Review
Jan 7, 2021, 7:10pm

Spa Wanita Melayu Sutra Maya Yang Mesti Dicuba


Seringkali kita mendapati diri kita mahukan escape dari realiti kehidupan walaupun hanya untuk beberapa jam untuk mengasingkan diri kita dari hiruk-pikuk dunia kini. Keperluan mendesak untuk ‘melarikan diri’, terutamanya dalam senario bandar menjadikannya ia satu kenyataan yang semakin ketara. Jadi apa yang anda boleh lakukan? 

Di sinilah spa harian boleh menjadi berkat dan nikmat buat anda. Suatu tempat yang menolong anda menikmati masa bersendirian yang sangat diperlukan untuk merehatkan minda dan badan anda di samping menjalani terapi kecantikan. Kini, spa moden mempunyai pelbagai kebaikan untuk kesihatan para pelanggan yang mengunjungi. Kekuatan penyembuhan dari terapi sentuhan telah wujud sejak zaman kuno lagi. Oleh itu, terapi spa dan sentuhan saling berkaitan. Sentuhan ahli terapi yang mahir mempunyai faedah yang melebihi bidang fizikal. 

Kenapa Perlu Ke Spa?

Tidak ada yang lebih mewah dan santai daripada membenarkan diri anda untuk mengunjungi ke spa. Berikut adalah beberapa kelebihan lawatan spa yang kami rasa anda patut ketahui:

1. Membantu Anda Untuk De-Stress

Kunjungan ke spa menawarkan anda peluang terbaik untuk mengasingkan diri dari tekanan hidup seharian dan memberikan waktu bersendirian yang berharga. Membiarkan diri anda untuk bersantai dan berehat mempunyai banyak faedah tambahan, seperti fikiran yang jernih dan peningkatan produktiviti sebaik sahaja anda menghabiskan rawatan. 

2. Membantu Dengan Anti Penuaan

Banyak rawatan spa kini dapat membantu mengatasi penuaan. Rawatan muka atau facials dikenali untuk membantu menunda dan mencegah timbulnya kedutan dengan merangsang sel kulit dan menghidrat kulit. Selain itu, secara amnya dengan memberikan diri anda masa untuk berehat dan menghilangkan tekanan juga adalah teknik anti-penuaan yang hebat. Mungkin sukar untuk meluangkan masa untuk bersantai sehari-hari, tetapi sesekali meluangkan masa untuk melakukannya di spa boleh menjadi sangat menguntungkan.

3. Melegakan Kesakitan dan Lenguh Badan

Sakit dan lenguh badan adalah kejadian biasa bagi kebanyakan orang akibat daripada bersenam, tidur di tilam yang tidak rata dan duduk untuk waktu yang lama di meja. Cara yang baik untuk melegakan kesakitan ini adalah dengan urutan yang menenangkan, sama ada seluruh badan atau yang memberi tumpuan kepada kawasan masalah anda, yang membantu merehatkan tisu otot sepenuhnya.

4. Meningkatkan Aliran Darah Di Seluruh Badan

Manfaat lain dari urutan badan, terutamanya apabila kerap dilakukan, adalah ia dapat mengawasi tekanan darah anda dan juga meningkatkan peredaran darah anda. Ini juga mempunyai banyak kesan yang baik untuk kesihatan anda di mana hal ini membolehkan badan anda membina ketahanan untuk melawan penyakit. 

Rawatan Spa Melayu Tradisional Untuk Wanita Di Spa Sutra Maya

Spa Sutra Maya yang berlokasi di Melaka khas untuk wanita yang ingin mencuba rawatan spa dan terapi gabungan Nusantara tradisional Melayu dan Bali. Keistimewaan spa Sutra Maya adalah anda boleh menikmati amalan tradisi Melayu zaman nenek moyang yang menggunakan bahan-bahan semulajadi seperti rempah ratus, tumbuh-tumbuhan, herba dan bunga-bungaan terpilih serta berkualiti tinggi. 

Perkhidmatan Terapi Dan Rawatan Di Spa Sutra Maya

Banyak perkhidmatan terapi dan rawatan yang disediakan di Spa Sutra Maya untuk para pelanggan. Di sana, anda boleh memilih mengikut kehendak dan keperluan anda. Kalau mood hendak buat rawatan muka, boleh sahaja anda request!

Antara perkhidmatan yang ditawarkan dan boleh anda cuba adalah:

1. Rawatan Badan yang merangkumi –

 • Urutan Aromaterapi 
 • Urutan Tradisional
 • Urutan ‘Hot Stone’ 
 • Lulur (Scrub) Badan 
 • “Body Mask” 
 • Mandian bunga, mandian susu dan mandian rempah
 • Rawatan kulit kepala 
 • Sauna Far Infra Red 

2. Rawatan Muka termasuk –

 • Rawatan muka kolagen
 • Rawatan muka vitamin c
 • Rawatan muka Pure Gold
 • Rawatan muka resdung dan jerawat
 • Rawatan bibir dan bawah mata

3. Rawatan Tangan dan Kaki di mana anda akan disediakan dengan Spa Pedicure dan Spa manicure

 

Buka Minda Anda Dengan Testimoni Pelanggan Spa Sutra Maya

Para pengunjung yang melawati Spa Sutra Maya sangat terpesona dengan suasana dan layanan mesra yang mereka dapati di sana. Jika tidak percaya, lihatlah sendiri testimoni-testimoni pelanggan seperti berikut:Tempah Sesi Anda Di Spa Sutra Maya Sekarang!

Untuk tempahan sesi anda, bolehlah hubungi atau Whatsapp nombor seperti tertera 012-6317389 / 06-2311080. Kepada yang tinggal di Melaka atau berdekatan, boleh saja walk-in spa mereka di:

No 24, Jalan Kf 4, 

Kota Fesyen 

MITC Ayer Keroh, Melaka

 

Jika anda ingin tahu lebih lanjut mengenai Sutra Maya Spa dan perkhidmatan-perkhidmatan yang ditawarkan, lawati laman FB dan IG mereka – Sutra Maya Spa. Mereka juga mempunyai laman rasmi di http://www.sutramayaspa.com. Selamat mencuba!

 

KHAS UNTUK WANITA - SUTRA MAYA SPA DI MELAKA

rawatan spa penting untuk membantu anda menjaga kesejahteraan fizikal, mental dan emosi

SUTRA MAYA SPA

SUTRA MAYA SPA WANITA DI MELAKA

Booking Sekarang
Social Media

No 24, Jalan Kf 4, Kota Fesyen, MITC Ayer Keroh Melaka.

KHAS UNTUK WANITA - SUTRA MAYA SPA DI MELAKA

rawatan spa penting untuk membantu anda menjaga kesejahteraan fizikal, mental dan emosi

Call Whatsapp Layari Website

KHAS UNTUK WANITA - SUTRA MAYA SPA DI MELAKA

rawatan spa penting untuk membantu anda menjaga kesejahteraan fizikal, mental dan emosi