Umum
Feb 11, 2023, 12:24am

Nikmati Perjalanan Mudah Dengan Servis Kereta Sewa NH Travel Sabah


Kenunikan dan keindahan pemandangan di Sabah membuatkan negeri di bawah bayu ini sering kali menjadi tumpuan pelancong. Kota Kinabalu adalah pusat bandar utama negeri Sabah, terletak di Borneo. Setiap hari, setiap minggu, setiap bulan, orang datang dari mana-mana, bukan sahaja dari tanah semenanjung, tetapi juga dari luar negara.

kelebihan servis kereta sewa kk

Ini kerana Sabah terkenal dengan destinasi pelancongan yang menarik dengan kemudahan yang lengkap seperti Gunung Kinabalu dan pulau-pulau yang indah. Dalam artikel ini, kami berkongsi dengan anda petua kami untuk menyewa kereta di Kota Kinabalu.

LANGKAH-LANGKAH MENYEWA KERETA DI KOTA KINABALU

 • Cari Syarikat Penyewaan Kereta

Terdapat banyak syarikat penyewaan kereta yang terletak di sekitar Kota Kinabalu. Anda boleh cari mereka melalui laman web atau melalui aplikasi mudah alih. Buat perbandingan harga dan pilih syarikat yang paling sesuai dengan keperluan dan bajet anda. Cari syarikat penyewaan kereta dengan menggunakan enjin carian internet seperti Google. Taip “servis kereta sewa Kota Kinabalu” dan klik pada hasil carian untuk melihat pelbagai pilihan syarikat. Anda juga boleh membandingkan harga dan membaca ulasan pelanggan untuk membuat pilihan yang tepat. Terdapat juga aplikasi mudah alih seperti Easybook.com atau Ctrip.com yang boleh anda gunakan untuk mencari dan membuat tempahan syarikat penyewaan kereta.

testimoni pelanggan nh travel sabah

N Helzy Rent A Car & Travel Sdn. Bhd adalah syarikat yang telah diyakini dan telah bertapak sejak tahun 2014. Menjadi pilihan puluhan selebriti dan pempengaruh digital dan pernah merangkul Anugerah Kepimpinan Industri kategori Khidmat Kereta Sewa dibawah anjuran NiagaTimes pada Tahun 2020. NH TravelĀ  menawarkan perkhidmatan sewaan kenderaan dan juga pakej pelancongan kepada pengunjung yang ingin melancong ke Sabah.

 • Pilih Jenis Kereta

Pilih jenis kereta yang sesuai dengan keperluan anda dan pastikan ia tersedia pada tarikh yang anda inginkan. Apabila anda memilih syarikat penyewaan kereta, anda perlu memilih jenis kereta yang sesuai dengan keperluan dan bajet anda. Terdapat pelbagai jenis kereta, termasuk:

pilih jenis kereta sewa

 1. Kereta kecil: Sesuai untuk perjalanan dalam bandar atau untuk pemanduan dalam jangka masa yang singkat.
 2. Kereta sedan: Sesuai untuk perjalanan jangka panjang dan keluarga.
 3. Kereta besar: Sesuai untuk perjalanan bersama rombongan besar atau bagi mereka yang memerlukan ruang yang lebih besar.
 4. Kereta mewah: Sesuai untuk mereka yang mencari pengalaman berkenderaan yang mewah dan luas.

Sebelum membuat tempahan, pastikan untuk membaca syarat dan terma syarikat penyewaan kereta untuk memastikan bahawa anda memahami apa yang anda bayar dan apa yang anda dapatkan.

PERJALANAN MUDAH: NH TRAVEL SABAH TAWAR KERETA SEWA SESUAI DENGAN PILIHAN BAJET ANDA

N Helzy Rent A Car & Travel Sdn. Bhd menyediakan kenderaan yang sesuai dengan pilihan dan bajet anda. Terdapat kereta kompak atau kecil seperti Axia dan Myvi, kereta sedan seperti Bezza, Saga dan Vios, kereta MPV seperti Alza, Aruz dan Innova, Vellfire dan Starex , kereta 4X4 seperti Hilux dan Fortuner serta van.

 • Berikan Maklumat Peribadi

maklumat peribadi

Berikan maklumat peribadi anda seperti nama, alamat, nombor telefon dan alamat e-mel. Untuk menyewa kereta, anda perlu memberikan maklumat peribadi berikut:

 1. Nama: Nama penuh anda seperti yang tertera di kad pengenalan atau passport anda.
 2. Alamat: Alamat tempat tinggal anda.
 3. No. Kad Pengenalan/Passport: Nombor identiti anda yang sah.
 4. No. Telefon: Nombor telefon yang boleh dihubungi.
 5. Alamat E-mel: Alamat e-mel yang aktif.
 6. Maklumat Kredit/Debit: Anda perlu memberikan maklumat kad kredit atau debit untuk memastikan bahawa anda mempunyai cukup dana untuk membayar sewaan.
 7. Lesen Memandu: Anda perlu memberikan salinan lesen memandu yang sah dan memastikan bahawa ia akan sah selama tempoh sewaan.

PERJALANAN MUDAH DENGAN SERVIS KERETA SEWA ONLINE – NH TRAVEL SABAH

cara tempah servis kereta sewa online

Sebelum membuat tempahan, pastikan untuk membaca syarat dan terma syarikat penyewaan kereta untuk memastikan bahawa anda memahami apa yang anda bayar dan apa yang anda dapatkan.

N Helzy Rent A Car & Travel Sdn. Bhd amat memudahkan anda dengan hanya mengisi segala maklumat peribadi di dalam laman sesawang dan tidak perlu mengisi borang secara manual. Ini memudahkan anda untuk menempah dalam talian sahaja.

PERKARA YANG PERLU DIPASTIKAN KETIKA MENYEWA KERETA

 • Terima Kereta

terima kereta sewa

Setelah anda membuat tempahan dan mengeluarkan bayaran, anda boleh mengambil kereta anda dari kaunter syarikat penyewaan kereta. Sebelum memulakan perjalanan, pastikan untuk melakukan beberapa langkah penting untuk memastikan bahawa kereta berfungsi dengan baik:

panduan kemudahan kereta sewa di kk

 1. Periksa tingkap & cermin: Pastikan bahawa tingkap dan cermin kereta berfungsi dengan baik dan tidak retak atau pecah.
 2. Periksa tayar & sistem Pemanduan: Pastikan bahawa tayar kereta mempunyai tekanan yang sesuai dan bahawa sistem pemanduan berfungsi dengan baik.
 3. Periksa enjin & sistem penghidupan: Pastikan bahawa enjin kereta berfungsi dengan baik dan bahawa sistem penghidupan (seperti bateri dan alternator) berfungsi dengan baik.
 4. Periksa lampu & alat pemandu: Pastikan bahawa semua lampu (seperti lampu depan dan belakang) berfungsi dengan baik dan bahawa alat pemandu (seperti GPS, radio, dan lain-lain) berfungsi dengan baik.

Jika anda mendapati sebarang masalah atau kerosakan pada kereta, pastikan untuk memberitahu syarikat penyewaan kereta secepat mungkin untuk memastikan bahawa masalah tersebut dapat diselesaikan sebelum anda memulakan perjalanan.

PROSES SEWA KERETA MUDAH DAN SELAMAT

 • Membuat Bayaran

Langkah ini amat penting dalam memastikan bahawa anda mempunyai rekod pembayaran yang sah dan tidak mengalami masalah pada masa akan datang. Pastikan anda membayar jumlah yang sepatutnya dan meminta resit pembayaran yang sah sebagai bukti pembayaran. Ini akan membantu memastikan bahawa anda mempunyai rekod yang jelas dan sah tentang pembayaran sewa kereta anda, dan memastikan bahawa anda tidak mengalami sebarang masalah pada masa akan datang.

maklumat bayaran kereta sewa

Sekian panduan untuk menyewa kereta di Kota Kinabalu. Pastikan anda membaca terma dan syarat yang ditetapkan oleh syarikat pembaikan kereta dengan teliti sebelum membuat sebarang pembayaran.

N Helzy Rent A Car & Travel Sdn. Bhd. menerima bayaran dalam bentuk:

 1. Kredit Kad (Visa or MasterCard)
 2. Online Banking (Maybank2u, CIMB Clicks, RHBNow, BIMB, PublicBank, etc.)

JOM TENGOK APA KATA PENGGUNA KENDERAN SEWA NH TRAVEL SABAH

testimoni pengguna nh travel customer review kereta sewa urusan sewa kereta terbaik testimoni pelanggan nh travel sabah

Jom rancang percutian menarik di Kota Kinabalu! Boleh tempah kemudahan sewa kereta terbaik di KK sekarang!

Anda boleh menghubungi mereka untuk sebarang pertanyaan lanjut mengenai pakej yang ditawarkan atau untuk urusan tempahan kereta sewa di talian hotline 013-865 8484, 088-25 8484 atau 010-810 8484. Ataupun boleh juga WhatsApp mereka dengan klik butang di bawah!

Jom Dapatkan Kereta Sewa Dalam Harga Terendah

dengan NH Travel Sabah

N Helzy Rent A Car & Travel Sdn Bhd

Kereta Sewa Berkualiti Dalam Harga Bajet

Tempah Sekarang
Social Media

Lot C18-2, 1st Floor, Kepayan Perdana Commercial Centre, Jalan Lintas, 88200 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia.

Jom Dapatkan Kereta Sewa Dalam Harga Terendah

dengan NH Travel Sabah

Call Whatsapp Layari Website

Jom Dapatkan Kereta Sewa Dalam Harga Terendah

dengan NH Travel Sabah