Umum
Dec 22, 2022, 4:50pm

Penghidap Penyakit 3 Serangkai Berisiko Diserang Sakit Buah Pinggang Kronik dan Cara Mengatasinya


Anda pernah dengar penyakit 3 serangkai? Penyakit macam mana tu?

Penyakit 3 serangkai iaitu penyakit jantung, diabetes dan tekanan darah tinggi adalah senarai teratas penyakit yang menyerang kebanyakan manusia di zaman milenium ini.

Menurut National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases, 10 peratus penduduk di Amerika Syarikat bergelut dengan penyakit buah pinggang setiap tahun.

Di Malaysia, senario itu turut berlaku.

Memetik kenyataan Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah pada Disember tahun lalu, 15 peratus daripada penduduk di negara ini menghidap penyakit buah pinggang kronik atau chronic kidney disease pelbagai peringkat.

Pun demikian, kebanyakan mereka hanya mengetahui mengenainya apabila sudah berada pada tahap yang serius.

Di Malaysia, lebih 8,000 pesakit baharu mula menerima rawatan dialisis pada tahun 2018. Pada akhir 2018, terdapat lebih daripada 44,000 pesakit sedang menjalani dialisis.

Menurut kenyataan Pengarah Bahagian Perkembangan Perubatan Kementerian Kesihatan, Datuk Dr. Bahari Awang Ngah, bilangan pesakit buah pinggang di seluruh negara dijangka meningkat hingga 106,000 orang menjelang tahun 2040.

Kenyataan itu disifatkan sangat membimbangkan kerana apabila kerosakan organ itu berlaku, ia bukan sesuatu yang mudah dan memerlukan proses rawatan yang berpanjangan dan teliti.

Kalau cuma satu yang menyerang, anda sebenarnya cukup bernasib baik. Ini kerana ada individu yang menghidap 3 serangkai ini serentak! Ingin dimaklumkan ini bukan sesuatu yang pelik.

Anda perlu cakna tentang kesihatan anda, lebih-lebih lagi jika anda seorang yang mempunyai gaya hidup kurang sihat (makan lewat malam, tidur lambat dan merokok), berat badan berlebihan, mempunyai sejarah ahli keluarga yang menghidap penyakit 3 serangkai dan berusia 30 tahun ke atas.

Anda perlu ambil langkah pencegahan bagi mengelak risiko penyakit 3 serangkai iaitu jantung, diabetes & darah tinggi.

Mujur kini di Malaysia telah wujud satu alternatif yang berupaya membantu memperbaiki sel hati, ginjal dan segala masalah penyakit kronik seperti 3 serangkai. Produk ini adalah produk penyelidikan berkualiti yang telah melalui Research & Development oleh team penyelidikan Dr. Norazlanshah Hazali (Pakar Toksikologi, Keselamatan & Terapi Makanan, Universiti Awam Malaysia dan juga seorang Entrepreneur Scientist)  selama 7 tahun dan memakan hampir 1 Juta sebelum mencipta produk ini. Kini hamper 1 juta The Triple By DrAzlan yang telah terjual!

  • Produk ini bebas dari bahan kimia dan 100% herba dan terbukti berkesan secara saintifik.
  • Tidak pahit
  • Zero kalori
  • Merawat dan menghasilkan sel-sel hati dan buah pinggang baru yang lebih sihat.

Sayangi diri, pilih hidup yang lebih sihat dan sejahtera.”

 

Atasi Penyakit Kronik Secara Semulajadi

Dengan Teh Triple T

Teh Triple T by Dr Azlan

Minuman Kesihatan Berkualiti Premium

Beli Sekarang
Social Media
Atasi Penyakit Kronik Secara Semulajadi

Dengan Teh Triple T

Beli Sekarang

Atasi Penyakit Kronik Secara Semulajadi

Dengan Teh Triple T