Insurans
Jan 31, 2023, 5:08pm

Cara Pilih Simpanan Emas Terbaik Serendah RM 100


Emas ialah satu pelaburan yang menguntungkan dan dilihat sebagai penyelamat kewangan serta pelindung harta. Pelaburan emas kalis inflasi dan harganya sering meningkat naik. Jadi, jika anda melabur dalam bidang emas, anda pasti tidak akan menemui kerugian. Tambahan pula, emas laku di merata dunia. Oleh itu, anda tidak perlu risau, emas anda pasti akan membantu anda jika anda dalam kesusahan.

cara pilih simpanan emas yang betul

Jika diberikan pilihan wang ringgit ataupun emas, lebih baik anda memilih emas yang harganya tidak jatuh dan laku di mana-mana sahaja. Dengan pilihan pelaburan wang ringgit, kadarnya tidak stabil ada naik dan jatuhnya.

KEBAIKAN DALAM MELABUR EMAS

Kini, sudah ramai yang celik tentang kebaikan emas ini. Sudah ramai yang mula melabur dalam bidang emas. Jadi, adakah ada sudah tahu apakah kebaikan dalam melabur emas? Sebenarnya melabur emas sangat banyak kebaikan, antara ialah:

  • Emas penyimpan nilai (nilai emas akan lebih tinggi pada masa akan datang)
  • Emas elak kebocoran wang
  • Emas pelaburan yang berdiri sendiri
  • Emas diterima di seluruh dunia
  • Emas mengekalkan kekayaan
  • Emas kalis inflasi
  • Emas boleh di pajak/ di jual jika terdesak untuk menggunakan wang

dapatkan public gold untuk simpanan emas

Jika dilihat di atas, banyak manfaat emas yang membawa kepada kita. Dibandingkan dengan wang ringgit pasti akan habis di belanja tanpa had. Apabila anda melabur dalam emas, anda boleh melihat hasil dan akan membawa pulangan yang lumayan dalam jangka masa yang panjang.

program pelaburan emas yang terbaik

Zaman sekarang, sudah ramai yang menceburi dalam bidang pelaburan emas, anda boleh melabur secara sekaligus maupun secara sedikit demi sedikit. Jika, anda tidak mampu, anda boleh melabur sedikit demi sedikit dengan harga serendah RM100 sahaja. Bak kata pepatah “sikit-sikit, lama-lama jadi bukit”. Oleh itu, anda boleh mencuba membuat pelaburan dengan modal yang lebih kecil sebagai permulaan.

PELABURAN EMAS DI PUBLIC GOLD – MUDAH DAN MURAH

Public Gold ditubuhkan pada tahun 2008 oleh Dato’ Wira Louis Ng, mempunyai 18 cawangan seluruh Malaysia dan 3 cawangan (akan datang) serta 5 cawangan baru di Indonesia. Public gold menyediakan dan menguruskan aktiviti perdagangan emas yang merangkumi perlombongan emas dan penapis emas. Seterusnya, public gold merupakan syarikat jual beli emas yang sangat berkedibiliti tinggi di Malaysia.

melabur emas dengan public gold

Seterusnya public gold ini sangat mematuhi syariah. Public gold juga antara syarikat emas pertama di dunia yang patuh syariah dengan dipantau oleh panel syariah Amanie Advisors Sdn Bhd. Selain itu, public gold juga menawarkan perkhidmatan penyimpanan emas dan barang berharga menggunakan sistem bilik kebal terkini dan kemudahan dan perkhidmatan tahap tinggi. Oleh itu, pelaburan anda akan lebih selamat dengan public gold.

JOM MELABUR EMAS DENGAN PUBLIC GOLD

Anda ingin memulakan pelaburan anda? Tetapi anda tidak pandai untuk melabur. Anda perlukan ilmu dahulu sebelum melabur? Jangan risau, di public gold sedia membantu anda untuk memulakan pelaburan. Jadi, anda pasti tidak akan tersalah langkah. Di public gold akan memudahkan cara anda melabur.

langkah-langkah untuk melabur emas dengan public gold

Di public gold jika anda ada modal yang besar, anda boleh membuat bayaran penuh (Outright purchase). Bayaran penuh ini sesuai untuk anda yang ada modal besar lebih dari RM 1000. Anda boleh membuat pembayaran penuh dan emas diterima serta merta dan anda boleh menyimpannya sendiri.

berbaloi buka akaun gap public gold

Seterusnya, yang kedua anda boleh membuka akaun emas gap public gold (gold accumulation program-GAP). Kaedah ini sesuai untuk kita yang kekurangan modal untuk melabur dalam bidang emas. Hal ini demikian kerana, Gold Accumulation Program ini sangat murah dan berbaloi. Anda hanya memerlukan modal serendah RM100 sahaja untuk memulakan pelaburan dalam bidang emas. Perkara yang paling menarik, anda tidak perlu mengeluarkan modal untuk pendaftaran dan yang paling penting tiada cas simpanan.

melabur emas di public gold

Ketiga,  anda boleh melabur emas dengan cara pembayaran bulanan (Syariah Easy Payment Purchase). Keadah pelaburan ini sesuai untuk modal yang besar, dengan jadual pembayaran yang ditetapkan. Anda boleh membuat pembayaran setiap bulan dan anda akan mendapat emas ketika pembayaran anda sudah selesai.

pelaburan emas mengikut syariah islam

DAPATKAN KONSULTASI UNTUK MULAKAN PELABURAN EMAS DI PUBLIC GOLD 

Jadi, setelah membaca ketiga-tiga keadaan di atas, anda boleh membuat rumusan dalam bidang pelaburan emas di public gold ini. Anda boleh berfikir, berapa modal yang anda sanggup keluarkan untuk membuat pelaburan. Jika modal anda besar, anda boleh memilih kaedah yang pertama, jika modal anda kecil, anda boleh memilih kaedah yang kedua. Selain itu, jika anda lebih suka membuat pembayaran setiap bulan, anda boleh memilih cara yang ketiga.

emas 24k mampu milik dan patuh syariah

Konklusinya, jika anda masih berfikir-fikir dan masih perlukan bimbingan ataupun anda mahukan maklumat yang lebih lanjut, anda boleh terus menghubungi 010-3160816 (Encik Zamadi) dengan tekan butang di bawah. Selain itu, anda juga boleh terus emel ke zamadigetakaful@gmail.com.

Dapatkan Konsultasi Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Pelaburan Emas Di Public Gold Yang Patuh Syariah

Jom Buat Pelaburan Emas Patuh Syariah Islam

Beli Sekarang
Social Media

No 7 Lorong Malwira 1, Taman Malwira, 14400 Kubang Semang.

Dapatkan Konsultasi Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Dapatkan Konsultasi Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: