Review
Apr 6, 2021, 3:03pm

Keperluan Menjahit Yang Harus Dicuba


Menjahit adalah satu aktiviti yang dipandang remeh terutamanya oleh kebanyakan orang dewasa. Walau bagaimanapun, kajian membuktikan bahawa terdapat beberapa faedah jahitan untuk orang dewasa. Ia bukan hanya membantu kesihatan fizikal mereka tetapi juga dengan ingatan dan kesihatan mental. Menjahit dapat dipelajari dengan cepat dan semakin kerap seseorang itu rajin melatih diri, maka, semakin baik seseorang itu dapat memahirkan diri dalam aktiviti menjahit.

1. Fokus

Menjahit membantu individu untuk fokus pada tugas tertentu. Sebilangan besar projek menjahit biasanya memerlukan masa yang membolehkan seseorang memperbaiki kebolehan fokus. Ini menjelaskan mengapa kebanyakan tukang jahit biasanya nampak lebih tertumpu. Orang yang mempunyai fokus dan tumpuan yang lebih baik umumnya akan menunjukkan prestasi yang lebih baik di sekolah dan pada setiap tugasan yang diberikan kepadanya.

2. Koordinasi Tangan-Mata

Menjahit membantu orang dewasa mengembangkan koordinasi tangan-mata. Menjahit mungkin memerlukan anda menggunakan jarum dan benang kecil untuk membuat jahitan. Apabila anda melakukan ini secara tetap, koordinasi mata akan bertambah baik. Apabila koordinasi tangan-mata bertambah baik, anda akan dapat menangani pelbagai tugas dalam hidup anda yang memerlukan kemahiran.

3. Membina Kreativiti

Menjahit membantu dalam mengembangkan kreativiti. Penjahit adalah orang kreatif kerana mereka harus menghasilkan dan mencipta reka bentuk yang menarik untuk pelanggan mereka. Jahitan memberi individu peluang untuk belajar perkara baru dan dengan demikian individu tersebut menjadi kreatif.

Belajar Menjahit Dengan Mudah Di Kedai Jahitan Liana

Kepada para peminat menjahit dan juga untuk yang berminat untuk mendalami kemahiran menjahit, Kedai Jahitan Liana menawarkan kelas jahitan di mana anda boleh mengasah kepakaran menjahit dengan cara belajar menjahit yang mudah. Tenaga pengajar di Kedai Jahitan Liana merupakan seorang yang berpengalaman mengajar dalam bidang jahitan dan rekaan fesyen selama 10 tahun.

Antara kemahiran menjahit yang boleh anda pelajari di sini adalah cara jahit pelbagai fesyen, cara membuat pola dan juga kaedah menjahit teknik-teknik asas kepada yang baru bermula. Jika anda langsung tidak mempunyai pengalaman menjahit pun tidak mengapa, di kedai jahitan Liana anda akan didedahkan dengan cara menjahit step by step.

Pakej Untuk Belajar Jahit Mengikut Kesesuaian Kemahiran Anda

Anda boleh belajar ikut pakej yang ditawarkan di Kedai Jahitan Liana. Semua peralatan seperti alat jahit, kain, nota dan sijil diberi percuma. Tambahan pula, anda boleh membuat bayaran secara ansuran 3 kali bayaran dan boleh pilih fesyen yang hendak dijahit. Terdapat banyak pilihan dan tawaran menarik.

Kedai Jahitan Liana menawarkan dua jenis pakej mengikut keperluan bajet dan kesesuaian anda.

  • Pakej A  

Yuran untuk pakej ini boleh didapati dalam harga RM 3,499 dan anda akan berpeluang belajar menjahit cara mudah untuk 10 fesyen pakaian wanita serta pakaian lelaki. Sijil juga akan diberi. Dalam pakej A, anda boleh belajar menjahit tudung secara PERCUMA (jahit tudung satu fesyen).

  • Pakej B 

Yuran untuk pakej ini boleh didapati dalam harga RM 5,999 di mana anda boleh mempelajari cara jahitan untuk 20 fesyen pakaian wanita dan pakaian lelaki. Sijil akan diberi sebagai tanda pengiktirafan anda. Dalam pakej B, anda boleh belajar menjahit tudung dan baju kanak-kanak secara PERCUMA (jahit tudung satu fesyen + belajar jahit baju kanak-kanak perempuan satu fesyen).

Mengenai pembayaran yuran kelas, di Kedai Jahitan Liana, tiada masalah jika anda hendak membuat pembayaran secara ansuran. Anda boleh bayar secara ansuran dalam kadar 3 kali atau 4 kali pembayaran untuk Pakej B manakala 2 atau 3 kali bayaran secara ansuran untuk Pakej A.

Jadual Kelas Jahitan Liana

Berikut merupakan maklumat waktu kelas jahitan Liana:

Sesi kelas terdapat dalam dua waktu iaitu sesi pertama pada waktu pagi dan sesi kedua pula di waktu petang. Kelas jahitan Liana dibuka pada setiap hari kecuali pada hari Khamis. 

Kelas pagi akan bermula pada jam 10 pagi sehingga 1 petang. Waktu rehat selama sejam bermula dari pukul 1 petang sehingga 2 petang. Sesi kelas petang bermula selepas waktu rehat iaitu pada jam 2 petang sehingga 5 petang. Durasi setiap kelas adalah selama 3 jam. Masa yang panjang untuk anda segala asas-asas jahitan. 

Testimoni Peserta Belajar Jahit Di Kedai Jahitan Liana

Siapa kata belajar menjahit ini susah? Tengoklah sendiri, ramai orang seronok belajar menjahit di Kedai Jahitan Liana. Anda pun boleh belajar menjahit dengan mudah di sini. Banyak jenis teknik-teknik asas yang boleh dipelajari.

Kemudian, boleh pula menggayakan baju jahitan sendiri! Boleh belajar macam-macam stail baju yang diingini. Kalau tak percaya, lihatlah sendiri!Senangnya Menjahit – Jom Belajar Di Kedai Jahitan Liana

Kalau ada yang berminat nak asah kemahiran menjahit ataupun yang tahap beginner, bolehlah pelajari jahitan dengan cara mudah di Kedai Jahitan Liana. Boleh terus pergi ke Kedai Jahitan Liana di 3, Jalan Perjiranan 4, Bandar Dato Onn, 81100 Johor Bahru, Johor ataupun yang tinggal berjauhan boleh hubungi mereka di maklumat seperti berikut:

Email:  kursusjahitltc123@gmail.com

Tel: 016-7831120 / 0183989748

Whatsapp:  0167831120

Kalau ada yang berminat nak asah kemahiran menjahit ataupun yang tahap beginner

bolehlah pelajari jahitan dengan cara mudah di Kedai Jahitan Liana

Liana Training Center

SENANGNYA MENJAHIT - JOM BELAJAR DI KEDAI JAHITAN LIANA

Nak Belajar Jahit
Social Media

3, Jalan Perjiranan 4, Bandar Dato Onn, 81100 Johor Bahru, Johor

Kalau ada yang berminat nak asah kemahiran menjahit ataupun yang tahap beginner

bolehlah pelajari jahitan dengan cara mudah di Kedai Jahitan Liana

Call Whatsapp

Kalau ada yang berminat nak asah kemahiran menjahit ataupun yang tahap beginner

bolehlah pelajari jahitan dengan cara mudah di Kedai Jahitan Liana