Review
May 3, 2021, 9:23am

Bengkel Cat Kereta Tawar Servis Berkualiti Di Shah Alam


Tidak memadai jika beli kereta mewah tetapi penjagaan keadaan kereta tidak dipelihara dan dibuat dengan cara yang betul. Bagi kebanyakan pemilik kereta, tiada perkara lain yang boleh mencetuskan keyakinan seperti cat berkilau dan berkilat di badan kereta. Tetapi, agar kereta anda kekal bersinar lama selepas pembelian, ia mestilah dijaga dengan rapi.

Ketahui cara untuk menguruskan cat kenderaan anda agar ia sentiasa akan kelihatan berkilat dan baru.

APAKAH YANG PERLU DIBUAT AGAR CAT KERETA ANDA KELIHATAN SENTIASA BERKILAT?

Basuh Kereta Dengan Kerap

Mencuci kereta dengan kerap mungkin merupakan kaedah terbaik untuk melindungi cat pada kereta anda. Gunakan sabun automotif berkualiti tinggi dan bersihkan dengan foam sponge dalam cara gerakan garis lurus dan bukannya gerakan bulat. Kemudian, bilas dengan air bersih.

Mengeringkan kereta anda dengan betul selepas mencuci sangat penting untuk menguruskan cat. Membiarkan kereta anda kering dengan sendiri akan membuatkan sisa-sisa mineral dari air merosakkan cat. Keringkan kereta anda dengan tuala mikrofiber. Hal ini kerana, sebarang tuala lain seperti tuala bilik mandi, tuala kertas dan kain boleh meninggalkan calar kecil yang dari masa ke masa boleh menyebabkan cat terhakis.

Wax (Lilin)

Wax berupaya berperanan sebagai lapisan pelindung di atas cat yang dapat melindungi dari kotoran, debu, pencemaran, air, dan bahan berbahaya lain. Wax juga dapat menutupi calar-calar kecil dan cacat kecil yang lain yang terdapat atas badan kereta anda.

Jauhkan Kereta Anda Daripada Cahaya Matahari

Sinar ultraviolet dari sinar matahari bukan hanya berbahaya untuk kulit anda, tetapi juga berbahaya untuk cat kereta anda. Hal ini disebabkan sinar matahari dapat mengoksidakan dan memudarkan cat pada kereta anda, menjadikannya warna cat kelihatan jauh lebih lama daripada yang sebenarnya.

Oleh itu, sekiranya boleh, letakkan kereta anda di tempat yang teduh atau di bawah tempat yang tertutup. Amalan seperti itu dapat memelihara kualiti cat kereta anda.

Gunakan Lapisan Sintetik

Lapisan sintetik, atau cat sealant, adalah bahan alternatif untuk wax yang mengikat dan meresap ke liang cat kereta anda untuk membentuk pelindung. Tambahan pula, lapisan sintetik boleh bertahan lebih lama daripada wax dan boleh digunakan dengan mudah.

Dapatkan Bantuan Servis Mengecat Kereta Daripada Bro Autopaint Garage

Rajinkan diri untuk mencari servis mengecat kereta yang menawarkan servis berkualiti. Jika anda dari kawasan di Shah Alam, dapatkan servis cat kereta yang bermutu di bengkel cat kereta Bro Autopaint Garage. Perkhidmatan di Bro Autopaint Garage terkenal dengan kualiti kerjanya yang terbaik kerana pemilik bengkel ini sendiri sememangnya terlibat dalam dunia mengubah suai kenderaan, menjadikan beliau lebih sensitif dan memahami kehendak dan kemahuan para pelanggan.

SERVIS BERKUALITI BENGKEL CAT KERETA BRO AUTOPAINT GARAGE

Bro Autopaint Garage sebenarnya memastikan penyelenggaraan kereta anda dilakukan secara keseluruhannya dan ini termasuk dengan pembaikpulihan dari segi:

Membuat welding

Menukar bahagian kereta yang sudah berkarat

Membantu pelanggan mendapatkan alat ganti murah (misalnya bumper dan lain-lain)

Harga servis di Bro Autopaint Garage adalah berdasarkan keadaan bodywork, bahan dan jenis clearcoat. Tambahan pula, untuk memastikan kepuasan hati, para pelanggan akan diberikan waranti tiga hingga ke lima tahun untuk ketahanan clear lacquer coat. Memang berbaloi!

TESTIMONI PELANGGAN BRO AUTOPAINT GARAGE

Bengkel cat kereta Bro Autopaint Garage setelah sekian lama menawarkan servis berkualiti, telah membantu ramai pelanggan untuk mendapatkan kualiti maksimum dengan harga yang berpatutan dan yang pasti lebih murah dari harga pasaran. Melihat testimoni seperti berikut sudah tentu anda akan berasa lebih yakin untuk melanggan kepada servis Bro Autopaint Garage.


Sangat berpuas hati dengan hasil kerja serta harga murah. Tak sia2 mai dari jauh untuk hantar cat kereta. Bukan Ipoh takde bengkel cuma harga sangat mengejutkan serta memuaskan.
Yang penting kualiti.”


“Bengkel cat kereta yang terbaik dengan harga yang berpatutan” – Abg S

“Pergi untuk memperbaiki sedikit calar dan lekukan. Hasil kerja memang terbaik. Malah mengilap lampu depan saya tanpa bayaran tambahan. Memang disyorkan.” – Cornholio D

KUNJUNGI BRO AUTOPAINT GARAGE DI SHAH ALAM UNTUK SERVIS BERKUALITI

Jadualkan janji temu anda dengan bengkel cat kereta Bro Autopaint Garage di lokasi Kampung Melayu Subang,Shah Alam Selangor dan kembalikan kilauan di kereta anda. Hubungi melalui Whatsapp di nombor 0135256876 untuk membuat appointment.

Selain itu, anda juga boleh layari laman rasmi Bengkel Cat Kereta – Bro Autopaint Garage di https://bengkel-cat-kereta-bro-autopaint-garage.business.site/?_target%3Fm=true
Sekiranya anda aktif di laman Facebook, bolehlah anda kunjungi laman Bro Autopaint Garage – Bengkel Cat Kereta di sana.

Tampil bergaya dengan warna baru pada kenderaan anda

Dapatkan servis cat di Bro Autopaint Garage sekarang.

Bro Autopaint Garage

HARGA BERPATUTAN & KUALITI TERBAIK BRO AUTOPAINT GARAGE DI SELANGOR

Nak Cat Kereta
Waze / Google Map

Lot 4027,Jalan 1D Kampung Baru Subang Seksyen U6 40150 Shah Alam Selangor Malaysia

Tampil bergaya dengan warna baru pada kenderaan anda

Dapatkan servis cat di Bro Autopaint Garage sekarang.

Call Whatsapp Layari Website

Tampil bergaya dengan warna baru pada kenderaan anda

Dapatkan servis cat di Bro Autopaint Garage sekarang.