Review
Apr 25, 2022, 10:00pm

Hibah Takaful AIA Sehingga RM500,000 Dengan RM48/bulan


Keluarga merupakan salah satu perkara yang paling berharga kepada anda kerana keluarga adalah satu satunya orang yang akan bersama ketika jatuh bangun dan susah senang kita bersama. Jika anda merupakan seorang yang telah berumah tangga, atau mempunyai tugas sebagai ketua keluarga, meskipun menjadi seorang ibu tunggal, sudah tentu anda mahu memberikan yang terbaik untuk pasangan dan anak – anak anda agar mereka mempunyai kehidupan yang selesa dan berkualiti. 

Kita tidak dapat meneka apa yang akan terjadi kepada kita di masa depan, namun apabila sesuatu yang berada di luar jangkaan berlaku, sudah tentu kita mahukan keluarga kita mempunyai kehidupan dan pengurusan kewangan yang baik. Hibah adalah salah satu cara yang anda boleh berikan kepada keluarga, pasangan atau anak – anak anda agar mereka dapat meneruskan kehidupan sekiranya ada apa – apa yang terjadi kepada anda suatu hari nanti. 

Pelan Hibah Takaful AIA – Perlindungan Sehingga RM500,000 

Adakah anda masih mencari pelan hibah takaful terbaik untuk anda dan juga orang tersayang? Anda boleh mendapatkan pelan hibah takaful AIA yang sangat murah dan berbaloi untuk memberikan perlindungan kepada penama apabila sesuatu yang tidak diingini berlaku kepada anda. Dengan hanya RM48/bulan, anda boleh memberikan perlindungan sehingga RM500,000 kepada penama tersebut. 

Ramai yang telah menggunakan perkhidmatan syarikat AIA dan sangat berpuas hati dengan servis yang mereka pilih. AIA menawarkan pelan hibah takaful, medical card, pelan simpanan, pelan perubatan dan insurans berkumpulan. Anda boleh memilih dari pelbagai jenis pelan yang bersesuaian dengan kehendak dan bajet anda. Mereka merupakan syarikat yang sangat dipercayai ramai dan telah lama bertapak di Malaysia. 

Jenis Pelan Hibah Takaful AIA

Terdapat pelbagai jenis hibah takaful AIA yang anda boleh pilih bersesuaian dengan bajet dan keperluan anda. Berikut adalah jenis – jenis hibah takaful untuk anda;

 • Pelan Hibah Komprehensif A-Life Legasi

A – Life Legasi memberikan perlindungan kematian yang unik, pelaburan patuh shariah dan fungsi infaq atau wakaf kepada organisasi pilihan anda. Minimum perlindungan adalah RM350,000. Ia sesuai diambil oleh peniaga, usahawan, pekerja sektor swasta dan kerajaan. 

Perlindungan hibah A-Life Legasi;

 • 100% pampasan sekiranya meninggal dunia atau hilang upaya menyeluruh kekal (HUMK).
 • 200% pampasan sekiranya meninggal dunia akibat kemalangan.
 • 200% pampasan sekiranya meninggal dunia ketika kerjakan umrah atau haji.
 • 300% pampasan sekiranya meninggal dunia ketika kemalangan ketika menggunakan pengangkutan awam atau kematian akibat kebakaran di pawagam, hotel atau mana mana bangunan awam.
 • 600% pampasan sekiranya meninggal dunia ketika kemalangan akibat bencana alam.
 • Extra 100% jika anda mengambil polisi untuk anak anda DAN berlaku kematian akibat kemalangan kepada anda, tambahan 100% nilai pampasan kepada Dana Pelaburan Peserta sebagai simpanan pendidikan anak anda.

 • Pelan Hibah A-Life Kasih 

Pelan hibah takaful A-Life Kasih adalah pelan hibah takaful yang lebih murah dan berbaloi. Ia sesuai diambil sekiranya anda memerlukan hibah untuk diberikan kepada waris atau pasangan. 

Pihak AIA memberikan sehingga 200% pampasan kepada nama yang dicarum, berikut adalah peratus pampasan yang diberikan;

Berikut adalah perlindungan yang diberikan;

 • 200% pampasan kematian akibat kemalangan
 • 100% pampasan hilang upaya
 • 100% pampasan kematian 
 • 100% pampasan penyakit kritikal 

 • Pelan Hibah A-Life Ikhtiar

Pelan ini adalah pelan hibah takaful keluarga yang menyediakan jaringan keselamatan kewangan sekiranya berlaku perkara yang tidak dijangka kepada anda. 

Berikut adalah perlindungan yang diberikan dengan pelan hibah takaful A-Life Ikhtiar;

 • 100% dari amaun perlindungan akan dibayar sekiranya berlaku kematian disebabkan oleh apa-apa sebab.
 •   200% dari amaun perlindungan akan dibayar sekiranya berlaku kematian berpunca dari kemalangan.
 • Amaun tambahan RM5,000 untuk faedah badal Haji/perbelanjaan pengebumian. 
 • 100% amaun perlindungan untuk hilang upaya menyeluruh dan kekal (HUMK).

Kenapa Anda Perlu Mendapatkan Pelan Hibah Takaful AIA?

Jadi, apa kelebihan pelan hibah takaful dari AIA berbanding hibah – hibah yang ditawarkan oleh syarikat lain? Berikut adalah kelebihan pelan takaful hibah AIA;

 • Pampasan yang tinggi 

Dengan pelan hibah takaful AIA, pampasan yang diberikan kepada penama hibah adalah minimum RM50,000 hingga RM500,000, jadi sekiranya anda merupakan seorang suami yang mahu meninggalkan kehidupan selesa kepada isteri dan anak – anak anda setelah anda tiada nanti, pastikan anda mendapatkan pelan hibah takaful dari AIA. Pelan ini sangat membantu sekiranya isteri anda merupakan suri rumah tangga dan perlu membayar bil – bil dan urusan anak – anak. 

 • Bayaran bulanan yang rendah

AIA sudah semestinya akan membantu anda untuk mendapatkan pelan hibah takaful yang mampu milik agar para suami dapat meninggalkan sesuatu kepada isteri dan anak mereka suatu hari nanti. Dengan harga serendah RM48 sebulan, anda akan memberikan pampasan sehingga RM500,000 kepada mereka. 

 • Pampasan cepat dicairkan 

Pampasan yang diberikan akan cepat dicairkan seawal 5 hari waktu bekerja. Jadi, anda tidak perlu risau sekiranya anda hanya meninggalkan hibah sahaja kepada anak isteri kerana pihak AIA akan memastikan wang akan cepat masuk ke dalam akaun bank penama. Ia adalah lebih baik berbanding harta pusaka dan faraid kerana ia membuatkan pusaka dan faraid boleh membuatkan duit di dalam bank anda dibekukan. 

 • Pelan Untuk Suami Isteri 

Syarikat AIA telah memberikan satu jenis pelan yang sangat unik berbanding syarikat lain. Mereka memberikan pelan hibah suami isteri sekaligus di dalam satu pelan tanpa perlu mengambil pelan yang berbeza. Pelan ini dipanggil pelan A-Plus ProtectSpouse-i). Jadi, tidak perlulah anda mengambil pelan yang berbeza untuk pasangan anda lagi!

 • Pelan Hibah Patuh Syariah

Pelan hibah takaful AIA sudah semestinya mematuhi syariah dan akan memberikan anda pampasan yang tidak diambil melalui riba dan cara yang haram. Pampasan yang diberikan kepada penama adalah di dalam bentuk yang suci dan bebas dari sebarang riba. Anda akan mencapai matlamat kewangan anda dengan menggunakan pelaburan yang patuh syariah. 

Manfaat Hibah Takaful Berbanding Hibah Harta

Kenapa anda perlu mendapatkan hibah takaful berbanding hibah harta? Berikut adalah manfaat dan kelebihan hibah takaful yang anda akan perolehi sekiranya anda menggunakan perkhidmatan hibah takaful;

 • Menggantikan pendapatan anda sekiranya anda tidak mempunyai pendapatan yang tetap. Pasangan dan anak – anak tidak perlu mengikat perut untuk menjalankan kelangsungan hidup kerana jumlah pampasan yang diberikan adalah mencukupi.

 • Jumlah pampasan yang banyak dengan jumlah caruman yang sedikit. Penama akan menerima jumlah pampasan sehingga beratus ribu ringgit. Sekiranya anda menyimpan jumlah caruman yang sedikit di dalam bank biasa, anda tidak akan menerima pampasan sebanyak itu. 

 • Waris – waris atau penama hibah takaful boleh menggunakan wang pampasan berikut untuk menyelesaikan hutang anda. Sekiranya anda ada berhutang sehingga ribuan ringgit, penama boleh membantu untuk melangsaikan hutang tersebut.

Dapatkan Pelan Hibah Takaful AIA Perlindungan Sehingga RM500,000 Hari Ini!

Quotation/ Sebut Harga Percuma!: 

https://takafulhayat.com/quotation-sebutharga-takaful-percuma/

Dapatkan Pelan Hibah Takaful AIA

Perlindungan Sehingga RM500,000 Hari Ini!

Hibah Takaful AIA

Hibah RM48/bulan

Beli Sekarang
Social Media
Dapatkan Pelan Hibah Takaful AIA

Perlindungan Sehingga RM500,000 Hari Ini!

Call Whatsapp Layari Website

Dapatkan Pelan Hibah Takaful AIA

Perlindungan Sehingga RM500,000 Hari Ini!