Review
Apr 7, 2021, 6:28pm

Kilang OEM Harga Serendah RM3500 Terbaik Di Malaysia


Industri kosmetik telah berkembang pesat selama beberapa dekad terakhir dan masih menarik lebih banyak orang ke dalam industri kosmetik dan kecantikan. Dengan perkataan lain, noleh dikatakan industri kosmetik dan kecantikan telah melahirkan paling ramai jutawan terutamanya di Malaysia seperti Puan Rozita Ibrahim – Pengasas Produk Sendayu Tinggi, Datin Ira Abdul Ghani – Pengasas Produk Aura Seri, Dato Zainuri Zain – Nuriz Kosmetik, Datin Hajah Muniroh Kasim  – Natasya Kosmetik, Dato’ Siti Nurhaliza – Simply Siti dan lebih ramai lagi. 

Namun begitu, banyak yang memandang remeh tetapi industri kosmetik dan kecantikan merupakan antara industri yang mempunyai permintaan tinggi dan mempunyai nilai keuntungan yang tinggi. Dengan adanya beribu-ribu pengeluar penyumberan luar di seluruh dunia, kini lebih mudah daripada sebelumnya untuk membina barisan produk kosmetik anda yang tersendiri dan berkecimpung dalam industri kosmetik, bahkan pada peringkat individu.

Dalam artikel ini, kita akan melihat secara umum mengenai OEM dalam industri kosmetik dan kemudian membincangkan apa kesan penggunaannya untuk pembinaan barisan kosmetik anda yang tersendiri menggunakan syarikat OEM di Malaysia.

Apa Itu Kilang Oem Dan Bagaimana Ia Dapat Membantu Saya Membina Jenama Kosmetik Sendiri?

Kemungkinan besar anda rasa lemas dengan banyak-banyak perkara yang dibincangkan di sini. Walaubagaimanapun, usah risau kita akan pergi secara ‘step-by-step’ untuk memudahkan kefahaman anda. Untuk permulaan, mari kita lihat apa maksud OEM dan bagaimana ia berbeza dengan ODM.

OEM merupakan singkatan perkataan yang bermaksud `Original Equipment Manufacturer` yang pada dasarnya merupakan syarikat yang mengeluarkan bahagian atau produk sesuatu label atau jenama peribadi untuk dipasarkan oleh syarikat lain. Hal ini tidak berbeza kalau dilihat dalam industri kosmetik. Sebenarnya, sebilangan besar produk yang kita lihat di pasaran hari ini dihasilkan oleh syarikat OEM atas permintaan. Ini masuk akal kerana tidak semua orang dapat memiliki kilang dan menjalankannya dengan cekap. Menjalankan operasi pengilangan sebenarnya bukan perkara yang remeh dan memerlukan tenaga dan kos pengendalian yang besar. Oleh itu, Ini sebenarnya sistem yang hebat kerana kilang OEM bukan sekadar membuat barisan pengeluaran untuk jenama mereka sendiri tetapi juga untuk banyak jenama lain.

Sebaliknya, keadaan ini pasti mewujudkan peluang dan munasabah bagi orang yang ingin memasuki industri kosmetik dengan SKU dan lot produksi yang besar tanpa perlu melabur berjuta-juta wang ringgit dengan mewujudkan kilang mereka sendiri. Justeru, hal ini menampakkan situasi win-win bagi kedua-dua pihak iaitu, founder jenama kosmetik itu sendiri serta kilang OEM yang terlibat. 

Apa Beza Pula Dengan Kilang OEM Dan ODM?

Anda mungkin pernah melihat istilah ODM ataupun singkatannya yang bermaksud ‘Original Design Manufacturer’ sebelumnya dan mungkin pernah terlihat kadang-kadang dalam perenggan yang sama dengan istilah OEM dan itu mungkin membuatkan anda tertanya-tanya apa perbezaannya.

Secara ringkasnya, kilang ODM adalah syarikat yang merancang dan mengeluarkan produk. Dalam sektor kosmetik, banyak syarikat menggunakan istilah ini sebagai pernyataan “kami melakukan segalanya untuk anda”. Namun, anda harus faham bahawa ia sebenarnya bermaksud bahawa syarikat ODM mengubah jenama produk yang ada dari katalognya untuk dipasarkan oleh syarikat jenama lain. OEM, sebaliknya, merupakan syarikat pembuatan di mana ia merancang produk yang asal untuk anda atau menghasilkan produk yang anda reka sendiri. 

Cara Jadi Founder Dengan Modal Rendah Dengan Kilang Kosmetik Halal

Memang seronok untuk menjadi founder jenama kosmetik anda tersendiri dan mendapatkan hasil yang lumayan disebabkan permintaan yang tinggi di pasaran untuk barangan kosmetik. Membina empayar kosmetik anda yang sendiri dengan modal rendah, lagi bagus untuk didengar! Walaubagaimanapun, adalah penting untuk anda mengetahui dan selidik kilang OEM pilihan anda sebelum memilih untuk memiliki produk jenama kosmetik anda sendiri. 

Jika anda tidak pernah dengar atau lihat di mana-mana sebelum ini, kilang kosmetik halal, Madani Rich & Fabulous merupakan kilang gabungan OEM dan ODM kosmetik yang dapat membantu anda yang berminat untuk menjadi founder jenama kosmetik anda tersendiri. Seperti yang anda telah baca sebelum ini di atas, sudah tentu anda sudah faham dengan konsep OEM dan ODM. Di kilang kosmetik halal, Madani Rich & Fabulous ini, anda mempunyai pilihan sama ada anda ingin mengeluarkan produk kosmetik anda secara OEM ataupun ODM. Tetapi, ini bergantung kepada pilihan dan jenis perniagaan kosmetik anda dan lebih baik untuk membuat sesi konsultasi untuk membuat pilihan yang sesuai untuk jenama kosmetik anda. 

Untuk pengetahuan anda yang lebih mendalam mengenai syarikat OEM, kilang kosmetik halal, Madani Rich & Fabulous telah bermula sebagai syarikat Latihan dan Perundingan pada tahun 2015 dan telah berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia serta kini memperluas dan mempelbagaikan operasi mereka sebagai `Original Equipment Manufacturer`(OEM) dan sebagai Pembekal Bahan Pencuci. Mereka juga mempunyai pengalaman yang meluas dalam bidang yang berkaitan dan menawarkan perkhidmatan yang pelbagai kepada pelanggan mereka. Barisan produk kosmetik yang dikeluarkan oleh kilang kosmetik halal semuanya adalah daripada bahan semulajadi dan organik serta telah mendapat pengiktirafan badan-badan kerajaan seperti KKM. Oleh itu, produk kosmetik keluaran anda semestinya yang berkualiti tinggi dan berkesan. 

Disebabkan pengalaman mereka yang begitu meluas dan panjang, Madani Rich & Fabulous berupaya untuk memahami segala kehendak dan keperluan para pelanggan mereka. 

Jelaslah, tidak masuk akal untuk permintaan modal yang begitu banyak untuk yang baru sahaja mula menceburi bidang perniagaan dan ingin membina jenama kosmetik tersendiri. Maka, kilang kosmetik halal, Madani Rich & Fabulous mengambil inisiatif sendiri untuk membuka peluang kepada founder jenama kosmetik untuk bermula dengan modal serendah RM3,500 sahaja! Ramai yang teringin untuk mencipta jenama kosmetik terkemuka dan kilang kosmetik halal ini mempunyai tawaran yang sesuai buat anda. 

Dengan harga promosi serendah RM3,500, anda boleh mengeluarkan produk kosmetik anda tersendiri dan ini termasuk dengan:

  • Box 
  • Sticker Code 
  • Label Sticker 
  • Design 
  • Mockup KKM

Seperti berikut merupakan harga-harga promosi lain mengikut kesesuaian jenis produk kosmetik yang anda inginkan untuk jenama kosmetik anda. 


Melalui harga promosi ini bolehlah anda mengambil peluang ini untuk mempelbagaikan produk keluaran jenama kosmetik anda yang tersendiri dan dapat mengaut keuntungan yang lumayan. Kilang kosmetik halal, Madani Rich & Fabulous akan memastikan anda berupaya membina empayar jenama kosmetik anda yang tersendiri dengan kesesuaian kos perbelanjaan anda malah membantu menjadikan produk kosmetik jenama anda berkesan dan laku di pasaran Malaysia. 

Kilang OEM iaitu kilang kosmetik halal, Madani Rich & Fabulous anda sudah tentu dapat mengeluarkan barisan produk kosmetik yang diyakini halal dan selamat serta berkesan untuk kegunaan orang ramai. Dalam industri kosmetik terutamanya, di negara-negara Muslim, permintaan untuk barangan kosmetik Halal adalah semakin tinggi. Jadi, usah risau akan keuntungan yang dapat anda perolehi kelak, kerana dengan pemasaran yang betul dan strategik sudah tentu anda boleh dapatkan hasil yang menguntungkan. Bergantung pada model perniagaan anda, anda mungkin melabur dalam pemasaran yang menambah kos perbelanjaan anda. Walaupun begitu, produk OEM kosmetik berpotensi sangat tinggi untuk menjadikan margin keuntungan anda menjadi lebih tinggi.

Kenapa Kilang Kosmetik Halal Adalah Pilihan Terbaik Untuk Membina Jenama Anda Tersendiri?

Kilang kosmetik halal, Madani Rich & Fabulous bukan hanya mengeluarkan produk kosmetik untuk anda tetapi juga menawarkan khidmat nasihat pelanggan kepada yang masih lagi runsing dan ingin mendalami kefahaman mereka mengenai industri kosmetik serta prosesnya. Selain menolong pelanggan mereka untuk menghasilkan kos efektif dan cekap, Madani Rich & Fabulous juga akan berkongsi pengetahuan yang telah mereka kumpul selama bertahun lama dengan murah hati. Hal ini untuk memastikan kepuasan setiap pelanggan dan mereka tidak akan meninggalkan sebarang soalan yang tidak dijawab tanpa mengira apa itu. Tujuan utama khidmat konsultasi kilang kosmetik halal adalah untuk perkongsian pengetahuan mereka dengan para pelanggan berdasarkan pengalaman-pengalaman yang lalu. Bantuan akan diberi oleh mereka sehingga jenama kosmetik anda betul-betul menjadi dan berkesan supaya anda dapat mengaut keuntungan yang lumayan. 

Di samping itu, kilang kosmetik halal juga memahami bahawa tidak realistik untuk sesuatu perniagaan permulaan mengeluarkan 10 ribu unit sekaligus. Berikutan itu, mereka dengan senang hati membantu pelanggan yang membuat pesanan dalam jumlah kecil dengan menawarkan mereka syarat fleksibel dan penyelesaian kos efektif untuk pesanan kuantiti yang rendah. Kilang kosmetik halal tertumpu untuk melakukan yang terbaik untuk membantu anda dalam pengurusan inventori anda. 

Kilang kosmetik halal, Madani Rich & Fabulous berpendapat bahawa mereka melakukan pekerjaan dengan baik ketika membantu pelanggan mereka melalui proses pemerolehan bahan. Mereka menawarkan pertolongan dengan mencari bahan yang memenuhi kehendak produk jenama kosmetik anda. Semasa melakukan ini, mereka juga sentiasa memastikan bahawa anda menjumpai pilihan yang paling menjimatkan. Walaupun terdapat batasan kerana jumlah pesanan, berdasarkan pengalaman bertahun mereka, kilang kosmetik halal sedar bahawa selalu ada pilihan yang bagus untuk semua orang jika anda tahu di mana untuk mencarinya.

Kilang kosmetik halal, Madani Rich & Fabulous merupakan syarikat yang tergolong di bawah Melaka Halal Hub di mana ianya ditubuhkan bagi tujuan membantu pembangunan usahawan Industri Kecil Sederhana (IKS) di negeri Melaka secara keseluruhan. Persijilan halal yang dimiliki oleh syarikat-syarikat di bawah Melaka Halal Hub merangkumi bukan hanya dari segi persijilan tetapi juga dari segi persediaan proses kerja dan segala pembuatan yang berkaitan dengan penghasilan atau pengeluaran produk. Jadi, kesahihan Halal syarikat Madani Rich & Fabulous adalah yang boleh dipercayai dan sah serta pilihan yang terbaik bagi pembinaan jenama produk kosmetik halal anda sendiri.

Jadi Founder Jenama Kosmetik Sendiri Dengan Modal Serendah RM3500

Pilih untuk bina produk jenama sendiri di kilang kosmetik halal Madani Rich & Fabulous dengan 

berkunjung ke kilang kosmetik halal mereka di JC 3285, Jalan MHH F 2/5, Kilang Kembar (Inkubator), Melaka Halal Hub Fasa 2, 77300 Serkam, Melaka. Tambahan pula, kilang mereka juga sedang mengadakan harga promosi untuk sesiapa yang ingin membuat produk kosmetik jenama sendiri dengan harga lebih murah dan MOQ serendah 300. Promosi terhad hanya untuk bulan Januari. Jadi, kenalah cepat-cepat! 

Kepada anda yang berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut mengenai kilang kosmetik halal ini, boleh layari laman FB (Kilang Kosmetik Halal) dan IG (kilangkosmetikhalal) mereka. Boleh juga Whatsapp mereka di talian seperti berikut untuk mendapatkan khidmat konsultasi mengenai produk jenama anda tersendiri secara percuma. Peluang jangan dilepaskan! 

Whatsapp:

http://www.wasap.my/601163066369+saya+nak+jadi+founder – Liyna

http://www.wasap.my/601116396969+saya+nak+jadi+founder – Tina

http://www.wasap.my/601163396969+saya+nak+jadi+founder – Shah

http://www.wasap.my/60127569699+saya+nak+jadi+founder – EJ

http://www.wasap.my/60102566369+saya+nak+jadi+founder – Tiqa

http://www.wasap.my/60169866369+saya+nak+jadi+founder – Wani

http://www.wasap.my/60146417112+saya+nak+jadi+founder – Bella

Segala maklumat mengenai produk di telegram kami:
https://t.me/joinchat/RSA_Avw42t8K7DRb

 

Untuk sesiapa yang ingin membuat produk kosmetik jenama sendiri dengan harga lebih murah dan MOQ serendah 300

Peluang jangan dilepaskan!

Kilang Kosmetik Halal

Boleh Jadi Founder Jenama Kosmetik Sendiri, Jaminan Halal 100% Bumiputera

Nak Jadi Founder
Social Media

JC 3285, Jalan MHH F 2/5, Kilang Kembar (Inkubator), Melaka Halal Hub Fasa 2, 77300 Serkam, Melaka

Untuk sesiapa yang ingin membuat produk kosmetik jenama sendiri dengan harga lebih murah dan MOQ serendah 300

Peluang jangan dilepaskan!

Call Whatsapp Layari Website

Untuk sesiapa yang ingin membuat produk kosmetik jenama sendiri dengan harga lebih murah dan MOQ serendah 300

Peluang jangan dilepaskan!