Review
Jun 29, 2022, 12:22am

Servis Repair Tv Tak Boleh On Dan Skrin Hitam Area Bandar Perda


Setiap orang pasti pernah mengalami gangguan fungsi TV, salah satunya ialah tv tak boleh on dan skrin hitam.

Untuk mengatasi atau membaiki tv tak boleh on dan skrin hitam, kita mesti tahu dulu apa maksud gelap. kerana ia mungkin disebabkan oleh lampu latar atau lampu belakang tidak benar-benar menyala atau menyala tetapi hanya menunjukkan warna hitam yang dominan, jadi imej tidak kelihatan tetapi bunyi adalah normal.

Kerosakan TV tak boleh on dan skrin hitam boleh disebabkan oleh beberapa perkara, salah satunya telah disebutkan di atas iaitu lampu latar yang padam boleh menyebabkan skrin tv led menjadi gelap. berikut ialah beberapa punca skrin tv tak boleh on dan skrin hitam:

1. Lampu latar rosak / mati

2. Ranap perisian

3. Kerosakan pada IC di bahagian modul T Con

4. Komponen Elco Bermasalah

5. Flyback Mendatar Tidak Berfungsi

6. Penurunan Pengatur Voltan

BAGAIMANA MEMBAIKI TV TAK BOLEH ON DAN SKRIN HITAM

Berikut ialah cara membetulkan tv tak boleh on dan skrin hitam:

1. Cara Pertama

Perkara pertama yang boleh anda lakukan jika TV tidak dapat dihidupkan tetapi lampu kuasa menyala ialah membuka bingkai TV dan pastikan semua kabel tidak disambungkan kepada arus elektrik. Ambil ukuran voltan pada bahagian B+115 televisyen.

2. Cara Kedua

Kedua, cuba gunakan saluran atau butang suis kelantangan. Selepas menekan suis atau butang kelantangan tetapi masih tiada perubahan, maka terdapat satu komponen dalam TV yang mengalami masalah atau telah rosak.

Secara umum, ia adalah kerana elco mesti diganti. Jadi boleh tukar elco baru tapi dengan nota spesifikasi dan ciri elco mestilah sama dengan elco TV sebelum ini yang bermasalah, jangan biarkan ia berbeza.

Jika anda masih tidak dapat membaiki TV atau takut usaha anda membaiki TV hanya akan merosakkannya, anda boleh menyerahkannya kepada AAF COMPUTER SERVICE.

HUBUNGI AAF SEGERA DENGAN KOS BERPATUTAN

Kini anda tidak perlu risau jika TV anda tidak dapat berfungsi seperti biasa. Perkhidmatan Komputer dan TV AAF boleh membantu anda. Mereka mempunyai semua peralatan yang diperlukan untuk mengendalikan dan menyelesaikan masalah TV anda

Tidak perlu beli yang baru, serahkan sahaja TV anda yang rosak kepada AFF. Berbekalkan pengalaman lebih 7 tahun dalam bidang elektronik, AAF Computer Service menawarkan perkhidmatan membaiki TV kepada pelanggan yang memerlukannya dengan harga yang sangat berpatutan dan memenuhi bajet pelanggan dengan kualiti terjamin terbaik.

Boleh hubungi melalui whatsapp atau boleh singgah ke kedai fizikal di 504 (ground floor) kawasan perniagaan permatang rawa, jln permatang rawa bukit mertajam 14000 Pulau Pinang (HQ).

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

AAF Computer Service

Servis Repair Tv Tak Boleh On Dan Skrin Hitam

Beli Sekarang
Waze / Google Map

504 (ground floor) kawasan perniagaan permatang rawa, jln permatang rawa bukit mertajam 14000 Pulau Pinang (HQ).

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: