Review
Jun 29, 2021, 7:27pm

Bagaimana Memilih Kerusi Roda Yang Paling Sesuai Untuk Ibu Ayah?


Membeli kerusi roda yang sesuai tidak selalunya merupakan perkara yang mudah. Keperluan untuk setiap individu berbeza dan memerlukan kefungsian sesuai yang tertentu. Oleh itu, memilih kerusi roda yang sesuai untuk ibu mahupun ayah ataupun orang tersayang yang lain bergantung pada tiga faktor yang sangat spesifik iaitu keperluan untuk pengguna, jenis penggunaan, dan kesesuaian persekitarannya.

bagaimana memilih kerusi roda yang sesuai untuk ibu

Keupayaan bergerak dengan skuter mobiliti sama ada di dalam atau di luar rumah, skuter elektrik atau e-scooter ini membolehkan orang dewasa yang sudah tua dapat bergerak dengan mudah. Oleh itu, skuter mobiliti dapat memberikan kebebasan pergerakan kepada warga emas di mana ia merupakan suatu keperluan bagi mereka.

kerusi roda alternatif

Jadi, bagaimana anda harus memilih kerusi roda yang sesuai untuk ibu bapa anda? Soalan ini sering terlintas dalam fikiran anda? Mungkin ini masanya untuk anda ketahui tentang Mobotflexi dan bagaimana ia dapat membantu pergerakan ibu bapa anda.

Aidaq Services Corp Sdn Bhd – Mobotflexi (2-in-1) Scooter Wheelchair

Aidaq Services Corp Sdn Bhd (632488-V) adalah pembekal Mobot Flexi (2-in-1) e-Scooter wheelchair and mobility scooter yang bertempat di Lot 2.22A Tingkat 1 dan Lot 3.330B Tingkat 2, Medan Mara, Jalan Raja Laut, Kuala Lumpur 50350, Malaysia. Mobot Flexi (2-in-1) e-Scooter ini mempunyai kelebihan foldable (buka dan lipat) untuk memudahkan pergerakan dan kembalikan keyakinan diri mereka yang mengalami masalah pergerakan fizikal. 

kerusi roda elektrik

Bagi penerangan yang lebih jelas dan mudah difahami oleh anda, Mobot Flexi ini adalah gabungan e-Scooter dan wheelchair (2-in-1) boleh digunakan di dalam dan di luar rumah untuk urusan di hospital, beriadah di taman, ke surau, umrah/haji (semasa berulang alik dari hotel ke masjidil haram/masjid nabawi & tawaf/saei/ziarah), kolej, pejabat, pasaraya dan terutamanya sangat mudah digunakan ketika bercuti. 

Kenapa Mobotflexi Menjadi Pilihan Ramai?

Kelebihan foldable yang terdapat dalam Mobotflexi (2-in-1) e-Scooter wheelchair membolehkan ianya mudah untuk dikendalikan serta tidak memerlukan ruang simpanan yang luas dan mudah dibawa ke mana-mana. Kan senang! 

kerusi roda boleh lipat

Mudah dilipat dan di bawah ke mana-mana

Eh, mesti berat kan? Tak. Anda mungkin tidak percaya tetapi sebenarnya selain mudah untuk dikendalikan Mobotflexi ini ringan dan hanya menggunakan bateri yang boleh dicaj berulang kali dan selamat digunakan tanpa perlu menggunakan petrol. Bagi bateri yang dicaj penuh, jarak perjalanan adalah sehingga 30km manakala kelajuannya boleh dilaras sehingga 25km/j.

bahagia melihat ibu bapa bahagia dengan kerusi roda

Sekarang, anda boleh mendapatkan Mobotflexi e-scooter dalam harga RM6,880.00 sahaja. Ini adalah harga selepas 20% diskaun! Harga asal pakej farmasi adalah sebanyak RM8,599.00. Dengan Aidaq, anda boleh mendapatkannya dalam harga yang berpatutan. Tidak semestinya mahal, yang mempunyai harga yang berpatutan dan kualiti yang bagus pun sudah memadai seperti Mobotflexi (2-in-1) e-Scooter wheelchair and mobility scooter

pilihan kerusi roda yang bijak

Dengan ciri-ciri gabungan skuter dan kerusi roda (mobiliti skuter) – MobotFlexi ini, ia telah berjaya mengembalikan keceriaan mereka yang sering menghadapi masalah pergerakan fizikal untuk kembali berdikari, ceria dan kurang tekanan pada bahagian anggota badan yang sakit dalam menjalani aktiviti harian. Tidak perlukan pembantu (seperti wheelchair) dan ini membantu mereka yang mempunyai kesukaran untuk bergerak kembali berdikari dan ceria semula.

Sesuai Ke Mobiflexi Sebagai Kerusi Roda Untuk Ibu/Ayah?

kerusi roda terbaik untuk sakit lutut

Sekiranya anda tertanya – tanya sama ada MoboFlexi ini sesuai untuk kegunaan ibu mahupun bapa anda? Berikut adalah maklumat spesifikasi produk e-scooter tersebut:

 • Panjang keseluruhan: 34 inci
 • Lebar keseluruhan: 20.5 inci
 • Tayar: 8 inci solid – tayar depan
 • 45 psi angin – tayar belakang
 • Kelajuan maksima: Sehingga 20 ke 25 km/jam, 3 kelajuan pilihan
 • Kecerunan selamat: 0 – 18 darjah
 • Jarak (bateri penuh): Sehingga 30km
 • Penukaran radius: 33 inci
 • Berat (tanpa bateri): 20kg, Bateri: 4.5kg
 • Warna: Metallic Red
 • ?Brek: Kawalan brek tangan 
 • Sistem pemanduan: Sistem tayar hadapan bermotor
 • Bar pengendalian: Keluli dengan getah untuk genggaman tangan
 • Kapasiti berat maksima: 150kg
 • Lebar tempat duduk: Standard 13 inci
 • Tinggi tempat duduk: Standard 20.5 inci
 • Bateri: Lithium Ion 48V 12 amp – Sel Kering
 • Motor: 56V – 350W
 • Pengecas bateri: 48V – 12AH
 • Rangka: Aluminium alloy
 • Saiz penuh: 34 x 21 x 30 inci
 • Saiz lipat: 34 x 21 x 14 inci

mobot flexi murah

Lihat Testimoni: Banyak Pelanggan Suka Dengan Mobotflexi

Ramai pengguna sudah mula menggunakan E-scooter dan wheelchair Mobotflexi untuk kemudahan pergerakan mereka. Anda boleh lihat sendiri seperti berikut wajah-wajah gembira, kepuasan hati yang jelas tergambar di senyuman mereka.

hadiah paling bermakna untuk ibu

Hadiah paling bermakna dari seorang anak kepada ibunya

pesakit diabetis

Semangat semula untuk beraktiviti setelah sekian lama murung akibat diabetes yang kronik

puan azimah

Ibu Puan Azimah jadi perhatian apabila mampu berurusan sendiri di dalam hospital untuk rawatan bulanannya

dr lim

Sebelum pandemik, Dr Lim & isterinya dah travel ke merata dunia dengan teman setianya si mobotflexi ini.

Tempah Mobotflexi Anda Sekarang Di Sini!

Bercadang untuk hadiahkan mak dan abah MobotFlexi (2-in-1) mobiliti skuter? Kalau nak dapatkan yang berkualiti dan dengan harga yang berbaloi, anda patut dapatkan MobotFlexi ini di sini. Anda boleh Whatsapp mereka untuk menempah dan juga untuk pertanyaan lanjut mengenai produk MobotFlexi. 

scooter wheelchair terbaru

Jangan lupa juga untuk melayari laman Instagram dan Facebook sekiranya anda berminat untuk mengetahui bagaimana MobotFlexi telah membantu ramai. Giliran anda sekarang! 

Moboflexi Kenderaan Terbaik Untuk Ibu Bapa Tersayang

Dapatkan sekarang dengan picit butang di bawah

MobotFlexi

Memudahkan Kehidupan Anda

Beli Sekarang
Social Media
Moboflexi Kenderaan Terbaik Untuk Ibu Bapa Tersayang

Dapatkan sekarang dengan picit butang di bawah

Call Whatsapp

Moboflexi Kenderaan Terbaik Untuk Ibu Bapa Tersayang

Dapatkan sekarang dengan picit butang di bawah