Review
Apr 3, 2021, 5:30pm

Cara Tegangkan Payudara Dengan Herba Semulajadi


Bottles of tincture and healthy herbs.Assorted natural medical herbs

Kebanyakan golongan wanita menggunakan ramuan herba sebagai pilihan semulajadi untuk meningkatkan kesihatan dan perkembangan payudara mereka jauh sebelum pembedahan elektif menjadi pilihan. Walaupun hasilnya tidak sepantas dan mengambil masa yang agak lama, menggunakan ramuan herba untuk meningkatkan kesihatan payudara mempunyai banyak kelebihan. Penggunaan ramuan herba yang betul tidak mempunyai risiko kesan sampingan yang berbahaya, tidak semahal dengan kos pembedahan dan mempunyai banyak manfaat kesihatan tambahan.

Antara Ramuan Herba Yang Dapat Membantu Meningkatkan Pertumbuhan Aset

1. Milk Thistle

Milk Thistle adalah ramuan herba yang biasa digunakan untuk membersihkan dan membina semula hati (liver). Selain itu, ia juga membantu meningkatkan aliran darah dan proses pembersihan darah. Ini meningkatkan pemindahan dan penyerapan nutrien yang betul di mana tubuh kita mendapat lebih banyak akses kepada nutrien-nutrien yang penting untuk payudara yang sihat.

2. Saw Palmetto

Saw Palmetto adalah ramuan herba yang mengurangkan kadar androgen berlebihan pada wanita. Ini termasuk mengurangkan tahap hormon lelaki yang berlebihan seperti testosteron. Apabila tahap androgen berlebihan dikurangkan, hormon wanita seperti estrogen mempunyai kemampuan yang lebih besar untuk memberi kesan. Ini bermakna badan kita lebih mampu menggunakan estrogen untuk secara semula jadi meningkatkan payudara menjadi lebih besar.

3. Semanggi Merah (Red Clover)

Semanggi Merah adalah ramuan herba yang mengandungi pelbagai jenis fitoestrogen. Fitoestrogen secara semula jadi terkandung dalam tumbuhan dan berupaya untuk meniru kesan estrogen. Ini dapat membantu menyeimbangkan tahap hormon pada wanita dan secara semula jadi dapat meningkatkan payudara menjadi lebih besar.

4. Keladi Liar (Wild Yam)

Keladi liar mengandungi estrogen tumbuhan yang kuat (phytoestrogen). Estrogen menyebabkan pengekalan cecair dan merangsang pertumbuhan tisu payudara, sebab itulah banyak wanita yang mengambil pil kawalan kelahiran berdasarkan estrogen melaporkan kenaikan berat badan dan pembengkakan payudara. Kesan estrogenik ramuan herba ini menjelaskan penggunaannya dalam pembesaran payudara. Fitoestrogennya boleh menyebabkan pengekalan cecair dan kemungkinan pembesaran payudara.

5. Fenugreek

Herba pembesaran payudara yang paling banyak digunakan sepanjang masa adalah fenugreek. Benihnya mengandungi sebatian (diosgenin) yang bersifat estrogenik. Kandungan fitoestrogen Fenugreek menyokong amalan rakyat Amerika untuk memakan biji untuk pembesaran payudara. Namun, jika anda ingin mencuba ini, tunas bijinya.

6. Beri Pokok Suci (Chaste Tree Berry)

Dari zaman kuno hingga abad ke-19, orang Eropah percaya (tidak betul) bahawa buah-buahan kecil, gelap, seperti lada dari semak ini mengurangkan libido wanita. Pokok suci untuk pertama kalinya dikaitkan dengan payudara wanita oleh doktor Yunani kuno, Dioscorides, yang menyedari pengaruhnya terhadap sistem pembiakan wanita, terutamanya kemampuan ramuannya untuk meningkatkan pengeluaran susu pada ibu yang menyusu.

7. Cohosh Hitam 

Black cohosh (Cimicifuga racemosa) in the garden at black background.

Cohosh hitam mempunyai kandungan utama keberkesanannya dalam beberapa sebatian di akarnya (aceteine, formononetin, dan triterpenes). Pada tahun 1940-an, saintis Jerman mendapati bahawa sebatian ini bertindak seperti estrogen. Menjelang tahun 1950-an, ekstrak komersial cohosh hitam, Remifemin, digunakan secara meluas di Jerman sebagai rawatan untuk PMS, kekejangan haid, dan kepanasan menopaus.

Aidara® Vitamin Montok Penyelesaian Herba Semulajadi Terbaik Untuk Wanita

Jika anda ingin tahu, Aidara HQ merupakan sebuah perniagaan yang berlokasi di 636-A Jalan Batu Uban, Century Garden, 11700, Gelugor, Pulau Pinang. Perniagaan mereka khusus kepada penjualan produk vitamin khas untuk kaum wanita yang ingin mencantikkan lagi aset mereka. Produk vitamin Aidara merupakan produk keluaran tempatan dan mereka juga memastikan yang produk Aidara mempunyai logo Halal dan lulus KKM. 

Produk vitamin montok Aidara membantu kaum wanita untuk menyerlahkan keyakinan diri mereka dengan khasiat-khasiat daripada herba semulajadi yang terkandung dalam pil kunyah Aidara. Di sini, tertera khasiat Aidara untuk pengetahuan anda seperti berikut, termasuk:

 • Bantu membesarkan saiz payudara yang kecil
 • Bantu anjalkan payudara yang jatuh (sagging breasts)
 • Bantu payudara kekal bulat terletak tanpa bra
 • Untuk punggung wanita
 • Bantu anjalkan punggung yang jatuh dan menggelebeh
 • Menaikkan lemak peha ke punggung untuk punggung yang anjal dan dibentuk cantik

Vitamin Aidara boleh didapati dalam perisa strawberi dan coklat. Aidara® adalah sejenis pil hormon untuk wanita yang mengalami masalah payudara kecil atau kendur kerana menyusu, punggung nipis, badan nipis sekeping dan tiada bentuk? Kalau anda mengalami masalah sedemikian, bolehlah anda cuba berjinak-jinak dengan Aidara vitamin montok.

Kenapa Aidara® Menjadi Pilihan Ramai?

Ketahui antara sebab-sebab produk vitamin Aidara ini menjadi pilihan ramai wanita di pasaran Malaysia. Seperti berikut merupakan ciri-ciri produk Aidara termasuklah:

 • Lulus KKM
 • Halal
 • Buatan Malaysia.
 • Buatan Muslim.
 • R&D selama setahun
 • Tiada campuran bahan kimia
 • Herba semulajadi kacip fatimah, serapat, pueraria mirifica.
 • Hanya perlu kunyah-kunyah
 • Promosi termurah dan terbaik

Promosi Aidara ini adalah terhad. Harga bulan ini sahaja RM60. Jadi, segera dapatkan dan membuat tempahan sementara peluang masih ada. Bulan depan naik balik ke harga asal RM89.

> Beli 1 Unit

Harga Biasa: RM 89

Harga Promosi: RM 60

JIMAT: RM 29

Kos penghantaran:

Semenanjung RM 7

Sabah & Sarawak  RM 10

 > Beli 2 Unit 

 Harga Biasa: RM 178

 Harga Promosi:  RM 120 + PERCUMA penghantaran

 JIMAT: RM 58

Apakah Bahan Herba Semulajadi Dalam Produk Aidara Ini?

Sebelum pengamalan, jom kenali dahulu bahan-bahan yang digunakan untuk menghasilkan Aidara dan fungsi-fungsinya. Apa yang di paparkan di sini adalah apa yang perlu anda tahu. Kerana tanpa pengetahuan mengenai produk, anda boleh menjerumuskan diri anda kepada bahaya yang mungkin terhasil daripadanya.

1. Pueraria Mirifica

Merupakan tumbuhan yang di temui di bahagian utara Thailand dan Myanmar dan sering di gunakan oleh wanita-wanita di sana untuk mendapatkan bentuk payudara yang kencang dan montok. Jika anda Google, anda akan tahu bahawa tumbuhan ini sering digunakan untuk membesarkan payudara di seluruh dunia kerana khasiatnya.

2. Kacip Fatimah

Kacip Fatimah tidak perlu diperkenalkan lagi kerana ianya terkenal dengan fungsinya sebagai pembekal tenaga dan pemulih hormon wanita Melayu sejak zaman berzaman. Anda boleh gunakan ianya sebagai salah satu cara untuk mendapatkan bekalan tenaga yang tidak terhad. Sebenarnya, terdapat banyak khasiat dan kebaikan kacip fatimah untuk golongan wanita.

3. Daun Serapat

Daun serapat merupakan daun yang banyak di gunakan di dalam jamu-jamu yang di dalam rawatan wanita Melayu tradisional. Sesuai dengan namanya, fungsi daun serapat adalah untuk mengunci dan meregangkan tisu bahagian alat sulit wanita, mengecilkan rahim, meregangkan dan mencantikkan kulit, mengatasi masalah keputihan dan menguatkan otot dan sendi.

4. Dextrose Monohydrades

Dextrose Monohydrades adalah gula semulajadi yang mudah untuk di hadam oleh badan dan sering di gunakan dalam confectionaries dan pembuatan kek. Dalam produk ini, ia diperlukan untuk mendapatkan rasa yang sesuai untuk anda bila teringinkan Aidara nanti.

Memandangkan anda sudah ketahui antara bahan-bahan yang terkandung dalam pil Aidara, jadi bagaimana pula dengan cara pengambilannya? Di dalam SEKOTAK Aidara, anda akan dibekalkan dengan 30 biji pil kunyah. Untuk kesan yang efektif, amalkan 1 atau 2 biji sehari selepas sarapan pagi ataupun sebelum tidur.

Perubahan Yang Sangat Ketara, Ramai Yang Puas: Lihat Testimoni

Kalau hendak cuba sesuatu produk untuk pertama kali, sudah pasti anda ingin lihat testimoni pelanggan yang telah mencuba sebelum ini. Jadi, sebab itulah di sini anda boleh lihat beberapa testimoni-testimoni secara langsung daripada para pelanggan Aidara. Lihat seperti berikut, sudah pasti ingin mencuba!


Hubungi Aidara Di Sini Untuk Dapatkan Set Produk Aidara Anda Yang Tersendiri

Inginkan bentuk badan yang cantik, tetapi malas bersenam. Kini, mudah sahaja dengan Aidara hanya perlu kunyah-kunyah sahaja. Whatsapp mereka sekarang di nombor 019-5574363 dan dapatkan produk mereka sementara adanya harga promosi khas! Ketahui juga dengan lebih lanjut mengenai Aidara di laman rasmi Aidara, Facebook serta di laman Instagram mereka. Terdapat banyak lagi testimoni daripada pelanggan Aidara yang boleh anda lihat sendiri. Tempah sekarang sementara promosi dan stok masih ada! 

Inginkan bentuk badan yang cantik, tetapi malas bersenam. Kini, mudah sahaja dengan Aidara hanya perlu kunyah-kunyah sahaja

Tempah sekarang sementara promosi dan stok masih ada! 

Aidara®

Vitamin Untuk Body Montok Dan Solid Berkesan

Beli Sekarang
Social Media

636-A, BATU UBAN, 11700 GELUGOR, PENANG.

Inginkan bentuk badan yang cantik, tetapi malas bersenam. Kini, mudah sahaja dengan Aidara hanya perlu kunyah-kunyah sahaja

Tempah sekarang sementara promosi dan stok masih ada! 

Call Whatsapp Layari Website

Inginkan bentuk badan yang cantik, tetapi malas bersenam. Kini, mudah sahaja dengan Aidara hanya perlu kunyah-kunyah sahaja

Tempah sekarang sementara promosi dan stok masih ada!