Review
Jun 27, 2023, 10:36am

Kereta Sewa Sungai Petani


Perlukan kereta sewa di daerah Sungai Petani? Jangan risau, memang diakui kini susah untuk mencari kereta sewa yang boleh dipercayai. Di sini akan dicadangkan untuk tempat sewa kereta yang bagus dan terbaik di Sungai Petani.

menara jam besar sungai petani

Tips Dapatkan Kereta Sewa Di Sungai Petani

Sebelum nak tempah kereta sewa, jom kita lihat terlebih dahulu tips tempah kereta. Antara tips yang pertama untuk sewa kereta ialah:

  • Membuat tinjauan terlebih dahulu
  • Pastikan syarikat sewaan kereta berdaftar dan sah
  • Pastikan roadtax dan insurans kereta untuk disewa itu masih aktif
  • Anda haruslah membuat perbandingan harga terlebih dahulu supaya dapat harga sewaan yang berbaloi.

tips sewa kereta sungai petani

Jadi, sebelum menyewa anda dinasihatkan untuk mengikuti tips terlebih dahulu. Hal ini bagi mengelakkan anda ditipu dan anda ditimpa masalah ketika menyewa kenderaan tersebut.

Cara Mudah Untuk Dapatkan Sewaan Di Amanjaya Sungai Petani

amanjaya kereta sewa kedah

Anda berada di mukim Amanjaya dan mencari-cari kereta sewa. Jangan risau anda boleh menyewa kereta di SCR Group. Syarikat SCR Group ini sudah lama bertapak dalam Industri sewa kereta.

Kenapa SCR Group ini dicadangkan untuk anda? Hal ini demikian kerana SCR Group menawarkan perkhidmatan yang terbaik di daerah Sungai Petani Amanjaya. Mereka sangat cekap dapat bertoleransi bersama anda. Jadi, anda pasti akan selesa berhubung bersama mereka. SCR Group juga berjanji akan menawarkan perkhidmatan terbaik semasa anda menyewa di mereka.

Tempat Sewa Kereta Di Bakar Arang

booking kereta sewa sungai petani

Sama juga jika anda mencari-cari kereta sewa di mukim Bakar Arang atau di mana-mana sahaja di daerah Sungai Petani.Jangan risau, SCR Group telah menawarkan perkhidmatan kereta sewanya di seluruh daerah sungai petani. Jadi, anda tidak perlu risau lagi. Dapatkan sahaja kereta sewa anda di SCR Group. Anda boleh membuat tempahan di atas talian dalam websitenya ataupun anda boleh terus menghubungi mereka di aplikasi Whatsapp.

Jom Kenali SCR Group

scr group kereta sewa

SCR Group adalah sebuah Syarikat Kereta Sewa dan mempunyai lesen yang berdaftar sah. Syarikat SCR Group terletak di Sungai Petani dan Negeri Pulau Pinang. SCR Group menyediakan perkhidmatan sewa kereta yang kompetitif kepada pelanggan di kawasan Sungai Petani. SCR Group juga menawarkan pelbagai jenis kenderaan. Jadi, anda boleh pilih sahaja kereta sewa yang mana yang anda suka.

SRC Group menawarkan perkhidmatan terbaik kepada dan pekrhidmatan yang berkualiti untuk perjalanan anda. Kereta sewa di SCR Group semuanya diselenggara dengan baik, bersih dan seperti kelihatan baru. SCR Group juga menyediakan pelbagai jenis jenama kereta.

kereta sewa murah sungai petani

SCR juga menyediakan perkhidmatan sokongan 24 jam semasa anda menyewa bersama mereka. Jika anda memerlukan bantuan, anda hanya perlu hubungi mereka sahaja. Pasti SCR Group akan membantu anda dengan cepat dan pantas.

Kereta Sewa Di Sungai Petani Banyak Pilihan

Mahukan kereta sewa di Sungai Petani, tetapi tiada pilihan. Puas mencari tetapi masih juga tiada yang menepati cita rasa. Bagaimana? Jangan risau, anda boleh mencari kereta di SCR Group. Sudah ramai yang berpuas hati dengan perkhidmatan yang ditawarkan oleh mereka. Jom lihat di bawah, kereta sewaan yang jenis bagaimana yang ditawarkan.

pilihan kereta sewa di sungai petani

Jenis Kereta Dan Harga SCR Kereta Sewa Sungai Petani

Di SCR Group anda boleh memilih apa sahaja jenis kereta sewa. Di sana, sebut sahaja jenis kereta pasti ada. Dari saiz kecil sehingga saiz besar. Jadi, apa yang anda mahukan, pasti SCR Group akan penuhi permintaan anda. Antara jenis kereta yang ada di SCR Group adalah:

1. Perodua Viva

perodua viva

Untuk anda yang bercuti berdua atau bertiga sahaja dan inginkan pemanduan yang santai, anda boleh memilih sejenis kereta Perodua Viva. Ia jauh lebih murah dan senang di bawa. Perodua Viva sejenis compact dan boleh memuatkan sebanyak 5 orang penumpang sekali gus. Harga sewaan bagi Perodua Viva bermula RM 100 per hari.

2.Perodua Axia

perodua axia

Anda juga dapat menyewa Perodua Axia di SCR Group. Perodua Axia sejenis compact dan automatik. Perodua axia memiliki 5 seats. Jadi, anda boleh santai sahaja ketika memandu. Harga sewaan untuk Perodua Axia bermula RM 120 per hari.

3. Perodua Myvi 1.5

perodua myvi 1.5

Bagi anda ahli keluarga yang kecil, SCR Group juga menyediakan sejenis kereta compact iaitu Perodua Myvi 1.5. Perodua Myvi memiliki 5 seats. Harga sewaan untuk Perodua Myvi ialah RM 140 per hari.

4. Proton Saga 1.3

proton saga

Jangan risau, di SCR Group juga memiliki Proton Saga 1.3. Proton Saga 1.3 sejenis Sedan dan automatik. Proton Saga memiliki 5 seats dan harga sewaan bermula RM 150 per hari.

5. Honda Civic

honda civic

Sesetengah orang yang sukakan kereta berjenama Honda, jangan risau SCR Group juga menawarkan sewaan Honda Civic. Honda Civic sejenis sedan yang mempunyai 5 seats. Jadi, anda boleh memandu sambil bergaya di atas jalan raya. Harga sewaan bagi Honda Civic ialah RM 500 per hari.

6. Perodua Alza (New)

perodua alza new

Bagi anda yang bercuti bersama keluarga melebihi 5 ahli keluarga, anda boleh memilih sejenis kereta MPV Perodua Alza (Baru). Perodua Azla ini mempunyai 7 seats. Ruangan untuk menyimpan barang juga luas. Jadi, anda boleh memilih Perodua Alza jika bilangan ahli anda melebihi 5 orang. Harga sewaan untuk Perodua Alza (New) bermula RM 300 per hari.

7. Perodua Aruz

Perodua Aruz

Bagi anda yang mahukan lebih besar untuk penumpang, anda boleh memilih Perodua Aruz. Perodua Aruz juga sejenis MPV dan memiliki 8 seats. Harga sewaan untuk Perodua Aruz bermula RM 280 per hari.

8. Toyota Innova

toyota Innova

Bagi anda yang minat sejenis MPV, anda masih boleh menempah Toyota Innova V1 bersama SCR Group. MPV Toyota Innova V1 ialah automatik dan mempunyai 8 seats. Harga sewaan bagi Toyota Innova V1 bermula RM 300 per hari.

9. Mazda Cx8

mazda cx8

Seterusnya, untuk anda yang mahukan kereta yang agak mewah dan berjenama mahai, anda boleh memilih Mazda CX8. Kereta Mazda CX8 ini juga merupakan jenis MPV dan memiliki 8 seats. Jadi, anda akan lebih merasa selesa jika menyewa Mazda CX8 ini. Harga sewaan untuk Mazda CX8 ini bermula RM 600 per hari.

10. Toyota Alphard (New)

toyota alphard

Seperti yang kita tahu, jenis kereta Toyota Alphard (New) ini melambangkan kemewahan seseorang. Jadi, jika anda inginkan keselesaan sepanjang jalan dan mementingkan kemewahan, anda berpeluang untuk menyewa Toyota Alphard di SCR Group. Toyota Alphard juga sejenis MPV yang mempunyai 8 seats. Harga sewaan untuk Toyota Alphard bermula RM 1000 per hari.

11. Toyota Vellfire Full Spec

vellfire full spec

Bagi anda yang tidak suka akan Alphard, anda boleh mencuba menyewa Toyota Vellfire Full Spec. Toyota Vellfire ini juga sejenis MPV yang mempunyai 8 seats. Jadi, anda boleh membuat perbandingan antara Toyota Alphard atau Toyota Vellfire. Harga sewaan bagi Toyota Vellfire bermula RM 750 per hari.

12. Toyota Vellfire (New)

toyota vellfire new

Di SCR Group juga memiliki sejenis Toyota Vellfire New. Sama juga Toyota Vellfire ini juga sejenis MPVĀ  dan memiliki 8 seats. Harga sewaan bagi Toyota Vellfire ialah RM 1000 per hari.

13. Nissan Navara 2.5a

nissan navara 2.5A

Seterusnya, jika anda ingin membawa muatan besar atau barangan, anda boleh menyewa Nissan Navara 2.5A. Nissan Navara sejenis 4×4 yang mempunyai 5 seats. Harga sewaan bagi Nissan Navara 2.5A bermula RM 400 per hari.

14. Mitsubishi Triton

mitsubishi triton vgt

Selain itu, di SCR Group juga memiliki 4×4 automatik iaitu Mitsubishi Triton. Ia dapat memuatkan 5 orang sekaligus dalam satu masa. Mitsubishi Triton ini juga memiliki ruangan yang luas di belakang dan mampu menampung banyak barang. Jadi, jika anda mempunyai banyak barang untuk di bawa. Mitsubishi Triton lebih sesuai untuk anda. Harga sewaan bagi Mitsubishi Triton bermula RM 400 per hari.

15. Toyota Hiace

toyota hiace

Bagi anda yang mempunyai keluarga besar, anda boleh menyewa Toyota Hiace. Toyota Hiace sejenis van dan manual. Toyota Hiace mempunyai 11 seats. Jadi, jika anda bercuti beramai-ramai, van Toyota Hiace mungkin menjadi pilihan yang tepat. Harga sewaan van Toyota Hiace bermula RM 400 per hari.

16. Nissan Urvan

nissan urvan

Jika anda memerlukan van yang lebih besar, anda boleh menyewa Nissan Urvan dengan SCR Group. Nissan Urvan sejenis van dan manual. Nissan Urvan Memiliki 14 seats. Ia sangat besar untuk anda yang memiliki keluarga yang besar. Harga sewaan untuk Nissan Urvan bermula RM 450 per hari.

17. Placer X

placer X

Bagi anda yang masih memerlukan van yang masih besar, SCR Group menyediakan Placer X untuk anda. Placer X sejenis van dan manual. Placer X memiliki 18 seats. Jadi, ia sesuai untuk anda yang suka berjalan dan bergerak sekali dalam kumpulan. Harga sewaan bagi Placer X bermula RM 600 per hari.

Hampir 30 jenis kereta di SCR Group untuk anda sewa. Pilih sahaja kereta mana yang anda mahukan. Pasti SRC Group menawarkan perkhidmatan yang terbaik untuk anda.

pilihan kereta sewa penang murah

Testimoni SCR Kereta Sewa

Ramai yang memberikan feedback positif untuk SCR Group ini. Jadi, anda tidak perlu ragu-ragu lagi dengan perkhidmatan yang oleh SCR Group ini.

Hubungi SCR Group Kereta Sewa Sungai Petani

Oleh itu, jika anda berminat untuk dapatkan kereta sewa di SCR Group, anda boleh terus hubungi mereka atau boleh dapatkan tempahan di website mereka. Jangan lupa, jika ingin dapatkan kereta sewa di Sungai Petani atau di Pulau Pinang, pastikan anda dapatkan di SCR Group. Pasti urusan anda dipermudahkan oleh SCR Group semasa menyewa. Maklumat lanjut boleh dapatkan di bawah:

Jom Dapatkan Servis Kereta Sewa Terbaik Di Sungai Petani

Sewa Kereta Murah di Sungai Petani?

Jom booking di sini, serendah RM100/hari

SCR Group

Kereta Sewa Sungai Petani & Penang

Tempah Sekarang
Social Media
Sewa Kereta Murah di Sungai Petani?

Jom booking di sini, serendah RM100/hari

Call Whatsapp Layari Website

Sewa Kereta Murah di Sungai Petani?

Jom booking di sini, serendah RM100/hari