Review
Apr 9, 2021, 6:13pm

Kedai Cermin Mata Viral Di Pasir Puteh


Kini dilihat sebagai pernyataan fesyen, cermin mata lebih popular berbanding dengan sebelumnya. Tetapi walaupun dengan kemasyhuran baru mereka, beberapa orang yang memerlukan cermin mata masih pilih untuk tidak memakainya. Apa jua alasannya, tidak memakai cermin mata boleh membawa kesan jangka pendek dan jangka panjang yang serius.

 • Menyepet mata, sakit kepala, dan keletihan

Menyepet mata, sakit kepala yang kerap, menggosok mata, dan keletihan adalah tanda anda mungkin memerlukan cermin mata. Tidak memakai cermin mata juga menimbulkan gangguan pada kehidupan seharian, tidak dapat melihat jauh atau dekat, atau menghadapi masalah membaca atau melihat pada waktu malam. Tanda-tanda amaran kurang jelas penglihatan berbeza mengikut usia. Contohnya, orang dewasa mungkin memegang buku lebih jauh sementara kanak-kanak mungkin menghindari aktiviti yang memerlukan penglihatan, seperti membuat kerja sekolah.

 • Peningkatan risiko kecederaan

Bila-bila masa seseorang yang memerlukan cermin mata pembetulan memilih untuk tidak memakainya, mereka tidak boleh berfungsi dengan penglihatan yang paling jelas. Kerana hampir 90 peratus kemampuan reaksi seseorang ketika memandu bergantung pada penglihatan, ketika seseorang berada di belakang roda tanpa memakai cermin mata, mereka meletakkan diri mereka dan orang lain pada risiko yang lebih besar untuk mengalami kecederaan. Juga, apabila kanak-kanak tidak memakai cermin mata, mereka boleh mengalami kecederaan di taman permainan dan sukan di mana perkara ini dengan mudah dapat dielakkan.

 • Kesan jangka panjang

Kesan jangka panjang daripada tidak memakai cermin mata mungkin merangkumi pengembangan mata yang tidak lengkap. Mendapatkan gambaran yang jelas ke retina membantu mata berkembang, jadi ketika penglihatan tidak jelas, mata tidak akan berkembang secara normal.

 • Sekiranya anda rabun jauh

Orang yang mempunyai rabun jauh mengalami kesukaran untuk melihat objek yang jauh dan hanya dapat fokus pada objek dari jarak dekat. Apabila orang muda yang rabun jauh tidak memakai kaca mata pembetulan, mereka berisiko mata mereka menjadi malas (lazy eyes).

 • Sekiranya anda rabun dekat

Sekiranya mata bekerja lebih keras untuk memusatkan perhatian pada objek jarak dekat, mata tersebut dianggap rabun dekat. Apabila seseorang yang rabun dekat tidak memakai kaca mata, mata harus bekerja lebih keras untuk fokus, sering menyebabkan sakit kepala dan keletihan. Keluhan umum dari kanak-kanak yang rabun dekat adalah bahawa mereka tidak suka membaca. Ini akan memberikan kesan jangka panjang jika penglihatan mereka tidak diperbetulkan.

Cermin Mata Viral Di Oasis Optometry Pasir Puteh

Bagi anda yang sedang mencari kedai cermin mata yang membekalkan koleksi cermin mata berjenama dan berkualiti di kawasan Pasir Puteh, boleh juga anda kunjungi ke kedai Oasis Optometry yang terletak di (Arked Pasir Puteh/Sebaris Kedai Kak Min Mustika Ratu), Lot. No G4, Bangunan Arked Pasir Puteh, Jalan Madrasah, 16800 Pasir Puteh, Kelantan. 

Oasis Optometry sentiasa mengutamakan perkhidmatan yang terbaik kepada pelanggan-pelanggan mereka dengan menyediakan khidmat pemeriksaan mata yang profesional, pilihan cermin mata yang pelbagai dan terkini, harga yang berpatutan, khidmat selepas jualan terbaik dan layanan mesra oleh kakitangan-kakitangan mereka yang terlatih.

Promosi Pakej Cermin Mata Viral Oasis Optometry

Di Oasis Optometry, anda akan mempunyai peluang untuk memilih dari pilihan berjenama yang variasi pada harga yang berpatutan. 

 • Bingkai trendy design terkini
 • Pelbagai saiz
 • Banyak pilihan warna dan bentuk
 • Harga pakej istimewa 

Terkini di kedai cermin mata Oasis Optometry adalah pakej bingkai cermin mata dalam harga serendah RM99. Jangan lepaskan peluang anda untuk rebat promosi menarik Oasis Optometry seperti berikut:

 • Pakej Bingkai + Cermin Anti Silau – RM99 
 • Pakej Bingkai + Cermin Photogray (Tukar Gelap) – RM199
 • Bingkai + Kanta Blue Coat (Digital) – RM199
 • Bingkai + Kanta Multifocal (Jauh Dekat) – RM299

Mana Nak Cuba Cermin Mata Viral?: Lihat Testimoni

Teringin untuk mengetahui pengalaman pelanggan lain yang pernah mencuba? Untuk anda berasa lebih yakin dengan servis dan perkhidmatan Oasis Optometry, lihatlah testimoni-testimoni pelanggan seperti berikut.Tempah Cermin Mata Anda Sekarang Di Oasis Optometry Pasir Puteh!

Bukan senang untuk mendapatkan cermin mata berkualiti pada harga yang rendah. Ambil peluang ini sementara ada di Oasis Optometry! Lawati laman Facebook mereka (Oasis Optometry Centre) ataupun laman rasmi kedai mereka di http://oasisoptometry.com.my untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Oasis Optometry hari ini! Memakai cermin mata boleh menjadi pengalaman yang menarik, jadi hubungi nombor-nombor seperti berikut untuk mengetahui dengan lebih lanjut!

Kubang Kerian – 097649991 / 017 7248991

Pasir Puteh- 097869992 / 011 10594992

Kok Lanas- 097889993 / 011 10956993

Tumpat – 097260444 / 011 10783994

 

Bukan senang untuk mendapatkan cermin mata berkualiti pada harga yang rendah

Dapatkan Cermin Mata Berkualiti Di Oasis Optometry Sekarang!

Oasis Optometry

OASIS OPTOMETRY CENTRE merupakan Pusat Optometri Milik Bumiputera 100%

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Lot. No G4, Bangunan Arked Pasir Puteh, Jalan Madrasah, 16800 Pasir Puteh, Kelantan

Bukan senang untuk mendapatkan cermin mata berkualiti pada harga yang rendah

Dapatkan Cermin Mata Berkualiti Di Oasis Optometry Sekarang!

Call Whatsapp Layari Website

Bukan senang untuk mendapatkan cermin mata berkualiti pada harga yang rendah

Dapatkan Cermin Mata Berkualiti Di Oasis Optometry Sekarang!