Review
Apr 7, 2021, 8:31pm

Pinjaman Peribadi Yang Boleh Dipercayai Di Kuala Lumpur


Semakin banyak pengguna kini mengambil pinjaman peribadi untuk pembelian mereka, terutamanya yang berjumlahkan nilai yang agak besar. Kini, terdapat juga kemudahan di mana anda boleh perbelanjaan atau pembelian anda menjadi pembayaran dalam bentuk ansuran bulanan yang ditetapkan (equated monthly instalments).

Pinjaman peribadi membantu isi rumah memenuhi kekurangan yang mereka alami dalam hal-hal yang berkaitan dengan pembelian rumah atau kereta, pembiayaan pendidikan tinggi anak-anak, atau bahkan dalam kes kecemasan perubatan, dan apa jua kecemasan lain yang berkaitan.

Seperti berikut adalah ringkasan maklumat berkenaan pinjaman peribadi (sekiranya anda kurang memahami) untuk memahaminya dengan lebih baik.

Apakah Yang Dimaksudkan Dengan Pinjaman Peribadi?

Secara ringkasnya, pinjaman peribadi ini adalah pinjaman tanpa jaminan yang diambil oleh individu dari bank atau syarikat kewangan bukan perbankan (NBFC) untuk memenuhi keperluan peribadi mereka. Ia disediakan berdasarkan kriteria utama seperti tahap pendapatan, sejarah kredit dan pekerjaan, kapasiti pembayaran balik, dan lain-lain.

Tidak seperti pinjaman rumah atau kereta, pinjaman peribadi tidak dijamin dengan aset. Oleh kerana tidak terjamin dan peminjam tidak memberikan jaminan seperti emas atau harta tanah untuk memanfaatkannya, pemberi pinjaman, sekiranya berlaku kegagalan, tidak boleh melelong aset atau harta benda yang anda miliki. Tidak seperti pinjaman rumah atau kereta, pinjaman peribadi tidak dijamin dengan aset. Secara umumnya, kadar faedah pinjaman peribadi lebih tinggi daripada pinjaman rumah, kereta atau emas kerana risiko yang dirasakan lebih besar ketika meluluskan permohonan jenis pinjaman peribadi.

Untuk Tujuan Apa Ia Selalunya Boleh Digunakan?

Pinjaman kewangan peribadi (personal loan) boleh digunakan untuk keperluan kewangan peribadi dan pada kebiasaannya bank tidak akan memantau penggunaannya. Oleh itu, pinjaman jenis tersebut dapat digunakan untuk mengubahsuai rumah, perbelanjaan berkaitan perkahwinan, percutian keluarga, pendidikan anak anda, membeli alat elektronik atau peralatan rumah tangga terbaru, memenuhi pembiayaan perubatan yang tidak dijangka atau keadaan darurat lain.

Pinjaman peribadi juga amat berguna untuk pelaburan dalam perniagaan, memperbaiki kereta anda, wang pendahuluan rumah baru, dan lain-lain.

Kriteria Kelayakan Umum

Walaupun kriterianya bergantung dan berbeza mengikut bank atau institusi, tetapi, kriteria kelayakan umum merangkumi umur, pekerjaan, pendapatan, keupayaan untuk membayar pinjaman dan tempat tinggal.

Untuk mendapatkan pinjaman peribadi, anda harus mempunyai sumber pendapatan tetap, sama ada anda adalah individu yang bergaji, individu yang mempunyai perniagaan atau bekerja sendiri secara profesional. Kelayakan seseorang juga dipengaruhi oleh syarikat tempat dia bekerja, sejarah kredit, dan lain-lain.

Tempoh Pinjaman Maksimum

Tempoh pinjaman boleh menjadi 1 hingga 5 tahun atau 12 hingga 60 bulan. Tempoh yang lebih pendek atau lebih lama mungkin dibenarkan berdasarkan situasi atau kes, tetapi ianya jarang berlaku.

Pengkreditan Jumlah Pinjaman

Biasanya, pengkreditan jumlah pinjaman akan dilakukan dalam masa 7 hari bekerja dari tempoh permohonan pinjaman diluluskan kepada peminjam. Setelah diluluskan, anda mungkin akan menerima cek / draf penerima akaun sama dengan jumlah pinjaman atau memasukkan wang secara automatik ke dalam akaun simpanan anda secara elektronik.

Berapakah Jumlah Maksimum Yang Boleh Dipinjam?

Biasanya jumlah pinjaman bergantung pada pendapatan anda dan berbeza-beza berdasarkan sama ada anda bergaji atau bekerja sendiri. Biasanya, bank mengehadkan jumlah pinjaman sehingga jumlah ansuran bulanan yang ditetapkan anda tidak melebihi 40-50% dari pendapatan bulanan anda. Sebarang pinjaman sedia ada yang dibawah nama pemohon juga dipertimbangkan semasa mengira jumlah pinjaman peribadi. Bagi yang bekerja sendiri, nilai pinjaman ditentukan berdasarkan keuntungan yang diperoleh mengikut penyata untung / rugi yang paling baru diakui, sambil mengambil kira liabiliti tambahan (seperti pinjaman semasa untuk perniagaan, dan lain-lain) yang mungkin ada. 

Pengurusan Pinjaman Peribadi Yang Boleh Dipercayai Bersama Kredit Komuniti Al-faresh

Permohonan pinjaman peribadi kini boleh dilakukan dengan mudah bersama Al-Faresh. Hal ini kerana perkhidmatan yang ditawarkan oleh mereka bercirikan dan lebih mementingkan kemudahan para pelanggan. Untuk pengetahuan anda, kredit komuniti ataupun syarikat Al-Faresh merupakan pakar perunding kewangan profesional dan yang berpengalaman di Malaysia. Syarikat Al-Faresh boleh mendapatkan pinjaman kewangan yang anda perlukan daripada rakan kerjasama mereka yang boleh dipercayai dengan cepat dan mudah. Pejabat syarikat Al-Faresh yang berlokasikan di No 8B, Jalan SG 1/2 Taman Sri Gombak, Batu Caves, 68100, Selangor, Malaysia juga boleh anda kunjungi, sekiranya anda mahukan perjumpaan secara bersemuka untuk berbincang dengan lebih lanjut. 

Syarikat Al-Faresh turut membantu menyediakan anda perkhidmatan perundingan analisis peribadi untuk menjana laporan penilaian kelayakan kewangan peribadi dan membolehkan anda mendapatkan bantuan kewangan yang lebih cepat dan mudah dari rakan kerjasama mereka.

Kenapa Pinjaman Kewangan Dengan Al-faresh Boleh Dipercayai Dan Selamat?

Sebelum mengetahui bagaimana urusan dengan syarikat Al-Faresh dapat menjamin keselamatan dan sahih, jom fahami apakah yang dimaksudkan dengan Kredit Komuniti. Kredit Komuniti ini adalah Syarikat Pinjaman Wang yang berdaftar dengan KPKT dan segala urusan tandatangan perjanjian dan penyerahan wang pinjaman dilakukan di pejabat mereka sahaja. Oleh itu, jika anda risau akan terperangkap dengan tipu muslihat atau “scammer”, anda boleh sahaja membuat carian tentang syarikat Al-Faresh di laman Google supaya anda berasa lebih yakin. Semuanya anda boleh ketahui di sana. 

Di samping itu, syarikat Al-Faresh boleh menjadi pilihan terbaik dan selamat buat anda kerana mereka menawarkan kadar faedah paling rendah, tempoh pembayaran yang fleksibel tanpa bayaran pendahuluan dan maklumat peribadi anda juga akan dirahsiakan/selamat. Selain yang tertera di atas, antara kelebihan perkhidmatan yang ditawarkan adalah seperti berikut:

 • Proses Percuma 
 • Semak Kelayakan Percuma 
 • Tanpa Bayaran Deposit 
 • Bayaran Fleksible 
 • Tanpa Penjamin 
 • Pinjaman Dapat Penuh 
 • Pinjaman Dari 1,000 Sehingga 50,000 
 • Hanya Perlukan 4 Dokumen Mudah 
 • Kelulusan Seawal 2 Jam Sahaja 
 • Blacklist, CTOS, CCRIS Layak Mohon

Apakah Kelayakan Untuk Memohon Pinjaman Di Al-faresh?

Nampak macam bagus, ada banyak kelebihan. Bagaimana pula dengan syarat kelayakan permohonan? Mungkin anda tertanya-tanya sebegitu. Usah risau, dengan bantuan mereka, anda sekarang boleh membuat permohonan dengan mudah dan penuh keyakinan.

 • Blacklisted Dilayak

Dengan syarikat Al-Faresh, anda boleh mendapatkan nasihat kewangan yang terbaik daripada mereka terutamanya jika anda merupakan antara individu yang tergolong di bawah senarai hitam oleh  mereka pelbagai agensi rujukan kredit (iaitu:CCRIS/CTOS). Perunding pinjaman peribadi syarikat Al-Faresh akan menyediakan analisis penyelesaian kewangan terbaik.

 • Dokumen Yang Lengkap

Selalunya, jika hendak memohon sebarang pinjaman kewangan atau apa jua permohonan yang berkaitan dengan kewangan terpaksa melalui proses dokumentasi yang kompleks. Tetapi dengan bantuan mereka juga, kini, anda akan dapat memenuhi keperluan dokumen yang minima yang diperlukan oleh rakan kerjasama syarikat Al-Faresh.

Antara Testimoni Pelanggan Al-faresh

Sudah pasti anda tertanya-tanya atau masih lagi punyai sedikit kesangsian sama ada adakah syarikat ini betul-betul boleh dipercayai? Adakah betul identiti pemohon akan dirahsiakan dan selamat? Jadi, di bahagian testimoni ini anda boleh lihat dan nilai dengan sendiri. Sehinggakan untuk testimoni, Al-Faresh komited untuk merahsiakan sebarang maklumat berkenaan pelanggan mereka.

Selain itu, anda boleh lihat ramai pelanggan juga yang mendapatkan khidmat Al-Faresh berkaitan dengan pinjaman wang mereka. Tentunya, testimoni-testimoni yang dipaparkan di sini dapat menyakinkan anda.Dapatkan Pinjaman Peribadi Anda Sekarang Bersama Al-faresh

Sekarang ini, terutamanya di kala musim pandemik ini, bukan mudah untuk mendapatkan pinjaman kewangan yang anda perlukan. Jadi, pada masa yang anda memerlukan, ini adalah peluang anda untuk memohon pinjaman peribadi kewangan daripada syarikat Al-Faresh. Sekiranya anda memerlukan maklumat lanjut mengenai perkhidmatan yang ditawarkan oleh mereka, boleh sahaja anda layari laman Facebook ataupun laman rasmi Al-Faresh (anda juga boleh membuat permohonan secara atas talian)

Hubungi 017-327 6699 sekarang ataupun berhubung dengan mereka melalui Whatsapp www.wasap.my/60173276699/loanpagegoogle untuk mendapatkan temu janji dengan salah seorang pakar perunding mereka. 

Pinjaman Peribadi Yang Boleh Dipercayai Di Kuala Lumpur

Dapatkan Cara Penyelesaian Masalah Kewangan Anda Segera

Syarikat Al-Faresh

Permohonan Pintas Pinjaman Peribadi

Nak Buat Loan
Social Media

NO 8B, Jalan SG 1/2, Taman Sri Gombak, 68100 Batu Caves, Selangor

Pinjaman Peribadi Yang Boleh Dipercayai Di Kuala Lumpur

Dapatkan Cara Penyelesaian Masalah Kewangan Anda Segera

Call Whatsapp Layari Website

Pinjaman Peribadi Yang Boleh Dipercayai Di Kuala Lumpur

Dapatkan Cara Penyelesaian Masalah Kewangan Anda Segera