Review
May 3, 2021, 9:23am

Bengkel Cat Kereta Servis Termurah Di Kuala Lumpur


Tidak dapat dinafikan bahawa lapisan cat berkilat sememangnya akan membuatkan ramai yang tertarik dengan kereta anda di mana sahaja anda memandu di jalan raya. Sudah tentu, elemen estetika bukan satu-satunya alasan untuk memastikan cat kereta anda kelihatan terbaik. Memelihara ketahanan cat kereta anda dengan baik memainkan peranan penting dalam mencegah karat dan juga sebarang kerosakan lain yang boleh ditimpa.

Nasib baik, penjagaan cat kereta anda untuk kelihatan sentiasa berkilat adalah tugas yang agak mudah. Untuk itu, anda hanya perlu memastikan perincian penyelenggaraan cat kereta dengan teliti dan mengasingkan satu atau dua jam setiap minggu untuk kerja penjagaan kereta anda. Oleh itu, berikut adalah beberapa petua penyelenggaraan cat kereta mudah yang boleh anda cuba untuk memastikan cat kereta anda berkilat.

Jangan Biarkan Debu dan Kotoran Terlalu Lama

Membiarkan lapisan debu dan kotoran terkumpul di atas kereta boleh menjadikan cat kereta anda kelihatan lebih kusam daripada yang sebenarnya. Perubahan warna cat yang tidak seimbang boleh berakibat daripada kekurangan pembersihan kotoran dan debu yang terkumpul.

Pakar mencadangkan mencuci kereta yang anda gunakan sekurang-kurangnya sekali pada setiap minggu. Sekiranya anda sering memandu di kawasan yang mempunyai banyak debu atau jika anda tinggal di kawasan yang agak berdebu, anda mungkin mahu mencuci kereta anda dua kali seminggu; sekali pada hujung minggu dan sekali pada pertengahan minggu.

Sentiasa Basuh Kereta Dengan Microfiber Wash Mitt Yang Bersih

Pastikan sarung mikro gentian yang anda gunakan cukup bersih sebelum mencuci dan mengelap kereta anda. Sarung mikro gentian boleh memerangkap batu kecil dan serpihan lain. Oleh itu, gunakan baldi yang berlainan untuk membilas sarung mikro gentian anda untuk mengelakkan memindahkan serpihan ke dalam baldi dengan air bersih dan mencalar kereta anda secara tidak sengaja.

Gunakan Bahan Pembersihan Yang Betul Untuk Kereta

Anda mungkin pernah mendengar bahawa anda boleh menggunakan sabun pencuci pinggan untuk membersihkan kereta anda. Ini tidak benar sama sekali. Cecair pencuci pinggan mengandungi bahan kimia dan kepekatan natrium yang kuat. Gabungan ini boleh membahayakan kebanyakan jenis cat kereta dan boleh menyebabkan cat pecah jika digunakan dengan cukup kerap.

Sentiasa gunakan syampu kereta yang betul untuk mencuci kereta anda. Syampu kereta dirumus khas untuk membersihkan kereta anda dengan lembut dan meninggalkan lapisan pelinciran yang sangat nipis yang akan melindungi cat kereta.

Baiki Kesan Calar Di Kereta Secepat Yang Mungkin

Kesan calar mendedahkan logam pada kelembapan udara. Sekiranya tidak dibaiki untuk jangka masa yang panjang, karat mungkin mula terbentuk. Karat kemudiannya boleh merebak ke bawah sisa cat dan menyebabkannya retak. Sebarang calar, terutamanya telah menghilangkan sebahagian cat di mana mendedahkan bahagian logam kereta, hendaklah segera diperbaiki di bengkel cat kereta yang dipercayai seperti Bro Autopaint Garage.

BRO AUTOPAINT GARAGE – BENGKEL CAT KERETA SERVIS TERMURAH DI KL

Bro Autopaint Garage merupakan bengkel cat kereta yang telah beroperasi lebih 20 tahun. Harga-harga yang dinyatakan seperti berikut adalah berdasarkan keadaan bodywork, bahan dan jenis clearcoat. Tambahan pula, untuk memastikan kepuasan hati, para pelanggan akan diberikan waranti tiga hingga ke lima tahun untuk ketahanan clear lacquer coat. Memang berbaloi!

Untuk servis mengecat satu kereta :

Kereta berjenis Compact (seperti Kancil, Kelisa, Axia)
– Luar Sahaja RM1400 – RM2200
– Luar Dalam RM2500 – RM3000

Sedan (seperti Persona, Honda City, Gen 2, Waja)
– Luar Sahaja RM1800 – RM2500
– Luar Dalam RM2500 – RM3000

MPV (seperti Alza, Ertiga, Naza Citra, Exora)
– Luar Sahaja RM2200 – RM2800
– Luar Dalam RM2800 – RM3500

Selain itu:

Coating Lampu
Clear RM150 (lampu depan sepasang)

Polish satu kereta
Bermula dari RM200 ke RM800

Smoke RM180 (lampu depan sepasang)

PERKHIDMATAN TERMURAH SETIMPAL KUALITI: LIHAT TESTIMONI

Ramai yang telah mencuba servis dan perkhidmatan Bro Autopaint Garage ini. Kebanyakan daripada mereka berpuas hati dengan hasil kerja serta merasakan servis mereka boleh dipercayai. Antara berikut merupakan testimoni para pelanggan.

“Bengkel cat kereta yang terbaik dengan harga yang berpatutan” – Abg S

“Pergi untuk memperbaiki sedikit calar dan lekukan. Hasil kerja memang terbaik. Malah mengilap lampu depan saya tanpa bayaran tambahan. Memang disyorkan.” – Cornholio D

DAPATKAN SERVIS CAT KERETA TERMURAH DI BRO AUTOPAINT GARAGE

Jom cantikkan badan kereta anda di bengkel cat kereta Bro Autopaint Garage. Mesti tidak menyesal! Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi mereka di nombor 0135256876 (Whatsapp). Kunjungi laman Facebook mereka, Bro Autopaint Garage – Bengkel Cat Kereta dan ketahui testimoni pelanggan dan lihat hasil kerja mereka dengan lebih lanjut.

Tampil bergaya dengan warna baru pada kenderaan anda

Dapatkan servis cat di Bro Autopaint Garage sekarang.

Bro Autopaint Garage

HARGA BERPATUTAN & KUALITI TERBAIK BRO AUTOPAINT GARAGE DI SELANGOR

Nak Cat Kereta
Waze / Google Map

Lot 4027,Jalan 1D Kampung Baru Subang Seksyen U6 40150 Shah Alam Selangor Malaysia

Tampil bergaya dengan warna baru pada kenderaan anda

Dapatkan servis cat di Bro Autopaint Garage sekarang.

Call Whatsapp Layari Website

Tampil bergaya dengan warna baru pada kenderaan anda

Dapatkan servis cat di Bro Autopaint Garage sekarang.