Review
Feb 23, 2022, 2:24pm

Pemborong Set Jenazah Viral Lengkap Dalam Harga Borong Dan Kualiti Terbaik


Untuk kebanyakan orang kematian itu boleh menjadi sesuatu yang menakutkan. Siapa yang tidak takut ajal, kerana ajal seseorang bukan datang pada bila-bila masa. Tapi, pada hakikatnya janganlah kita takut akan kematian kerana ia merupakan janji Allah bahawa setiap yang hidup akan bertemu kematian. Cumanya ia bergantung pada masa; antara lambat dengan cepat sahaja. Oleh itu, sebaiknya kita sediakan diri kita sebelum menghadap kematian.

Biarlah kita ingatkan diri kita bahawa;

Nabi SAW bersabda yang diriwayatkan oleh Ibnu Majah:

“Secerdik-cerdik manusia ialah orang yang paling banyak mengingati mati dan paling bersungguh-sungguh bersiap sedia. Mereka ialah orang yang benar-benar cerdik, mereka pergi (ke alam baqa) dengan membawa kemuliaan dan kemuliaan akhirat.”

Set pakaian pengurusan jenazah

Kredit gambar: saatakukaupilih.blogspot.com

Sebab itu keperluan untuk Set Jenazah sudah tentunya dapat membantu anda menginsafi diri dengan mengingati kematian dan juga dapat membuat persediaan awal sebelum perkara yang tidak diingini berlaku. Selain itu, apabila anda mempunyai Set Jenazah secara langsung anda dapat membantu dan memudahkan masyarakat sekeliling sekiranya berlaku kematian yang tidak dijangka.

Jangan gusar, tidak salah menyimpan pakaian terakhir untuk diri sendiri. Baca lebih lanjut di bawah mengenai Set Jenazah.

Set Jenazah Lengkap – “Pakaian Terakhir” Untuk Ke Alam Barzah

Di era serba moden ini, tidak dapat dinafikan yang sebilangan besar generasi sekarang tidak tahu dimana harus beli barangan mandian dan kain kafan untuk menguruskan jenazah kita. Di sinilah, Pemborong Set Jenazah dapat membantu memudahkan urusan jenazah dan pengebumian. Sekiranya anda juga terfikir yang anda tidak mahu menyusahkan mereka ketika jenazah kita pergi menghadap Ilahi seharusnya anda simpan kotak Set Jenazah ini untuk mereka menguruskan jenazah kita dengan mudah, cepat dan senang.

set jenazah lengkap lelaki

Oleh demikian, Pemborong Set Jenazah telah menyediakan semua kelengkapan yang perlu untuk pengurusan jenazah dalam satu set kotak bagi memudahkan masyarakat Islam memilikinya. Jadi, anda tidak perlu mencari dari kedai ke kedai untuk mendapatkan barang mandian dan kain kapan jenazah. Kini, semuanya lengkap dalam satu set dan yang paling menariknya dalam harga borong.

Kenapa Setiap Umat Islam Perlu Memiliki Set Jenazah Di Rumah?

Anda harus tahu dan memahami bahawa Set jenazah ini diperkenalkan bukan untuk mengaut keuntungan, tetapi lebih menjurus kepada kesedaran kepada tuntutan agama yang perlu kita segerakan. Set Jenazah ini sangat penting disediakan lebih awal bagi memudahkan dan membantu ahli keluarga kita melancarkan urusan pengebumian apabila tiba ajal.

set kain kafan viral

Adalah baiknya bagi anda untuk mengambil kesempatan ini dengan menyedari bahawa kepentingan Set Jenazah dapat membantu anda membuat pengurusan pengebumian dengan cara sistematik.

Antara kelebihan Set Jenazah:

  • Mudah untuk dibawa – dengan adanya rekabentuk set yang bertangkai.
  • Ringan dan mudah untuk penyimpanan – berat kotak pakaian terakhir ini ialah diantara 3.5kg hingga 3.8kg.
  • Pengurusan yang senang dan segera – apabila berlakunya kematian, jenazah dapat diuruskan dengan segera dalam masa 4 jam dan sudah pasti dapat mengelakkan fitnah dunia.
  • Kelengkapan tersedia dalam 1 kotak – lengkap dengan item mandian hingga mengkapan jenazah (kain kapan, sintok, kapur barus dan item mandian jenazah).

tempahan set pakaian terakhir jenazah

Tidak ada gunanya nanti untuk menyesal di kemudian hari apabila berlakunya kelewatan menguruskan jenazah disebabkan kerana tiada Set Jenazah dalam keadaan terdesak. Bayangkan jika kematian ini berlaku di hari cuti atau di hari perayaan, pasti hanya akan menyusahkan anda untuk mendapat kotak Set Jenazah ini.

Testimoni: “Hadiah Paling Bermakna Buat Diri Sendiri” – Pakaian Terakhir Set Jenazah

Ramai umat Islam yang sudah mula insaf mengingati hari kematian menunjukkan mereka sudah terdetik sedikit kesedaran dalam diri. Tak kira muda atau tua, ramai yang beli set ini untuk diri sendiri.

testimoni testimoni testimoni

Tempahan Set Jenazah Dengan Mudah Hanya Dalam Satu Klik

Dengan adanya Set Jenazah, kini umat Islam tidak perlu risau atau susah lagi mencari kelengkapan jenazah lagi. Dapatkannya dalam harga borong dengan Pemborong Set Jenazah.

pemborong set jenazah lengkap

Ajal boleh berlaku pada bila-bila masa sahaja. Ia tidak akan terlewat walau seminit. Bahkan ianya tidak akan cepat walau sesaat. Justeru itu, bersedialah kerana ianya pasti terjadi. Untuk maklumat lanjut dan urusan tempahan, anda boleh terus berhubung secara langsung di sini.

Buat Persediaan Untuk Kematian Anda

Dapatkan Set Jenazah Lengkap untuk memudahkan proses perjalanan ke alam barzah.

Pemborong Set Jenazah

Persediaan Sebelum Ajal Tiba

Beli Sekarang
Social Media

No 52 Felcra Gugusan Lekir, 32000 Sitiawan, Perak

Buat Persediaan Untuk Kematian Anda

Dapatkan Set Jenazah Lengkap untuk memudahkan proses perjalanan ke alam barzah.

Call Whatsapp Layari Website

Buat Persediaan Untuk Kematian Anda

Dapatkan Set Jenazah Lengkap untuk memudahkan proses perjalanan ke alam barzah.