Review
Nov 3, 2021, 9:13am

Kedai Repair Handphone iPhone & iPad Putrajaya Berkualiti Dan Termurah


Tercari-cari nak repair handphone iPhone & iPad tapi tak tahu di mana tempatnya?

Khususnya untuk seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya, Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya, kami mempunyai cadangan yang terbaik untuk masalah anda. Sekiranya anda tercari-cari pusat baikpulih motherboard iPhone & iPad berkualiti dengan harga berpatutan, maka anda patut kenali lebih lanjut mengenai perkhidmatan BenAbas Gadget ini.

kedai repair handphone iphone ipad putrajaya

Teruskan baca di bawah. Informasi sangat berbaloi!

Benabas Gadget Solusi Berkualiti Untuk Repair Handphone iPhone

Mana nak cari kedai repair handphone murah kalau bukan di BenAbas Gadget? Selalunya pemilik iPhone & iPad ni bukan mudah nak cari pusat servis repair yang berikan kualiti servis yang berkualiti dan dalam harga berpatutan. Tapi, itulah keunikan di BenAbas Gadget ini!

Anda dari kawasan Putrajaya, Cyberjaya, Serdang, Kajang, Bangi atau Kuala Lumpur? Jadi jom jenguk kedai servis repair gadget BenAbas milikan penuh Bumiputera yang beroperasi di Putrajaya. Lagi best yang dari area Putrajaya Presint 8, boleh terus walk-in premis perniagaan mereka yang berpusat di Fasa 4C, Blok CA, Aras Bawah, No 2. Presint 8, Putrajaya.

benabas kedai repair phone putrajaya

Jika anda ingin tahu, BenAbas Gadget adalah sebuah pusat servis dan baikpulih alat-alat telekomunikasi di mana mereka pakar dalam memberi khidmat baik pulih masalah hardware dan software yang terdapat pada peranti yang beroperasi menggunakan platform IOS, Android dan lain-lain. Berita baik khususnya kepada para pengguna iPhone dan iPad yang mengalami kerosakan motherboard/logic board, kini anda boleh mendapatkan servis baikpulih gadget Apple anda dalam kos yang berpatutan. Tak perlu beli baru bila anda boleh repair jadi sampai baru dengan BenAbas!

upgrade software itunes

Untuk pengetahuan anda, BenAbas juga membuka business to business kepada rakan-rakan niaga di dalam industri jualan iPhone & iPad yang tidak mampu memperbaiki motherboard/logic board. Selain itu, anda juga mungkin nak cari aksesori tambahan telefon kan? Semuanya ada di BenAbas!

Apa Antara Masalah Gadget Yang Boleh Dibaikpulih Di Benabas Gadget?

Mungkin anda pernah banyak survey kedai atau servis repair gadget sebelum ini dan kebanyakannya tidak menawarkan pelbagai servis baikpulih di mana senarai servisnya selalunya agak pendek serta harganya pula mahal. Tetapi, BenAbas Gadget mempunyai team juruteknik (mempunyai pengalaman luas dalam bidang pembaikan gadget elektronik) yang dapat membaiki pelbagai kerosakan gadget seperti berikut:

 • No services/No Network/Searching
 • Bootloop/Passcode Loop/Stuck Apple Logo

bootloop phone repair putrajaya

 • Unable To Activate

masalah phone unable to activate

 • Touch Failure
 • Audio & Sound Failure
 • Display Issue (Total Blank/Partial Blank)
 • Camera Issue

repair camera iphone handphone putrajaya

 • Wifi/GPS Failure

wifi gps problem putrajaya

 • Charging Failure
 • Water Damaged/Shorting

water damage repair putrajaya murah

 • Tak Boleh On. Nak Buat Data Recovery
 • Fingerprint Failure
 • Upgrade Storage

upgrade storage phone

 • iTunes Restore Error (Error -1, 4013, 4014, 9, 40 dll)
 • Face ID

faceID problem

 • Unlock Apple ID untuk iPad

unlocked ipad

 • Dan lain-lain masalah logic board

repair logic board

Di samping daripada masalah-masalah tertera seperti di atas, terdapat juga beberapa kerosakan gadget yang sering dilakukan oleh juruteknik di BenAbas adalah tukar skrin handphone, tukar bateri iPhone dan Android, masalah software, handphone cepat hang dan juga handphone masuk dalam air.

Ataupun anda tak pasti apa masalah dengan gadget anda? Tak perlu risau, anda berpeluang untuk dapatkan konsultasi dengan juruteknik mereka secara PERCUMA di sini.

Servis Yang Profesional, Kos Servis Repair Handphone iPhone Mampu Milik

BenAbas Gadget telah berkecimpung dalam dunia gadget sejak tahun 2014. Mereka telah jumpa bermacam-macam masalah gadget sama ada software ataupun hardware dan kebanyakannya telah dibaiki oleh mereka. Dengan BenAbas, anda akan dijanjikan dengan perkhidmatan terbaik dengan waranti bagi setiap servis yang ditawarkan.

Cara Kerja Yang Tersusun Benabas Gadget Putrajaya

Proses Kerja 

Dikenali dengan barisan pekerja yang profesional dan berpengalaman, proses kerja mereka menawarkan 2 tawaran untuk baikpulih iaitu:

 • Sehingga semua fungsi baik sepenuhnya
 • Cukup untuk hidupkan sahaja bagi fon yang mati untuk tujuan recovery data

Anda juga harus tahu bahawa kos penyelenggaraan berbeza kerana bergantung kepada model, jenis kerosakan dan keadaan logicboard sewaktu masuk ke meja kerja mereka.

repair logic board

Kos akan menjadi sedikit tinggi jika sesuatu logicboard sudah pernah disentuh dan cuba dibaiki oleh juruteknik lain kerana situasi tersebut memerlukan mereka untuk menyelesaikan dua masalah; yakni yang asal dan juga masalah yang lebih besar setelah cuba dibaiki oleh juruteknik lain.

Perkhidmatan mereka memfokuskan kepada penyelesaian terbaik kepada gadget dan juga kos perbelanjaan anda. Jadi, sama ada berbaloi ataupun tidak untuk repair gadget anda, boleh anda ketahui dengan membuat pertanyaan secara langsung kepada mereka mengenai kerosakan yang dialami oleh gadget anda.

proses kerja repair phone

Waranti servis mereka bermula sebulan sehingga setahun bagi sesetengah masalah.

 • Kos baikpulih bermula serendah RM30
 • Memerlukan proses diagnosis untuk mengetahui kos berdasarkan kepada tahap kerosakan.

Ketahui cara mereka melakukan servis baikpulih dengan lebih terperinci di sini.

Lihat Testimoni: “Cepat, Berpengalaman, Berpatutan, Phone Boleh Repair Kenapa Nak Beli Baru..”

Betul tu! Kenapa nak beli gadget baru bila boleh repair dengan BenAbas yang tawarkan servis baikpulih gadget yang cepat dan dalam harga yang berpatutan, kan? BenAbas sudah lama berkecimpung dalam perkhidmatan baikpulih motherboard iPhone/iPad dan mempunyai team juruteknik yang berpengalaman.

Anda boleh nilai sendiri dengan koleksi gambar dan testimoni pelanggan seperti berikut:

“Servis yg terbaik drpd anak muda..tp yg paling penting, jujur dlm menjelaskan keadaan sebenar perihal telefon kita dan tidak berlebih2 semata-mata utk mengaut keuntungan..tq BenAbas Gadget” – Linda Harun

testimoni benabas gadget

“Servis terbaik, fast respond..Harga murah berbanding tempat lain dan yg paling penting jujur dan amanah. Pernah tanya tempat lain utk baiki handphone, diorang charge mahal dan ambil masa sampai 3 hari, kat sini, harga berpatutan dan boleh siap x sampai sehari n ada warranty!!!” – Norzie Azlin

testimoni pelanggan benabas repair phone putrajaya

“Trusted seller! Pernah tukar batteri hp huawei mate8. sdah masuk setahun lbh masih elok digunakan tanpa masalah.servis tip top! jom support bisnes beliau!” – Nia Qaiser

testimoni tukar screen phone putrajaya

“fast respond, good service,baiki pun cpt. gud Job!” – Izzati Tuah

Minat nak tahu lebih lanjut mengenai servis dan pakej harga mereka? Jom klik di sini.

Tukar Gadget Rosak Anda Jadi Brand New Dengan Servis Benabas Gadget Sekarang!

iPad mahupun iPhone anda tiba-tiba rosak dan anda buntu tercari-cari servis baikpulih yang boleh dipercayai dan berkualiti? Sekarang anda tidak perlu bimbang dengan adanya perkhidmatan baikpulih gadget BenAbas. Anda boleh berhubung terus dengan team juruteknik BenAbas melalui talian Whatsapp mereka.

benabas gadget putrajaya cyberjaya

Ketahui lebih lanjut tentang servis yang ditawarkan oleh BenAbas dan juga antara hasil perkhidmatan BenAbas yang digemari oleh pelanggan mereka.

Selamat mencuba, pasti berbaloi!

Phone Problem Pulak.

Tak perlu beli baru, hantar je repair di Benabas Gadget. Pasti LEBIH JIMAT!

Benabas Gadget Putrajaya

Kami Repair Semua Jenis Handphone iPhone iPad Face2Face

Nak Repair Phone
Social Media
Phone Problem Pulak.

Tak perlu beli baru, hantar je repair di Benabas Gadget. Pasti LEBIH JIMAT!

Call Whatsapp Layari Website

Phone Problem Pulak.

Tak perlu beli baru, hantar je repair di Benabas Gadget. Pasti LEBIH JIMAT!