Review
Apr 5, 2021, 8:44pm

Tips Rumah Tangga Bahagia Untuk Pasangan Baru Berkahwin


Mendirikan rumah tangga merupakan salah satu sunnah nabi Muhammad S.A.W yang patut diikuti oleh umat islam. Namun, dalam kita seronok mendirikan rumah tangga, kita juga akan diuji dengan pelbagai jenis masalah terutamanya di dalam usia awal perkahwinan. Hal ini kerana, dalam 5 tahun pertama perkahwinan, anda masih lagi di dalam proses mengenali pasangan anda di mana anda akan belajar tentang baik dan buruk pasangan. 

Selain itu, anda juga akan mula diuji dengan pelbagai masalah lain seperti masalah kewangan, ipar duai, mentua dan sebagainya. Malah, 5 tahun pertama usia perkahwinan juga menjadi waktu di mana banyak pasangan memilih untuk bercerai. Jadi, anda perlu mencuba untuk menyelamatkan perkahwinan anda dengan mengamalkan pelbagai jenis tips yang bakal dikongsikan di bawah untuk memastikan rumah tangga anda sentiasa bahagia. 

Tips Kebahagiaan Rumah Tangga Untuk Semua Pasangan Lakukan 

Kalau dah berkahwin, pasti akan ada pergaduhan ataupun salah faham. Tetapi, kedua – dua pihak perlu bertolak ansur dan melakukan yang terbaik untuk menyelamatkan perkahwinan masing – masing. Jadi, anda boleh ikuti tips – tips ini untuk membuatkan anda lebih bahagia dalam melayari kehidupan berumah tangga meskipun anda baru sahaja mendirikan rumah tangga. 

1. Menukar Gaya Penampilan 

Ini adalah agak penting untuk para isteri kerana penampilan yang sama boleh membosankan suami anda. Bayangkan anda melihat benda yang sama setiap hari, lama – lama pasti anda akan merasa bosan, bukan? Jadi, anda boleh mula untuk menukar gaya penampilan dan juga pakaian anda sekurang – kurangnya sebulan sekali. Pasti si suami tidak akan meninggalkan rumah.

2. Jangan Tumpu Perhatian Yang Lebih Di Dunia Luar

Ini pula khas untuk si suami. Kalau anda nak keluarga anda bahagia dan si isteri tidak menarik muka, pastikan anda memberikan tumpuan yang sepenuhnya untuk keluarga anda terlebih dahulu berbanding dengan dunia luar. Tambahan pula jika anda mempunyai hobi tersendiri. Jangan terlampau taksub dengan hobi sampai keperluan si isteri terabai.

3. Bawa Berbincang Sebelum Membuat Keputusan

Apabila anda dan pasangan sering membuat keputusan tanpa berbincang terlebih dahulu, pasti akan berlaku salah faham. Bila anda dah tinggal sebumbung, pastikan anda membuat keputusan bersama – sama dan berbincang agar kedua – dua pasangan tidak terasa hati. Toleransi sememangnya amat diperlukan dalam kehidupan berumah tangga. 

4. Mengekalkan Sifat Romantis

Apabila anda dah berumah tangga, pastikan anda tidak meninggalkan sifat romantis sewaktu anda bercinta dahulu. Apa salahnya anda mengekalkan atau melebihkan lagi sifat romantis selepas anda berkahwin. Kajian menunjukkan orang yang bersifat romantis terhadap pasangan akan mempunyai hubungan yang sangat menyihatkan dan kurang bergaduh. 

5. Sentiasa Tidur Di Lengan Suami

Persentuhan yang kerap antara suami isteri akan menambahkan lagi sifat penyayang antara satu sama lain. Anda jangan lupa, persentuhan ini akan membuatkan anda berasa lebih seronok untuk bersama suami atau isteri. Jadi, apabila anda mahu tidur pada waktu malam, pastikan anda tidur di lengan suami agar hubungan kasih sayang akan menjadi semakin erat. 

6. Jaga Kesihatan Mulut Dan Bau Badan

Apabila anda telah berkahwin, anda akan bersama pasangan anda selama 24 jam. Jadi, anda perlu memastikan mulut dan badan anda tidak mempunyai sebarang bau yang tidak menyenangkan. Hal ini kerana, bau – bau ini akan membuatkan pasangan anda berasa tidak selesa bersama anda dan seterusnya boleh memberikan kesan buruk terhadap perhubungan anda. 

Kekalkan Kebahagiaan Rumah Tangga Anda Dengan Vitamin Aidara

Sekiranya anda menginginkan kebahagiaan rumah tangga yang kekal lama, anda sebagai para isteri di luar sana boleh mengamalkan vitamin Aidara. Hal ini kerana, anda boleh mendapatkan tubuh badan dan aset yang diingini dengan hanya mendapatkan vitamin Aidara dan mengamalkannya setiap hari bagi mendapatkan kesan yang maksimum. 

Vitamin Aidara merupakan suplemen dan makanan kesihatan yang telah lulus KKM dan diiktiraf oleh GMP dan MeSTI. Maka, suplemen ini dijamin selamat untuk dimakan dan tidak akan memberikan kesan sampingan kepada anda. Malah ia boleh diamalkan oleh wanita seawal umur 15 tahun hingga 65 tahun. Jadi, anda boleh berkongsi vitamin Aidara dengan seisi keluarga. 

Jika anda berminat, anda boleh mendapatkan vitamin Aidara sekarang dengan harga RM60 sahaja berbanding harga RM89 sebelum ini. Namun, promosi ini adalah terhad, jadi anda boleh dapatkan vitamin Aidara sekarang ketika promosi ini masih berlangsung. 

> Beli 1 Unit

Harga Biasa: RM 89

Harga Promosi: RM 60

JIMAT: RM 29

Kos penghantaran:

Semenanjung RM 7              

Sabah & Sarawak  RM 10

 > Beli 2 Unit 

 Harga Biasa: RM 178

 Harga Promosi:  RM 120 + PERCUMA penghantaran

 JIMAT: RM 58

Kelebihan Menggunakan Vitamin Aidara

Berikut adalah kelebihan Vitamin Aidara;

1. Payudara

 • Besarkan payudara
 • Bulatkan payudara
 • Puting jadi warna pink
 • Menyesuaikan size payudara dengan size badan. Payudara jatuh dia akan bulatkan. Kalau yang dah besar dia akan jadi pejal. Kalau tak sama besar, dia akan sama besarkan
 • Menganjalkan payudara/tegangkan payudara
 • Membentuk semula payudara yang jatuh
 • Kulit Payudara jadi lembut
 • Payudara tetap kekal pejal tak lembik dh. Yang lanjut dia akan jadi tegang walaupun menyusu anak

2. Punggung

 • Besarkan punggung
 • Kulit punggung jadi lembut
 • Bulatkan punggung
 • menyesuaikan size bontot dengan size badan dan paha. Dia akan bentuk balik bagi bulat dan tonggek punggung walaupun saiz badan besar. 
 • Punggung yang berkedut akan jadi tegang
 • Menaikkan tegang punggung tanpa perlu squat atau senaman
 • Padu and bulatkan bontot
 • Menaikkan lemak peha ke bontot untuk bontot yang anjal & dibentuk cantik 

3. Miss V

 • Ketatkan miss V kembali macam anak dara
 • Hilangkan bau hanyir Keputihan 
 • Kitaran haid jadi teratur

Bahan – bahan Yang Digunakan Di Dalam Vitamin Aidara

Vitamin Aidara menggunakan bahan – bahan semulajadi yang dijamin tidak akan memudaratkan anda. Jadi, anda boleh menggunakan vitamin ini sebagai suplemen kesihatan yang boleh membantu anda untuk mengembalikan keintiman bersama suami anda. Berikut adalah bahan – bahan yang digunakan di dalam Vitamin Aidara;

 1. Pueraria Mirifica

Ia merupakan tumbuhan yang di temui di bahagian utara Thailand dan Myanmar dan sering di gunakan oleh wanita-wanita di sana untuk mendapatkan bentuk payudara yang kencang dan montok. Tumbuhan ini selalu digunakan di seluruh dunia oleh para wanita untuk membesarkan payudara kerana khasiatnya yang tinggi. 

2. Kacip Fatimah

Kacip Fatimah telah digunakan sejak dahulu kala lagi oleh para wanita kerana ia merupakan pembekal tenaga dan pemulih hormon wanita. Herba ini amat terkenal di kalangan warga Malaysia dan ia boleh digunakan sebagai salah satu cara untuk  mendapatkan bekalan tenaga yang banyak. Selain itu, ia juga mempunyai pelbagai jenis khasiat dan kebaikan terutamanya bagi kaum wanita. 

3. Daun Serapat

Daun serapat merupakan daun yang banyak di gunakan di dalam jamu-jamu yang di dalam rawatan wanita Melayu tradisional. Sesuai dengan namanya, fungsi daun serapat adalah untuk mengunci dan meregangkan tisu bahagian alat sulit wanita, mengecilkan rahim, meregangkan dan mencantikkan kulit, mengatasi masalah keputihan dan menguatkan otot dan sendi.

4. Dextrose Monohydrades

 Dextrose Monohydrades adalah gula semulajadi yang mudah untuk di hadam oleh badan dan sering di gunakan dalam confectionaries dan pembuatan kek. Namun, ia merupakan sejenis gula yang tidak merbahaya dan membolehkan penghidap kencing manis selamat untuk makan vitamin ini. Ia juga membuatkan Vitamin Aidara mempunyai rasa yang lebih enak.

Sekiranya anda sudah yakin dengan bahan – bahan yang berada di dalam Vitamin Aidara, anda boleh mengamalkan 1 atau 2 biji sehari selepas sarapan pagi ataupun sebelum tidur untuk kesan yang efektif. Terdapat 30 biji Vitamin di dalam sekotak vitamin Aidara, jadi anda akan mempunyai stok selama 15 hari atau sebulan mengikut penggunaan anda.

Testimoni Pelanggan Vitamin Aidara 

Dapatkan Kebahagiaan Rumah Tangga Dengan Vitamin Aidara

Whatsapp: www.wasap.my/0195574363

Facebook: Aidara kerengga

Instagram:Aidara. My

Website: http://www.aidara.my

Alamat: 636-a jalan batu uban. 

Century garden 11700.

Gelugor pulau pinang.

 

Inginkan bentuk badan yang cantik, tetapi malas bersenam. Kini, mudah sahaja dengan Aidara hanya perlu kunyah-kunyah sahaja

Tempah sekarang sementara promosi dan stok masih ada! 

Aidara®

Vitamin Untuk Body Montok Dan Solid Berkesan

Beli Sekarang
Social Media

636-A, BATU UBAN, 11700 GELUGOR, PENANG.

Inginkan bentuk badan yang cantik, tetapi malas bersenam. Kini, mudah sahaja dengan Aidara hanya perlu kunyah-kunyah sahaja

Tempah sekarang sementara promosi dan stok masih ada! 

Call Whatsapp Layari Website

Inginkan bentuk badan yang cantik, tetapi malas bersenam. Kini, mudah sahaja dengan Aidara hanya perlu kunyah-kunyah sahaja

Tempah sekarang sementara promosi dan stok masih ada!