Diet Plan
Mar 1, 2023, 5:30pm

Apakah Kepentingan Tidur Untuk Berat Badan Ideal


Kepentingan tidur untuk mencapai dan mengekalkan berat badan ideal adalah tidak dapat dinafikan. Banyak cara yang dilakukan oleh individu yang ingin menurunkan berat badan. Antaranya seperti senaman kardio, gym, senaman aerobik, zumba dan lain-lain lagi. Tetapi adakah anda tahu, kepentingan tidur juga menyumbang kepada berat badan yang ideal?

Kepentingan Tidur Untuk Berat Badan Ideal

Menurut saintis, berat badan dan tidur adalah berkait rapat dalam menentukan saiz berat badan seseorang. Jika seseorang waktu tidurnya tidak teratur, tidak berkualiti ini akan menyebabkan berat badan seseorang itu akan bertambah dengan cepat. Bagaimana tidur seseorang dapat mempengaruhi berat badan?

Dalam konsep yang mudah dipahami adalah jika seseorang itu tidak dapat tidur dalam jangka masa yang tepat seperti 8 jam sehari, maka kadar metabolisme ia akan menjadi rendah. Sudah terang lagi bersuluh, jika kadar metabolisme kita rendah maka berat badan kita akan mudah naik sehingga tidak dapat mengawalnya lagi. Oleh yang demikian, jika anda inginkan berat badan yang ideal, tubuh badan yang menarik, pastikan anda mendapatkan waktu tidur yang mencukupi dan tidur yang berkualiti.

Keberkesanan Tidur Untuk Berat Badan Ideal – Terbukti Dengan TerunGold

Zaman sekarang, ramai yang mula sibuk dengan pekerjaan. Ada yang bekerja lebih 12 jam sehari, ada yang membuat 2 ke 3 kerja dalam masa sehari. Jadi, di sini dapat difahami, untuk mendapatkan tidur yang mencukupi mungkin agak susah jika selalu sibuk dengan pekerjaan. Jadi, apakah solusinya?

Antara solusi yang dapat anda mencuba ialah anda boleh menggunakan produk Terungold untuk menaikkan kadar metabolisme anda. Terungold sangat bagus kepada anda yang ingin turunkan berat badan tetapi tiada masa untuk menjaga portion makanan dan tiada masa untuk membuat aktiviti senaman.

kurang berat badan terungold

Terungold ialah produk minuman botani yang berasaskan sayur terung asam. Sayur terung asam ini kaya dengan Asid Hidroksinamik yang terbukti mempunyai ciri-ciri anti obesiti dan ia juga terbukti membantu menghalangi kenaikan berat badan. Jadi, anda wajib mencuba Terungold ini, tambahan anda yang sangat sibuk bekerja seharian, anda adalah orang yang patut menggunakan produk Terungold ini.

Produk Terungold Terjamin Selamat Digunakan

Anda jangan risau, produk Terungold ini sangat selamat digunakan. Hal ini dikatakan demikian kerana, produk Terungold adalah produk kajian pihak MARDI. Dalam kajian ini berlangsung, 11 orang saintis yang diketuai oleh Dr Zuraida menjalankan pelbagai kajian bagi memastikan ia selamat digunakan tanpa memberi kesan sampingan dan bagi memastikan Terungold berkesan dengan pantas.

terungold superfood untuk kurus

Jadi, anda tidak perlu risau, sebelum produk Terungold ini dikilangkan dan dipasarkan ia telah menjalani pelbagai kajian supaya ia dapat memberikan kesan yang terbaik untuk anda. Anda nak tahu, produk Terungold ini telah memenangi Anugerah Emas bagi kategori Inovasi sempena Hari Inovasi MARDI. Ini telah membuktikan ramuan yang digunakan dalam Terungold adalah ramuan yang terbaik bagi menurunkan berat badan.

produk lulus kkm dan halal

Produk Terungold juga mendapat kelulusan dari Pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Ini cukup kuat menyakinkan bahawa ramuan yang digunakan dalam Terungold bukanlah ramuan yang berbahaya, tinggi gula, bahan pengawet dan sebagainya. Bagi yang nak tahu, ramuan yang digunakan dalam Terungold ialah 100% sumber sayur-sayuran. Selain itu, produk Terungold juga diiktiraf sebagai produk yang Halal oleh Pihak JAKIM.

cara penggunaan produk terungold

Bagi anda yang terlalu sibuk menguruskan hal kerja seharian, berita baik untuk anda! Penggunaan produk Terungold ini sangat mudah dan tidak merumitkan. Anda hanya perlu mengambil 10 ml di waktu pagi dan 10 ml di waktu malam. Mudah sahaja, jadi tiada alasan lagi nak kurus tapi tiada masa. Hanya Terungold yang dapat bantu anda untuk kuruskan badan dengan jalan yang singkat.

Kelebihan Produk TerunGoldĀ 

Produk Terungold ini mampu membantu anda menurunkan berat badan seawal 3 hari tanpa perlu diet yang ketat dan senaman yang berat. Selain itu, Terungold juga membawa kelebihan seperti:

manfaat terungold untuk masalah perut buncit

  • Menaikan kadar metabolisme badan
  • Menggalakan mekanisme pemecahan lemak badan
  • Tidak merosakkan buah pinggang seperti produk lain
  • 17x kali bakar lemak lebih pantas dan berkesan
  • Menukarkan lemak menjadi tenaga
  • Sentiasa rasa kenyang
  • Tidak perlu senaman yang intensif
  • Tidak perlu diet ketat

Jadi, jom cuba 1 botol pertama dahulu, jika tidak berkesan, Syarikat Terungold akan pulangkan semula duit anda.

Testimoni Terungold – Jom Kurus Bersama TerunGold

testimoni pelanggan

turun berat mudah pelanggan terungold

Anda lihat sendiri kan? Ramai yang berjaya turunkan berat badan dengan cepat dan mudah. Mereka berjaya menukarkan saiz pakaian dari XL ke S. Ini secara tidak langsung dapat meningkatkan keyakinan diri mereka.

Jom Kurus Tanpa Perlu Risau Kesan Sampingan

dengan TerunGold

TerunGold

Jom Kurus Bersama TerunGold

Beli Sekarang
Social Media

B-21, Atmosphere Utama, 1, Jalan Atmosphere 4, Pusat Bandar Putra Permai, 43300 Seri Kembangan, Selangor.

Jom Kurus Tanpa Perlu Risau Kesan Sampingan

dengan TerunGold

Beli Sekarang

Jom Kurus Tanpa Perlu Risau Kesan Sampingan

dengan TerunGold