Umum
Oct 28, 2022, 10:35am

Penunjuk Al-quran Kayu Boleh Custom Nama


Bagaimana Penunjuk Al-Quran boleh membantu mendidik anak-anak kenali Al-Quran dan menarik minat mereka untuk mendekati Al-Quran?

Penunjuk Al-quran Kayu Murah

Sememangnya tidak dapat dinafikan bahawa di zaman serba canggih dan moden ini, anak-anak lebih suka luangkan masa dengan gajet. Jadi, bukan satu kerja yang mudah bagi ibu bapa hendak menarik minat anak-anak dalam mendalami Al-Quran. Tetapi, jangan pula itu dijadikan alasan dan tidak memberikan perhatian yang sepatutnya kepada si kecil anda dengan bertanggapan ‘tak mengapa, nanti besar boleh diajar’. Sebab melentur buluh biarlah dari rebungnya, jadi biarlah kita sebagai ibu bapa yang bertanggungjawab mendidik anak mengaji dari kecil lagi.

Penunjuk Al-quran Kayu Mahal

Apabila tabiat baik mula disemai pada usia yang muda lagi, di situlah akhlak mulia terbina dalam minda dan personaliti seseorang. Dengan mula belajar mengaji, itu boleh menjadikan bacaan Al-Quran si kecil menjadi semakin lancar dan tidak lagi merangkak-rangkak seperti sebelum ini. Bukan itu sahaja, dengan belajar mengaji juga, mereka dapat mengetahui hukum tajwid dan cara bacaan yang betul sekaligus dapat mengelakkan mereka daripada melakukan kesilapan sewaktu membacanya nanti.

Mereka yang menjadikan Al-Quran sebagai bacaan utama setiap masa akan diberi ganjaran pahala oleh Allah SWT. Setiap huruf yang dibaca akan dikira sebagai sepuluh pahala. Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud:

“Sesiapa yang membaca satu huruf dari Al-Quran, maka baginya diberi sepuluh pahala dan ditambah sepuluh lagi kewajipan seumpamanya, tidak aku katakan (Alif, Lam, Mim) itu satu huruf, akan tetapi alif satu huruf dan lam satu huruf dan mim satu huruf. ”
(Riwayat Tirmizi)

Penunjuk Al-quran Kayu Berkualiti

Sebagai ibu bapa sudah menjadi tanggungjawab kita untuk membantu si kecil mengisi masa lapang mereka dengan aktiviti berfaedah serta dapat mengasah minda mereka, set penunjuk Al-Quran kayu daripada Kami Print ini dapat menarik minat anak-anak anda untuk berfikir secara kreatif serta membuat keputusan memilih mengikut kesesuaian mereka, malah boleh menarik minat mereka membaca Al-Quran, insyallah.

Set Custom Penunjuk Al-quran Kayu Kreatif Memupuk Minat Anak-anak Mengaji

Selain menceritakan kepentingan mengaji atau menjelaskan kenapa pentingnya Al-Quran kepada si kecil, anda juga boleh mencuba menarik minat mereka dengan keistimewaan penunjuk Al-Quran ini. Kanak-kanak mudah tertarik dengan sesuatu jika diselitkan dengan penceritaan yang menarik.

Penunjuk Al-quran Kayu Berkesan

Sebab itu, penunjuk Al-Quran daripada Kami Print boleh menjadi hadiah istimewa dan berguna untuk mereka. Sesekali tak salah dengan pemberian hadiah atau ganjaran untuk mereka yang rajin mengaji. Jika ingin lebih menarik, sesiapa sahaja yang pandai dan khatam Quran, anda janjikan ganjaran. Bukan hendak mengajar anak-anak erti tamak. Tapi ia adalah salah satu langkah bagaimana hendak menarik minat mereka dengan Al-Quran dan anda boleh berbuat demikian dengan penunjuk Al-Quran ini!

Kenapa anda harus dapatkan penunjuk Al-Quran dengan Kami Print? Antara manfaatnya termasuk;

Penunjuk Al-quran Kayu Custom Nama

? PENUNJUK AL-QURAN yang cantik boleh deco nama dan hiasan cantik untuk menarik minat anak-anak mengaji Al-Quran
? PENUNJUK AL-QURAN yang cantik boleh deco nama dan hiasan cantik untuk memudahkan dan menambah keselesaan Muslim muslimah mengaji Al-Quran
? Sesuai untuk digunakan oleh kanak-kanak dan dewasa yang bertujuan untuk menunjuk huruf yang dibaca
? Boleh diguna sebagai penanda buku/novel atau penunjuk mengaji
? Sesuai dijadikan sebagai hadiah untuk anak-anak dan pelajar
? Sesuai untuk semua peringkat umur
? Bahan adalah dari kayu yang tahan lasak dan tidak mudah patah
? Rekaan yang menarik serta mudah digunakan

Koleksi penunjuk Al-Quran mereka yang menarik boleh menjadi pendorong semangat yang terbaik buat kanak-kanak untuk mengaji dan membaca. Tidak memerlukan penjagaan yang rumit kerana bahan produk yang tahan lasak di mana ianya juga sangat sesuai dijadikan sebagai cenderahati kepada insan tersayang.

Ramai Pelanggan Puas Hati Dengan Servis Kami Print

Jika anda memilih Kami Print dan berhasrat ingin tahu lebih lanjut tentang mereka, anda semestinya tidak perlu risau dan ragu-ragu kerana mereka sememangnya antara yang terbaik dalam perkhidmatan percetakan. Hal ini disebabkan Kami Print sudah lama berkecimpung dalam bidang percetakan dan dikenali dengan servis mereka yang meluas dalam bidang percetakan. Salah satunya adalah koleksi penunjuk Al-Quran mereka yang menampilkan rekaan yang menarik dan diperbuat daripada bahan berkualiti yang tahan lasak.

Penunjuk Al-quran Kayu Feedback

Anda boleh memilih untuk membuat tempahan custom-made penunjuk Al-Quran dengan ukiran nama sama ada dalam bahasa Rumi atau Jawi. Mereka turut mempunyai rekaan design yang comel yang sesuai untuk kanak-kanak. Selain kayu, anda juga boleh menempah penunjuk Al-Quran plastik dengan ukiran dan design menarik. Ada juga yang berwarna, anda boleh memilih mengikut kehendak anda.

Beli Penunjuk Al-quran Kayu Kreatif Dan Custom-made Kami Print

Berminat untuk tempah Penunjuk Al-Quran Kami Print? Boleh terus hubungi mereka melalui talian WhatsApp.

Sama-sama kita menuju ke arah kebaikan. Selamat mencuba!

Dapatkan Konsultansi Percuma

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Kami Print

Jom Dapatkan Penunjuk Al-Quran Kayu

Beli Sekarang
Social Media
Dapatkan Konsultansi Percuma

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Dapatkan Konsultansi Percuma

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: