Diet Plan
Feb 20, 2023, 7:41pm

5 Makanan Diet Malam


Anda dalam misi kuruskan badan? Tetapi sudah kekeringan idea untuk menu makanan malam anda. Jangan risau, disini akan membantu anda untuk memberikan idea menu makanan diet malam yang sihat dan tidak berlemak. Sebelum itu, jika anda dalam fasa kuruskan badan, anda dinasihatkan untuk menjauhi makanan yang berlemak dan makanan yang tinggi gula.

makanan diet untuk kurus badan

Antara menu diet yang anda boleh ambil di waktu malam dan mampu membuatkan anda cepat kenyang dalam tempoh yang lama ialah:

 • Ikan tuna
 • Sup ayam
 • Spaghetti / pasta
 • Salad telur / salad buah
 • Telur hancur dan roti

pilihan makanan sihat

Menu-menu yang disenaraikan diatas sesuai untuk menu makanan diet malam anda. Menu makanan di atas juga rendah lemak dan tinggi protein sangat baik untuk anda yang hendak kuruskan badan.

TERUNGOLD – TIDAK PERLU DIET YANG KETAT

Anda seorang yang suka makan? Tetapi terpaksa untuk mengikat perut disebabkan berat badan anda semakin naik. Apa jalan penyelesain mudah bagi masalah ini?Ada jalan singkat kah untuk kuruskan badan tanpa diet yang ketat? Berita baik untuk anda! Sebenarnya ada, anda boleh menggunakan produk Terungold dalam diet anda. Berat badan anda akan turun seawal 3 hari dan anda juga tidak perlu mengikut plan diet yang ketat bagi menurunkan berat badan.

terung asam untuk kurang badan

Apa itu Terungold? Produk Terungold ialah produk minuman botani yang berasaskan sayur terung asam. Anda rasa apa itu terung asam? Pernah dengar tak sebelum ini terung asam? Terung asam ialah sayur yang berasal dari negeri Sarawak yang kaya dengan asid hidroksinamik. Sayur terung asam ini kaya dengan asid hidroksinamik yang terbukti mempunyai ciri-ciri anti obesiti dan terbukti juga mampu membantu menghalang kenaikan berat badan.

Produk Terungold ini adalah kajian pertama pihak MARDI dan telah dikaji oleh 11 orang saintis yang diketuai oleh Dr.Zuraida. Mereka telah bertungkus lumus membuat kajian terhadap produk Terungold ini bagi memastikan produk Terungold ini berkesan dengan pantas dan selamat digunakan tanpa memberi kesan sampingan kepada pengguna. Apabila sudah dijamin selamat untuk digunakan, barulah produk Terungold ini dikilangkan oleh Superfood Biotech Sdn Bhd.

DIET MAKAN YANG SIHAT DAN SELAMAT – PRODUK TERUNGOLD

Seterusnya, anda juga tidak perlu ragu-ragu untuk menggunakan produk Terungold ini. Produk Terungold ini mempunyai sijil kelulusan dari pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Jika sudah diberikan kelulusan oleh pihak KKM, ini sudah terbukti selamat untuk digunakan. Seterusnya, produk Terungold ini juga diiktiraf sebagai produk halal oleh pihak JAKIM. Jadi, sebagai umat Islam, anda boleh menggunakan produk Terungold ini tanpa perlu rasa was-was lagi.

Produk Terungold ini boleh diambil oleh jantina lelaki dan perempuan. Ia sesuai untuk kedua-dua jantina. Selain itu, produk Terungold ini boleh diamalkan untuk umur 15 tahun dan keatas. Produk Terungold juga boleh diamalkan ketika ketika period, anda boleh minum produk Terungold ini macam biasa.

kurang berat dengan selamat dengan terungold

Selain itu, jika anda menghidap penyakit kencing manis dan darah tinggi, anda juga boleh menggunakan produk Terungold ini. Anda hanya perlu menjarakkan 2 jam selepas anda mengambil ubat penyakit tersebut. Perkara yang menariknya, anda tidak perlu berpantang jika anda mengambil Terungold ini, cumanya anda hanya perlu elakkan kafein sahaja.

KELEBIHAN PRODUK TERUNGOLD

Kelebihan yang anda dapat bersama Terungold ialah, anda tidak perlu diet dengan ketat tetapi anda masih boleh turunkan berat badan anda seawal 3 hari. Sangat menarik bukan? Tidak perlu bersusah payah diet tetapi berat badan masih lagi turun. Selain itu, anda kelebihannya ialah:

manfaat terungold untuk masalah perut buncit

 • Anda tidak perlu senaman yang intensif
 • Meningkatkan kadar metabolisme badan
 • Tidak perlu serabut memilih menu diet
 • 17x bakar lemak lebih pantas dan berkesan
 • Menukarkan lemak menjadi tenaga
 • Tidak merosakkan buah pinggang
 • Menggalakan mekanisma pemecahan lemak badan
 • Produk 100% berasaskan sayur-sayuran
 • Produk tidak tinggi gula, tiada bahan pengawet dan bahan perasa tambahan

Masih banyak yang anda akan dapat jika anda diet bersama produk Terungold ini. Jom cuba sekarang, anda pasti akan berpuas hati dengan keberkesanan produk Terungold dalam misi diet anda.

cara penggunaan produk terungold

Cara pengambilan produk Terungold ini juga sangat mudah. Anda hanya perlu mengambil 10 ml di waktu pagi dan 10 ml di waktu malam. Mudah sahaja, kini tiada lagi alasan tiada masa untuk kurus. Hanya dengan produk Terungold anda pasti dapat berat badan yang ideal. Sebelum saya terlupa, syarikat Terungold juga menyatakan jika anda tidak mendapat kesan selepas 1 botol penggunaan, syarikat Terungold akan mengembalikan wang anda 100%.

TESTIMONI YANG BERJAYA

turun berat mudah pelanggan terungold komen positif pelanggan terungold testimoni pelanggan

Takkan anda nak tengok saja, dah ramai yang berjaya tukarkan saiz pakaian mereka bersama Terungold. Jom cuba sekarang, pasti anda tidak akan menyesal.

Jom Kurus Tanpa Perlu Risau Kesan Sampingan

dengan TerunGold

TerunGold

Jom Kurus Bersama TerunGold

Beli Sekarang
Social Media

B-21, Atmosphere Utama, 1, Jalan Atmosphere 4, Pusat Bandar Putra Permai, 43300 Seri Kembangan, Selangor.

Jom Kurus Tanpa Perlu Risau Kesan Sampingan

dengan TerunGold

Beli Sekarang

Jom Kurus Tanpa Perlu Risau Kesan Sampingan

dengan TerunGold