Review
Apr 5, 2021, 9:39pm

Cegah Bau Tak Sedap Miss V


Miss V merupakan salah satu organ yang sangat penting untuk dijaga oleh seorang wanita. Sama ada anda telah berkahwin ataupun tidak, kesihatan miss V perlu dijaga agar anda terhindar dari penyakit – penyakit yang tidak diingini. Pada masa sekarang, miss V amat mudah dijangkiti dengan bakteria ataupun kulat disebabkan oleh pemakanan yang tidak terjaga ataupun tersalah menjaga kebersihan miss V. Bagi anda yang telahpun berkahwin, sudah tentu anda mengetahui kepentingan menjaga miss V kerana ia merupakan salah satu kunci kebahagiaan rumah tangga.

Selain itu, kebersihan miss V juga adalah satu perkara yang penting sekiranya anda mahu menjalankan kehidupan seharian anda dengan selesa. Hal ini kerana, miss V adalah tempat yang sensitif dan boleh membuatkan anda berasa tidak selesa sekiranya ia dijangkiti kuman mahupun bakteria. Apabila anda terkena jangkitan kuman ini, miss V anda boleh mengeluarkan lendir – lendir yang berbau dan juga kegatalan yang membuatkan anda berasa kesakitan ketika kencing. 

Jenis – jenis Bau Miss V Yang Perlu Anda Ketahui

Berikut adalah bau – bau miss V yang anda perlu ketahui  dan anda boleh periksa sendiri sekiranya anda mahukan miss V yang sihat. Bau faraj berubah – ubah, namun jika ada bau – bau seperti di bawah, anda perlu mendapatkan bantuan dan menggunakan ubat yang betul.

 •  Bau roti basi

Sekiranya miss V anda mempunyai bau seperti roti basi, ia mungkin disebabkan oleh jangkitan kulat di kawasan intim anda. Bau ini juga boleh didatangkan dengan simptom – simptom seperti kegatalan dan rasa sakit ketika kencing.

 • Berbau busuk

Sekiranya anda pengguna tampon, bau busuk ini mungkin datang disebabkan pengeluaran tampon yang tidak sempurna. Jadi, ia boleh membuatkan miss V anda berbau busuk. Pastikan anda mendapatkan bantuan doktor sekiranya hal ini terjadi.

 •  Bau hanyir ikan

Bau ini terjadi disebabkan anda terkena jangkitan bakteria iaitu bacterial vaginosis yang boleh mengganggu keseimbangan pH di dalam miss V anda. Selain itu, anda juga boleh terkena trichomoniasis di mana ia merupakan sejenis penyakit jangkitan seksual tetapi boleh diubati. Jika miss V anda mempunyai lendir kehijauan, segera dapatkan nasihat doktor.

 •  Bau kasturi

Bau ini merupakan bau yang sangat kuat dan boleh menyebabkan suami anda tidak mahu berhubungan. Bau ini boleh terjadi sekiranya anda menggunakan seluar dalam yang ketat dan dari bahan sintesis. Jadi, pastikan anda selalu menukar seluar dalam sekiranya anda kuat berpeluh.

Tips Penjagaan Miss V Yang Anda Boleh Amalkan 

Meskipun ramai yang menjaga kesihatan miss V mereka, namun ada yang tidak mengikuti cara yang betul dan membuatkan miss V anda masih tidak terjaga. Berikut adalah panduan menjaga miss V dengan baik; 

1. Jangan Gunakan Pembersih Kawasan Intim

Meskipun anda merasakan pembersih kawasan intim boleh membuatkan miss V anda berbau lebih segar dan harum, anda sebenarnya sedang membahayakan miss V anda sendiri. Hal ini kerana, apabila anda menggunakan pembersih tersebut, bakteria – bakteria baik yang sedang melindungi kawasan intim anda juga akan dihapuskan. Ini akan membuatkan bacaan pH miss V anda terganggu dan sekaligus membuatkan ia lebih terdedah kepada jangkitan kuman dan bakteria. 

2. Kerap Menukar Seluar Dalam

Miss V adalah organ yang tertutup dan membuatkan ia lebih cepat berpeluh dari kawasan tubuh badan anda yang lain terutamanya di kawasan yang panas dan lembap seperti Malaysia. Jadi, pastikan anda sentiasa menukar seluar dalam anda selepas melakukan aktiviti – aktiviti berpeluh seperti bersenam ataupun selepas seharian berada di luar. 

3. Gunakan Seluar Dalam Kapas. 

Meskipun anda melihat banyak seluar dalam yang menarik di sana, pastikan anda membeli seluar dalam yang selesa dipakai dan dibuat menggunakan 100% kapas. Hal ini kerana, kapas telah terbukti boleh menyerap peluh dengan lebih baik dan memberikan rasa yang lebih sejuk dan selesa kepada miss V anda. Anda akan berasa lebih selesa untuk menjalankan aktiviti seharian dan miss V anda juga akan berterima kasih kepada anda. 

4. Jangan Sembur Sebarang Pewangi

Hal ini amat merbahaya kepada miss V anda! Meskipun anda telah berkahwin dan ingin membahagiakan suami anda, ini bukanlah caranya. Miss V yang sihat tidak akan mengeluarkan sebarang bau – bau aneh dan anda tidak perlu menyembur sebarang pewangi atau deodoran di bahagian miss V anda. Apa yang anda boleh buat adalah cari sabun natural yang tidak mempunyai pewangi dan gunakan untuk mencuci bahagian luar vagina anda sahaja. 

5. Amalkan Supplemen Untuk Kesihatan Miss V

Pemakanan merupakan salah satu cara untuk memastikan miss V anda sentiasa berada di dalam keadaan yang sihat dan terjaga. Oleh itu, anda boleh cuba mengamalkan suplemen kesihatan yang berada di pasaran. Namun, pastikan suplemen tersebut lulus KKM ya! Barulah anda boleh amalkan dengan yakin.

Vitamin Aidara – Suplemen Kesihatan Terbaik Untuk Miss V Anda

Sekiranya anda masih tercari – cari suplemen yang boleh membantu untuk mengembalikan miss V anda sewaktu anak dara dahulu, anda boleh mencuba vitamin Aidara. Vitamin ini merupakan makanan kesihatan yang telah dijamin lulus KKM dan juga diiktiraf status oleh GMP dan MESTI. Anda boleh mengamalkan vitamin ini tanpa ragu – ragu.

Vitamin Aidara ini tidak semestinya boleh diamalkan oleh orang yang berkahwin sahaja. Malah, ia boleh diamalkan oleh gadis yang berumur 15 tahun sehingga 65 tahun. Ia sesuai diamalkan oleh gadis remaja, wanita bujang, wanita yang mahu berkahwin dan telah berkahwin dan juga wanita yang berumur. 

Anda boleh mendapatkan vitamin Aidara sekarang kerana mereka sedang mengadakan promosi. Namun, promosi ini hanya untuk waktu yang terhad sahaja. Dapatkan vitamin Aidara dengan harga RM60 sahaja. Harga normal untuk vitamin ini adalah RM89. 

> Beli 1 Unit

Harga Biasa: RM 89

Harga Promosi: RM 60

JIMAT: RM 29

Kos penghantaran:

Semenanjung RM 7              

Sabah & Sarawak  RM 10

 > Beli 2 Unit 

 Harga Biasa: RM 178

 Harga Promosi:  RM 120 + PERCUMA penghantaran

 JIMAT: RM 58

Bahan – bahan Yang Digunakan Di Dalam Vitamin Aidara

Vitamin Aidara menggunakan bahan – bahan semulajadi yang dijamin tidak akan memudaratkan anda. Jadi, anda boleh menggunakan vitamin ini sebagai suplemen kesihatan yang boleh membantu anda untuk mengembalikan keintiman bersama suami anda. Berikut adalah bahan – bahan yang digunakan di dalam Vitamin Aidara;

1. Pueraria Mirifica

Ia merupakan tumbuhan yang di temui di bahagian utara Thailand dan Myanmar dan sering di gunakan oleh wanita-wanita di sana untuk mendapatkan bentuk payudara yang kencang dan montok. Tumbuhan ini selalu digunakan di seluruh dunia oleh para wanita untuk membesarkan payudara kerana khasiatnya yang tinggi. 

2. Kacip Fatimah

Kacip Fatimah telah digunakan sejak dahulu kala lagi oleh para wanita kerana ia merupakan pembekal tenaga dan pemulih hormon wanita. Herba ini amat terkenal di kalangan warga Malaysia dan ia boleh digunakan sebagai salah satu cara untuk  mendapatkan bekalan tenaga yang banyak. Selain itu, ia juga mempunyai pelbagai jenis khasiat dan kebaikan terutamanya bagi kaum wanita. 

3. Daun Serapat

Daun serapat merupakan daun yang banyak di gunakan di dalam jamu-jamu yang di dalam rawatan wanita Melayu tradisional. Sesuai dengan namanya, fungsi daun serapat adalah untuk mengunci dan meregangkan tisu bahagian alat sulit wanita, mengecilkan rahim, meregangkan dan mencantikkan kulit, mengatasi masalah keputihan dan menguatkan otot dan sendi.

4. Dextrose Monohydrades

 Dextrose Monohydrades adalah gula semulajadi yang mudah untuk di hadam oleh badan dan sering di gunakan dalam confectionaries dan pembuatan kek. Namun, ia merupakan sejenis gula yang tidak merbahaya dan membolehkan penghidap kencing manis selamat untuk makan vitamin ini. Ia juga membuatkan Vitamin Aidara mempunyai rasa yang lebih enak.

Sekiranya anda sudah yakin dengan bahan – bahan yang berada di dalam Vitamin Aidara, anda boleh mengamalkan 1 atau 2 biji sehari selepas sarapan pagi ataupun sebelum tidur untuk kesan yang efektif. Terdapat 30 biji Vitamin di dalam sekotak vitamin Aidara, jadi anda akan mempunyai stok selama 15 hari atau sebulan mengikut penggunaan anda.

Kelebihan Menggunakan Vitamin Aidara

Berikut adalah kelebihan Vitamin Aidara;

1. Payudara

 • Besarkan payudara
 • Bulatkan payudara
 • Puting jadi warna pink
 • Menyesuaikan size payudara dengan size badan. Payudara jatuh dia akan bulatkan. Kalau yang dah besar dia akan jadi pejal. Kalau tak sama besar, dia akan sama besarkan
 • Menganjalkan payudara/tegangkan payudara
 • Membentuk semula payudara yang jatuh
 • Kulit Payudara jadi lembut
 • Payudara tetap kekal pejal tak lembik dh. Yang lanjut dia akan jadi tegang walaupun menyusu anak

2. Punggung

 • Besarkan punggung
 • Kulit punggung jadi lembut
 • Bulatkan punggung
 • menyesuaikan size bontot dengan size badan dan paha. Dia akan bentuk balik bagi bulat dan tonggek punggung walaupun saiz badan besar. 
 • Punggung yang berkedut akan jadi tegang
 • Menaikkan tegang punggung tanpa perlu squat atau senaman
 • Padu and bulatkan bontot
 • Menaikkan lemak peha ke bontot untuk bontot yang anjal & dibentuk cantik 

3. Miss V

 • Ketatkan miss V kembali macam anak dara
 • Hilangkan bau hanyir Keputihan 
 • Kitaran haid jadi teratur

Testimoni Pelanggan Vitamin Aidara

Berikut adalah testimoni pelanggan vitamin Aidara dan anda boleh melihat sendiri keberkesanan vitamin Aidara dengan melihat testimoni positif yang telah ditinggalkan oleh pengguna vitamin Aidara. 

Beli Vitamin Aidara Untuk Kesihatan Miss V Anda Hari Ini 

Whatsapp: www.wasap.my/0195574363

Facebook: Aidara kerengga

Instagram:Aidara. My

Website: http://www.aidara.my

Alamat: 636-a jalan batu uban. 

Century garden 11700.

Gelugor pulau pinang.

 

Inginkan bentuk badan yang cantik, tetapi malas bersenam. Kini, mudah sahaja dengan Aidara hanya perlu kunyah-kunyah sahaja

Tempah sekarang sementara promosi dan stok masih ada! 

Aidara®

Vitamin Untuk Body Montok Dan Solid Berkesan

Beli Sekarang
Social Media

636-A, BATU UBAN, 11700 GELUGOR, PENANG.

Inginkan bentuk badan yang cantik, tetapi malas bersenam. Kini, mudah sahaja dengan Aidara hanya perlu kunyah-kunyah sahaja

Tempah sekarang sementara promosi dan stok masih ada! 

Call Whatsapp Layari Website

Inginkan bentuk badan yang cantik, tetapi malas bersenam. Kini, mudah sahaja dengan Aidara hanya perlu kunyah-kunyah sahaja

Tempah sekarang sementara promosi dan stok masih ada!