Review
Sep 10, 2021, 3:42pm

Bina Rumah di Atas Tanah Sendiri Di Kelantan


Adakah anda tahu harga sebiji rumah sekarang? Pada tahun 2009 , kajian telah menyatakan bahawa purata harga rumah di Malaysia berada di sekitar RM 200 000. Bukan itu sahaja, pakar ekonomi juga menyatakan bahawa harga rumah mungkin meningkat sebanyak RM 30 000 setiap tahun . Walaupun harga rumah tidak meningkat sebanyak itu , harga rumah di kawasan utara Malaysia sahaja sudah mencecah sekurang-kurangnya RM250 000 . Dan itu adalah harga yang paling kurang. Seram saya membayangkan harga rumah yang lebih mewah dan selesa. Majoriti pembeli rumah sekarang terpaksa membuat pinjaman dari bank dalam tempoh yang panjang untuk membayar harga rumah tersebut. Malah , ada juga yang terpaksa membebankan diri sepanjang hayat untuk membayar kembali wang yang dipinjam untuk membeli rumah.

bina rumah kelantan
Tetapi , beban ini boleh dikurangkan sekiranya anda mempunyai tanah sendiri. Harga rumah sebenarnya dipengaruhi oleh harga tanah sendiri. Contohnya , tempat yang mempunyai harga tanah yang mahal seperti Johor , Kuala Lumpur dan bandar-bandar besar mempunyai harga rumah yang jauh lebih tinggi daripada tempat yang mempunyai harga tanah yang murah seperti di kampung-kampung dan di kawasan kurang membangun. Jadi , jika anda mampu menyediakan tanah untuk membina rumah anda , kos rumah anda akan jauh lebih murah daripada rumah yang disediakan oleh pihak pembangun.

bina rumah di kelantan

Jadi apa yang penting setelah anda mempunyai tanah sendiri dan ingin membina rumah sendiri? sudah pastilah kontraktor yang akan membina rumah tersebut. Bagi yang sudah mengenal kontraktor yang akan membina rumah mereka , proses ini menjadi lebih mudah dan mereka tidak perlu risau akan ditipu oleh pihak kontraktor . Malah , harga rumah juga boleh dirunding dengan lebih mudah. Tetapi bagaimana pula dengan mereka yang tidak tahu langsung mengenai kontraktor rumah? mereka harus berdepan dengan pelbagai risiko seperti:

  • Kontraktor melarikan diri setelah menerima bayaran
  • Bahan yang digunakan oleh kontraktor tidak memenuhi piawaian yang ditetapkan oleh kerajaan untuk mengurangkan kos mereka
  • Kerja yang dilakukan tidak kemas dan tidak mengikut plan
  • Tempoh yang diambil untuk kontraktor tersebut untuk membina rumah sangat lama melebihi tempoh yang dijanjikan kerana kerja yang tidak efisyen

Itu adalah antara risiko yang perlu dihadapi oleh mereka. Tetapi bagi penduduk Kelantan , anda tidak lagi perlu risau dengan semua risiko tersebut kerana terdapat sebuah syarikat pembinaan yang dicipta khas untuk mengendali kes-kes ingin membina rumah di atas tanah sendiri. Nama syarikat tersebut adalah Hardy Construction Trading.

Apakah Itu Hardy Construction Trading Dan Apa Kaitan Dengan Bina Rumah di Kelantan?

Hardy Construction Trading adalah syarikat pembinaan yang mempunyai prestij tinggi di Kelantan. Dengan berbekalkan pengalaman selama bertahun-tahun membina rumah , mereka mampu memenuhi setiap permintaan yang anda mahukan untuk rumah anda sama ada rumah dua tingkat , rumah teres ataupun banglo. Mereka menerima pelbagai permintaan untuk membina rumah daripada pelbagai pihak setiap tahun dan berjaya menyiapkan kerja mereka tepat pada masa setiap kali mereka menerima kerja tersebut. Mereka lebih mengutamakan khidmat membina rumah kepada mereka yang mempunyai tanah sendiri. Mereka juga lebih aktif di kawasan Kelantan .

bina rumah murah kelantan

Bagaimana Dengan Kualiti Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Di Kelantan?

Bukan saya nak melebih-lebih , tetapi , setakat ini Hardy Construction Trading tidak pernah menerima komen yang buruk dari pelanggan mereka . Malah , pelanggan mereka turut merekomenkan sahabat dan saudara mereka yang ingin membina rumah sendiri di Kelantan supaya menggunakan khidmat Hardy Construction Trading. Bahan yang digunakan oleh pihak Hardy Construction Trading juga sangat berkualiti tinggi dan mematuhi standard yang ditetapkan oleh kerajaan Malaysia.  Kerana kualiti mereka dipercayai ramai , ada juga beberapa syarikat pembinaan yang lain membeli bahan untuk membina rumah mereka dari Hardy Construction Trading. Ini sahaja boleh menunjukkan betapa berkualiti bahan yang disediakan Hardy Construction Trading.

bina rumah sendiri kelantan

Itu baru dari segi bahan. Untuk pengetahuan anda , teknik dan kemahiran Hardy Construction Trading adalah yang terbaik dalam yang terbaik. Rumah yang dibina oleh mereka semuanya mempunyai keunikan sendiri dan setiap permintaan dari pelanggan boleh dilaksanakan dengan sempurna. Dengan menggunakan teknik dan kemahiran mereka , setiap rumah yang dibina oleh Hardy Construction Trading bukan sahaja cantik dipandang , malah turut berkualiti tinggi. Apakah yang dimaksudkan dengan rumah yang berkualiti tinggi? rumah yang berkualiti tidak akan rosak dengan mudah seandainya berlaku bencana seperti gempa , banjir dan sebagainya. Rumah yang berkualiti juga mempunyai kekemasan yang tinggi dari segi pembinaan di mana simen yang disapu di dinding rata, jubin yang rata dan tingkap dan pintu yang tidak mempunyai kecacatan.

bina rumah tanah sendiri kelantan

Selain itu , keretakan tidak sepatutnya dikesan pada rumah yang mempunyai kualiti yang tinggi. Rumah yang berkualiti juga perlu berjaya menahan ujian waktu yang lama. Untuk isu ini, saya tidak dapat mengatakan dengan lebih lanjut kerana semuanya hanya akan terbukti dalam masa yang panjang. Pada masa sekarang , banyak kontraktor membuat kerja sambil lewa dan hanya membina rumah tanpa mementingkan kekemasan yang perlu ada pada sebuah rumah yang akan dihuni untuk tempoh masa yang lama. Apa yang dibina oleh mereka bukanlah sesuatu yang layak digelar rumah. Itu hanyalah apa yang dipanggil bangunan yang dibina untuk mendapatkan duit.

bina rumah murah di kelantan

Benarkah Hardy Construction Mempunyai Pengalaman Yang Luas Dalam Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Di Kelantan?

Tiada yang benar selain yang benar. Itu sahaja yang dapat saya katakan kepada anda semua. Jika Hardy Construction Trading tidak mempunyai pengalaman yang luas dan dipercayai oleh pelanggan mereka , tiada sesiapa akan mengupah mereka dengan harga ribuan ringgit untuk membina rumah mereka. Bak kata orang , reputasi tidak akan dapat dibina dalam masa semalaman. Reputasi Hardy Construction Trading sememangnya telah diketahui ramai penduduk Kelantan dan diasah saban tahun.

bina rumah atas tanah sendiri kelantan

Setiap tahun , banyak projek membina rumah akan diterima Hardy Construction Trading daripada penduduk Kelantan. Jika tiada reputasi yang baik dan mempunyai mutu yang terbaik , bagaimana Hardy Construction Trading mampu menerima semua projek tersebut? kesemua jawapan kepada persoalan anda sepatutnya sudah terjawap dengan kenyataan saya di atas bukan? Jadi mari saya tunjukkan beberapa buah rumah yang sedang dibina oleh Hardy Construction Trading di Kelantan supaya anda dapat menilai sedikit sebanyak rumah yang akan diterima anda sekiranya anda menggunakan khidmat Hardy Construction Trading untuk membina rumah anda.

bina rumah tanah sendiri di kelantan

Kesemua rumah di atas mempunyai seni bina yang baik bukan? Seandainya saya mempunyai tanah sendiri , saya juga mahu rumah seperti itu untuk saya tinggal sepanjang hayat. Malangnya saya tidak memiliki tanah sendiri. Bagi anda yang memiliki tanah sendiri , janganlah melepaskan peluang anda untuk memiliki rumah yang berkualiti tinggi sekarang.

kos bina rumah di kelantan

kontraktor bina rumah di kelantan

Dengan harga yang berpatutan dan bahan yang berkualiti tinggi , binalah mahligai impian anda sekarang sementara harga barang pembinaan masih belum naik seperti barang-barang lain.  Jangan lupa bahawa ekonomi Malaysia sedang dalam keadaan terumbang-ambing dan mungkin akan menjadi lebih teruk pada masa hadapan. Harga barang pembinaan tidak dapat diramal dengan mudah. Jadi , masa yang terbaik untuk anda membina rumah anda sendiri ada secepat yang mungkin. Dengan kadar peningkatan harga rumah sekarang , tidak mustahil purata harga rumah akan mencecah setengah juta dalam masa beberapa tahun atau dekad. Jadi , adalah lebih bijak sekiranya anda mengumpul duit dan mendapatkan rumah anda sendiri secepat mungkin untuk mengelakkan kos yang mungkin lebih tinggi pada masa hadapan.

syarikat bina rumah di kelantan

 

Jom Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Di Kelantan dengan Kontraktor Terbaik Ini

Jadi berdasarkan keperluan anda untuk membina rumah sendiri dan mahukan rumah yang terbaik dari segi kualiti dan keselesaan , Hardy Construction Trading adalah jawapan yang terbaik untuk anda. Tiada kerisauan dan pertimbangan yang lebih lanjut diperlukan. Dengan reputasi Hardy Construction Trading di Kelantan dan mutu kerja mereka , Hardy Construction Trading adalah apa yang anda perlukan untuk membina rumah anda.

upah bina rumah di kelantan

Untuk anda yang berminat untuk menggunakan khidmat Hardy Construction Trading , anda boleh menghubungi pihak mereka dengan menggunakan maklumat di bawah. Jangan melepaskan peluang ini, walaupun Hardy Construction Trading mampu menerima banyak projek , bilangan yang mereka mampu terima dalam masa yang dekat masih terhad dan mungkin anda perlu menunggu untuk satu tempoh masa sekiranya terlambat. Bina rumah anda segera dan hiduplah tanpa kerisauan mengenai kos rumah yang semakin meningkat.

bina rumah atas tanah sendiri di kelantan

Jom bina rumah di Kelantan SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Nak Bina Rumah
Social Media

PT 1670 Tingkat 1, Bangunan Yakin Jln Raja Perempuan Zainab II, Kubang Kerian 16150, Kota Bahru, Kelantan

Jom bina rumah di Kelantan SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom bina rumah di Kelantan SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: