Review
Apr 3, 2021, 11:46pm

Senaman Mudah Untuk Miliki Tubuh Cantik Khas Untuk Wanita


Setiap hari, anda dapat melihat banyak wanita dengan payudara yang cantik. Terjumpa di TV, di papan iklan, iklan dan di mana-manalah. Anda mungkin merasa iri hati kadang-kadang, dan anda berharap anda mempunyai buah dada yang besar dan tegang seperti yang dilihat. Pada masa kini, terdapat banyak cara untuk mencapai penampilan yang anda mahukan. Sekiranya anda ingin kelihatan lebih kurus, anda memilih pakaian yang akan kelihatan kurus, dan jika anda mahu payudara anda kelihatan lebih besar, beli saja bra push-up. Tetapi, dalam kedua kes, penyelesaiannya bukannya yang kekal – anda perlu membuat beberapa perubahan yang lebih mendalam.

Rahsia wanita yang payudara kelihatan sempurna terletak pada diet dan senaman yang mencukupi. Dengan cara itu, anda akan berasa seronok dan kelihatan seperti itu sudah pasti akan menambah keyakinan anda sekaligus dapat mencantikkan diri dengan cara yang semulajadi.

Adakah Mungkin Mencantikkan Payudara Kendur?

Ini mungkin salah satu soalan yang paling kerap diajukan; dan jawapannya boleh jadi ya dan tidak. Banyak perkara mempengaruhi ukuran dan bentuk payudara, dan ada yang berkaitan dengan genetik dan usia. Jadi, anda tidak boleh melakukan banyak perkara untuk mencegah beberapa perubahan. Payudara kendur biasanya seiring dengan bertambahnya usia di mana kulit mula kehilangan keanjalannya, dan itulah sebabnya payudara menjadi lebih lembut, bervariasi dalam ukuran, atau mula kehilangan ketumpatan. Ketika saat itu tiba, kebanyakan wanita mula mencari jalan keluar yang mungkin untuk mendapatkan ketegangan dan mengangkat payudara secara semula jadi.

Hakikatnya adalah bahawa tidak ada latihan khusus untuk mengangkat payudara yang kendur. Kebanyakannya terdiri daripada lemak, bukan otot sehingga tidak ada senaman yang dapat menguatkannya. Tetapi ada latihan yang didedikasikan untuk otot dada (pectoral), yang berada di bawah payudara, dan jika anda membuatnya, payudara anda akan menjadi lebih terangkat, lebih sihat dan akan kelihatan lebih baik.

1. Push-Ups

Push-up adalah salah satu senaman dada yang terbaik untuk wanita kerana ia membantu menguatkan otot-otot dada dan payudara anda membantu menegangkan dan kelihatan sedikit lebih besar. Senaman push-up seperti push-up standard, tetapi dengan lengan diletakkan lebih lebar daripada lebar bahu. Itulah sebab mengapa latihan ini optimum untuk mengangkat payudara – kedudukan yang lebih luas lebih banyak memberi kesan pada dada.

 • Cara Melakukan

Masuk ke posisi push-up di tangan dan jari kaki (anda juga boleh berlutut kerana jika anda tidak selesa). Letakkan tangan anda lebih lebar daripada selebar bahu, tetapi biarkan tangan anda sejajar dengan bahu. Tekan ke bawah dan cuba turun serendah yang boleh dengan membengkokkan siku anda. 

Set dan pengulangan: Lakukan latihan ini dalam 3 hingga 15 set pengulangan.

Rehat: Ambil rehat 15 saat selepas setiap set.

2. Wall Push-Ups

Anda boleh melakukan senaman ini di mana sahaja dan di mana sahaja anda mahu – di rumah atau di pejabat – dan anda tidak memerlukan peralatan sukan khas. Wall push-ups adalah kaedah terbaik untuk membakar kalori dan membina otot, dan ia tidak memerlukan banyak usaha.

 • Cara Melakukan

Kedudukan permulaan: Jauhkan 2-3 kaki dari dinding dan letakkan telapak tangan anda di atas bahu. Bengkokkan siku dan dekatkan ke dinding; menyedut. Hembus nafas; kembali ke posisi awal dan pastikan abs anda ketat.

Set dan pengulangan: Lakukan latihan ini dalam 3 hingga 10 set pengulangan.

Rehat: Ambil rehat 10 saat selepas setiap set.

Selain mengamalkan atau melakukan senaman, anda juga boleh mengamalkan makanan kesihatan yang berasaskan herba untuk memberikan kesan semulajadi kepada aset anda. Ketahui lebih lanjut di bawah!

Senang Ada Aidara® – Produk Vitamin Untuk Kecantikan Dalaman Wanita

Jika anda ingin tahu, Aidara HQ merupakan sebuah perniagaan yang berlokasi di 636-A Jalan Batu Uban, Century Garden, 11700, Gelugor, Pulau Pinang. Perniagaan mereka khusus kepada penjualan produk vitamin khas untuk kaum wanita yang ingin mencantikkan lagi aset mereka. Produk vitamin Aidara merupakan produk keluaran tempatan dan mereka juga memastikan yang produk Aidara mempunyai logo Halal dan lulus KKM. 

Apa sebenarnya produk vitamin Aidara ini? Sudah pasti anda tertanya-tanya. Aidara® merupakan sebuah produk dalam bentuk pil kunyah di mana anda boleh dapatkannya dalam perisa coklat dan strawberi. Satu botol Aidara mengandungi 30 kapsul (1000mg). Golongan wanita seawal umur 15 tahun hingga 65 tahun sesuai untuk pengamalan produk vitamin Aidara ini. Selain itu, ianya juga sangat sesuai untuk kaum wanita bujang, wanita yang hendak kahwin, wanita yang sudah kahwin, wanita yang sudah mempunyai anak dan wanita yang sudah berumur.

Sekiranya anda mempunyai atau berdepan dengan masalah-masalah payudara seperti berikut:

 • Kecil
 • Payudara jatuh
 • Lempir
 • Payudara lanjut
 • Saiz payudara tidak sama besar

Tambahan pula, dengan masalah punggung termasuk punggung kecil, nipis, jatuh, lempir dan punggung berkedut, sudah semestinya anda tercari-cari penyelesaian kepada masalah anda. Di sini, produk vitamin Aidara mempunyai fungsi-fungsi yang tersendiri di mana hasilnya akan pasti membuahkan senyuman di wajah anda. 

Kenali Kelebihan Dan Manfaat Khasiat Produk Aidara

Untuk pengetahuan anda, terdapat beberapa fungsi kegunaan produk Aidara. Kenali lebih lanjut bagaimana produk vitamin Aidara dapat membantu membesarkan aset anda. 

1. Payudara

 • Besarkan payudara
 • Bulatkan payudara
 • Puting jadi warna pink
 • Menyesuaikan size payudara dengan size badan. Payudara jatuh ia akan bulatkan. Kalau yang dah besar ia akan jadi pejal. Kalau tak sama besar, produk Aidara akan sama besarkan
 • Menganjalkan payudara/tegangkan payudara
 • Membentuk semula payudara yang jatuh
 • Kulit payudara jadi lembut
 • Payudara tetap kekal pejal tidak lagi lembik. Yang lanjut ia akan jadi tegang walaupun menyusu anak

2. Punggung

 • Besarkan punggung
 • Kulit punggung jadi lembut
 • Bulatkan punggung
 • Menyesuaikan saiz punggung dengan saiz badan dan peha. Jika yang berbadan besar atau gempal pun boleh cuba. Produk Aidara akan bentuk balik bagi bulat dan tonggek punggung.
 • Punggung yang berkedut akan jadi tegang
 • Menaikkan tegang punggung tanpa perlu squat atau senaman
 • Padu dan bulatkan punggung
 • Menaikkan lemak peha ke punggung untuk punggung yang anjal dan dibentuk cantik

Promosi Termurah Aidara Di Pasaran Malaysia

Banyak fungsi yang boleh anda rasai dengan penggunaan produk vitamin Aidara. Untuk kesan yang menampakkan hasil, cara pengambilan produk vitamin Aidara adalah dengan mengambil satu atau dua pil kunyah selepas sarapan atau sebelum tidur. 

Kini, dengan harga promosi, anda boleh mendapatkan produk Aidara dengan harga RM60 sahaja (harga asal RM89). Kos penghantaran untuk Semenanjung adalah RM7 dan RM10 untuk Sabah dan Sarawak. Bukan itu sahaja, sekiranya anda membeli dua unit produk Aidara, anda akan berpeluang mendapatkan dalam harga promosi iaitu RM120 sahaja + penghantaran percuma!

Dengan pengamalan yang konsisten, anda boleh lihat sendiri perubahannya. 

Perubahan Yang Sangat Ketara, Ramai Yang Puas: Lihat Testimoni

Kalau hendak cuba sesuatu produk untuk pertama kali, sudah pasti anda ingin lihat testimoni pelanggan yang telah mencuba sebelum ini. Jadi, sebab itulah di sini anda boleh lihat beberapa testimoni-testimoni secara langsung daripada para pelanggan Aidara. Lihat seperti berikut, sudah pasti ingin mencuba!Kini Peluang Untuk Anda Dengan Aidara Untuk Miliki Bentuk Badan Yang Cantik

Inginkan bentuk badan yang cantik, tetapi malas bersenam. Kini, mudah sahaja dengan Aidara hanya perlu kunyah-kunyah sahaja. Whatsapp mereka sekarang di nombor 019-5574363 dan dapatkan produk mereka sementara adanya harga promosi khas! Ketahui juga dengan lebih lanjut mengenai Aidara di laman rasmi Aidara, Facebook serta di laman Instagram mereka. Terdapat banyak lagi testimoni daripada pelanggan Aidara yang boleh anda lihat sendiri. Tempah sekarang sementara promosi dan stok masih ada! 

Inginkan bentuk badan yang cantik, tetapi malas bersenam. Kini, mudah sahaja dengan Aidara hanya perlu kunyah-kunyah sahaja

Tempah sekarang sementara promosi dan stok masih ada! 

Aidara®

Vitamin Untuk Body Montok Dan Solid Berkesan

Beli Sekarang
Social Media

636-A, BATU UBAN, 11700 GELUGOR, PENANG.

Inginkan bentuk badan yang cantik, tetapi malas bersenam. Kini, mudah sahaja dengan Aidara hanya perlu kunyah-kunyah sahaja

Tempah sekarang sementara promosi dan stok masih ada! 

Call Whatsapp Layari Website

Inginkan bentuk badan yang cantik, tetapi malas bersenam. Kini, mudah sahaja dengan Aidara hanya perlu kunyah-kunyah sahaja

Tempah sekarang sementara promosi dan stok masih ada!