda meningkatkan sistem imun tubuh badan anda. Berikut adalah kelebihan – kelebihan Diffenz Eskayvie;

 1. Tiada Gula Tambahan

Anda tidak perlu risau sekiranya anda adalah mahu mengamalkan Diffenz Eskayvie. Hal ini kerana, Diffenz Eskayvie tidak meletakkan sebarang gula tambahan yang boleh memberikan padah sekiranya diambil secara berlebihan. Berikut adalah pernyataan doktor untuk Diffenz Eskayvie; Diffenz tidak mempunyai gula tambahan dari luar. Lebih merisaukan bila kita memilih tablet yang mempunyai gula alternatif seperti aspartame, acesulfame dll.

 1. Kandungan Gula Yang Sangat Rendah

Diffenz mempunyai 0.4g gula dari 1g tablet. Ia bermaksud tidak kesemua tablet ini mengandungi gula dan 0.6g lainnya adalah bahan aktif. Kandungan 0.4g gula dalam 1g tablet Diffenz datang daripada sumber semula jadi iaitu Blackcurrant. Sebenarnya 0.45g (1.8 kcal) gula ini tidak sampai 1% pun daripada keperluan kalori seharian. Anda hanya perlu bercakap 3-5 minit untuk membakar kalori sebanyak itu. Pernyataan ini dikeluarkan sendiri oleh doktor untuk produk Diffenz Eskayvie yang membantu meningkatkan sistem imun badan.

 1. Mempunyai Pelbagai Bahan Yang Berkhasiat

Bahan – bahan superfood yang digunakan oleh Diffenz Eskayvie mempunyai fungsi dan kelebihan tersendiri terutamanya untuk meningkatkan imun badan. Anda boleh semak kajian-kajian klinikal dunia. Eskayvie Diffenz juga diformulasikan oleh Doktor Perubatan, Dr Syid Ayob. Boleh lihat semua perkongsian kesihatan rasmi oleh beliau di media sosial beliau. Bahan – bahan ini sangat membantu untuk anda yang mahu mendapatkan sistem imun badan yang tinggi.

 1. Berdaftar Dengan BKKM

 Diffenz merupakan produk makanan dan berdaftar di bawah Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan (BKKM). Ia tidak mempunyai bahan terkawal membolehkan ia berdaftar di bawah BKKM bukannya Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan (BPFK). Komposisi untuk setiap ramuan Diffenz juga menepati piawaian yang membolehkan ianya berdaftar di bawah BKKM.

Produk makanan yang berdaftar di bawah BKKM tidak mempunyai no MAL dan stiker hologram. Produk makanan  ini hanya perlu memaparkan nutritional fact seperti tenaga, lemak, karbohidrat, gula dan protein makanakala kandungan buah, vitamin, cendawan dll itu tertera pada bahagian kandungan pada perlabelan.  

 1. Keselamatan Produk Terjamin

Eskayvie sangat menitikberatkan keselamatan produk kepada pengguna. Produk yang dihasilkan akan melalui beberapa lapisan saringan keselamatan oleh Eskayvie. Produk ini mempunyai beberapa sijil saringan keselamatan tambahan untuk memastikan Diffenz bebas dari kandungan steroid, ubatan, pencemaran  dan toksin logam berat. Anda boleh meningkatkan imun badan anda dengan selamat.

Cara Meningkatkan Sistem Imun Badan

Sistem imun badan yang rendah akan membolehkan anda terdedah dengan pelbagai jenis penyakit termasuk penyakit berjangkit. Maka, anda perlu cuba untuk meningkatkan sistem imun tubuh badan anda. Terdapat pelbagai cara yang anda boleh cuba untuk meningkatkan imun tubuh badan anda dari pelbagai penyakit. Anda boleh mengikuti cara yang bakal dikongsikan untuk memastikan tubuh badan anda dan orang tersayang sentiasa dilindungi dengan sistem imun yang tinggi.Berikut adalah cara – caranya;

 1. Elakkan  Stress Yang Berlebihan

Cara ini adalah cara yang paling mudah untuk anda yang mahu meningkatkan sistem imun badan dengan berkesan. Anda harus elakkan diri anda dari mengalami stress yang berlebihan. Masyarakat Malaysia mengalami stress yang berlebihan disebabkan oleh pelbagai situasi yang seterusnya memberikan kesan kepada tubuh badan. Jadi, anda boleh cuba mengurangkan stress dengan bersenam, bercuti dan sebagainya untuk melindungi sistem imun badan anda.

 1. Cuci Tangan Dengan Kerap

Tangan kita kerap bersentuhan dengan pelbagai jenis permukaan dan ia menyebabkan tangan adalah salah satu bahagian tubuh yang membuatkan bakteria tersebar dengan cepat. Kuman dan virus seperti Covid – 19 akan tersebar dan membuatkan anda mudah terkena penyakit. Oleh itu, anda perlu memastikan anda sentiasa mencuci tangan menggunakan sabun atau hand sanitizer untuk menghentikan penyebaran ini.

 1. Bersosial Dan Berkawan

Memang tips ini nampak remeh, namun rangkaian sosial yang kuat akan membolehkan anda untuk meningkatkan sistem imun badan dengan mudah. Hal ini kerana, terdapat kajian yang menyatakan apabila anda keseorangan, sistem imun tubuh badan anda akan mudah menjadi lemah dan menyebabkan anda mudah terkena penyakit berjangkit. Jadi, pastikan anda kekal berhubung dengan kawan – kawan serta keluarga tersayang meskipun melalui media sosial sahaja!

 1. Makan Vitamin C

Vitamin C sudah terbukti mampu membantu anda untuk meningkatkan sistem imun tubuh badan dengan khasiatnya. Jadi, anda boleh mendapatkan vitamin C dengan mengamalkan Diffenz Eskayvie yang sudah terbukti mempunyai pelbagai jenis khasiat dan faedah kepada sesiapa yang mahu meningkatkan sistem imun tubuh badan dengan cepat. Dengan sistem imun badan yang tinggi, penyakit juga sukar untuk menyerang anda.

 1. Berhenti Minum Alkohol dan Merokok

Alkohol dan merokok sudah tentu merupakan tabiat buruk yang anda perlu hentikan segera. Hal ini kerana, alkohol dan rokok bukan sahaja boleh membuatkan tubuh badan anda rosak dan menyebabkan kanser, malah ia juga boleh membuatkan sistem imun anda makin lemah dan menyebabkan penyakit – penyakit lain. Pastikan anda berhenti tabiat merokok dan minum arak terlebih dahulu sebelum mencuba teknik lain untuk meningkatkan sistem imun badan.

Testimoni Pengguna Diffenz Eskayvie

Ramai pengguna – pengguna Diffenz Eskayvie yang telah berpuas hati dengan Diffenz termasuklah Aznil Nawawi yang juga dikenali sebagai Pak Nil. berikut adalah testimoni pengguna Diffenz Eskayvie;

Dapatkan Diffenz Eskayvie Untuk Tingkatkan Imun Badan Sekarang!

Dapatkan Diffenz Eskayvie

Untuk Tingkatkan Imun Badan Sekarang!

Diffenz Eskayvie

Tingkatkan Imun Badan

Beli Sekarang
Social Media
Dapatkan Diffenz Eskayvie

Untuk Tingkatkan Imun Badan Sekarang!

Call Whatsapp

Dapatkan Diffenz Eskayvie

Untuk Tingkatkan Imun Badan Sekarang!