Review
Apr 9, 2021, 5:45pm

Tips Berkesan Pilih Bingkai Cermin Mata


Anda tidak perlu menjadi pakar fesyen untuk mencari bingkai kaca mata yang kelihatan menarik bagi anda. Oasis Optometry akan memudahkan anda untuk mencari bingkai yang sesuai untuk anda. Gunakan tips-tips seperti berikut untuk mencari bingkai yang paling sesuai dengan gaya anda.

Adakah wajah anda berbentuk bulat, bujur, persegi, diamond atau heart-shaped? Bentuk wajah anda akan membantu anda menentukan bingkai mana yang akan dapat meningkatkan penampilan anda.

 • Muka Bulat: Bingkai kaca mata yang berbentuk segi empat lebih lebar daripada wajah bulat. Kualiti ini dapat meningkatkan wajah anda dengan menjadikannya lebih langsing dan lebih panjang, menambah keseimbangan pada ciri bulat anda.Bingkai yang Harus Dihindari: Bingkai tanpa bingkai, bingkai bulat dan bingkai kecil akan menonjolkan kebulatan, menjadikan wajah bulat anda kelihatan lebih bulat.
 • Wajah Oval: Bingkai yang sesuai dengan wajah bujur mempunyai bridge yang kuat, lebih lebar daripada bahagian muka yang paling luas dan berbentuk geometri.Bingkai yang Perlu Dihindari: Cermin mata yang terlalu besar dan menutupi lebih daripada separuh wajah anda akan menghilangkan keseimbangan semula jadi dan simetri wajah bujur.
 • Muka Persegi: Cermin mata yang mempunyai bucu yang lembut dan duduk tinggi di jambatan hidung kelihatan paling baik pada wajah persegi. Cermin mata bujur atau bulat akan menyeimbangkan dan menambah penampilan yang lebih nipis pada sudut wajah segi empat.Bingkai yang Perlu Dielakkan: Bingkai kaca mata sudut dan kotak akan menajamkan dan menarik perhatian pada ciri sudut anda, menjadikan wajah persegi kelihatan besar.
 • Diamond Face: Bentuk wajah ini mempunyai dahi dan dagu yang sempit. Jadi, bingkai kaca mata yang menyapu atau lebih lebar daripada tulang pipi, seperti cermin mata kucing dan bingkai bujur sesuai kerana akan menonjolkan tulang pipi dan ciri-ciri halus anda.Bingkai yang Harus Dihindari: Bingkai kotak dan sempit akan menonjolkan lebar pipi anda, menarik perhatian pada ciri sempit anda daripada memperbaikinya.
 • Heart-Shaped: Bingkai yang mengimbangkan lebar dahi dengan kesempitan dagu adalah sangat sesuai. Cermin mata dengan pelipis rendah dan garis bingkai berat bawah akan menambah lebar bahagian wajah anda yang lebih sempit. Cermin mata bulat atau kaca mata persegi dengan tepi melengkung akan membantu menarik perhatian dari dahi yang lebar dan tinggi.Bingkai yang Perlu Dihindari: Jauhkan dari gaya atau warna bingkai apa pun yang menarik perhatian ke dahi. Ini termasuk bingkai dengan pelipis hiasan atau bahagian atas yang dihiasi.

Oasis Optometry Koleksi Cermin Mata Berjenama & Berkualiti

Bagi anda yang sedang mencari kedai cermin mata yang membekalkan koleksi cermin mata berjenama dan berkualiti di kawasan Kubang Kerian dan Kota Bharu, bolehlah kunjungi ke kedai Oasis Optometry yang terletak di Pt 1666 Bandar Baru Kubang Kerian, Jalan Raja Perempuan Zainab 2, Kota Bharu, Kelantan 16150, Malaysia. Premis di sini merupakan yang pertama dibuka dengan rasminya pada Ogos 2010.

Jika anda ingin tahu, Oasis Optometry Centre juga merupakan pengedar sah bagi  produk kanta berjenama terkenal dan berkualiti tinggi seperti CARL ZEISS, HOYA, PENTAX dan TOKAI. Kanta yang berkualiti dapat memberi pengalaman penglihatan yang jelas dan selesa, selain ketahanan dan ciri-ciri tambahan yang lain. 

Di premis mereka di Pasir Puteh juga terdapat pelbagai  bingkai cermin mata terkini dan sesuai untuk semua golongan. Malah, mereka juga merupakan pengedar rasmi bingkai cermin mata berjenama terkenal seperti Alain Delon, Crocodile, Guy Larroche, Rayban,  Bonia, Seiko, Oris, Alfio Raldo, Edwin, Elizabeth Arden, Lois, BUM, SB Polo, Cheetah dan banyak lagi. Kalau bukan di Oasis Optometry, di mana lagi kan?

Pakej Bingkai Termurah Oasis Optometry Untuk Pilihan Anda

Di Oasis Optometry, anda akan mempunyai peluang untuk memilih dari pilihan berjenama yang variasi pada harga yang berpatutan. 

 • Bingkai trendy design terkini
 • Pelbagai saiz
 • Banyak pilihan warna dan bentuk
 • Harga pakej istimewa 

Terkini di kedai cermin mata Oasis Optometry adalah pakej bingkai cermin mata dalam harga serendah RM99. Jangan lepaskan peluang anda untuk rebat promosi menarik Oasis Optometry seperti berikut:

 • Pakej Bingkai + Cermin Anti Silau – RM99 
 • Pakej Bingkai + Cermin Photogray (Tukar Gelap) – RM199
 • Bingkai + Kanta Blue Coat (Digital) – RM199
 • Bingkai + Kanta Multifocal (Jauh Dekat) – RM299

Apa Kata Orang? Lihat Testimoni Pelanggan Oasis Optometry

Teringin untuk mengetahui pengalaman pelanggan lain yang pernah mencuba? Untuk anda berasa lebih yakin dengan servis dan perkhidmatan Oasis Optometry, lihatlah testimoni-testimoni pelanggan seperti berikut.Tempah Cermin Mata Berkualiti Dan Termurah Di Oasis Optometry Hari Ini!

Bukan senang untuk mendapatkan cermin mata berkualiti pada harga yang rendah. Ambil peluang ini sementara ada di Oasis Optometry! Lawati laman Facebook mereka (Oasis Optometry Centre) ataupun laman rasmi kedai mereka di http://oasisoptometry.com.my untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Oasis Optometry hari ini! Memakai cermin mata boleh menjadi pengalaman yang menarik, jadi hubungi nombor-nombor seperti berikut untuk mengetahui dengan lebih lanjut!

Kubang Kerian – 097649991 / 017 7248991

Pasir Puteh- 097869992 / 011 10594992

Kok Lanas- 097889993 / 011 10956993

Tumpat – 097260444 / 011 10783994

 

Bukan senang untuk mendapatkan cermin mata berkualiti pada harga yang rendah

Dapatkan Cermin Mata Berkualiti Di Oasis Optometry Sekarang!

Oasis Optometry

OASIS OPTOMETRY CENTRE merupakan Pusat Optometri Milik Bumiputera 100%

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Pt1666 Bandar Baru Kubang Kerian,Jalan Raja Perempuan Zainab 2 16150 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia

Bukan senang untuk mendapatkan cermin mata berkualiti pada harga yang rendah

Dapatkan Cermin Mata Berkualiti Di Oasis Optometry Sekarang!

Call Whatsapp Layari Website

Bukan senang untuk mendapatkan cermin mata berkualiti pada harga yang rendah

Dapatkan Cermin Mata Berkualiti Di Oasis Optometry Sekarang!