Review
May 3, 2021, 9:22am

Bengkel Cat Kereta Harga Berpatutan Di Selangor


Menjaga kereta anda untuk memastikannya ia sentiasa berkilau dan bersih mungkin kelihatan seperti hobi obsesif, atau mereka yang masih dalam beberapa bulan pertama memiliki kereta baru. Pemeliharaan cat kereta anda memainkan peranan penting dalam pencegahan karat kereta dan pada yang sama, akan menarik lebih banyak pembeli di mana anda akan dapat memperoleh nilai penjualan yang lebih tinggi.

Membelanjakan wang yang banyak untuk pengubahsuaian keseluruhan mekanikal kereta anda hanya akan membazirkan sekiranya pembeli merasakan penampilan kereta anda lama dan lapuk. Hal ini kerana, dalam perniagaan jual beli, penampilan memainkan peranan yang agak penting. Walaupun begitu, menjaga cat anda dengan baik tidak semestinya menjadi tugas sepanjang anda mengikuti beberapa petua dan amalan mencuci kereta utama.

CARA BERGUNA PENJAGAAN DAN PEMELIHARAAN CAT KERETA ANDA

Penting untuk membersihkan kereta anda dengan produk yang sesuai. Elakkan mencuci kereta anda ketika matahari paling terik dan wax kereta anda sekurang-kurangnya kalau boleh, sekali dalam setahun. Cat kereta merupakan sesuatu yang agak delicate dan mengekalkan warnanya bukanlah tugas yang mudah. Oleh itu, anda harus mengikuti beberapa cara untuk memastikannya dijaga dengan baik.

Penting untuk mencuci kereta anda tidak lebih dari dua kali seminggu dengan produk yang betul. Gunakan syampu untuk kereta, span lembut dan berus atau kain kapas 100%. Ingatlah untuk membasahi kereta sepenuhnya semasa mencucinya untuk mengelakkan kecalaran cat.

Sebaiknya lindungi cat dengan penggunaan Teflon atau wax. Dengan cara ini, anda dapat mengelakkan kotoran melekat dan lebih senang mencucinya.

Paling tidaknya, cuba untuk menggilap cat kereta sekali dalam setahun untuk menghilangkan calar atau kesan kecil yang disebabkan oleh kecerobohan, hujan atau kotoran.

Cuba untuk memarkir kereta anda di tempat tertutup dan di mana adanya peredaran udara. Elakkan untuk menggunakan plastik sebagai penutup kereta sekiranya tidak dapat meletakkan penutup yang diperbuat daripada kain.

Elakkan meletakkan kenderaan di bawah pokok kerana kotoran burung (bird droppings) sangat memudaratkan untuk cat kereta anda. Selain itu, elakkan memarkir kenderaan untuk tempoh yang lama di bawah cahaya matahari kerana ia berupaya memudarkan warna cat kereta anda dengan pantas.

Sekiranya anda menggilap cat atau memakai pelindung untuk cat, jangan lakukannya ketika panas terik kerana sinar matahari akan mempercepat proses pengeringan dan beberapa white spots mungkin kekal di atas cat.

Jangan sekali-kali mencuci kereta anda dengan pencuci rumah atau pelarut jenis lain, kerana bahan ini mengandungi agen kimia yang merosakkan cat.

SERVIS CAT KERETA HARGA BERPATUTAN – BENGKEL CAT KERETA BRO AUTOPAINT GARAGE

Di bengkel cat kereta Bro Autopaint Garage, mereka menawarkan servis yang all-inclusive dalam harga yang berpatutan. Kos ketuk, simen dan cat semuanya termasuk dalam perkhidmatan mereka. Para pelanggan tidak perlu berasa pening-pening memikirkan kos pembaikpulihan kereta.

Antara keistimewaan harga servis Bro Autopaint Garage adalah:

Caj

Tiada sebarang cai terselindung dalam perkhidmatan yang dikenakan kepada pelanggan.

Harga Berpatutan

Mereka menjanjikan harga mampu bayar disamping hasil kerja pada tahap yang terbaik dan memuaskan.

Persetujuan Pelanggan

Jika kereta anda memerlukan alat ganti, mereka akan mendapatkan persetujuan anda terlebih dahulu sebelum menggantikannya dengan yang baru.

Masa Penyiapan Kerja

Masa penyiapan kereta anda dipastikan untuk dilakukan dengan kadar segera supaya anda tiada masalah pengangkutan yang terlalu lama.

Waranti

Bro Autopaint Garage tidak susah untuk memberikan jaminan waranti sehingga 3 ke 5 tahun untuk jaminan kepuasan pelanggan.

Khidmat Percuma

Khidmat nasihat akan diberikan kepada pelanggan secara PERCUMA tentang anggaran harga bagi kerosakan kereta anda. Selain itu, servis detailing juga diberikan secara PERCUMA.

TAK PERCAYA? JOM LIHAT TESTIMONI PELANGGAN BRO AUTOPAINT GARAGE

Jom lihat testimoni-testimoni yang dipaparkan seperti berikut. Mereka merupakan antara pelanggan yang memilih mendapatkan perkhidmatan Bro Autopaint Garage dan berpuas hati dengan servis serta hasil yang ditawarkan.

“Sangat berpuas hati dengan hasil kerja serta harga murah. Tak sia2 mai dari jauh untuk hantar cat kereta. Bukan Ipoh takde bengkel cuma harga sangat mengejutkan serta memuaskan.
Yang penting kualiti.”

“Pergi untuk memperbaiki sedikit calar dan lekukan. Hasil kerja memang terbaik. Malah mengilap lampu depan saya tanpa bayaran tambahan. Memang disyorkan.” – Cornholio D

HARGA BERPATUTAN & KUALITI TERBAIK BRO AUTOPAINT GARAGE DI SELANGOR

Nampak macam menarik dan berbaloi, bukan? Jom kunjungi Bro Autopaint Garage di Selangor sekarang! Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi mereka di nombor 0135256876 (Whatsapp). Kunjungi laman Facebook mereka, Bro Autopaint Garage – Bengkel Cat Kereta dan ketahui testimoni pelanggan dan lihat hasil kerja mereka dengan lebih lanjut.

Tampil bergaya dengan warna baru pada kenderaan anda

Dapatkan servis cat di Bro Autopaint Garage sekarang.

Bro Autopaint Garage

HARGA BERPATUTAN & KUALITI TERBAIK BRO AUTOPAINT GARAGE DI SELANGOR

Nak Cat Kereta
Waze / Google Map

Lot 4027,Jalan 1D Kampung Baru Subang Seksyen U6 40150 Shah Alam Selangor Malaysia

Tampil bergaya dengan warna baru pada kenderaan anda

Dapatkan servis cat di Bro Autopaint Garage sekarang.

Call Whatsapp Layari Website

Tampil bergaya dengan warna baru pada kenderaan anda

Dapatkan servis cat di Bro Autopaint Garage sekarang.