Review
Nov 21, 2018, 8:49am

Bina Rumah Murah Di Kelantan Serendah RM79,000


Rumah kediaman adalah satu kewajipan yang perlu ada untuk setiap keluarga kerana peranan rumah kediaman itu sendiri adalah untuk menjadi pelindung kepada setiap ahli keluarga yang akan tinggal di dalamnya. Memiliki rumah yang cantik adalah sebuah impian yang diidamkan oleh semua orang dan makin bermakna andainya rumah tersebut dapat direalisasikan dengan bentuk dan kehendak citarasa si pemilik itu sendiri.

bina rumah murah di kelantan

Dapat tinggal di dalam sebuah rumah milik sendiri dengan suasana ruang yang amat fleksibel dengan dekorasi dan warna yang sesuai dengan jiwa si pemilik sememangnya akan memberi suatu rasa kepuasan yang teramat tinggi dan makin bermakna tatkala rumah idaman itu dapat di huni bersama insan-insan kesayangan yang amat di kasihi seperti pasangan, anak-anak dan ibu ayah.

kontraktor bina rumah murah di kelantan

Namun sayangnya, tidak semua orang berjaya memiliki rumah idaman masing-masing dek kerana faktor kewangan yang kurang memuaskan. Di tambah lagi dengan harga barangan pembinaan rumah yang agak mahal dengan kos pembinaan yang agak tinggi telah menyebabkan ramai pihak gagal untuk membina rumah impian meskipun hakikatnya telahpun ada tanah tapak rumah itu sendiri.

Tetapi berbeza pula dengan penduduk di Kelantan kerana di bumi kelahiran cik siti wang kembang itu telahpun ada pihak yang dapat membantu membina rumah dengan harga yang amat rendah dan berpatutan. Pihak yang berperanan sebagai kontraktor ini tidak lain dan tidak bukan adalah  ID Engineering X Enrich Summit yang aktif di dalam bidang pembinaan sejak dari dulu lagi. Anda boleh bina rumah murah di Kelantan bersama mereka.

bina rumah murah di pasir putih kelantan

ID Engineering X Enrich Summit Kontraktor Rumah Impian Di Kelantan

Pihak ID Engineering X Enrich Summit ini telah lama membina nama di dalam negeri Kelantan sebagai salah seorang kontraktor yang boleh membantu membina rumah impian di dalam negeri Kelantan itu sendiri. Rumah impian ini tidak semestinya perlu berharga mahal sebaliknya rumah impian idaman bergantung kepada kehendak si empunya rumah itu sendiri dan fokus utama inilah yang sering dipegang oleh pihak ID Engineering X Enrich Summit demi untuk memuaskan hati para pelanggannya.

rumah yang dibina

Membina rumah kediaman bukannya seperti ingin membina sebuah pondok kecil dan urusannya juga bukan seperti ingin membeli sehelai baju kerana itu demi membina rumah idaman ini anda haruslah memilih pihak kontraktor yang sesuai demi untuk merealisasikan rumah idaman masing-masing itu maka kerana itu haruslah memilih dengan bijak supaya wang yang akan dipergunakan untuk memiliki rumah idaman itu akan terlaksana dengan baik sebagaimana yang telah anda angankan sejak dulu.  

Berpengalaman Tinggi Dan Telah Membina Pelbagai Bangunan

Jika di lihat pada pengalaman, pihak ID Engineering X Enrich Summit telah berjaya berkerjasama dengan banyak pihak dan para pelanggannya bukan hanya terdiri daripada individu yang menginginkan servis perkhidmatan bina rumah murah di Kelantan atau kediaman malah pihak  ID Engineering X Enrich Summit ini turut mempunyai kepakaran untuk membina bangunan dengan kadar yang lebih besar seperti sekolah, premis perniagaan, pejabat dan juga bangunan kerajaan. Pendek kata, sebut saja apa jenis bangunan semuanya boleh di bina mengikuti kehendak yang diinginkan. Apapun, mereka menawarkan khidmat bina rumah murah di Kelantan.

projek perumahan murah di kelantan

Antara bangunan yang telah siap di bina oleh pihak  ID Engineering X Enrich Summit dengan jayanya itu adalah :

  1. Restoran D’KLASIK Wakaf Che Yeh
  2. Bangunan KASTAM Kota Bharu
  3. PERODUA Berek 12 ( YAMUD )
  4. Sekolah Padang Enggang
  5. Sekolah Kutan ,Wakaf Bharu.
  6. Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) Pasir Tumboh dan lain-lain lagi.

Boleh Membina Rumah Mampu Milik Dengan Servis Yang Tip Top!

Berbekalkan pengalaman, kemahiran dan kepekaan di dalam bidang pembinaan bangunan ini, pihak  ID Engineering X Enrich Summit benar-benar ingin membantu para penduduk di negeri Kelantan untuk memegang amanah membina rumah impian dengan kos yang amat berpatutan atau lebih mudah difahami dengan istilah rumah mampu milik khas untuk penduduk yang agak terbeban dengan masalah ekonomi di ketika ini.  Mereka bina rumah murah di Kelantan dengan harga amat berbaloi dan berpatutan.

kontraktor rumah kelantan terbaik

Meskipun rumah itu di panggil mampu milik tetapi anda tidak perlu khuatir kerana servis perkhidmatan membina kediaman akan tetap diberi dengan cara sehabis baik yang mungkin demi untuk memenuhi hasrat hati para pelanggan untuk mempunyai rumah idaman itu. Pihak ID Engineering X Enrich Summit sangat memahami bahawa wang yang akan digunakan untuk memiliki rumah idaman itu tidaklah di dapati dengan cara yang mudah bahkan ianya juga adalah hasil titik peluh sejak bertahun yang lalu bahkan dek kerana terlalu memahamilah maka pihak ID Engineering X Enrich Summit membantu bina rumah murah di Kelantan.

Proses Urusan Bagi Mendapatkan Pinjaman Wang Dari Bank Akan Turut Dibantu

Bagi yang ingin membina rumah idaman dengan menggunakan khidmat pinjaman daripada pihak bank, selaku kontraktor yang telah lama berurusan dengan perkara berkaitan pinjaman untuk membina rumah ini, maka ID Engineering X Enrich Summit akan turut membantu anda untuk menjadi penasihat dan juga penunjuk ajar supaya anda dapat memiliki pinjaman daripada mana-mana bank yang sesuai untuk memudahkan dan mempercepatkan lagi urusan anda untuk memiliki rumah idaman itu nanti. Bina rumah murah di Kelantan sangat mudah dengan memilih perkhidmatan mereka.

proses urusan bina rumah di kelantan

Yang penting, sekiranya ingin menggunakan perkhidmatan pinjaman wang daripada pihak bank ini, sila pastikan terlebih dahulu 4 ( empat ) perkara di bawah ini :

  1. Tanah untuk di dirikan rumah terbabit haruslah di atas nama anda sendiri.
  2. Status tanah tersebut adalah untuk pembinaan bangunan.
  3. Tanah tiada apa-apa masalah sama sekali seperti sekatan, gadaian dan sebagainya.
  4. Anda sendiri hendaklah mempunyai gaji sekurang-kurangnya RM 3,000 dan ke atas sebulan.

Jika menepati ke empat-empat syarat di atas ini maka tidak mustahil pinjaman anda akan diluluskan dengan segera oleh pihak bank sebagaimana yang anda hajatkan. Kemudian, mudahlah untuk anda bina rumah murah di Kelantan.

Plan Rumah Untuk Urusan Di Majlis Daerah Akan Diberi Secara Percuma

Perkara lain yang perlu disediakan demi untuk mendapatkan kelulusan pembinaan rumah impian anda itu nanti adalah plan rumah mengikut piawaian yang telah ditetapkan. Ini untuk diserahkan kepada pihak Majlis Daerah di kawasan tempat rumah kediaman anda itu ingin didirikan. Berkaitan dengan plan rumah ini anda sama sekali tidak perlu bersusah payah kerana pihak ID Engineering X Enrich Summit dengan sukarela hati akan membantu menyediakan plan rumah idaman anda itu secara percuma! Ia termasuk sekali dengan pakej bina rumah murah di Kelantan untuk anda.  Berbaloi kan?

pelan rumah murah di kelantan

Pembinaan Rumah Di Atas Tanah Sendiri Hanya Serendah RM79,000 Sahaja!

Wow! Anda pasti teruja bukan? Ya itulah nilai kadar harga yang boleh disediakan oleh ID Engineering X Enrich Summit istimewa untuk warga di seluruh negeri Kelantan. Percaya ataupun tidak pihak ID Engineering X Enrich Summit boleh bina rumah murah di Kelantan dengan harga serendah RM79,000 dan apa yang perlu dilakukan hanyalah membuat perbincangan untuk menentukan model rumah yang sesuai mengikut budget tersebut. Selain itu, anda akan turut berpeluang untuk memenangi reward dalam bentuk perkakasan rumah seperti aircond ataupun TV setelah rumah idaman anda itu siap di bina nanti.  

nak bina rumah murah di kota bharu

Ingin Bina Rumah Idaman Di Kelantan? Pilihlah ID Engineering X Enrich Summit

Apa lagi yang di nanti? Gunakanlah peluang keemasan ini dengan segera kerana semakin anda tunggu bermakna semakin tinggi kos yang perlu anda sediakan kerana bahan membina rumah semakin hari akan menjadi semakin tinggi. Masa dan peluang yang ada jangan sesekali dipersiakan dan jika benar anda ingin punya rumah idaman sendiri dengan harga mampu milik, hubungi ID Engineering X Enrich Summit sekarang juga untuk mula bina rumah murah di Kelantan untuk anda.

perjanjian bina rumah murah di kelantan

Untuk sebarang pertanyaan mahupun perbincangan lanjut, sila hubungi pihak yang terbabit iaitu :

ID ENGINEERING X ENRICH SUMMIT
Hotline: Tekan untuk telefon (010-3531373) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Bina Rumah Murah – ID Engineering X Enrich Summit

Alamat:
LOT 59 A, Kampung Bukit Akar Danan 16800 Pasir Puteh, Kelantan

Nak bina rumah sendiri serendah RM79K di Kelantan?

Hubungi talian +60103531373 atau tekan butang untuk WhatsApp

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Nak Bina Rumah
Social Media
Nak bina rumah sendiri serendah RM79K di Kelantan?

Hubungi talian +60103531373 atau tekan butang untuk WhatsApp

Call Whatsapp Layari Website

Nak bina rumah sendiri serendah RM79K di Kelantan?

Hubungi talian +60103531373 atau tekan butang untuk WhatsApp